Hvězda Praha – Plzeň 3:7 (kon.) | Kladno – Sparta 7:2 (kon.) | Přerov – Kometa Brno 1:4 (kon.)
Motor ČB – Mladá Boleslav 3:2 (2:0 po s.n.) | Chomutov – Slavia 1:3 (kon.) | Pardubice – Jihlava 7:2 (kon.)
HK MD Šumperk – Zlín 2:3 (kon.) | Tábor – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Poruba – Třinec 3:2 (po pr.)
HC Litvínov – K. Vary 2:9 (kon.) | Olomouc – Vítkovice 4:10 (kon.) | Havlíčkův Brod – Liberec 2:5 (kon.)
konec
HC Olomouc
4:10 (3:4, 0:4, 1:2)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 08.10.2022, 17:30 • Zimní stadion Olomouc • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    58:59
    Matějka se dostal do protiútoku, ve ketrém nastřelil horní tyč. Puk zůstal ležet na brankové čáře, avšak Weiss ho stačil zavčas přikrýt lapačkou. Následné dorážky Vítkovických se Hanákům příliš nelíbily, a tak za olomouckou bránou vznikla lehká potyčka. Rozhodčí už ale celou situaci uklidnili, proto se může zápas v klidu dohrát.
     
    56:39
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Desítka je na světě! Olomoucká obrana nechala VOJTĚCHA FOJTÍKA úplně bez dozoru, ten si najel do prostoru mezikruží a střelou pod horní tyč odpálil flašku s weissovým pitím až k zadnímu mantinelu. Asistence: Šimon Fasner a František Čuba.
     
    54:07
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Po rycvhlém protiútoku našel Štěpán Vrána osamoceného DAVIDA PASTRNKA v prostoru mezi kruhy, jenž skrytou střelou překonal Viléma. Bod za asistenci si připisuje Štěpán Vrána.
     
    49:54
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice využily rychlý protiútok, po pasu z pravého kruhu se v bezprostřední blízkosti Weisse prosadil ŠIMON FASNER. Asistence: Vojtěch Matějka a Vojtěch Fojtík.
     
    42:07
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Bartok – 2 min., hákování.
     
    36:33
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Muroň – 2 min., faul kolenem.
     
    31:48
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Navrátil – 2 min., napadení.
     
    28:12
    Střídání v týmu HC Olomouc:
    ze hřiště odchází Čerbák, přichází Weiss.
     
    28:12
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vítkovice bleskurychle využívají přesilovku. Vojtěch Fojtík nahodil na olomouckou svatyni od modré, VOJTĚCH MATĚJKA však do jeho pokusu vložil hůl. Čerbák na změnu trajektorie puku nedokázal vůbec zareagovat. Bod za asistenci si připisuje Vojtěch Fojtík.
     
    27:46
    Vyloučení v týmu HC Olomouc:
    Polzer – 2 min., sekání.
     
    26:49
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tohle je naprostá demolice! Olomoučtí hráči se vůbec nezorientovali při závaru před vlastní bránou, jako první se k ležícímu puku dostal JIŘÍ DOUDA, jenž nadvakrát zasunul čenou pryž za Čerbákova záda. Bod za asistenci si připisuje Matyáš Hanák.
     
    25:45
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Hosté odskakují do dvoubrankového vedení! VOJTĚCH MATĚJKA se po přesném pasu Šimona Fasnera z pravé strany prosadil střelou nad Čerbákův beton. Asistence: Šimon Fasner.
     
    24:38
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Vojtěch Matějka pouze nastřelil levou tyč, puk se však odrazil příhodně pro VOJTĚCHA FOJTÍKA, který pouze zamířil do odkryté klece. Asistence: Vojtěch Matějka a Šimon Fasner.
     
    22:04
    Střelu Muroně zastavila branková konstrukce!
     
    19:32
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Po obrovském závaru zůstal kotouč ležet před vítkovickou bránou, kde byl jako první ADAM KALMAN, jenž jej dorazil pod beton ležícího Viléma. Bod za asistenci si připisuje Vojtěch Neoral.
     
    17:20
    Olomouc právě vstřelila branku!
    A je to zase o dvě branky! Po kombinaci se kotouč dostal na hůl MARTINA POLZERA, ten neváhal, napřáhl se a od modré čáry propálil Viléma, jenž přes clonícího Šulgana vůbec nic neviděl. Asistence: Lukáš Bošek.
     
    15:52
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ve vlastním oslabení vystihl rozehrávku domácích na modré MATĚJ ŽÍDEK, vydal se s ní sám na Čerbáka, kterého překonal střelou mezi betony. Bez asistence.
     
    15:29
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Kisza – 2 min., nedovolené bránění.
     
    11:47
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    kombinaci ostravských hráčů ukončil JAN ZVEJŠKA střelou z prostoru mezi kruhy nad beton olomouckého brankáře. Asistence: Jan Muroň a Matyáš Hanák.
     
    10:45
    Olomouc právě vstřelila branku!
    Špatnou rozehrávku ostravských hráčů skvěle vystihl MAREK PATRIK BARTOK a z velké blízkosti hostujícího gólmana ihned zamířil přesně pod horní tyč. Asistence: Matěj Pravda a Jakub Nemerád.
     
    07:33
    Vyloučení v týmu HC Vítkovice Ridera:
    Sedlák – 2 min., podrážení.
     
    07:04
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    VOJTĚCH MATĚJKA obral v útočném pásmu jednoho z olomouckých hráčů o puk, vydal se s ním úplně sám na bránu. Čerbáka nakonec překonal skvělou forhendovou stahovačkou. Asistence: Šimon Fasner a Jan Zvejška.
     
    04:18
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Tak tohle byla paráda! Krásné sólo VINCENTA GLOSE přes celé útočné pásmo Mory zakončil vítkovický obránce střelou do pravého růžku Čerbakovy klece. Bod za asistenci si připisuje Matyáš Hanák.
    Marken.cz

    Michal Jonáš

    Branky a nahrávky: 11. Bartok (Nemerád, Pravda), 18. Polzer (Bošek), 20. Kalman (Neoral), 55. Pastrnek (Vrána) – 5. Glos (Hanák), 8. Matějka (Fasner, Zvejška), 12. Zvejška (Muroň, Hanák), 16. Žídek, 25. Fojtík (Matějka, Fasner), 26. Matějka (Fasner), 27. Douda (Hanák), 29. Matějka (Fojtík), 50. Fasner (Matějka, Fojtík), 57. Fojtík (Fasner, Čuba)


    HC Olomouc: Čerbák (Weiss) – Bohatý (C), Vrána, Dostál, Polzer, Kalman, Přidal – Pravda, Nemerád, Šulgan (A) – Bartok, Pastrnek, Navrátil – Neoral, Drábek (A), Bošek
    Trenér: Richard Brančík

    HC Vítkovice Ridera: Vilém (Oprchalský) – Čuba, Man (C), Fojtík, Kisza, Glos, Richards, Zvejška – Saxa, Fasner, Muroň – Hanák (A), Fojtík, Nazad – Matějka (A), Žídek, Douda – Sedlák
    Trenér: Darek Stránský

    Rozhodčí: Jan Pavel – Ladislav Hrabal, Jan Kopecký
    thejrc.org