Montreal – Ottawa 3:4 (kon.) | Florida – Tampa 3:2 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 5:2 (kon.)
Columbus – St. Louis 7:0 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:1 (kon.) | Los Angeles – Vegas 4:6 (kon.)
konec
Florida Panthers
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Tampa Bay Lightning
Pátek 07.10.2022, 01:08 • FLA Live Arena, Sunrise • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování přípravy na novou sezónu NHL, u zápasu mezi Floridou a Tampou Bay.
     
    Florida Panthers

    Florida loni poprvé v klubové historii získala Prezidentovu trofej za nejlepší tým základní části. Do osmifinále play-off Panteři dostali Washington, s nímž si poradili v šesti zápasech. Konečnou jim bylo čtvrtfinále, v němž v rámci floridského derby vyzvali právě Tampu, ta slavila postup mezi nejlepší čtyři týmy soutěže hned po čtyřech utkáních.

    V přípravě zatím svěřenci kouče Mauriceho odehráli čtyři klání a určitě se jim nevede dle představ, neboť mají negativní bilanci jednoho vítězství a tří porážek. Porazili pouze 4:3 s Nashvillem po prodloužení, v druhém utkání s Predátory prohráli 0:4 a v dvojzápase s Carolinou prohráli 2:5 a 3:4.
     
    Tampa Bay Lightning

    Třetí Stanley Cup v řadě Tampa nezískala, ale byla blízko! Prokousala se do až finále, v němž vyzvala Laviny z Colorada. Finálová série rozhodně nenudila, Colorado nakonec slavilo triumf po venkovním vítězství 2:1 v šestém utkání.

    Cooperova družina na první výhru v přípravě stále ještě čeká. Sehrála tři zápasy, v nichž postupně prohrála 1:5 s Carolinou, 0:2 s Nashvillem a s Predátory posléze padli ještě výrazněji 1:7.
     
    Úvodní sestavy:

    Florida Panthers: Bobrovsky (Lyon) – Forsling, Ekblad, M. Staal, Montour, Carlsson, Gudas, Kiersted – Heponiemi, Barkov, Reinhart – Luostarinen, Lundell, Balcers – Tierney, E. Staal, Dalpe – Hutsko, Mayhew.
    Trenér: Paul Maurice

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Foote, Hedman (A), Černák, Sergačjov, Cole, Myers – Kučerov, Stamkos (C), Naměstnikov – Hagel, Point, Killorn – Colton, Paul, Koepke – Perry, Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: South, Furlatt – Murray, McNamara.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Floridou a Tampou odstartovalo! Sice se jedná o přátelský zápas, ale také o derby, takže si týmy určitě nic nedají zadarmo.
     
    00:32
    Velká příležitost hned v úvodu! Za obranu dostal nahrávku Brayden Point, avšak z pravé strany na Bobrovského nevyzrál, trefil jej do levého betonu.
     
    01:13
    Spoluhráčům se vydal pomoci s rozehrávkou Andrej Vasilevskij. Poradil si s velkou jistotou, rozehrávku zvolil přes obránce Hedmana.
     
    01:39
    Před brány s najížděl Chris Tierney. Dostal těžkou nahrávku, do níž se opřel z první, puk proletěl těsně nad horní tyčkou.
     
    02:16
    Do zápasu se zapojuje i Steven Stamkos. Právě on nabral rychlost po levém mantinelu, čistým hitem ho odstavil od puku Radko Gudas.
     
    02:46
    Střetnutí zatím plyne v rychlém tempu. Na modré čáře si klepl o nahrávku Gustav Forsling, jeho pokus skončil na dobře postaveném obránci.
     
    03:01
    A znovu Gustav Forsling. Švédský obránce si povyjel do levého kruhu, odkud střílel forhendem příklepem, ránu k pravé tyči Vasilevskij udržel ve výstroji.
     
    03:20
    Individuálně pokusil štěstí lotyšský útočník Rudolfs Balcers. Zkusil se natlačit až před bránu, stopku mu vystavil Ian Cole.
     
    03:43
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři se ujímají brzkého vedení! Ze šťastného odrazu kotouče od zadního mantinelu těžil ZAC DALPE, k němuž se puk odrazil před bránu, dvaatřicetiletý forvard uspěl rychlou forhendovou střelou k levé tyči. Asistence: Aaron Ekblad.
    03:43 Zac DALPE - 1:0
     
    04:30
    Domácí hokejisté pokračují v aktivním pojetí hry. V mezikruží se k forhendovému zakončení dostal Anton Lundell, forhendem vypálil těsně vedle levé tyče.
     
    05:12
    Rychle na druhou stranu. Nikita Kučerov na sebe navázal dva soupeře, aby následně přenesl hru na Braydena Pointa, ten promáchl naprázdno.
     
    05:49
    Bradnon Hagel viděl volno středem. Zkusil projet mezi dvojicí obránců, čistým způsobem mu nakonec puk vypíchl Lucas Carlsson.
     
    06:23
    Matt Kiersted si rozmyslel útočný výlet a před forčekujícím Stamkosem raději zacouval za vlastní bránu, kde počkal na vystřídání kolegů.
     
    06:50
    Situaci tři na tři řešil Vladislav Naměstnikov střelu ze zápěstí od levého mantinelu, svatyni krajana Bobrovského výrazně minul.
     
    07:22
    Protože se k němu dlouho nikdo nestahoval, tak Brandon Montour vyzkoušel ránu přílepem od modré čáry. Vypálil vysoko nad.
     
    07:41
    Aleksi Heponiemi nabral velkou rychlost ve středním pásmu, aby následně vybojoval i útočnou třetinu, ale neuspěl kličkou proti Hedmanovi.
     
    08:14
    Nebezpečí před svou bránou zažehnal Sergej Bobrovskij. Ruský gólman vyjel proti Killornovi a podél jeho hole rozehrál na Luostarinena.
     
    08:56
    Eetu Luostarinen vzápětí sehrál důležitou roli na druhé straně ledové plochy, kde vyzval k souboji jeden na jednoho Koepkeho a neuspěl.
     
    09:28
    Klání skutečně plyne v rychlém tempu. Aleksander Barkov lehce tečoval Forslingovo vyhození, zakázané uvolnění se nepíská.
     
    09:57
    Icingem se naopak provinili hosté. Corey Perry přecenil rychlostní schopnosti Nicka Paula a nahrávku poslal mimo jeho dosah.
     
    10:32
    Do útočného pásma nahodil puk Brandon Montour. Dojel si pro něj Andrej Vasilevskij, který zvedl hlavu a posunul hrací předmět na hokejku Philippea Myerse.
     
    10:55
    Pierre-Édoard Bellemare si hodil puk za bránu soupeře a zkusil přesprintovat Gustava Forslinga, švédský zadák udržel soka na zádech.
     
    11:27
    O pozornost si hlasitě řekl Brandon Montour. Zrušil nápřah, aby ve finále přeci jen vypálil forhendem, leč trefil pouze blokujícího Hagela.
     
    11:59
    Florida je zatím jednoznačně aktivnějším týmem. Aleksander Barkov přenesl hru k pravému mantinelu na Rudolfse Balcerse, rána z první měla přesnosti hodně daleko.
     
    12:24
    Prudké forhendové zakončení Sama Reinharta z levého kruhu Andrej Vasilevskij pouze vyrazil před sebe, případným dorážkám zamezil Victor Hedman.
     
    12:43
    Nyní byl Andrej Vasilevskij o poznání jistější. Na nahození od levého mantinelu velmi dobře viděl, kus černé gumy podržel ve výstroji.
     
    13:07
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté Tampy. Zbytečného faulu se v útočném pásmu dopustil Sam Reinhart, rozhodčí útočníka vyloučili na dvě minuty za hákování.
     
    13:33
    Rychlou kombinaci na jeden dotek zakončoval Nikita Kučerov ránou z první z levého kruhu, rozvlnil jenom boční síť.
     
    14:12
    Od modré čáry vyslal ostrou dělovku Victor Hedman. Sergej Bobrovskij se výborně přesunul k levé tyčce a touš z výstroje nepustil.
     
    14:49
    Brayden Point nabral velkou rychlost. Projel za soupeřovou bránu a přesunul hru do pravého kruhu na Nikitu Kučerova, Rus pálil nepřesně.
     
    15:11
    V době, kdy už byl Sam Reinhart zpátky na ledové ploše, spálil obrovskou příležitost Vladislav Naměstnikov, který dojel k volnému puku, jenže místo odkryté pravé části svatyně rozvlnil boční síť.
     
    15:40
    Aleksi Heponiemi neměl podporu od spoluhráčů. Proto vyzkoušel štěstí na vlastní pěst, avšak za záda Michaila Sergačjova se neprocpal.
     
    16:14
    Útočit nezapomněla ani Tampa. Brayden Point si vyměnil touš se Stevenem Stamkosem, aby vzápětí poslal kotouč vysoko nad břevno.
     
    16:53
    Rozhodčí odpískali hokejistům v červených dresech hru vysokou holí v momentě, kdy se puku dotknul Ekblad. Vhazování ve středním pásmu.
     
    17:11
    Neoddiskutovatelný ofsajd hostujícího mužstva. Brayden Point najel do útočné třetiny ve chvíli, kdy už byl Vladislav Naměstnikov dávno za modrou čárou.
     
    17:44
    Sergej Bobrovskij zpomalil prudké nahození Hedmana, umožnil tak více prostoru pro Kiersteda, který vysokým obloučkem odehrál hrací předmět do středního pásma.
     
    18:03
    Florida právě vstřelila branku!
    Mauriceho družina odskakuje do dvoubrankového náskoku! Barkov od pravého mantinelu nahrál na střed, kde ALEKSI HEPONIEMI ještě nahrál po levé ruce Reinhartovi, jehož střelu zblokoval Erik Černák. Od slovenského beka se ovšem puk smolně odrazil zpět k ALEKSI HEPONIEMIMU, jemuž nedělala dorážka za záda rozhozeného Vasilevského žádné problémy. Asistence: Sam Reinhart a Aleksander Barkov.
    18:03 Aleksi HEPONIEMI - 2:0
     
    19:11
    K rychlé odpovědi moc nechybělo. Avšak Sergej Bobrovskij se parádně přesunul k pravé tyčce a betonem pokryl střelu Kučerova.
     
    19:46
    Forčekující Chris Tierney vyvinul tlak na Victora Hedmana. Švédský obránce se rozhodit nenechal a pasem o mantinel na Perryho zklidnil hru.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 12 – 11.
     
    První třetina zápasu mezi Floridou a Tampou Bay přinesla dva góly, oba padly do sítě hostujícího mužstva. Skóre střetnutí otevřel ve 4. minutě Zac Dalpe, jenž využil šťastného mantinelu puku od zadního mantinelu přímo před bránu na jeho hůl. Současnou podobu dal v 19. minutě výsledku Aleksi Heponiemi, tento finský forvard uspěl dorážkou po Černákem zblokované střele Reinharta. Herně sledujeme vyrovnané utkání, Panteři těží z větší efektivity.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Florida do prostřední části nastupuje s dvoubrankovým náskokem, přestože doposud nebyla výrazně lepším týmem.
     
    20:46
    Marc Staal zachytil nepovedenou dlouhou nahrávku Victora Hedmana. Odcouval směrem k vlastní bráně, odkud rozehrál přes Heponiemiho.
     
    21:06
    Jako další to byl Gustav Forsling, kdo zachytil nepovedenou dlouhou rozehrávku jednoho ze soupeřů. Zpoza Bobrovského svatyně nahrál do středního pásma Barkovovi.
     
    21:40
    Přechod hostujících hokejistů přes útočné pásmo nebyl v pořádku. Rozhodčí odpískal postavení mimo hru po nedorozumění mezi Maroonem a Bellemarem.
     
    22:22
    Presink vysunul Eetu Luostarinen. Nebylo mu to ovšem nic platné, protože Erik Černák zvládl puk propasírovat k Nicku Paulovi.
     
    22:55
    Mezi střelce zápasu se chtěl zapsat Radko Gudas. Český obránce vyslal tvrdou ránu od pravého mantinelu, Andrej Vasilevskij si prostor u levé tyče pohlídal.
     
    23:17
    Sergej Bobrovskij skvěle vystál Colea Koepkeho. Sklouzl se k pravé tyčce a zakončení po ledě vyrazil do bezpečí pravým betonem.
     
    23:42
    Nahození Victora Hedmana bylo nepřesné, ale už provedení za červenou čárou, takže nemohla být řeč o icingu. Brandon Montour musel hrát.
     
    24:02
    Odvážný výjezd Bobrovského za bránu Blesky nepotrestaly. Ruský gólman přes dva protihráče přihrál dostatečně prudce po mantinelu na Kiersteda.
     
    24:53
    Už to vypadalo, že do slibné příležitosti bude postupovat po pravém křídle Corey Perry, ale zastavil jej rozhodčí. Kanaďana vystavil do ofsajdu Vladislav Naměstnikov.
     
    25:20
    Před Aaronem Ekbladem se otevřela dálnice až do pravého kruhu, odkud kanadský obránce střílel zápěstím na přední tyč, Vasilevskij touš vyrazil lapačkou.
     
    25:47
    Podruhé v zápase zkoušel skórovat Aleksi Heponiemi. Před bránou šikovně tečoval Barkovovu pobídku, Vasilevskému ale i s notnou dávkou štěstí neprojel kotouč mezi betony.
     
    26:19
    Na druhé straně zůstal za obrannou řadou soupeře opomenutý Steven Stamkos. Forhendovým blafákem si roztáhl Bobrovského, jenže vystřelil vedle levé tyče.
     
    26:40
    Florida si vyzkouší premiérovou početní převahu. Na lavici hanby usedl slovenský zadák Erik Černák, důvodem je hákování.
     
    27:05
    Panteři se zatím nedokázali usadit v útočném pásmu. Ihned po buly vyhodil Victor Hedman, následně Killorn zastavil Barkova ještě ve střední třetině.
     
    27:38
    Téměř minuta z přesilovky je pryč a Andrej Vasilevskij stále nemusel řešit žádné nebezpečí, o další vteřiny se domácí připravili z důvodu ofsajdu.
     
    28:03
    Alespoň krátký pobyt v útočném pásmu zakončil Gustav Forsling tvrdou střelou vedle levé tyče, volný touš odpálil po mantinelu do bezpečí Naměstnikov.
     
    28:45
    Přesilová hra Panterů je minulostí. Erik Černák strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty, slovenský obránce okamžitě míří vypomoci spoluhráčům do obrany.
     
    29:00
    Aleksi Heponiemi tělem odmítl obránce a zprava se natlačil až před bránu, odkud forhendovým zakončením nenašel mezeru mezi Vasilevského pravou rukou a tělem.
     
    29:41
    Přečíslení dvou na jednoho skončilo neúspěchem. Steven Stamkos adresoval Braydenu Pointovi příliš prudkou nahrávku, adresátovi pasu vypíchl puk dobře pozičně hrající Matt Kiersted.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Florida nadále udržuje dvoubrankové vedení a míří za druhým vítězstvím v přípravě.
     
    30:19
    Tampa právě vstřelila branku!
    Kouzlo Bobrovského prolomeno, Tampa snižuje! Nahození Stamkose od modré čáry Colton příhodně zpomalil pro NICKA PAULA, jenž se otočil tak, aby mohl střílet forhendem a kus černé gumy zametl za ležícího brankáře. Asistence: Ross Colton a Steven Stamkos.
    30:19 Nick PAUL - 2:1
     
    31:11
    Na vyrovnání si dělal zálusk Nikita Kučerov. Nicméně ukousl s až příliš velké sousto, proti třem protihráčům neměl téměř žádnou šanci uspět.
     
    31:39
    Na modré čáře si troufl na střelu Philippe Myers. Pětadvacetiletý Kanaďan vyslal ostrou jedovku, kterou Marc Staal zblokoval do ochranné sítě.
     
    32:15
    Victor Hedman cíleně nahazoval na teč. Hledal hokejku Brandona Hagela, jehož příkladně pohlídal Eetu Luostarinen.
     
    32:54
    Mimo hlavního dění hry se do sebe v obranném pásmu Floridy pustili Zac Dalpe s Calem Footem. Spíše než bitka byla k vidění menší rozmíška, rozhodčí oběma hráčům udělili čtyřminutové tresty. U domácího hráče jsou oba dvouminutové tresty za hrubost, hostujícímu hráči připadl trest za hrubost a podrážení.
     
    33:13
    Zpoza soupeřovy svatyně nahrával naslepo do předbrankového prostoru Aleksander Barkov. Bránící Erik Černák přetlačil Erica Staala.
     
    33:46
    k modré čáře si sjel Vladislav Naměstnikov, jenž vypálil tvrdou střelu forhendem, touš proletěl těsně vedle pravé tyče.
     
    34:20
    Z prakticky nulového úhlu zkoušel štěstí Corey Perry. Sergej Bobrovskij puk vyrazil, v dorážkách protihráčům zamezil Gerald Mayhew.
     
    34:46
    Philippe Myers je střelecky hodně aktivní, ale na zápis zatím čeká marně, jeho poslední rána zamířila vedle levé části brankové konstrukce.
     
    35:32
    Za domácí obranou zkusil počkat na dlouhý pas Brandon Hagel. Kanaďan se dočkal kotouče, ale výborně se němu stáhl Radko Gudas, jenž se s protihráčem příliš nepáral.
     
    35:58
    Panteři z rychlého protiútoku neuspěli. Alesander Barkov hledal krajana Aleksi Heponiemiho, ten dlouhý pas jen lehce protečoval.
     
    36:30
    Akci dvou proti dvěma řešil Brayden Point bekhendovým zakončením, kus černé gumy proletěl těsně nad horní tyčkou.
     
    36:51
    Nikita Kučerov si rozmyslel zakončení, a ještě nahrával před bránu Vladislavu Naměstnikovovi, Rus ani nadvakrát na Bobrovského nevyzrál.
     
    37:12
    V permanenci musel být rovněž Andrej Vasilevskij. Poradil si na jedničku, střelu Montoura odrazil vyrážečkou do bezpečí.
     
    37:47
    Přestože je teprve příprava, tak Pierre-Édouard ukázal velkou obětavost, když spadl a zblokoval střelu Forslinga.
     
    38:16
    Anton Lundell přenesl hru na Eeutu Luostarinena, jenž vystřelil forhendem po rychlém zpracování. Vasilevskij vykopl touš levým betonem.
     
    38:54
    Opět jistý Andrej Vasilevskij. Teď včas srazil betony k sobě, čímž zamezil ve skórování z pravého kruhu střílejícímu Ericu Staalovi.
     
    39:13
    Dvojici protihráčů na sebe navázal Aleksi Heponiemi a po mantinelu posunul puk na Aleksandera Barkova, jehož nahození z úhlu Vasilevskij skryl do lapačky.
     
    39:38
    Hostující gólman toho přes clonu hokejistů moc neviděl, nicméně měl štěstí, protože kotouč po střele Tierneyho skončil pod jeho pravým betonem.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 25 – 22.
     
    Prostřední část nabídla jedinou branku, o níž se postaralo hostující mužstvo, do třetí třetiny tak je postaráno o zápletku. Bobrovskému zrušil čisté konto Nick Paul, který uspěl forhendovou střelou z otočky. Blesky ve druhé třetině výrazně zlepšily hru a odměnou jim bylo snížení, důležité bude, aby v podobném tempu vletěly i do třetí dvacetiminutovky.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:56.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Panteři do ní nastupují s jednobrankovým náskokem, o vítězi tak není rozhodnuto ještě ani zdaleka.
     
    40:33
    Na modré si klepl o nahrávku Cal Foote a dostal ji. Následovala tvrdá rána k pravé tyči, kterou Sergej Bobrovskij pokryl betonem.
     
    41:23
    Brayden Point vyslal odvážnou nahrávku středem na Alexe Killorna, jenž si poradil se zpracováním, leč neuspěl kličkou proti Gudasovi.
     
    41:50
    Po pravém mantinelu zkusil štěstí Steven Stamkos. Ujel osobnímu strážci, avšak výborně jej zakřižoval Lucas Carlsson, ten soka úspěšně odstavil.
     
    42:07
    Lehké nahození Brandona Montoura splnilo kýžený efekt. Andrej Vasilevskij máchl lapačkou a puk v ní schoval, na rozehrávku si netroufl.
     
    42:41
    Přes chumel hokejistů vystřelil český obránce Radko Gudas. Vasilevskij na puk viděl a vyrazil ho těsně nad břevno.
     
    43:16
    Blízko srovnání byl Erik Černák! Slovenský zadák napřáhl k dělovce od modré čáry, Sergeje Bobrovského zachránila levá tyčka.
     
    43:49
    Chris Tierney nezvládl zdánlivě jednoduché zpracování u levého mantinelu. Kotouč nechal dojet za bránu soupeře, kam nejrychleji dojel Victor Hedman.
     
    44:03
    V další akci si Chris Tierney počínal o poznání lépe. Osmadvacetiletý kanadský útočník obdržel pas za obranu a zvládl najet před Vasilevského, z bezprostřední blízkosti ho ale neprostřelil.
     
    44:16
    Tampa právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Aniž by se podíval, tak Nikita Kučerov parádně přenesl hru do levého kruhu na krajana VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA, ten křižnou forhendovou střelou propálil k pravé tyči pozdě se přesunuvšího Bobrovského. Asistence: Nikita Kučerov a Cal Foote.
    44:16 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:2
     
    45:20
    Po levém mantinelu se rozjel Aleksi Heponiemi. Vyzkoušel Vasilevského překvapit nahozením z úhlu, ruský gólman byl v pozoru.
     
    46:23
    Na obrat útočil Steven Stamkos. Vytočil se zpoza brány, jenže zakončení mu vyšlo na bekhend, slabou střelu Bobrovskij pokryl.
     
    46:42
    Alex Killorn po pravém mantinelu posunul hrací předmět na Braydena Pointa, jehož pokus prosvištěl vysoko nad břevnem.
     
    47:22
    Slovák Erik Černák si nevěřil na zakončení, proto po modré čáře posunul puk na Michaila Sergačjova, jeho dělovka jenom rozezvučela mantinel za bránou.
     
    47:55
    Šikovné ruce ukázal Steven Stamkos. S velkou lehkostí vymíchal obránce a rázem byl před Bobrovským, dobře myšlenou střelu na zadní tyč Rus vykopl levým betonem.
     
    48:27
    V plné rychlost Corey Perry jenom prodlužoval kus černé gumy po mantinelu, Nick Paul nezvládl osobní souboj s Rudolfsem Balcersem.
     
    48:47
    Dlouho hrajeme bez přerušení. Erik Černák vyzkoušel vysokou žabičku za obranu, Braydena Pointa zradilo zpracování.
     
    49:21
    Aleksander Barkov nabruslil mezi dva protihráči, načež nahrávkou mezi kruhy vytvořil prostor pro Heponiemiho, zakončení z první se mezi tři tyče nevešlo.
     
    49:59
    Tlak Panterů pokračuje. Od modré čáry nahazoval Gustav Forsling a Anton Lundellp puk tečoval těsně vedle levé tyčky.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Tampě se podařilo úspěšně vyrovnat zásluhou Naměstnikova, celky jsou tedy aktuálně na stejné úrovni.
     
    50:45
    Skvěle zafungoval Andrej Vasilevskij, který nejenže zasáhl lapačkou proti slabému pokusu Hutska, ale i touš stihl vyklepat pro Hedmana.
     
    51:12
    Přerušení zápasu po dlouhé době způsobili hosté. Pat Maroon se špatně domluvil s Calem Footem, čárového rozhodčího donutili odpískat ofsajd.
     
    51:40
    Proti třem si věřil Nick Paul. Už to vypadalo, že by překvapivě mohl i uspět, v poslední chvíli mu touš vypíchl Matt Kiersted.
     
    52:22
    Od modré čáry vyzkoušel tvrdou ránu Gustav Forsling. Andrej Vasilevskij měl štěstí, že puk směřoval přímo do středu brány a trefil ho do betonu.
     
    52:46
    Phillipe Myers při bránění přišel o hokejku. Aleksander Barkov této skutečnosti nevyužil, z úhlu již nezvládl vystřelit.
     
    53:08
    Ofenzivní složku mužstva podpořil Lucas Carlsson. Dostal nabito těsně za kruhu, prudký forhendový projektil vyslal nad břevno.
     
    53:52
    Za obranu si na dlouhou nahrávku najel Nikita Kučerov. Pod tlakem Carlssona rychle zpracovával a střílel přímo do Bobrovského.
     
    54:22
    Na druhou stranu se rozjel Eetu Luostarinen. Po souboji s Brandonem Hagelem ztratil stabilitu a skončil na ledě.
     
    54:44
    K levé tyči soupeřovy svatyně obdržel přihrávku Alex Killorn. Hledal mezeru mezi Bobrovského betony, ruský gólman ji včas skryl.
     
    55:18
    Po špatném zpracování Marca Staala vyrazil do brejku Cole Koepke. Posunul puk k pravému mantinelu na Braydena Pointa, jeho křižný pas zblokoval Radko Gudas.
     
    55:55
    Ofenzivu se vydal podpořit Erik Černák. Obhodil si Antona Lundella, jenže za spoluhráče na jedničku zaskočil Marc Staal.
     
    56:12
    Krátce po vhazování vystřelil zápěstím Gustav Forsling. Andrej Vasilevskij ukázal velmi dobré reflexy, puk odrazil do ochranné sítě vyrážečkou.
     
    56:57
    V útočném pásmu fauloval Nikita Kučerov, proti soupeři si pomohl drobným háčkem. Panteři mají velkou příležitost vstřelit v koncovce základní části vedoucí gól.
     
    57:07
    Anton Lundell nabil do pravého kruhu Eetu Luostarinenovi, který místo očekávaného zakončení ještě vracel na střed, překvapený Lundell vůbec nereagoval.
     
    57:40
    Hned dva zákroky v krátkém časovém sledu musel předvést Andrej Vasilevskij. Pravým betonem si poradil s pokusem Barkova, pravým ramenem pokryl zakončení Heponiemiho.
     
    58:22
    Nechybělo moc, aby Blesky udeřily v oslabení. Pierre-Édouard Bellemare si vyměnil touš s Brandonem Hagelem, tváří v tvář Bobrovskému ovšem zamířil vedle pravé tyče.
     
    58:45
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí využili přesilovku v posledních vteřinách a střílí dost možná vítězný gól! Barkov nabil na modrou čáru BRANDONU MONTOUROVI, který neváhal a z první se trefil do pravého horního rohu. Vasilevskij toho přes Luostarinena moc neviděl, proto byly jeho reakce dost opožděné. Asistence: Aleksander Barkov a Aaron Ekblad.
    58:45 Brandon MONTOUR - 3:2
     
    58:45
    Oddechový čas pro tým Tampa Bay Lightning.
     
    59:06
    Panteři zatím soupeři nedovolují odvolat gólmana. Radko Gudas v útočné třetině nahrál po modré čáře Gustavu Forslingovi, jehož pokus srazil do ochranné sítě zakleknuvší Cal Foote.
     
    59:33
    Nikita Kučerov nahodil do útočného pásma a Andrej Vasilevskij zamířil na střídačku. Tampa zkouší powerplay, do hry naskočil Corey Perry.
     
    59:48
    Florida je blízko vítězství. Sergej Bobrovskij s jistotou udržel ve výstroji ránu od modré čáry, nervózní hráči v bílém čekali na vypadnuvší puk bez úspěchu.
     
    59:48
    Po přerušení hry došlo k roztržce mezi Radkem Gudasem a Coreym Perrym. Muži v pruhovaném vyloučili obě horké hlavy na dvě minuty, českého obránce za krosček a kanadského útočníka za hrubost.
     
    Konec zápasu.
     
    Florida na domácím ledě zvládla floridské derby, Tampu Bay zdolala po velké bitvě výsledkem 3:2.

    Panteři si v první třetině vybudovali dvoubrankový náskok, který se jim ve druhé třetině zmenšil a v průběhu třetí části jej definitivně smazal Vladislav Naměstnikov. Poslední slovo ovšem měli domácí, v 59. minutě využil přesilovou hru dobře umístěnou střelou do pravého horního rohu Brandon Montour. Hosté zkusili vyrovnat při hře bez gólmana, to se jim ovšem nepovedlo.

    Svěřenci kouče Mauriceho zvítězili v rámci přípravy podruhé, zatímco Tampa marně čeká na první vítězství. Celky si vzájemný zápas zopakují v sobotu večer, hrát se bude na ledě Lightning.
     
    Utkání přihlíželo 11 350 diváků.
     
    Statistické okénko

    Střely na bránu: 41 – 28 | Přesilová hra: 1/2 – 0/1 | Trestné minuty: 8 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Sergej Bobrovskij (FLA) – 26 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,9%, odchytal 59:36
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 38 zákroků, 3 OG, úspěšnost 92,7%, odchytal 59:30

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Radko Gudas (FLA) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 14:16

    Tři hvězdy utkání

    1. Brandon Montour (FLA) – 1+0
    2. Aleksi Heponiemi (FLA) – 1+0
    3. Sergej Bobrovskij (FLA) – 26 zákroků
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:45:02)

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Dalpe (Ekblad), 19. Heponiemi (Reinhart, Barkov), 59. Montour (Barkov, Ekblad) – 31. Paul (Colton, Stamkos), 45. Naměstnikov (Kučerov, Foote)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Forsling, Ekblad, M. Staal, Montour, Carlsson, Gudas, Kiersted – Heponiemi, Barkov, Reinhart – Luostarinen, Lundell, Balcers – Tierney, E. Staal, Dalpe – Hutsko, Mayhew.
    Trenér: Paul Maurice

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Foote, Hedman (A), Černák, Sergačjov, Cole, Myers – Kučerov, Stamkos (C), Naměstnikov – Hagel, Point, Killorn – Colton, Paul, Koepke – Perry, Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: South, Furlatt – Murray, McNamara

    Diváci: 11 350
    thejrc.org