Písek – Havlíčkův Brod 0:3 (kon.) | Slavia – Salzburg 6:3 (kon.) | Technika Brno – Vsetín 2:5 (kon.)
HK MD Šumperk – Havířov 4:3 (kon.)
konec
Technika Hockey Brno
2:5 (1:3, 1:1, 0:1)
VHK ROBE Vsetín
Pátek 07.10.2022, 18:45 • Brno, Hokejové haly dětí a mládeže • Liga juniorů • 8. kolo
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:25
    Utkání začalo s menším zpožděním, nyní už jsou ale všichni připravení na ledě a v první útočné akci vystřelil od modré čáry Antonín Pospíšil. Hostující brankář neměl na jeho střelu dobrý výhled, ale nakonec ani zakročit nemusel, jelikož puk skončil na skupince hráčů před ním.
     
    01:57
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Valaši se dostávají do vedení. Hned z prvního většího náporu Vsetína přichází první branka hostů. Z větší vzdálenosti pálil Matěj Mojžíš, jeho střela se ale neujala, a tak mu Štěpán Jurek kotouč z předbrankového prostoru opět vrátil. Tentokrát se vsetínský bek nerozhodl pro střelu, ale pro přihrávku ADAMU KOLÁČKOVI. Ten měl se zpracováním menší problém, ale nakonec vymetl bližší horní roh brněnské brány. Asistence: Matěj Mojžíš, Štěpán Jurek.
     
    04:55
    Technika právě vstřelila branku!
    Vedení hostům nevydrželo dlouho. Po pasáži hrané ve středním pásmu se k puku mezi modrými čarami dostali dostali, nenápadně vybojovali útočné pásmo a od modré čáry nahodil kotouč směrem na branku Matěj Trögner. Na pravém kruhu puk přebral JAN RŮŽEK a nadvakrát jej dostal přes Pavlíčkův levý beton. Asistence: Matěj Trögner.
     
    07:01
    Vyloučení v týmu Technika Hockey Brno:
    Přidal – 2 min., hákování.
     
    07:10
    Mošnička se po vhazování dostal ke kotouči jako první a jako první se také v přesilové hře pokusil překonat Nešpůrka. Jeho pokus k levé tyči byl ale dobře viditelný a brněnský gólman zasáhl.
     
    07:13
    Vsetín právě vstřelil branku!
    To, co se nepovedlo Mošničkovi, se povedlo JANU HAMŘÍKOVI. Marek Melenovský vyhrál buly na Tobiáše Mošničku, který nyní místo střely volil přihrávku na svého kolegu v obraně, který Nešpůrka propálil střelou od modré čáry mířenou do pravého horního rohu. Asistence: Tobiáš Mošnička, Marek Melenovský.
     
    09:30
    Hráči brněnské Techniky se snaží na vsetínské vedení rychle odpovědět. Usadili se v pásmu a jejich střely míří převážně z větší vzdálenosti. Naposledy takhle zakončoval Žák a hostující brankář na jeho střelu dobře viděl.
     
    11:47
    Hru teď doprovází řada nepřesností. Na teč střely z vrcholu kruhů čekal Jurek, ale místo toho končí kotouč na tribuně. Hra je po krátké chvíli opět přerušena.
     
    12:21
    Trögnerovi se úplně nepovedla rozehrávka z vlastního pásma, čehož mohl v brejku využít Janíček. Ve středním pásmu však vsetínský útočník zaváhal, a tak jej dobruslila dvojice bránících hráčů.
     
    14:38
    Technika Brno je aktivnějším týmem. Po inkasované brance jakoby Brněnští ožili a snaží se opět srovnat. Valachy drží gólman Pavlíček.
     
    15:26
    Nyní měl vsetínský brankář plné ruce práce, když Juříkova střela od modré skončila na jeho betonech. Na dorážku byl připraven Růžek, který sice z první nevystřelil, ale počkal si na vhodnou příležitost a následně z otočky opravdu zakončil. Tento jeho pokus nebyl přesný.
     
    15:42
    Živo je ale taky na druhé straně, kde k levé tyči zakončoval Janíček.
     
    16:56
    Technika se v posledních minutách rozhodla spoléhat hlavně na brejky, ale nezdá se, že by zrovna tohle byla cesta k vyrovnávací brance.
     
    17:52
    Vsetínským se nepovedla rozherávka z vlastního pásma a je to tady znovu. Na druhou stranu rychlými tempy sprintovali Sladký s Růžkem. První jmenovaný prošel přes obránce a vybídl Růžka k zakončení. Tomu ale přihrávka nesedla, a tak Vsetínští získali trochu času.
     
    18:10
    Tento čas nevyužili jen ke zformování obrany, ale také k protiútoku, který vedl Melenovský. Rychlá akce Vsetína ale znemaná také faul a na trestnou lavici míří domácí Šupa. Dostává menší trest za držení.
     
    18:29
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Tohle vyloučení se Brněnským nevyplatilo. Sovy sice ihned po vhazování vyhodily, ale pak přišel opět čas JANA HAMŘÍKA, který přebruslil celé kluziště a z pravého kruhu poslal přesně mířenou střelu nad lapačku k protější tyči. Asistence: Marek Melenovský.
     
    18:56
    Střelu okamžitě po buly si vyzkoušel Líska, ale puk skončil na prvním hráči Vsetína před ním. Valaši se tak dostávají ke kotouči.
     
    19:16
    Také tato akce hostů, vznikla stejně jako jejich třetí gól, v obranném pásmu. Následně od modré čáry střílel Mojžíš.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Vsetínští se rozhodli, že rycle navážou na svou gólově povedenou první třetinu a nahrnuli se do útočného pásma. Po jejich prvním střeleckém pokusu se k puku dostali domácí, kteří vyhazují na zakázané uvolnění.
     
    20:47
    Domácí přidal dostává trest za faul loktem v útočném pásmu. A i když se jednalo o jasné provinění, sám s trestem nesouhlasí.
     
    21:21
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Střelu Tobiáše Mošničky z levého kruhu vyrazil Nešpůrek pouze před sebe, kde už čekal MARTIN JANÍČEK. Na vsetínského útočníka už nezbyla žádná těžká práce a jen doklepl kotouč ke zcela volné levé tyče. Asistence: Tobiáš Mošnička, Marek Melenovský.
     
    23:00
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Stodůlka – 2 min., sekání.
     
    23:44
    Technika právě vstřelila branku!
    Tak jestli se domácím nevyplácí faulovat a darovat Vsetínu přesilovky, tak na druhé straně jednoznačně platí to samé. Technika rozestavilo svou přesilovkovou formaci a ALEX SEVER střelou z levého kruhu našel skulinku mezi tyčí a tělem gólmana. Asistece: Ondřej Blaško, Erik Pospíšil.
     
    26:16
    Vsetínští se inkasovanou branku nenechali rozhodit a už zase okupují útočné pásmo. Střely hostů ale nejsou přesné, a tak Nešpůrek, kterého mnozí hráči znají, jelikož také působil ve vsetínském klubu, nemá příliš mnoho práce.
     
    27:48
    To se poměrně změnilo až teď, kdy Heinrich objel branku a pokusil se domácího brankáře překonat střelou z otočky. Nešpůrek byl u levé tyče připraven.
     
    29:40
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Melenovský – 2 min., držení.
     
    31:40
    Tato přesilovka se domácím příliš nepovedla, a tak na další přesný zásah od 24. minuty stále čekáme.
     
    33:04
    Blízko ke vstřelení branky byl nyní Sladký, který si našel místo na pravém křídle a z bezprostřední blízkosti zakončil mezi betony hostujícího brankáře.
     
    34:00
    Na druhé straně uháněli k teči střely od modré Juráň se Stodůlkou. Ani jednomu se však následně nepodařilo kotouč trefit.
     
    34:48
    Technika se osvobozuje ze vsetínského náporu a vyváží kotouč do útočného pásma. Zde se zatím k ohrožení Pavlíčkovy brány nemá, spíš se nyní domácí snaží získat čas, aby mohli vystřídat.
     
    35:11
    Brno se opravdu k ohrožení vsetínské brány nedostalo, což byla vzpruha a vybídnutí pro druhou stranu. Ani střely a přihrávky Valachů ale nejsou v posledních minutách přesné, a tak nemá Nepšůrek příliš mnoho práce a jeho zákroky jsou spíše rutinní záležitost.
     
    36:01
    Kolem brněnského brankoviště se prohnal Melenovský, který z osy kluziště zakončil bekhendem. Trefil připraveného gólmana soupeřova mužstva.
     
    37:19
    Další střela Vsetínských letěla nad, ke slovu se hodně hlásí obranné dvojice hostujícího celku, které střílí od modré čáry. Poslední zakončení ovšem letělo daleko od pravé tyče.
     
    37:29
    Fencl na levém kruhu lehce tečoval střelu, která vyšla z vrcholu kruhu hned po vhazování. Domácí brankář zasahuje a hra je opět přerušena.
     
    37:59
    Vsetínští nahazují ze svého pásma do toho útočného. O zakázané uvolnění se nejedná a hrát tak může domácí gólman.
     
    38:30
    Zakázené uvolnění je ovšem odpískáno na druhé straně, a tak Valaši získávají útočné pásmo.
     
    38:47
    Vhazování hosté nevyhráli, a tak se musí o kotouč porvat, pokud chtějí výhodu pásma zužitkovat. To se jim v soubojích u mantinelu nedaří, na druhou stranu ovšem nepovolují domácím, aby se s kotoučem dostali ven.
     
    39:27
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    2 min. – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Budín.
     
    39:47
    Vsetínští vyhazují až k Nešpůrkově bráně, kde domácí brankář při zpracování puku trochu zazmatkoval. Naštěstí pro jeho tým ale svou chybu rychle napravil.
     
    39:53
    V posledních sekundách druhé třetiny se ještě do přečíslení vydali Sever s Přidalem. Sever střílel z pravého kruhu a Pavlíček zasáhl vyrážečkou, od které se puk odrazil k Přidalovi. Druhý jmenovaný tak mohl zakončovat do odkryté brány, ale hostující brankář se stihl včas vrátit na své místo.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    41:32
    Technika do třetí třetiny doslova vletěla a vůbec se jí nechce opustit útočné pásmo. Drží svého soupeře pod tlakem a vysílá jednu střelu za druhou.
     
    44:43
    Ve třetí třetině se od jejího začátku stále nic neměné. Technika je po většinu času v útočném pásmu. Nebezpečná byla střela Adama, která nakonec zamířila nad vsetínskou branku.
     
    49:02
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Juráň – 2 min., podrážení.
     
    54:15
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Matějíček – 2 min., podrážení.
     
    57:09
    Vyloučení v týmu VHK ROBE Vsetín:
    Jurek – 2 min., sekání.
     
    57:41
    Vsetín právě vstřelil branku!
    Vsetínští vybojovali kotouč v souboji na pomezi vlastní obranné modré čáry a vyslali do brejku MARTINA JANÍČKA. Domácí v přesilovce riskli hru bez gólmana, takže vsetínský útočník už jen dopravil kotouč do prázdné brány. Asistence: Bez asistece.
     
    Konec zápasu. (22:29:51)

    Helena Hegeďová

    Branky a nahrávky: 5. Růžek (Trögner), 24. Sever (Blaško, Pospíšil E.) – 2. Koláček (Mojžíš, Jurek), 8. Hamřík (Mošnička, Melenovský), 19. Hamřík (Melenovský), 22. Janíček (Mošnička, Melenovský), 58. Janíček


    Technika Hockey Brno: Nešpůrek (Sekanina) – Čapka, A. Pospíšil, Šupa, Blaško, Žák, Svoboda, Juřík – Škodík, Trögner, Líska, Szemmelroth, Adam, Růžek, Sladký, Sever, Apolenář, Toman, Přidal, E. Pospíšil.
    Trenér: Jiří Rech

    VHK ROBE Vsetín: Pavlíček (Tkadlec) – Hamřík, Mojžíš, Zedek, Mošnička, Fojtík, Šedlbauer, Mlčoch – Heinrich, Koláček, Janíček, Matějíček, Stodůlka, Melenovský, Budín, Rigo, Fencl, Jurek, Juráň.
    Trenér: Jan Dědek

    Rozhodčí: Michael Kohoutek — Jan Vašíček, Jakub Kučera
    thejrc.org