Sassuolo – Inter 1:2 (kon.) | AC Milán – Juventus 2:0 (kon.) | Bologna – Sampdoria 1:1 (kon.)
konec
Bologna FC
1:1 (1:0)
UC Sampdoria
Sobota 08.10.2022, 20:45 • Stadio Renato Dall'Ara, Bologna • Italská Serie A • 9. kolo
Předzápasové kurzy
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (22:50:00)
     
    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 17:21.
     
    Ne příliš atraktivní utkání mezi Bolognou a Sampdorií skončilo nerozhodným výsledkem 1:1.

    Skóre střetnutí otevřel ve 32. minutě Nicolás Martín Domínguez, který uspěl střelou o zem k pravé tyči. Domácí jako kdyby se prvním gólem nechali uspokojit a od té doby byli horším týmem. Hosté se zaslouženého vyrovnání dočkali v 72. minutě, to když Filip Djuričić hlavou nasměroval do sítě nepovedenou střelu Lérise. Vyrovnaný stav vydržel až do závěrečného hvizdu, v nastaveném čase ještě musel Skorupski předvést těžký dvojzákrok proti Verremu s Lérisem.

    Remíza ani pro jeden tým příliš neřeší. Bologna zůstává se sedmi body na sedmnáctém místě, Sampdoria si polepšila na tři body, avšak i nadále je poslední dvacátá.
     
    90+5
    Konec zápasu.
     
    90+4
    Zápas s velkou pravděpodobností skončí nerozhodným výsledem. Proti centru z pravé strany Emil Audero vyboxoval míč jenom k Sansonemu, jeho hlavičku už dokázal chytit do rukavic.
     
    90+3
    Skorupskému pořádně zavařil Valerio Verre! Polský gólman s vypětím všech sil vyrazil dalekonosnou ránu směřující do levého dolního rohu před sebe, poradil si i s dorážkou Lérise z bezprostřední blízkosti.
     
    90+3
    Domácí kapitán viděl za obranu zabíhajícího Lorenza De Silvestriho, avšak přihrávku vyslal příliš prudkou, spoluhráč ji neměl šanci stihnout ve hře.
     
    90+2
    Centr od rohového praporku byl prodloužen na zadní tyč, kde měl situaci pod kontrolou Michel Aebischer, míč odhlavičkoval pryč z vápna.
     
    90+1
    Už to vypadalo, že Fabio Quagliarella bude po dobře provedené nahrávce zakončovat tváří v tvář brankáři, avšak v poslední chvíli výborně zapracoval Adama Soumaoro, který ve skluzu odvrátil míč na roh.
     
    90
    Hlavní rozhodčí nastavuje nad rámec základní hrací doby čtyři minuty.
     
    89
    Mimo hlavního dění hry Valerio Verre úplně zbytečně sestřelil k zemi Fergusona, žlutá karta je logickým vyústěním celé situace.
     
    88
    Kousek za polovinou hřiště fauloval Nicola Sansone. Tommaso Augello vyslal centr do vnitra pokutového území, ve vzduchu kraloval Adama Soumaoro.
     
    87
    Na trávníku zůstal sedět Andrea Cambiaso, jehož chytly křeče do pravé nohy. Péče zdravotníků nebyla potřeba, Ital se po pár vteřinách postavil zpátky na nohy.
     
    86
    Centr od levé lajny Michelu Aebischerovi vůbec nevyšel. Trefil prvního blokujícího protihráče, akce pokračuje autovým vhazováním Bologni.
     
    85
    Nohama si zahrál i hostující gólman Emil Audero. Po pohodlném zpracování si vybral volného spoluhráče Tommase Augella. Momentálně sledujeme klidnější pasáž, přestože se blíží koncovka.
     
    84
    Čelem k vlastní bráně Lewis Ferguson nevymýšlel složitá řešení a zvolil malou domů na Łukasze Skorupského, který míč posunul na levou stranu k nohám Sansoneho.
     
    83
    Střídání v týmu UC Sampdoria:
    ze hřiště odchází Filip Djuričić, přichází Valerio Verre.
     
    82
    Velké množství zkušeností prodal Fabio Quagliarella. Pokryl si kulatý nesmysl tělem a zezadu se nechal nedovoleně atakovat Soumaorem.
     
    81
    Směrem do defenzivy výborně zapracoval Andrea Cambiaso. Natlačil tělo před sprintujícího Lérise a udržel jej na zádech do doby, dokud míč neopustil hrací plochu.

    Milan Huppert

    Branky: 32. Domínguez – 72. Djuričić (Léris)

    Karty:   61. Cambiaso (BLG), 70. Orsolini (BLG) – 24. Djuričić (SMD), 74. Léris (SMD), 89. Verre (SMD)


    Držení míče: 51 % : 49 %.
    Střely na branku: 3:3. Střely mimo: 4:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 5:1. Fauly: 17:21.
    Bologna FC: Skorupski – Cambiaso, Soumaoro, Lucumi, Lykogiannis (18. De Silvestri) – Schouten (73. Ferguson), Medel (C) – Aebischer, Domínguez (79. Soriano), Orsolini (73. Sansone) – Arnautović (79. Zirkzee).
    Náhradníci: Bardi, Raffaelli – Bonifazi, Kasius, N. Moro, Posch, Sosa, E. Vignato.

    Trenér: Thiago Motta

    UC Sampdoria: Audero – Bereszyński (C), Murillo, Colley, Augello – Vieira (59. Villar) – Gabbiadini (46. Léris), Rincón, Sabiri (69. Quagliarella), Djuričić (83. Verre) – Caputo.
    Náhradníci: Contini – Amione, Conti, A. Ferrari, Murru, Pussetto, Trimboli, Yepes.

    Trenér: Dejan Stanković

    Rozhodčí: Piccinini – Prenna, Lombardo
    thejrc.org