Letňany – Chomutov 3:2 (kon.) | Písek – Řisuty 6:4 (kon.) | Příbram – Děčín 2:5 (kon.)
Val. Meziříčí – Vyškov 2:6 (kon.) | Kopřivnice – Znojmo 0:10 (kon.) | Opava – Havlíčkův Brod 2:4 (kon.)
Havířov – Žďár n/S 3:5 (kon.) | Klatovy – Hronov 4:1 (kon.) | Mostečtí Lvi – Benátky n/J 8:3 (kon.)
Tábor – Ústí n/L 4:3 (po pr.) | Kobra – Jablonec n/N 6:2 (kon.) | Cheb – Vrchlabí 0:4 (kon.)
Nový Jičín – SHKM Hodonín 2:1 (2:1 po s.n.)
konec
HC Bobři Valašské Meziříčí
2:6 (1:0, 1:4, 0:2)
Hokej Vyškov
Sobota 08.10.2022, 17:00 • Zimní stadion Valašské Meziříčí • 2. liga skupina Východ • 5. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Zdravím všechny příznivce druholigového hokeje. Před námi je zápas 5. kola, kde se mezi sebou střetnou týmy HC Bobři Valašské Meziříčí a Hokej Vyškov.
     
    HOKEJ VYŠKOV

    Po konci uplynulé sezóny začala na povrch více prosakovat informace o prodeji licence druholigových Drtičů z Hodonína. O práva projevil zájem úspěšný podnikatel a bývalý brankář Robert Hamrla, který je zakoupil a ve dvacetitisícovém městě kousek od Brna založil klub s názvem Hokej Vyškov. Společně s licencí se do nového týmu stěhovala také skupinka hráčů, kteří dříve nastupovali za SHK Hodonín.

    Útočníci Vlastimil Hefka, Tomáš Komínek, Michal Romančík obránce Matěj Mikulík nebo brankáři Kořének s Mickou. Ti všichni v minulé sezóně i dříve oblékali modrooranžový dres a pro nový ročník vytvořili základní jádro nově vznikajícího týmu. K nim se přidala část hráčů ze zaniklého ,,béčka" Komety Brno. V kádru sobotního soupeře tak najdeme mnoho hráčů se zkušenostmi s 2. ligou. Do svých řad přivedli Vyškovští také bývalé Bobry Davida Vosátka, Filipa Weintritta nebo velice zkušeného extraligového beka Tomáše Žižku.

    Vyškovští mají za sebou 3 utkání ve kterých vždy slavili výhru. Na úvod čekal nováčka soutěže AZ Havířov, s tím si Jihomoravané poradili poměrem 4:2. Havíři jsou také doposud jediným týmem, který se dokázal do branky Vyškova prosadit. Oba další zápasy totiž tým kouče Konečného vyhrál bez inkasovaného gólu 9:0 s Velmezem a 5:0 se Žďárem nad Sázavou. Náš nadcházející soupeř je doposud vůbec nejméně inkasujícím týmem v celé 2. lize, lídr naší tabulky Znojmo inkasoval šestkrát, i když ke vzájemnému měření sil obou týmů v soutěži zatím nedošlo. V Západní konferenci obdržela nejméně branek Příbram, taktéž šest jako Orli.

    Nejproduktivnějším hráčem týmu je s šesti body Jakub Čuřík (1+5), o místo nejlepšího střelce se společně dělí Tomáš Komínek a Vojtěch Dobiáš (oba 3+1). Sílu má Vyškov i v brankovišti, Michal Kořének má za 3 odchytaná utkání průměr 0,67 inkasované branky na zápas, což je druhý nejlepší průměr ve skupině hned za znojemským Matějem Žajdlíkem (0,50). Orli mají ovšem o zápas více.
     
    HC BOBŘI VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ

    Bobři se museli při posledním zápase v Opavě potýkat s početnější marodkou. Nezasáhl do něj Jan Fencl, který se zranil v posledním sobotním klání v Hodoníně, zdraví do utkání nepustilo také Libora Kamase a Adama Bachánka, do začátku 2. třetiny už navíc nenastoupil ani Lukáš Finsterle. Valaši tak ve Slezsku bojovali s neúplnými třemi lajnami, přesto na ledě předváděli velmi dobrou hru a dokázali skóre dvakrát srovnat, první gól v sezóně si do statistik připsal kapitán Jan Křivohlávek i další útočník Tomáš Vávra. Po šedesáti minutách i prodloužení byl ale stav stále 2:2, následovaly tak nájezdy. V těch byl nakonec úspěšnější jediným proměněným šestým nájezdem Slezan a získal tak druhý bod do tabulky.

    V prvním kole proti Znojmu naskočili za Bobry obránci Tomáš Hanák a Tadeáš Talafa, oba dva ale momentálně nastupují za své kluby v Chance lize a za Bobry si tak prozatím další starty nepřipsali. Na ledě se však v sobotu spolu potkat mohou, v rámci 9. kola je na programu také duel mezi Zlínem a Přerovem.

    Nejproduktivnějším hráčem Valachů jsou se statistikou 1+2 společně útočník Jan Křivohlávek a bek Stanislav Báchor. Nejlepším střelcem potom dvougólový David Kozubík.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) – Mošnička, Ďurkáč, Báchor (A), Gabrhelík, Sviták, Liss, Holiš – Tarnoczy, Vávra (A), Kozubík, Andris, Křivohlávek (C), Finsterle – Stodůlka, Vavřík, Kuchařík – Martinec, Martiník



    Trenér: Lukáš Plšek

    Hokej Vyškov: Kořének (Lambert) – Hefka, Hohl, Mikulík, Blaha, Vosátko, Studený, Žižka (C) – Kořenek, Sebera, Weintritt, Čejka, Janeček, Tomajko, Čuřík (A), Vašíček, Romančík, Dobiáš, Komínek (A), Luža.



    Trenér: Michal Konečný

    Rozhodčí: Vaněk – Bubela, Bezděk.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:04
    U puku jako první Vyškov. Čejka zavezl kotouč dozadu a se svými spoluhráči pomalu rozehrál.
     
    00:39
    Bobři Vyškov na chvíli zahnali do roku. Hosté se ale ihned utrhli a zaútočili na Sachrovu svatyni. Ten má první zákrok.
     
    02:00
    Vavřík zavezl kotouč až mezi kruhy a nahrál za sebe na rozjetého Stodůlku, který ihned prověřil Kořénkovu pozornost.
     
    02:31
    Vyloučení v týmu Hokej Vyškov:
    Romančík – 2 min., sekání.
     
    02:43
    Bobři byli v útočné třetině u puku, Žižka ale své spoluhráče vyhozením kotouče vysvobodil a dopředu se utrhl další z vyškovských hráčů.
     
    03:31
    Valaši se na chvíli dokázali usídlit u vyškovské branky. Ale už jsou znovu vzadu, soupeř je zahnal.
     
    04:06
    Holiš se objevil rychle před brankářem a zkoušel mu s pomocí svých spoluhráčů procpat puk za záda. Kořének ale kryje, hra je přerušena.
     
    04:17
    Finsterle dostal puk k pravému kruhu a bez váhání vystřelil. Jeho střelu srazil obránce na zem, ale puk putoval dál k brankáři. Kořének má další zákrok a hra se znovu pozastavuje.
     
    04:34
    Romančík je znovu na ledě. Vyškov v pěti.
     
    04:58
    Vyškov přenesl ihned hru na druhou stranu, Luža stál před Sachrem a mohl zkusit nahozený puk před brankoviště dobít za jeho záda. Jeden z bobřích obránců mu ale jeho akci překazil.
     
    06:02
    Tomáš Vávra a Patrik Tarnoczy se utrhli vyškovské obraně a jeli 2 na 1. Vávra poslal nahrávku na spoluhráče, Tarnoczy hned vystřelil, ale přímo na Kořénkovu hruď.
     
    06:15
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí:
    Mošnička – 2 min., podrážení.
     
    06:59
    Vyškov kombinuje v útočném pásmu. Čuřík si najel až před Sachra, brankář jeho střelu vyrazil.
     
    07:41
    Vyškov vyvíjí na soupeře velký tlak, jedna rychlá nahrávka střídá druhou.
     
    08:13
    Tlak se stupňuje a Vyškovu se podařilo zasunout puk velice blízko brankové čáře. Bobrům ale vypadla branka, hra je přerušena.
     
    08:15
    Mošnička je na ledě, Bobři hrají v plném počtu.
     
    08:52
    Vyškov pálí a snaží se prolomit bobří hráz a jejího strážce Davida Sachra. Kořenek vystřelil z bezprostřední blízkosti, následoval ho další z jeho spoluhráčů. Brankář ve žluté masce ale drží.
     
    10:15
    Hosté znovu tlačili na Valachy. Luža dostal nahrávku k modré a mohl vystřelit. Puk mu ale hůl přeskočil. Sachr má vzápětí další zákrok.
     
    11:09
    Romančík si najel ze Sachrovy levé strany až k brance a bekhendem zakončil. Brankář znovu vyráží.
     
    11:43
    Kozubík ztratil v půli hřiště puk, té se hned ujal Komínek a zaútočil dopředu. Bobří obrana na něj ale čekala, útok odvrátila.
     
    12:38
    Vyloučení v týmu Hokej Vyškov:
    Hefka – 2 min., držení.
     
    12:58
    Holiš stíní před brankou, Ďurkáč rychle vypálil na Kořenka. Ten drží.
     
    13:14
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku! Tak JAKUBU ĎURKÁČOVI se to na druhý pokus přece jen podařilo a je jasné, že Kořének si další nulu do statistik nepřipíše. Ďurkáč dostal kotouč k brankářově pravici a procpal ho mezi vyrážečku a tyč. Asistence: Lukáš Finsterle, Tomáš Andris.
     
    14:59
    Vyškovští ale znovu tlačí. Hosté vyhráli vhazování v útočném pásmu a hned prověřili Sachrovu pozornost.
     
    15:32
    Hosté nepustil domácí ze sevření. Po chvilce se ale Bobrům přece jen podařilo vyhodit a poslali do samostatného úniku Finsterleho. Ten ale zkoušel zakončit bekhendem a akce se mu nevyvedla.
     
    16:58
    Žižka nahrával po modré na dalšího spoluhráče, Bobři ale včas zareagovali a puk ukořistili. Posunuli se do útoku, Vyškov ale jejich snahy maří.
     
    17:52
    Valaši se ale nedají, znovu zahájili rychlý útok a vzápětí rozpohybovali Kořénka v brance.
     
    18:16
    Hra se přenáší z jedné strany na druhou. I Sachr v brance nevychládne a připisuje si další povedený zákrok. Kořének ale taktéž čaruje a drží tým.
     
    18:51
    Hafka ztratil puk na modré a to byla šance pro Valachy znovu zaútočit.
     
    19:44
    Stodůlka vybojoval puk na středu a vyjel s ním až k pravému kruhu. Střela se trochu zpomalila a doklouzala ke Kořénkovi. Brankář ji má vzápětí v lapačce.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Máme za sebou první část zápasu mezi Bobry z Valašského Meziříčí a Vyškovem. V krajském derby brankářů – zlínský Kořének a vsetínský Sachr, je prozatím úspěšnější druhý jmenovaný maskovaný muž, který stále neinkasoval. Valaši prolomili Kořénkovu neprůstřelnost ve 14. minutě, rozzvonil sirénu obránce Ďurkáč, který se prosadil v přesilovce.

    Fanoušci byli svědky velice rychlé hry, jak se bude zápas vyvíjet uvidíme za 10 minut v 17:46.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:12
    Bobři jsou hned u vyškovské branky. Finsterle po jedné z nahrávek prověřil pozornost Kořénka. Brankář ale chytá.
     
    30:59
    Studený dostal pas na modrou a zamířil rovnou na Sachra, vyrážečka ale nezůstala v poklidu a gólman vyráží.
     
    22:22
    Vyškovu se na chvíli podařilo uniknout, Sachr je v brance ale stále stoprocentní.
     
    22:35
    Vhazování v obranné třetině Valmezu. Vyškov vzdoruje napadání soupeře.
     
    22:40
    Vyloučení v týmu Hokej Vyškov:
    Hohl – 2 min., nedovolené bránění.
     
    23:58
    U kotouče jsou více hosté, snaží se kombinovat. Kořének nemá po více jak minutě a půl hry žádný zákrok.
     
    24:34
    Valmezu se nakonec podařilo ujet a posledních dvacet minut okupoval území protivníka. Obrana ale vše odrazila.
     
    24:57
    Vyškov už hraje v pěti. Po vhazování před brankářem Vyškova zůstal na chvíli osamocený puk mezi kruhy. Bobři nevyužili nečekané šance a u kotouče je znovu soupeř.
     
    25:28
    Sachr si připisuje další zákrok do statistik. Vhazuje se po jeho levici, vzápětí se znovu zapotil, když lapil střelecký pokus Čuříka.
     
    26:22
    Hra je nyní více roztažená na celé hřiště. Ani jeden z týmů netráví u puku příliš mnoho času. Hra se přenáší ze strany na stranu.
     
    26:43
    Vyškov právě vstřelil branku! Vyškovští byli na chvíli zahnaní za vlastní branku, podařilo se jim ale uniknout a dopředu se dostal TOMÁŠ KOMÍNEK, který obral o nulu i druhého maskovaného muže na ledě. Asistence: Matěj Sebera.
    26:43 KOMÍNEK - 1:1
     
    27:25
    Žižka vystřelil od modré až k betonům, zanedlouho má i druhý pokus.
     
    27:48
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí:
    Tarnoczy – 2 min., držení.
     
    28:19
    Vyškovu se až po chvíli podařilo rozestavět. Blaha dostal nahrávku k modré a hned vystřelil. Halou se ozval zvuk betonů.
     
    29:34
    Vyškov právě vstřelil branku! Hosté v přesilovce otáčí skóre zápasu. DOMINICK VAŠÍČEK dostal od Weintretta puk přesně mezi kruhy a vypálil pod Sachrovu lapačku. Ten zkusil puk zastavit. Halou bylo v tu chvíli hrobové ticho, puk nakonec zapadl za jeho záda. Asistence: Filip Weintritt, Vojtěch Dobiáš.
    29:34 VAŠÍČEK - 1:2
     
    30:57
    Vyškov právě vstřelil branku! Už je to o 2 branky. JAKUB ČEJKA získal puk před brankovištěm a propálil Sachra mezi betony. Asistence: Adam Studený.
    30:57 ČEJKA - 1:3
     
    32:29
    Vašíček ujel bobří obraně a od pravého kruhu vystřelil, za Sachrem se rozzvonila tyč.
     
    32:58
    Kořénka napřed z pravé strany prověřil Vávra, vzápětí Martiník. Brankář všechny pokusy vyrazil.
     
    33:15
    Vyškov se orval se sevření Bobrů a vydal se dopředu. DOMINICK VAŠÍČEK po nahrávce rychle vypálil po nahrávce Vojtěcha Dobiáše a poslal svůj tým do tříbrankového vedení. Valaši nyní prožívají třetinu hrůzy.
    33:15 VAŠÍČEK - 1:4
     
    35:27
    Hosté ztratili puk v útočné třetině. Toho hned využili Valaši a posunuli se dopředu. Před Kořénkem se zjevil Vavřík, jeho střela ale branku minula.
     
    35:53
    Valašské Meziříčí právě vstřelilo branku! Bobři snižují na rozdíl dvou branek. Jakub Ďurkáč rychle nahrál JANU KŘIVOHLÁVKOVI který tečoval puk až za brankáře Vyškova. Asistence: Jakub Ďurkáč, Lukáš Finsterle.
    35:53 KŘIVOHLÁVEK - 2:4
     
    36:44
    Stodůlka dostal puk u modré a nahrál spoluhráčům. Zanedlouho se k němu znovu kus černé gumy dostal, když zpoza branky vyjel před gólmana. Jeho pokus nakonec překazily vyškovské hokejky.
     
    38:04
    Diváci jsou znovu svědky rychlého hokeje. Brankáři na obou stranách mají práce nad hlavu.
     
    38:40
    Bobrům vstřelení branky prospělo, dostali se více do tempa.
     
    38:40
    Vyloučení v týmu HC Bobři Valašské Meziříčí:
    Křivohlávek – 2 min., hákování.
     
    38:58
    Bobrům se i tak podařilo uniknout. Vávra vjel do útočné třetiny a poslal puk na Kořénkovy betony.
     
    39:23
    Vyloučení v týmu Hokej Vyškov:
    Blaha – 2+2, hákování / hrubost.
     
    39:59
    Valaši mohli na poslední chvíli znovu snížit. Andris získal puk před odkrytou brankou, Kořének si na něj ale vyčíhal a betony pokus zastavil.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Máme za sebou druhou část, která patřila hlavně hostům. Těm se podařilo celkem čtyřikrát skórovat, Valachům pouze jednou a tak po druhé periodě prohrávají s rozdílem dvou branek.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:25
    Andris přesunul puk modré, Vyškov ho ale zbrzdil.
     
    40:42
    Bobři jsou v plném počtu, Křivohlávek je na ledě.
     
    41:45
    Domácí kombinují před brankou, Vávra z pravé strany nahodil puk na brankáře, Kořének ale drží.
     
    42:22
    Křivohlávek dostal puk ve vlastní třetině a nahrál Báchorovi. Obránce ale kotouč ztratil a Vyškov se řítí dopředu.
     
    42:43
    Vyškov právě vstřelil branku! FILIP WEINTRITT ujel bobří obraně a v klidu propálil Sachra mezi betony. Asistence: Michal Janeček, Tomáš Žižka.
    42:43 WEINTRITT - 2:5
     
    43:09
    Vyloučení v týmu Hokej Vyškov:
    Hohl – 2 min., hákování.
     
    43:28
    Vyškov hrál chvíli ve třech, nyní je už ve čtyřech.
     
    43:59
    Hosté hrají oslabení, stále úspěšně vzdorují nájezdu domácích. Až po více jak minutě hry se jim podařilo puk vyhodit.
     
    44:57
    Čuřík zkoušel ujet Bobrům, zezadu ho ale zastavil Kozubík.
     
    45:16
    Hosté hrají v plném počtu. Hohl už je na ledě.
     
    45:43
    Blaha nahodil puk ze středního pásma až za branku, Vyškov se nyní drží v útočném pásmu.
     
    46:22
    Kuchařík dostal puk mezi kruhy a v otočce vystřelil. Kořének ale betony zasahuje.
     
    46:28
    Vyloučení v týmu Hokej Vyškov:
    Hefka – 2 min., krosček.
     
    46:54
    Valaši se tlačili dopředu, Komínek ale puk získal a hned otočil hru na druhou stranu. Vypálil na Sachra, tomu kotouč vypadl. Zanedlouho ho ale v poklidu lapil.
     
    47:27
    Vašíček vybojoval kotouč u vlastní střídačky a poslal ho ven ze třetiny.
     
    48:06
    Bobři se marně snaží probojovat dopředu, jejich soupeř znovu vyhazuje.
     
    48:30
    Vyškov hraje v plném počtu.
     
    49:05
    Tomajko dojel až před Sachra kde čekal na nahrávku. Očekávaný pas ale rychle nezastavil.
     
    50:32
    Mošnička zkoušel nahrávat Andrisovi ve středním pásmu. Puk ale ztratili a dopředu se znovu dostal osamocený Komínek. Ten zkoušel bekhendem zakončit, ovšem neúspěšně.
     
    51:39
    Sachr vyrazil jeden pokus, zanedlouho ho prověřil zase Studený. Vyškov si znovu buduje tlak.
     
    52:09
    Celou akci ale zastavuje zásahem domácí brankář Sachr.
     
    52:16
    Vyškov vyhrál buly v útočném pásmu, Kuchaříkovi se ale podařilo vyhodit.
     
    52:45
    Bobři se ještě snaží zatlačit a pozměnit tak skóre. Vyškov ale urputně brání.
     
    53:17
    Domácí diváci už v hale slavili gól, branka ale neplatí, jelikož byl puk v nepřehledné situaci dokopnut za čáru nohou.
     
    53:49
    Komínek znovu ujel obraně soupeře, Sachr znovu betonem zasáhl.
     
    54:34
    Vyškov právě vstřelil branku! Hosté přece jen využívají tlaku na soupeře. Před brankou se vytvořil chumel, z něj se nakonec prosazuje TOMÁŠ KOMÍNEK. Asistence: Adam Studený, David Vosátko.
    54:34 KOMÍNEK - 2:6
     
    55:25
    A vyškovští znovu tlačí. Bobrům se na poslední chvíli podařilo ukořisti puk a pokouší se na delší dobu usídlit v obranné třetině soupeře. Martiník prověřil pozornost Kořénka, ten znovu zasahuje a hra je pozastavena.
     
    56:19
    Křivohlávek objel branku a poslal puk před brankoviště. Žádný ze spoluhráčů tu ale na dorážku nečekal.
     
    57:23
    Valaši bojovali o puk v třetině soupeře. Komínek se ale znovu dokázal uvolnit a v mžiku byl na druhé straně u Sachra. Akce se mu nakonec nevyvedla, z čehož znovu těžili domácí. Ale i Kořének má pouze další zákrok.
     
    58:40
    Liss poslal od modré puk až k brankáři, ten včas zasahuje.
     
    59:13
    Křivohlávek ještě od modré střílí k brance a vyzývá své spoluhráče k dorážce.
     
    59:46
    Tarnoczy objel branku a vystřelil, ve skóre už ale nic nezměnil.
     
    Konec zápasu. (19:09:02)

    Jan Kozák

    Branky a nahrávky: 14. Ďurkáč (Finsterle, Andris), 36. Křivohlávek (Ďurkáč, Finsterle) – 27. Komínek (Sebera), 30. Vašíček (Weintritt, Dobiáš), 31. Čejka (Studený), 34. Vašíček (Dobiáš), 43. Weintritt (Janeček, Žižka), 55. Komínek (Studený, Vosátko)


    HC Bobři Valašské Meziříčí: Sachr (Slovák) – Mošnička, Ďurkáč, Báchor (A), Gabrhelík, Sviták, Liss, Holiš – Tarnoczy, Vávra (A), Kozubík – Andris, Křivohlávek (C), Finsterle – Stodůlka, Vavřík, Kuchařík – Martinec, Martiník.

    Trenér: Lukáš Plšek.

    Hokej Vyškov: Kořének (Lambert) – Hefka, Hohl, Mikulík, Blaha, Vosátko, Studený, Žižka (C) – Kořenek, Sebera, Weintritt, Čejka, Janeček, Tomajko, Čuřík (A), Vašíček, Romančík, Dobiáš, Komínek (A), Luža.

    Trenér: Michal Konečný.

    Rozhodčí: Vaněk – Bubela, Bezděk.
    bahis siteleri