Hr. Králové – Teplice 4:1 (kon.) | Brno – Sparta 0:4 (kon.) | Pardubice – Jablonec 1:0 (kon.)
Plzeň – Mladá Boleslav 2:0 (kon.)
konec
FK Pardubice
1:0 (0:0)
FK Jablonec
Sobota 08.10.2022, 16:00 • Ďolíček, Praha - Vršovice • FORTUNA:LIGA • 11. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Vítejte u online přenosu ze zápasu 11. kola FORTUNA:LIGY, ve kterém se utkají týmy FK Pardubice a FK Jablonec. Úvodní výkop je naplánován na 16:00.
     
    Pardubice zažívají sezónu jako z noční můry. Po deseti zápasech mají na svém kontě pouhopouhé tři body za jednu výhru proti Liberci. Jinak už devětkrát odešli z ligového trávníku hráči Pardubic poraženi, k tomu navíc přidali vyřazení z domácího poháru na půdě Velvar, které působí ve stejné soutěži, jako pardubická rezerva.
    Problém mají Východočeši hlavně se střílením branek. V průměru dají totiž pouze půl gólu na zápas. Na druhé straně inkasují 2,8 gólu v jednom utkání.
     
    Jablonec vloni neprožil ideální sezónu, nyní se ale začíná blýskat na lepší časy. Svěřenci trenéra Davida Horejše sice měli špatný start, když nevyhráli prvních sedm zápasů, nyní se ale zvedají. V lize totiž vyhráli třikrát v řadě a posouvají se tabulkou vzhůru. Aktuálně jsou na osmém místě.
    Letos je rozhodně nejzářivější hvězdou Jan Chramosta. Ten je totiž ve velké formě, v devíti zápasech totiž vstřelil už šest branek a další tři připravil pro své spoluhráče.
     
    Úvodní sestavy:

    FK Pardubice: Markovič – Kostka, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Janošek, Icha, Hlavatý – Zahradníček, Černý (C), Helešic.
    Náhradníci: Budinský – Halász, Vacek, Tischler, Mareš, Kurka, Rosa, Sychra, Lima.
    Trenér: Radoslav Kováč

    FK Jablonec: Hanuš – Heidenreich, Akpudje, Krob (C) – Cools, Považanec, Kratochvíl, Polidar – Jovović – Sejk, Chramosta.
    Náhradníci: Richter – Malínský, Ikaunieks, D. Souček, Surzyn, Šulc, Patrák.
    Trenér: David Horejš

    Rozhodčí: Zelinka – Pochylý, Dohnálek.
     
    Oba týmy nastupují na hrací plochu. Pardubice v tradiční červenobílé barevné kombinaci, hosté z Jablonce jsou celí v černém.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Domácí měli hned v první minutě hodně otevřenou svoji levou stranu. Toho se snažil využít Dion Cools, přihrávku ale vystihl obránce.
     
    2
    Brankář Jablonce Jan Hanuš dostal nepříjemnou přihrávku, která směřovala mezi tři tyče. Počínal si ale klidně, když udělal kličku dotírajícímu Černému a odkopl míč do bezpečí.
     
    4
    Matěj Polidar správně viděl v pokutovém území naprosto volného Vladimira Jovoviče. Také se ho snažil najít centrem, ten ale sebral do náruče brankář Markovič.
     
    5
    Tentokrát se Jovovič k míči dostal. Z vlastní poloviny elegantně vyjel s míčem u nohy a po narážečce se Sejkem rozjel akci svého týmu. Cools ale poté trefil do choulostivých míst Michala Hlavatého a hra je přerušena.
     
    7
    Jakubu Markovičovi nevyšel odkop a poslal tak balón jen na kopačky soupeře. Sám Markovič však následně nebezpečí zažehnal, když lapil centr do rukavic.
     
    8
    Pardubice budou mít první možnost standardní situace. Pavel Černý totiž udržel na zádech Heidenreicha a vykoledoval si faul.
     
    9
    Z ní ale Východočeši vůbec nic nevytěžili, Matěj Helešic se totiž provinil nedovoleným zákrokem na Coolse.
     
    10
    První střela na branku v dnešním utkání. Postaral se o ni aktivní Vladimir Jovovič, který prověřil Markoviče. Domácí brankář vyrazil do rohu a Chlumecký odehrál do bezpečí.
     
    13
    Po ztrátě Pardubic na útočné polovině to vypadalo na zajímavou protiakci Jablonce, akce Jovoviče však byla zastavena předčasně pro ofsajd.
     
    16
    Tomáš Zahradníček se pokusil zahrozit centrem z pravé strany. Vypadalo to, že to trefil hodně špatně, nakonec je pískán roh.
     
    16
    A z následného rohu vyústilo nebezpečí před bránou Jablonce! Brankář Hanuš se totiž nedohodl s Akpudjem a míč mu vypadl. Následně dorážel Hranáč jen do obránce.
     
    18
    Pardubáci začínají být v útoku aktivní. Nyní se po rychlé narážečce dostal k centru Chlumecký a znovu se míč odrazil směrem k jednomu z domácích hráčů, i tentokrát zakročila obrana.
     
    19
    Tomáš Vlček nyní při snaze získat balón fauloval Vladimira Jovoviče, který se zatím nezvedá z trávníku.
     
    21
    Jovovič už je naštěstí na nohou a bude moct pokračovat. Mezitím Jablonec rozehrál přímý kop ze zajímavé pozice, centr Kroba ale odhlavičkoval Janošek.
     
    22
    Již několikátá špatná rozehrávka domácího gólmana. Poté se znovu rychle do zakončení dostal Jovovič, ovšem znovu byl v postavení mimo hru.
     
    25
    V posledních minutách už se domácí tolik nedostávají do útoku. Nyní se o to pokusili po dlouhém nákopu od brankáře. Michal Hlavatý fauloval Heidenreicha v hlavičkovém souboji.
     
    28
    Pardubice se na jedné straně dostaly k centru, který k ohrožení brány nevedl. Na druhé straně se už poněkolikáté dostal ke střele Vladimir Jovovič, tentokrát jeho pokus vyráží Markovič.
     
    30
    Další útočná akce domácího týmu skončila centrem. Tentokrát se rychle dokázali dostat s míčem od vlastní brány až k pokutovému území soupeře, centr z kopačky Martina Chlumeckého přeletěl všechny hráče před bránou.
     
    30
    Následovala rychlá akce Severočechů a zakončení Diona Coolse, se kterým ani tentokrát neměl Jakub Markovič žádné větší problémy.
     
    32
    Vladimir Jovovič se pokusil vzít to na sebe v souboji jeden na jednoho proti Tomáši Vlčkovi. Dostal se s balónem u nohy do pokutového území, kde ho domácí obránce čistě odzbrojil.
     
    35
    Několik nepřesností za sebou v řadách Jablonce znamenalo, že se s míčem na nohou ohřáli i hráči Pardubic. O pár chvil později byli ale i oni nepřesní a tak útočí hosté.
     
    36
    První vážná situace před brankou Jablonce! Rychlý protiútok totiž skončil zakončením. Pavel Černý sklepl míč pro Tomáše Zahradníčka, jehož dělovka jen těsně přeletěla břevno!
    36. Dělovka Zahradníčka zamířila těsně nad břevno Hanušovy brány
     
    37
    Jablonečtí odpověděli nebezpečnou střelou ze střední vzdálenosti s kopačky Jana Chramosty. Jakub Markovič měl co dělat, aby míč vytáhl na roh.
     
    41
    Dion Cools vyslal před bránu soupeře nebezpečný centr. Přece jen byl ale trochu prudčí, než by měl. I tak se k němu dostal Chramosta, z úhlu ale Markoviče ohrozit nedokázal.
     
    43
    Jakub Považanec ukázkovým zákrokem odzbrojil Michala Hlavatého a založil akci svého týmu. Z pravé strany přišel další centr, tentokrát se k němu nikdo v černém nedostal.
     
    45
    Nastavuje se jedna minuta.
     
    45+1
    První poločas skončil.
     
    První poločas je u konce. Soudě podle aktuální formy obou celků se dalo předpokládat, že navrch bude mít Jablonec. Což se také potvrdilo. I Pardubice ale párkrát vystrčily růžky a ukázaly, že fotbal hrát umí. Je otázkou, zda jim to po sedmi prohrách bude stačit na bodový zisk.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Tomáš Zahradníček, přichází Vojtěch Sychra.
     
    47
    Jablonec bude míz hned ve druhé minutě druhé půle rohový kop. Polidarův centr totiž zahrál do zámezí Hranáč.
     
    49
    Domácí si připisují první zakončení mezi tři tyče. Postaral se o něj čerstvý Vojtěch Sychra, slabší levou nohou však Hanuše nedokázal překonat.
     
    50
    Hosté měli volný přímý kop. Míč letěl do pokutového území, kde se nepříjemně srazili dva hráči Jablonce. Hra je přerušena. Srazili se stopeři David Heidenreich a Joshua Akpudje.
     
    53
    Vladimir Jovovič po zákroku jednoho z domácích hráčů znovu zůstal ležet na hrací ploše a musel být ošetřen. S pomocí zdravotníků nyní opustil hřiště.
     
    55
    Václav Sejk se nyní rozhodl pro střelu z dálky, což mu důrazně vyčetl Jan Chramosta. Ten totiž byl na pravé straně nikým nehlídaný.
     
    56
    Jan Krob (FK Jablonec) nevybíravým skluzem sestřelil Vojtěcha Sychru a po zásluze vidí žlutou kartu.
     
    57
    Následný přímý kop rozehrál Janošek na zadní tyč, kde byl Tomáš Vlček, který míč poslal jen za brankovou čáru vedle brány hostů.
     
    59
    Hosté nejdříve byli zahnáni s míčem až zpět k vlastnímu brankáři. Poté Miloš Kratochvíl ztratil a následně fauloval Hlavatého.
     
    60
    Tomáš Vlček si počkal na balón, který vyvezl na polovinu soupeře. Z levé strany centroval Janošek, Sychra na centr nedosáhl.
     
    61
    Pardubice v posledních minutách vůbec nepouští Jablonec na vlastní polovinu. Rychlý protiútok nyní chtěl vyřešit Chlumecký přihrávkou na Helešice, toho ubránil vracející se obránce Jablonce.
     
    63
    Jan Chramosta si naběhl za obranu a dostal přihrávku, jeho útočné snažení bylo zastaveno zdviženým praporkem asistenta.
     
    65
    Hráči Jablonce se po dlouhé odmlce chtěli dostat s míčem na polovinu soupeře, Sejk ale byl také v ofsajdu.
     
    66
    Obrovská šance Jablonce! Vladimir Jovovič ukázal své rychlé nohy a donutil Markoviče k zákroku! Domácí gólman si následně parádně poradil i s dorážkou!
    66. Obrovská šance Jablonce po akci Jovoviče
     
    69
    Hned tři hráči Pardubic byli nyní vyšachování na půlící čáře jednou přihrávkou. Jan Chramosta chytrou přihrávkou hledal náběh Jovoviče, ten však podklouzl.
     
    71
    Pardubice právě vstřelily branku!
    Domácí se po opravdu dlouhé době dostávají do vedení! Vše začalo u Dominika Kostky, který předskočil protihráče. Poté přihrál MICHALU HLAVATÉMU, který to trefil nádherně a zakončil přesně k pravé tyči! Asistence: Dominik Kostka.
    71. Michal HLAVATÝ - 1:0
     
    73
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Dominik Janošek, přichází Emil Tischler.
     
    73
    Jablonec se rozhodně nevzdává. Útok po pravé straně vedl Dion Cools, vybojoval alespoň rohový kop.
     
    75
    Jan Chramosta si naběhl pro přihrávku na pravé křídlo. Ihned centroval, obránce tečoval míč za brankovou čáru.
     
    78
    Pardubice chytře držely míč na útočné polovině. Poté se pokusily o navýšení náskoku, Helešic se přes obránce k míči nedostasl.
     
    79
    Střídání v týmu FK Jablonec:
    ze hřiště odchází Jan Krob, přichází Pavel Šulc,
    ze hřiště odchází Václav Sejk, přichází Vojtěch Patrák.
     
    80
    Střídání v týmu FK Pardubice:
    ze hřiště odchází Pavel Černý, přichází Leandro Lima,
    ze hřiště odchází Matěj Helešic, přichází Petr Kurka,
    ze hřiště odchází Michal Hlavatý, přichází Kamil Vacek.
     
    83
    Dominik Kostka chtěl udržet míč v rohu hřiště, měl ale špatný první dotyk. Balón mu utekl a je z toho odkop od brány.
     
    85
    Pardubáci se znovu sami připravili o míč a musí tak přepnout do obrany.
     
    85
    Leandro Lima ukázal obrovskou rychlost a z pravé strany se s míčem dostal před bránu. Poté ale zaváhal se střelou a tak to na sebe vzal Kamil Vacek, který zamířil vysoko nad.
     
    88
    Matěj Polidar dostal od domácí obrany hodně prostoru a dostal se až do vápna. Tam odcentroval jen do nohy Hranáče.
     
    89
    Roh pro Jablonec. Matěj Polidar totiž vystřelil z hranice pokutového území a Vlček tečoval jeho ránu.
     
    90
    Po několika odražených centrech se hosté dostali do zakončení. Jakub Markovič si ale pro balón došel a dostal ho pod kontrolu.
     
    90
    Nastavuje se pět minut.
     
    90+1
    Jan Chramosta dostal přihrávku od Jovoviče v pokutovém území a protáhl Markoviče. Rohový kop.
     
    90+3
    Jablonec zůstává na balónu, nyní rozjíždí akci z vlastní poloviny hřiště.
     
    90+4
    Minuta do konce a hosté se připravili o možnost útočit poté, co Miloš Kratochvíl zpracoval míč rukou.
     
    90+5
    Kamil Vacek (FK Pardubice) se s ničím nemazal a tvrdě přejel svého bývalého spoluhráče Vojtěcha Patráka. Zkušený záložník vidí žlutou kartu.
     
    90+5
    O pár momentů později šlapákem fauloval Martin Chlumecký (FK Pardubice) a i on dostává kartu žluté barvy.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 4:2. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 12:14.
     
    Pardubické čekání je u konce! Díky skvělé střele Michala Hlavatého a jistému brankáři Markovičovi po sedmi ligových porážkách Pardubáci berou tři body. Jablonec naopak po třech výhrách v řadě prohrává, i když své šance si taky vypracoval. Na to se ale nehraje. Domácí tak mají na svém kontě druhou výhru. (18:00:24)

    David Klier


    Hledáme zpravodaje pro tým FK Jablonec. Více informací zde.

    Branky: 71. Hlavatý (Kostka)

    Karty:   90+5. Vacek (PCE), 90+5. Chlumecký (PCE) – 56. Krob (JAB)


    Držení míče: 43 % : 57 %.
    Střely na branku: 2:8. Střely mimo: 4:2. Rohy: 1:7. Ofsajdy: 1:5. Fauly: 12:14.
    FK Pardubice: Markovič – Kostka, Vlček, Hranáč, Chlumecký – Janošek (73. Tischler), Icha, Hlavatý (80. Vacek) – Zahradníček (46. Sychra), Černý (C) (80. Lima), Helešic (80. Kurka).
    Náhradníci: Budinský – Halász, Mareš, Rosa.

    Trenér: Radoslav Kováč

    FK Jablonec: Hanuš – Heidenreich, Akpudje, Krob (C) (79. Šulc) – Cools, Považanec, Kratochvíl, Polidar – Jovović – Sejk (79. Patrák), Chramosta.
    Náhradníci: Richter – Malínský, Ikaunieks, D. Souček, Surzyn.

    Trenér: David Horejš

    Rozhodčí: Zelinka – Pochylý, Dohnálek

    Diváci: 629
    thejrc.org