Motor ČB – Sparta 2:3 (po pr.) | Kometa Brno – Litvínov 5:4 (kon.) | Liberec – Olomouc 6:2 (kon.)
Kladno – Plzeň 0:4 (kon.) | Mountfield HK – Třinec 0:0 (odl.)
po prodl.
Banes Motor České Budějovice
2:3 (1:1, 1:1, 0:0 - 0:1)
HC Sparta Praha
Pátek 07.10.2022, 17:30 • Budvar aréna, České Budějovice • Tipsport extraliga • 8. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:05 Michal ŘEPÍK - 2:3
     
    61:05
    Sparta právě vstřelila branku! Fanoušci pískají, jelikož si myslí, že domácí byli obráni o puk faulem. MICHAL ŘEPÍK následně ujel do samostatného úniku, který zakončil přesnou střelou pod horní tyčku. Asistence: Němeček.
     
    59:00
    Minuta do konce třetiny!
     
    52:48
    Škoda, že Martin Hanzl nedokázal prostrčit puk mezi dva beky. Na druhé straně tečoval puk nebezpečně Jan Buchtele, ale Dominik Hrachovina kotouč vyrazil těsně vedle tyče!
     
    50:10
    Dnešní utkání sleduje 6279 diváků.
     
    44:54
    David Vitouch je na ledě!
     
    42:54
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Vitouch – 2 min., krosček.
     
    38:04
    Adam Polášek je na ledě!
     
    36:19
    Obrovský závar před brankou hostujícího celku! Nakonec tvrdě pálil ze středu hřiště Roman Vráblík, ale Jakub Kovář fantasticky zasahuje.
     
    36:04
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Adam Polášek – 2 min., krosček.
     
    36:04
    Michal Řepík je sice na ledě, jenže oslabení čeká hosty znovu! Těsně před přerušením totiž byl signalizovaný faul Sparty a hrála se výhoda.
    34:04 Roman VRÁBLÍK - 2:2
     
    34:04
    České Budějovice právě vstřelily branku! První přesilová hra je využita, ještě jedna Motor navíc čeká! ROMAN VRÁBLÍK vypálil od modré a jeho střela končí na zadní tyči! Skvělou práci odvedli dva domácí hráči, přes které neviděl Jakub Kovář vůbec nic. Asistence: Dzierkals a Valský.
     
    32:57
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Michal Řepík – 2+2, vysoká hůl.
     
    32:57
    Tomáš Chlubna dostal hodně nevybíravě vysokou hokejkou do obličeje ve středním pásmu a okamžitě míří na střídačku! Následně vznikla ještě mela u Kovářovy branky, do které se zapojila většina hráčů. V puse Chlubny je navíc krev, to bude dvojitý trest pro hráče hostí!
     
    28:14
    David Němeček je na ledě!
     
    26:14
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    David Němeček – 2 min., podrážení.
     
    25:08
    Kristofers Bindulis je na ledě!
     
    23:08
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Kristofers Bindulis – 2 min., nedovolené bránění.
     
    21:47
    Obrovská šance na srovnání! Vojtěch Tomeček pálil z velkého úhlu, ovšem Kovář kotouč vyrazil jen na druhou stranu. Tam byl Lukáš Doudera, jehož střela z první jen prolétla brankovištěm!
    20:12 Vladimír SOBOTKA - 1:2
     
    20:12
    Sparta právě vstřelila branku! Tak to je skvělý start Sparty do druhé třetiny, jelikož se prosazuje už po dvanácti sekundách! VLADIMÍR SOBOTKA se ocitl úplně osamocený před brankou domácího celku, když se k němu odrazil kotouč. Následně už před sebou měl prázdnou branku, do které neměl problém zamířit. Asistence: Forman.
    19:17 Jakub VALSKÝ - 1:1
     
    19:17
    České Budějovice právě vstřelily branku! To je branka do šatny na straně Motoru, v Budvar aréně je srovnáno! Fantastickou práci odvedl v přečíslení dva na jednoho Martinš Dzierkals, který kotouč křižným pasem naservíroval pro JAKUBA VALSKÉHO, který ranou z první překonává Kováře, přestože mu střela úplně nesedla. Asistence: Dzierkals a Bindulis.
     
    17:57
    Sparta ovšem o dvě branky, alespoň zatím, nepovede! David Tomášek toho proti Hrachovinovi moc nevymyslel. Párkrát zakvedlal s pukem, následně ho chtěl poslat mezi betony gólmana, ale ten sklapl betony včas!
     
    17:56
    Vyloučení v týmu Motor České Budějovice:
    Roman Vráblík – TS, hákování.
     
    15:43
    Jan Buchtele je na ledě!
     
    13:43
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Jan Buchtele – 2 min., podrážení.
    04:59 Roman HORÁK - 0:1
     
    04:59
    Sparta právě vstřelila branku! Rychlý protiútok pražského týmu znamená první branku! David Tomášek úplně osamoceně dojel kotouč na levé straně pásma, žabičkou ho poslal před branku, kde jej ještě tečoval ROMAN HORÁK, jenž otevírá skóre tohoto duelu. Asistence: David Tomášek.
     
    02:01
    Ještě větší možnost také na druhé straně! Motor totiž ujel do přečíslení dva na jednoho, které zakončoval Vojtěch Tomeček, jenže taktéž Jakub Kovář zasahuje pravým betonem!
     
    01:26
    A to byla první dobrá možnost na straně Sparty! Dva hráči se z ničeho nic objevili před brankou, jenže Dominik Simon byl v ideální pozici vychytán Dominikem Hrachovinou!
    Marken.cz

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 20. Valský (Dzierkals, Bindulis), 35. Vráblík (Dzierkals, Valský) – 5. Horák (Tomášek, Jandus), 21. Sobotka (Forman, Řepík), 62. Řepík (Němeček)


    Banes Motor České Budějovice: Hrachovina (Strmeň) – Štencel, Vráblík, Bindulis, Hovorka, Šenkeřík, L. Doudera, Šedivý – Dzierkals, Hanzl, Valský – Přikryl, Pech, Gulaš – Strnad, Vopelka, Tomeček – Chlubna, Toman, Karabáček.
    Trenér: Jaroslav Modrý.

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Graňák, Krejčík, Polášek, Mikliš, Němeček, Jandus, Jurčina – Forman, Sobotka, Řepík – E. Thorell, Horák, Tomášek – Konečný, G. Thorell, D. Simon – Buchtele, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera.

    Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Zíka, Rampír

    Diváci: 6279
    ocianews.com