Buffalo – Carolina 4:2 (kon.) | Montreal – Ottawa 4:5 (kon.) | Philadelphia – NY Islanders 3:4 (po pr.)
St. Louis – Minnesota 4:2 (kon.) | Anaheim – Los Angeles 5:4 (kon.) | Vegas – Arizona 4:3 (kon.)
po prodl.
Philadelphia Flyers
3:4 (0:0, 1:2, 2:1 - 0:1)
New York Islanders
Středa 05.10.2022, 01:10 • Wells Fargo Center, Philadelphia • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    64:52 DOBSON - 3:4
     
    64:52
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované využívají přesilovou hru a rozhodují utkání! Tak to je obrovská škoda pro domácí hokejisty, kteří téměř ubránili přesilovku v prodloužení, ale pouhé dvě vteřiny před koncem nakonec NOAH DOBSON svou ráznou střelou prostřelil Grosenicka a přisoudil výhru hokejistům z New Yorku. Asistence: Anthony Beauvillier, Josh Bailey.
     
    63:06
    Grosenick skvěle podržel svůj tým, když nyní vychytal Leeho, jenž byl zcela sám mezi kruhy!
     
    62:54
    Jackson Cates (PHI) dostává dvě minuty za hákování a Islanders už prodloužení dohrají v početní výhodě!
     
    62:11
    Velkou příležitost rozhodnout utkání měl nyní Tippett, jenže ve skvěle střelecké pozici jej vychytal Sorokin!
     
    53:48
    Wade Allison (PHI) oslabuje svůj tým, když dostává dvě minuty za hákování.
    52:19 LEE - 3:3
     
    52:19
    Islanders právě vstřelili branku!
    Hned po ubránění přesilové hry se hosté pustili do útoku, kde se nakonec kotouč dostal na modrou k Pelechovi, jehož následnou střelu po ledě hned tečoval Nelson a před bránou ještě i ANDERS LEE a Grosenick byl proti této dvojité teči bezmocný. Asistence: Brock Nelson, Adam Pelech.
     
    49:49
    Jenže přichází hodně zbytečný faul Sebastiana Aha (NYI), který si odsedí dvě minuty za držení.
    48:53 LACZYNSKI - 3:2
     
    48:53
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers otáčejí vývoj utkání na svou stranu! TANNER LACZYNSKI se objevil za obranou Islanders a ujížděl sám na Sorokina, kterého překonal střelou po ledě. Asistence: Nicolas Deslauriers, Justin Braun.
    45:05 TIPPETT - 2:2
     
    45:05
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Domácí hokejisté vyrovnávají stav utkání, když se Flyers dostali do přečíslení dvou na jednoho, kde nakonec Hayes poslal přesnou přihrávku OWENU TIPPETTOVI, jenž nedal Sorokinovi šanci a poslal puk do horních pater hostující klece.. Asistence: Kevin Hayes, Scott Laughton.
    38:22 CIZIKAS - 1:2
     
    38:22
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované ve vlastním oslabení otáčejí vývoj utkání na svou stranu! Isles vyhodili obloukem puk ze svého obranného pásma, kde si ho následně přebral CASEY CIZIKAS, jenž parádně zvládl souboj jeden na jednoho s Yorkem a poté v pádu dokázal usměrnit kotouč pod betony Grosenicka. Asistence: Josh Bailey, Adam Pelech.
     
    38:13
    Otto Koivula (NYI) zasáhl svou holí do obličeje Hodgsona a navíc je zde i krev, takže si finský zadák odpyká dvojnásobný trest.
    36:13 BAILEY - 1:1
     
    36:13
    Islanders právě vstřelili branku!
    Ostrované využívají přesilovou hru! Až v samotném závěru se hostům přeci jen podařilo vstřelit branku ve své početní výhodě, když Bellowsovu střelu ze středu pásma Grosenick neudržel a kotouč následně díky Martinovi projel pod jeho tělem a za ním byl připravený pohotový JOSH BAILEY, jenž jen doklepl touš do brány. Asistence: Matt Martin, Kieffer Bellows
     
    34:23
    Islanders si zahrají přesilovou hru, protože je na dvě minuty za krosček vyloučen Kevin Hayes (PHI).
     
    22:40
    Rázem mohlo být hned srovnáno! Bellows dostal přihrávku do pravého kruhu a jeho okamžitá střela orazítkovala tyč domácí klece!
    22:09 LAUGHTON - 1:0
     
    22:09
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Flyers se prosazují ve vlastním oslabení! SCOTT LAUGHTON získal na obranné modré puk a ujížděl sám na Sorokina, kterému naznačil kličku do bekhendu, ale místo toho nakonec poslal touš přesně mezi betony hostujícího brankáře, a posílá tak domácí do vedení. Bez asistence.
     
    21:47
    Dvě minuty za vysokou hůl dostává Nick Seeler (PHI) a Ostrované si tedy nakonec zahrají přesilovou hru.
     
    21:47
    Vzápětí se však hned strhla potyčka mezi právě střílejícím Rossem Johnstonem (NYI) a Ronniem Attardem (PHI), po které dostávají oba hráči pětiminutové tresty.
     
    07:35
    Velkou příležitost otevřít skóre utkání měl nyní James van Riemsdyk, který s s pukem ocitl před Sorokinem, ale domácí útočník brankáře Isles z bezprostřední blízkosti nepřekonal.
     
    01:11
    Jenže vzápětí přichází první vyloučení na domácí straně, když dvě minuty za hákování dostává Travis Sanheim (PHI).

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 23. Laughton, 46. Tippett (Hayes, Laughton), 49. Laczynski (Deslauriers, Braun) – 37. Bailey (Martin, Bellows), 39. Cizikas (Bailey, Pelech), 53. Lee (Nelson, Pelech), 65. Dobson (Beauvillier, Bailey)


    Philadelphia Flyers: Ersson (31. Grosenick) – York, Attard, Sanheim, Braun, Seeler, Belpedio – N. Cates, Hayes, Tipett – van Riemsdyk, Frost, Hodgson – J. Cates, Laughton, Allison – Deslauriers, Laczynski, MacEwen.
    New York Islanders: Sorokin (Schneider) – Pelech, Hutton, Dobson, Aho, Romanov, LaDue – Bailey, Martin, Beauvillier, Bellows, Lee, Nelson, Johnston, Koivula, Sošnikov, Pageau, Cizikas, Bardreau.
    thejrc.org