Kometa Brno – Sparta 5:3 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:4 (po pr.) | Mladá Boleslav – Mountfield HK 2:1 (2:0 po s.n.)
K. Vary – Třinec 4:3 (po pr.) | HC Litvínov – Vítkovice 4:2 (kon.) | Jihlava – Plzeň 3:2 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
5:3 (1:0, 3:2, 1:1)
HC Sparta Praha
Pátek 07.10.2022, 12:00 • Winning Group Arena • DHL Extraliga juniorů • 11. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky mládežnického hokeje! Dnes se proti sobě postaví juniorské týmy HC Kometa Brno a HC Sparta Praha, a to v rámci zápasu 11. kola DHL extraligy juniorů.
     
    HC Kometa Brno

    Kometa se zatím v juniorské extralize trápí a v prvních deseti kolech se dostala nejvýš na 12. místo. A na něm se nachází i teď. Má stejně bodů jako třináctá Olomouc, ale ještě jeden zápas k dobru. Nejproduktvinějším hráčem týmu je s deseti kanadskými body Ivo Sedláček (4+6), v počtu asistencí vede Patrik Fajmon (1+7). Téměř shodnou porci minut mají na svém kontě oba brankáři – Jan Kavan i Štěpán Maleček.
     
    HC Sparta Praha

    Spartě nestálé výkony zatím stačí na šesté místo tabulky. Utkání Pražanů bývají často vyrovnaná a hned třikrát z úvodních deseti kol se v jejich zápasech prodlužovalo. Naposledy Saprat nestačila na Mladou Boleslav, kdy po celý zápas ztrácela a v samotném závěru se pokusila o velký, a nakonec neúspěšný obrat. Sparta má hned dva své hráče v top pětce kanadského bodování soutěže – jsou jimi Ondřej Hrabík (7+7) a Michal Vitouch (6+8).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Kavan (Maleček) – Řehák, Bůžek, Fajmon, Eich, Svoboda, Ulbricht, Němec – Rakus, Moravec, Otava, Šantora, Sedláček, Masař, Bělohlav, Harmim, Nesvadba, Boltvan, Bárta, Horváth.
    Trenér: Jan Zachrla

    HC Sparta Praha: Liemann (Artsatbanov) – Pavlák, Tůma, Böhm, David, Ducháč – Vašíček, Novák, Bareš, Mácha, Hrabík, Senčák, Hrabovetskij, Fábry, Stepančuk, Žmola.
    Trenér: Richard Žemlička

    Rozhodčí: Čuňočka, Grygera – Kráľ, Blažek.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:36
    Sparta se v útočném pásmu usadila jako první, ale střela Davida skončila jen na prvním bránícím hráči. Hra se následně stěhuje do středního pásma.
     
    01:20
    Oba týmy se střídají na kotouči, ani jeden se však ještě nedostal k vážnějšímu zakončení. Většina útočných akcí končí za brankou soupeře.
     
    02:00
    Až nyní se z vrcholu levého kruhu napřáhl Řehák. Jeho střela se zastavila o Liemannovy betony, přičemž na dorážku byli připraveni Harmim s Ulbrichtem, ale přes bránící hráče se k puku nedostali.
     
    02:11
    Masař tečoval Eichovu střelu od modré a bylo to už v momentě signalizuované výhody pro domácí celek. Na trestnou lavici usedá Bareš za hákování.
     
    03:24
    Hostům se zatím daří úspěšně bránit. Kometa se dostala jen do jedné větší šance, když Sedláček prošel mezi dvěma bránícími hráči a zakončil mezi betony.
     
    04:04
    Kometa se usadila v útočném pásmu a blízko ke vstřelené brance byl obránce Svoboda, který zakončoval od levé tyče. Na jeho pokus byl Liemann připravený a vyrazil kotouč před sebe.
     
    04:11
    Hosté v plném počtu.
     
    05:25
    Na kotouči jsou nyní hráči Sparty, ale nedaří se jim projít přes střední pásmo.
     
    05:46
    Tůma je mezi modrými čarami okamžitě napadán domácími obránci. Hosté na Kavanovu branku pouze nahazují. Domácí brankář ještě nemusel řešit žádnou vážnější situaci.
     
    06:19
    Zato Liemann na druhé straně má plné ruce práce. Obrana Pražanů si nepohlídala Sedláčka, který bekhendem z pravého křídla mířil nad bližší beton.
     
    07:08
    První větší šance Sparty málem skončila v brněnské bráně. Hrabík tečoval nahození Horáčka a nechybělo mnoho, aby kotouč skončil za Kavanovými zády.
     
    08:09
    Po akci hostů se hra přesunula na druhou stranu. Kometa se snaží usadit v útočném pásmu, ale většinou u Liemannovy branky vydrží jen chvíli, vymění si pár přihrávek a už ji soupeř žene ven. Hraje se tak hlavně okolo mantinelů.
     
    09:31
    Na sebe to nyní vzali Svoboda s Boltvanem. Prvně jmenovaný se středem kluziště dostal do útočného pásma a všiml si spoluhráče, která spěchal za ním. Přenechal mu zadovku, po které Boltvan z levého kruhu vystřelil. Liemann byl připraven.
     
    10:14
    Domácí jsou zatím lepším týmem, aktuálně se jim daří držet v blízkosti soupeřova brankoviště, kde jsou Brněnští připraveni na dorážky.
     
    10:53
    Bártova střela od modré zaduněla o Liemannův pravý beton a končí na zadním mantinelu.
     
    11:34
    Stále se hraje před Liemannem. Teď musel hostující brankář řešit nepřehlednou situaci, kdy se kotouč nakonec vynořil u levé tyče, konkrétně u Nesvadby. Ten jemně tečoval střelu jednoho ze svých spoluhráčů a trefil rameno pražského gólmana.
     
    12:10
    Domácí si nerozuměli v rozehrávce před vlastní brankou, čehož se snažil využít Fábry. Jeho prudká střela skončila na betonech Kavana.
     
    13:17
    Harmim dostal přihrávku od Masaře, ale byl obklíčen dvěma hráči Sparty. Na pravém kruhu se ze sevření snažil vymanit kličkou, v které také zakončil. Vzhledem k situaci ale jeho střela postrádala razanci a Liemann s ní neměl problém.
     
    14:24
    Fábry nahrál zpoza banky Hrabíkovi, který před brankoviště nastavil hokejku a trefil kotouč z první. Puk přeletěl horní tyč, ale tohle bylo hodně těsné.
     
    15:29
    Nyní řídí tempo urktání Sparta. Pavlákova střela od modré mířila k levé tyči a Kavan proti ní vytasil svůj beton.
     
    16:12
    Slovo ovšem hostující celek neměl dlouho. Nyní je v útoku opět Kometa. Svoboda prokličkoval do dobré pozice mezi kruhy a zakončil k levé tyči. I gólman Sparty je na takové střely připraven.
     
    17:03
    V závěru první třetiny začíná hra nabírat na tempu a vidíme stále více vyložených šancí. Tu poslední měl Sedláček, který z bezprostřední blízkosti neprostřelil Liemanna pokusem mezi betony.
     
    17:16
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa se po několika pokusech dočkala první branky v utkání. Po přesné souhře překvapil hostujícího brankáře u pravé tyče ROBIN RAKUS, jehož střela zapadla přesně nad beton. Asistence: Ivo Sedláček, Denis Bárta.
     
    18:13
    Vedení domácích mohlo být dvoubrankové. Před pražským gólmanem se objevil Otava, před brankovištěm zamíchal s pukem, ale na Liemanna nevyzrál.
     
    18:49
    Kometa se stále drží v útočném pásmu a potvrzuje jak svou dosvadní hru, jak jednobrankové vedení.
     
    19:23
    Hra se přestěhovala do střední pásma, odkud by chtěli zahrozit také hosté, ale jejich hra je aktuálně poněkud rozhozená. Böhn čeká s kotoučem u útočné modré čáry, jeho spoluhráče ale nejprve musí opustit útočné pásmo.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina utkání mezi Kometou a Spartou je za námi. Až na menší úsek mezi 13. a 16. minutou byli výrazně aktivnějším týmem domácí, kteří tuto svou převahu dokázali v závěru první třetiny proměnit na gól. O ten se postaral Robin Rakus a díky jeho přesné trefě teď Brněnští drží jednobrankový náskok.
    Druhá třetina začne cca v 12:42.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:51
    Druhou třetinu začala v útočném pásmu Kometa, ale Sparta bojuje o kotouč a daří se jí ho vyvézt. K zakončení se ovšem Pražané nedostávají.
     
    21:21
    Pražané ani při svém druhém útočném výpadu nevystřelili a Kometa tak rozehrála zpoza vlastní branky. Na konci celé akce stál Rakus, jehož střela z levého křídla skončila na bližším betonu brankáře Liemanna.
     
    22:22
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Mácha – 2 min., podrážení.
     
    22:31
    Sparta se velmi rychle osvobozuje vyhozením kotouče za Kavanovu branku.
     
    22:50
    Kometa se po levém křídle dostala za útočnou modrou čáru, ale ne moc daleko. Kotouč je opět ve středním pásmu.
     
    23:03
    Kometa právě vstřelila branku!
    Tato rychlá souhra už ale domácím vyšla. Ivo Sedláček po předchozím neúspěšném pokusu Rakuse objel bránu a vybídl ke střele DENISE BÁRTU. Jeho prudká střela bez přípravy z mezikruží zamířila přesně mezi betony. Asistence: Ivo Sedláček.
     
    24:54
    Po krátké pasáži v obranném pásmu Komety už musí být v pohotovosti opět Liemann, protože se hraje před jeho brankou. Domácí se ale zatím ke střele nedostávají.
     
    25:25
    A když domácí nevystřelili po kombinaci, povedlo se to nakonec Sedláčkovi z rychlé individuální akce. Jenže v tu chvíli byla Kometa na ledě v šesti, takže bude následovat menší trest pro domácí mužstvo.
     
    26:09
    Po rychlém vyhození Komety už je Sparta zpět v útočném pásmu a její přesilovková kombinace je opravdu nebezpečná. Nejblíže kontaktní brance byla Ducháčova střela od modré.
     
    26:47
    Nyní se hostům nedaří probojovat zpět do pásma. Čtveřice Komety dobře brání.
     
    27:10
    Na Tůmovu střelu od modré Kavan vůbec neviděl, a tak jej překvapilo, když se puk vynořil u Žmoly, který byl vedle levé tyče připraven na dorážku. Ta trefila levý beton domácího brankáře.
     
    27:25
    Domácí v plném počtu.
     
    28:47
    Sedláček bez vězších problémů prokličkoval obranou Sparty a na závěr obešel Böhma, který zůstal před brankářem jako poslední bránící hráč. V podání Sedláčka jednoduše vypadají akce skončila střelou na betony a dorážkou Bělohlava, který z druhé vlny mířil k odkryté levé tyči.
     
    29:59
    Sparta právě vstřelila branku!
    A jelikož se nepovedlo skórovat Kometě, vzala to Sparta jako výzvu a na druhé straně kluziště snižuje. Po střele Jakuba Žmoly se domácím nepodařilo vyhodit, kotouč se naopak dostal ke ARTEMU HRABOVETSKÉMU, který na opačné straně brankoviště dorazil kotouč za rozpohybovaného Kavana. Asistence: Jakub Žmola.
     
    31:19
    Domácí to nechtějí nechat bez povšimnutí, a tak se okamžitě nastěhovali před Liemannovo brankoviště. Zde je aktivní hlavně Otava, ale ani jedna z jeho dorážek za zády pražského gólmana neskončila.
     
    32:12
    Harmim otestoval Liemannovu pozornost hned po vhazování a brankář Sparty vykopl pravým betonem kotouč zpět do hry. Harmim se k němu snažil znovu dostat, ale to mu už hostující hráči nepovolili.
     
    32:59
    Horváthovi se nepovedlo zakončení z pravéhu kruhu a následně mu nezbývalo nic jiného, než sledovat přečíslení soupeře. Situaci dva na jednoho zakončoval Stepančuk, střela mu ale nesedla.
     
    33:58
    Kometa právě vstřelila branku!
    Domácí si z nenápadné akce berou zpět dvoubrankové vedení. Adam Boltvan nejprve se svou střelou z pravého křídla neuspěl, a tak přenechal kotouč PATRIKU FAJMONOVI. Ten stál na úrovni brankové čáry a z nulového úhlu dostal kotouč do bližšího horního rohu. Asistence: Adam Boltavn.
     
    33:58
    Střídání v týmu HC Sparta Praha:
    ze hřiště odchází Liemann, přichází Artsatbanov.
     
    34:10
    Vyloučení v týmu HC Sparta Praha:
    Vašíček – 2 min., podrážení.
     
    34:50
    Kometa právě vstřelila branku!
    Koneta po čtyřiceti sekundách využívá přesilovou hru a poprvé v zápase překonává i gólmana Artsatbanova, pro kterého to není zrovna příjemný vstup do utkání. Kombinaci u brankoviště zakončoval střelou do odkryté brány ROBIN RAKUS, pro kterého je to druhá branka v dnešním utkání. Asistence: Ivo Sedláček, Patrik Fajmon.
     
    36:22
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté na dva góly Komety reagují. Domácí brankář neměl proti teči JAKUBA ŽMOLY žádnou šanci zakročit, protože už na první střelu Lukáše Nováka vůbec neviděl a kotouč tak jen zaplul kolem jeho levého betonu za bankovou čáru. Asistence: Lukáš Novák, Petr Horáček.
     
    37:14
    Po sérii několika gólů na oboiu stranách jsou na kotouči hráči Sparty. Nedaří se jim ovšem dostat přes střední pásmo, kde vidíme četné souboje o puk u mantinelu.
     
    38:19
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Moravec.
     
    38:32
    Sparta se usadila v útočném pásmu a kombinuje. Tůmovu střelu od modré zblokoval Masař, který v bránění pokračuje s bolestivou grimasou.
     
    39:06
    Od modré opět pálil Tůma. Tentokrát trefil dvojici hráčů, která stála před brankovištěm.
     
    39:32
    Kometa se osvobozuje. Gólman Artsatbanov předává kotouč Tůmovi.
     
    39:58
    Sparta se kvůli nepřesným přihrávkám nedostala do útočného pásma a Koneta tak opět vyhazuje. Ve druhé třetině už se nic nestane.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina přinesla ještě rychlejší tempo a taky více branek. Kometa svůj náskok navýšila v přesilové hře ve 24. minutě, kdy skóroval Denis Bárta. Následně se ve velké individuální šanci objevil Sedláček, ale jeho pokus a ani následné dorážky za zády Liemanna neskončily. To vzali hráči Sparty jako hozenou rukavici a na druhé straně snížil Artem Hrabovetskij. Netrvalo ale dlouho a náskok Komety byl po trefě Patrika Fajmona z nulového, nebo možná i záporného, úhlu opět dvoubrankový. To byla poslední kapka pro Liemanna, kterého v brankovišti hostů nahradil Artsatbanov. Začátek působení v dnešním zápasu nebyl ale ani pro něho šťastný, protože po necelé minutě musel lovit puk ze své sítě po přesilovkové střele Robina Rakuse. Aby branek nebylo málo, prosadil se následně i Jakub Žmola, který tak určil aktuální stav utkání 4:2.
    Třetí třetina začne cca v 13:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:19
    Domácí jsou v plném počtu. Ještě před návratem vyloučeného hráče na led ovšem zahrozil Ducháč, který svou střelu od modré schoval za clonící hráče a Kavan tak zakročil pouze se štěstím.
     
    41:49
    Začátek třetí třetiny je plný nepřesností. Ke střele se po chvíli dostal až Masař, který se sám vydal proti dvěma obráncům Sparty. Kotouč tak skončil jen na bruslích Ducháče.
     
    42:43
    Hráči Komety to opět zkouší individuálně, ale ani střela Otavy z levého kruhu nebyla úspěšná. Domácí forvard ale vybojoval vhazování v útočném pásmu.
     
    43:14
    Nyní je na kotouči Sparta, ale stejně jako ve druhé třetině, ani nyní se hostům nedaří dostat přes střední pásmo.
     
    43:33
    A právě mezi modrými čarami se puku chopili domácí. Střelu Harmima z levého kruhu vyrazil Artsatbanov pouze před sebe, kde už na dorážku čekali další hráči Komety. Masař trefil pouze před sebou stojícího Horvátha, a tak finální střela byla na něm. K odkryté levé tyči ale puk nedostal.
     
    44:41
    Kometa nenechala soupeře ve svém pásmu přilíš dlouho a aktivním napadáním jej odstavila od kotouče. Ani domácím se ale nedaří usadit v útoku a hraje se spíše podél mantinelu.
     
    45:33
    Žmola to po přihrávce Pavláka zkusil sám, i když měl před sebou čtyři bránící hráče Komety. I přes tento val nakonec vystřelil a donutil Kavana zasáhnout betony.
     
    46:31
    Hraje se velmi rychle a kotouč se často stěhuje z jedné strany na druhou. Nyní jsou v útoku domácí, jejich střely směrem na branku ale nejsou přesné.
     
    46:59
    Bělohlav neprošel přes Tůmu. Sparta rozehrává zpoza vlastní branky.
     
    47:30
    Pavlák zblokoval střelu Rakuse z vrcholu levého kruhu. Hraje se sice v obranném pásmu Sparty, ale Artsatbanov nemá příliš mnoho práce.
     
    47:54
    To se dost možná změní teď, kdy na trestnou lavici putuje za krosček hostující Pavlák.
     
    48:05
    Kometa svou přesilovou hru začíná nepřesnou střelou z vrcholu pravého kruhu. Kotouč končí na zadním mantínelu a Artsatbanov se za pokusem pouze ohlédl.
     
    48:14
    Na konci kombinace stál na levém kruhu Sedláček. Hostující brankář na jeho střelu dobře viděl a bez větších problému zasahuje. Hra je přerušena.
     
    48:46
    Sparta podruhé za sebou vyhodila kotouč až za Kavanovu branku. Kometa ovšem nemá problém s přechodem střední třetiny a je tak bleskově zpět na svých ofenzivních místech.
     
    49:22
    Kometa právě vstřelila branku!
    Kometa tak nakonec v přesilovce neskóruje z přesné kombinace, ale z rychlého přechodu do útočného pásma, který na samém začátku řídil Roman Otava. Dál se o akci postaral Ivo Sedláček, který kotouč předal ADAMU BOLTVANOVI, a ten z levého křídla úspěšně zakončil. Asisetnce: Ivo Sedláček, Roman Otava.
     
    50:22
    A stejně rychlá akce je k vidění i na druhé straně, kde se jejími hlavními aktéry stali Senčák se Žmolou. V těsné blízkosti brankoviště zakončoval druhý jmenovaný, ale i když byl domácí brankář ve značně nevýhodné pozici, Žmolovi se tentokrát přesné zakončení nepodařilo.
     
    51:59
    Kometu při přechodu do útočného pásma brzdí vlastní nepřesnosti. Sedláček zpracoval Ulbirichtovu zadovku, ale dál už kotouč neposlal. Ke slovu se dostávají hosté.
     
    52:37
    Senčák se svou střelou z levého kruhu těsně neuspěl. Sparta se drží v útočném pásmu.
     
    52:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Nyní už to Davidu Senčákovi s JAKUBEM ŽMOLOU vyšlo. Druhý jmenovaný na hranici brankoviště trpělivě počkal na střelu z levého křídla, kterou pohotovým obratem poslal za záda brněnského brankáře. Žmola se tak prosazuje podruhé v zápase, což si vzhledem k předchozím povedeným šancím jistě zaslouží. Asistence: David Senčák, Martin Vašíček.
     
    54:32
    Stejně jako ve druhé třetině, i nyní série branek hru značně povzbudila. Hraje se rychle s šancemi na obou stranách.
     
    55:30
    Senčák zpoza brány vybídl ke kontaktní brance Vašíčka. Jeho střelu má Kavan pod kontrolou.
     
    55:36
    Stepančuk vyhrál vhazování v útočném pásmu, ale neuspěl proti náporu dotěrného Bělohlava, který jej o kotouč obral. Následná akce Komety v útočném pásmu ale neměla dlouhého trvání.
     
    56:18
    Sparta se snaží uklidnit hru. Oba týmy se vydaly střídat a Fábry s Davidem rozehrávají zpoza vlastní branky.
     
    56:38
    A právě obránce David to vzal na sebe, projel přes celé kluziště, objel branku a od levé tyče zakončil. Kotouč se od Kavanova betonu odrazil před brankoviště, kde však na dorážku nikdo nečekal.
     
    57:25
    Oddechový čas pro tým HC Sparta Praha.
     
    57:25
    Hosté si po zakázaném uvolnění soupeře vybrali oddechový čas. Na led k vhazování před Kavanem se vrací v šesti. Gólman Artsatbanov zůstává na střídačce.
     
    57:45
    Senčákova křižná přihrávka na Fábryho nebylo přesná. Ten ale dobře vyhodnotil situaci a i tak zůstává na kotouči.
     
    58:14
    Ducháčovi se povedlo obejít Boltvana. Jeho střela končí na špičce Kavanova levého betonu.
     
    58:37
    Nebezpečná byla také Böhmova střela od modré, po které následovalo vyhození do středního pásma a ofsajd hostujácí týmu. Artsatbanov jde opět do hry.
     
    59:00
    Chvíli trvalo, než se Spartě opět podařilo dostat do útočného pásma. Nyní už se ale před Kavanem usadila a do hry nastupuje šestý hráč do pole.
     
    59:45
    Pražané se stáhli kolem brankoviště a všechny střely připadají na Fábryho na pravém křídle. Jejich nápor v power play je velmi sympatický, ale k bodům už nepovede.
     
    Konec zápasu.
     
    Do třetí třetiny vstupovala Komety za dvoubrankové vedení, které domácí v polovině poslední části zápasu ještě nevýšili. V přesilové hře se Brnu nejprve přílši nedařilo, ale když se nepovedlo skórovat z kombinace, vzali to Sedláček s Adamem Boltvanem na sebe a prosadili se z rychlého protiútoku. Na druhé straně se o slovo přihlásili Senčák se Žmolou, ale jejich chvíle přišla až v 53. minutě kdy po spolupráci skóroval Jakub Žmola. Na drama bylo zaděláno, když Vašíček střílel z první po přihrávce Senčáka a Sparta tlačila také při hře bez gólmana, kdy se v několika dobrých příležitostech ocitl Fábry. Ani jedna střela ale za zády Kavana neskončila.

    Ode mě je to pro dnešek vše. Z Brna se s vámi loučím a přeji příjemný zbytek dne. (14:12:02)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 18. Rakus (Sedláček, Bárta), 24. Bárta (Sedláček), 34. Fajmon (Boltvan), 35. Rakus (Sedláček, Fajmon), 50. Boltvan (Sedláček, Otava) – 30. Hrabovetskij (Žmola), 37. Žmola (Novák, Horáček), 53. Žmola (Senčák, Vašíček)


    HC Kometa Brno: Kavan (Maleček) – Řehák, Bůžek, Fajmon, Eich, Svoboda, Ulbricht, Němec – Rakus, Moravec, Otava, Šantora, Sedláček, Masař, Bělohlav, Harmim, Nesvadba, Boltvan, Bárta, Horváth.
    Trenér: Jan Zachrla

    HC Sparta Praha: Liemann (34. Artsatbanov) – Pavlák, Tůma, Böhm, David, Ducháč, Horáček – Vašíček, Novák, Bareš, Mácha, Hrabík, Senčák, Hrabovetskij, Fábry, Stepančuk, Žmola.
    Trenér: Richard Žemlička

    Rozhodčí: Čuňočka, Grygera – Kráľ, Blažek
    bahis siteleri