Montreal – Ottawa 3:4 (kon.) | Florida – Tampa 3:2 (kon.) | NY Islanders – New Jersey 5:2 (kon.)
Columbus – St. Louis 7:0 (kon.) | Minnesota – Chicago 4:1 (kon.) | Los Angeles – Vegas 4:6 (kon.)
konec
Florida Panthers
3:2 (2:0, 0:1, 1:1)
Tampa Bay Lightning
Pátek 07.10.2022, 01:08 • FLA Live Arena, Sunrise • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:48
    Po přerušení hry došlo k roztržce mezi Radkem Gudasem a Coreym Perrym. Muži v pruhovaném vyloučili obě horké hlavy na dvě minuty, českého obránce za krosček a kanadského útočníka za hrubost.
     
    59:33
    Nikita Kučerov nahodil do útočného pásma a Andrej Vasilevskij zamířil na střídačku. Tampa zkouší powerplay, do hry naskočil Corey Perry.
    58:45 Brandon MONTOUR - 3:2
     
    58:45
    Florida právě vstřelila branku!
    Domácí využili přesilovku v posledních vteřinách a střílí dost možná vítězný gól! Barkov nabil na modrou čáru BRANDONU MONTOUROVI, který neváhal a z první se trefil do pravého horního rohu. Vasilevskij toho přes Luostarinena moc neviděl, proto byly jeho reakce dost opožděné. Asistence: Aleksander Barkov a Aaron Ekblad.
     
    58:22
    Nechybělo moc, aby Blesky udeřily v oslabení. Pierre-Édouard Bellemare si vyměnil touš s Brandonem Hagelem, tváří v tvář Bobrovskému ovšem zamířil vedle pravé tyče.
     
    56:57
    V útočném pásmu fauloval Nikita Kučerov, proti soupeři si pomohl drobným háčkem. Panteři mají velkou příležitost vstřelit v koncovce základní části vedoucí gól.
    44:16 Vladislav NAMĚSTNIKOV - 2:2
     
    44:16
    Tampa právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Aniž by se podíval, tak Nikita Kučerov parádně přenesl hru do levého kruhu na krajana VLADISLAVA NAMĚSTNIKOVA, ten křižnou forhendovou střelou propálil k pravé tyči pozdě se přesunuvšího Bobrovského. Asistence: Nikita Kučerov a Cal Foote.
     
    43:16
    Blízko srovnání byl Erik Černák! Slovenský zadák napřáhl k dělovce od modré čáry, Sergeje Bobrovského zachránila levá tyčka.
     
    32:54
    Mimo hlavního dění hry se do sebe v obranném pásmu Floridy pustili Zac Dalpe s Calem Footem. Spíše než bitka byla k vidění menší rozmíška, rozhodčí oběma hráčům udělili čtyřminutové tresty. U domácího hráče jsou oba dvouminutové tresty za hrubost, hostujícímu hráči připadl trest za hrubost a podrážení.
    30:19 Nick PAUL - 2:1
     
    30:19
    Tampa právě vstřelila branku!
    Kouzlo Bobrovského prolomeno, Tampa snižuje! Nahození Stamkose od modré čáry Colton příhodně zpomalil pro NICKA PAULA, jenž se otočil tak, aby mohl střílet forhendem a kus černé gumy zametl za ležícího brankáře. Asistence: Ross Colton a Steven Stamkos.
     
    29:00
    Aleksi Heponiemi tělem odmítl obránce a zprava se natlačil až před bránu, odkud forhendovým zakončením nenašel mezeru mezi Vasilevského pravou rukou a tělem.
     
    26:40
    Florida si vyzkouší premiérovou početní převahu. Na lavici hanby usedl slovenský zadák Erik Černák, důvodem je hákování.
     
    26:19
    Na druhé straně zůstal za obrannou řadou soupeře opomenutý Steven Stamkos. Forhendovým blafákem si roztáhl Bobrovského, jenže vystřelil vedle levé tyče.
     
    25:47
    Podruhé v zápase zkoušel skórovat Aleksi Heponiemi. Před bránou šikovně tečoval Barkovovu pobídku, Vasilevskému ale i s notnou dávkou štěstí neprojel kotouč mezi betony.
    18:03 Aleksi HEPONIEMI - 2:0
     
    18:03
    Florida právě vstřelila branku!
    Mauriceho družina odskakuje do dvoubrankového náskoku! Barkov od pravého mantinelu nahrál na střed, kde ALEKSI HEPONIEMI ještě nahrál po levé ruce Reinhartovi, jehož střelu zblokoval Erik Černák. Od slovenského beka se ovšem puk smolně odrazil zpět k ALEKSI HEPONIEMIMU, jemuž nedělala dorážka za záda rozhozeného Vasilevského žádné problémy. Asistence: Sam Reinhart a Aleksander Barkov.
     
    15:11
    V době, kdy už byl Sam Reinhart zpátky na ledové ploše, spálil obrovskou příležitost Vladislav Naměstnikov, který dojel k volnému puku, jenže místo odkryté pravé části svatyně rozvlnil boční síť.
     
    13:07
    První přesilovou hru si zahrají hokejisté Tampy. Zbytečného faulu se v útočném pásmu dopustil Sam Reinhart, rozhodčí útočníka vyloučili na dvě minuty za hákování.
    03:43 Zac DALPE - 1:0
     
    03:43
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři se ujímají brzkého vedení! Ze šťastného odrazu kotouče od zadního mantinelu těžil ZAC DALPE, k němuž se puk odrazil před bránu, dvaatřicetiletý forvard uspěl rychlou forhendovou střelou k levé tyči. Asistence: Aaron Ekblad.
     
    00:32
    Velká příležitost hned v úvodu! Za obranu dostal nahrávku Brayden Point, avšak z pravé strany na Bobrovského nevyzrál, trefil jej do levého betonu.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 4. Dalpe (Ekblad), 19. Heponiemi (Reinhart, Barkov), 59. Montour (Barkov, Ekblad) – 31. Paul (Colton, Stamkos), 45. Naměstnikov (Kučerov, Foote)


    Florida Panthers: Bobrovskij (Lyon) – Forsling, Ekblad, M. Staal, Montour, Carlsson, Gudas, Kiersted – Heponiemi, Barkov, Reinhart – Luostarinen, Lundell, Balcers – Tierney, E. Staal, Dalpe – Hutsko, Mayhew.
    Trenér: Paul Maurice

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Foote, Hedman (A), Černák, Sergačjov, Cole, Myers – Kučerov, Stamkos (C), Naměstnikov – Hagel, Point, Killorn – Colton, Paul, Koepke – Perry, Bellemare, Maroon.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: South, Furlatt – Murray, McNamara

    Diváci: 11 350
    thejrc.org