UK Kings Prague – BO Ostrava 3:0 (kon.) | VUT Cavaliers Brno – Engineers Prague 1:6 (kon.)
konec
UK Kings Prague
3:0 (0:0, 3:0, 0:0)
BO Ostrava Vítkovice Steel
Sobota 08.10.2022, 12:00 • ŠKODA ICE RINK - Praha Strašnice • Univerzitní liga ledního hokeje • 2. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 12:00.
     
    Zdravím všechny fanoušky a příznivce studentského sportu!

    Vrací se nám Univerzitní liga ledního hokeje, dnes navážeme další várkou zápasů jejího druhého kola. Konkrétně na led obhájce titulu UK Hockey Prague dorazí vyzyvatel z Ostravy – tamní vysoká škola Báňská!

    Já Vám u sledování dnešního duelu přeji příjemnou zábavu, začínáme v pravé poledne!
     
    Něco málo o ULLH:

    Univerzitní liga ledního hokeje se stejně jako loni hraje na 18. kol, každý se tedy s každým utká dvakrát systémem doma – venku. Oproti uplynulému ročníku nedošlo k žádné změně mezi účastníky, jejich počet se tak ustálil na 10.

    Do play off postupuje 8 mužstev, dvě si tak vytáhnou černého Petra. Velmi zajímavý je klíč, který "určí" čtvrtfinálové dvojice. První tři týmy po základní části mají totiž možnost výběru a mohou ukázat na kohokoli z 5 – 8 místa! Čtvrtý bere ten tým který zbyde... Doplňme, že loni měli špatnou ruku při výběru Engineers Prague, jeden z předsezóních favoritů soutěže. Ti si totiž vybrali Akademiky Plzeň a vylámali si na nich zuby! Smůlu měla tehdy i čtvrtá Masarykova Univerzita, které vyfasovalo zdánlivě slabou Olomouc a rovněž padla...

    Vítěz ULLH získá pohár Jana Palacha, ten loni před Plzní ukořistila UK Hockey Prague, poraženými semifinalisty byla Olomouc a Black Dogs z Českých Budějovic.
     
    UK Hockey Prague:
    Kruh
    Karlova Univerzita patří ve studentském hokeji mezi pojmy! Roky hrála mezinárodní EUHL, kde patřila ke špiče, mimochodem jeden celek ještě brouzdá evropské ledy i teď pod názvem UK Praha.

    Nicméně v začátcích samostatné české soutěže, byla UK v Praze spíše "dvojkou" za silnějšími Engineers. I tak je, ale právě "Karlovka" zapsána jako historicky první vítěz ULLH, všechny předchozí ročníky se totiž kvůli zákeřnému covidu nedohrály...

    Ten triumf přišel právě letos na jaře, kdy ve strhující bitvě až do prodloužení rozhodujícího zápasu složili hráči UK Akademiky Plzeň a zvedli nad hlavu pohár Jana Palacha pro mistra republiky! Pražané předtím vyhráli i základní část, když v závěru odskočili svému největšímu vyzyvateli – Black Dogs Budweis, kteří přitom první flek dlouho drželi a na čele tabulky dokonce přezimovali!

    V prvním utkání nové sezony dorazili do Škoda Ice Ringu pardubičtí Riders, tedy tým z předpokládaného chvostu tabulky. Pražané nedovolili žádné drama a vyhráli v klidu 4:0. Dvakrát se trefil nováček týmu Tomáš Krchňák, jenž naposledy hrál za juniorku Sparty Praha a navázal na něj, taktéž dvěma góly Frederik Hakl. Toho si fanoušci mohou pamatovat už z loňska.

    Po bitvě o Brno, kde právě padl divácký rekord ULLH je 13. října v plánu další tradiční TOP zápas a sice bitva o Prahu! I tady se bude jednat o velikou show, kterou vám doporučuji nevynechat, nicméně fanouškovský rekord ohrožovat nebude a nemůže. Celá akce se trotiž bude hrát v pražském Edenu, kapacita tohoto stadionu je nějakých 4000 diváků. V Brně měli k dispozici domovský stánek Komety – Winning Group Arénu. Doplňme ještě, že proti sobě samozřejmě nastoupí UK Prague a Engineers Prague.
     
    BO Ostrava Vítkovice Steel:
    Kruh
    Ostrava se v základní části pohybovala v takovém horším středu, nicméně pozice pro play off měla pohlídané. BO skončila s úplně stejný bodovým ziskem (25 bodů) jako Plzeň, na 7. pozici ji odsunulo jen horší skóre.

    Ve vyřazovací části to však Ostravanům už tak dobře jako právě Plzni nevyšlo. Jako svého soupeře si je vybraly České Budějovice nebo chcete li Black Dogs Budweis. To by těžký soupeř. Jihočeši se dlouho profilovali do pozice černého koně soutěže až se vyklubali v jednoho z favoritů, notnou část sezony dokonce strávili na 1. místě. Slezané neměli nárok. První zápas prohráli 2:5, doma se sice vzchopili a zdramatizovali sérii, zpět v Českých Budějovicích však vybuchli 1:7 a sezona pro ně skončila.

    Skvělou zprávou je, že v týmu zůstávají dvě veliké opory – Marek Kovalski a David Sysala. Druhý jmenovaný dokonce vyhrál bodování základní části, stal se i nejlepším střelcem! Kovalski dosáhl stejných úspěchů v sezoně 2019/2020. To značí, že hosté mají ve svém středu velikou útočnou sílu.

    Už loni se ale prokázalo, že problém mí BO v obraně, která byla kámenem úrazu Ostravanů. Vždyť inkasovali 85 branek, to je nejvíce ze všech týmů co postoupily do vyřazovací části! Deváté Riders Pardubice a poslední Cavaliers Brno netřeba počítat, oba týmy za zbytkem účastníků zaostávaly...

    Letos nezačali Ostravané úplně dobře, v tuhé defenivní bitvě vyzvali Akademiky a i když se ve třetí části ujali velice nadějného vedení 2:1, nakonec nestačili reagovat na kanonádu v závěru a padli 4:2. BO je tak po prvním kole bez bodu...

    Nejproduktivnější hráči sezony 2021/2022

    David Sysala 15+14 (v play off 0+2)
    Marek Kovalski 13+10 (v play off 3+0)
    Dominik Moravčík 7+6 (v play off 0+1)
     
    Vzájemné zápasy z loňského ročníku:

    Kruh vs Kruh

    UK Hockey Prague vs BO Ostrava 4:5

    BO Ostrava vs UK Hockey Prague 3:5
     
    Sestavy z posledního utkání:

    UK Hockey Prague: Pícl (Mašek) – Piskač, Lelek, Pika, Odehnal, Lelek, Glitta, Kulda – Velas, Hakl, Krchňák, Volf (C), Jindra, Rudolph, Kovařík, Limanovský.

    BO Ostrava Vítkovice Steel:Šembera (Morys) – Gřesík, M. Dvořák, Baca, Janiczek, Ševěček, Zajíc, Mar, R. Dvořák – Potočný, Béreš, Kafka, Moravčík, Krisčák, Sysala, Kosina, Siner
    .
     
    Úvodní sestavy:

    UK Hockey Prague: Mašek (Pícl) – Piskač, Dlabola, Letek, Odehnal, Glitta, Kopenec, Adamecc, Kulda – Hakl, Krchňák, Volf, Jindra, Konopásek, Rudolph, Čmejla, Kovařík, Limanovský, Slabý
    Trenér: Aleš Hybner

    BO Ostrava Vítkovice Steel: Šembera – Gřesík, M. Dvořák, Janiczek, Šěvěček, Zajíc, R. Dvořák, Smička – Béreš, Revaj, Kafka, MNoravčík, Kriščák, Sysala, Siner, Kovalski
    Trenér: Jakub Peslar

    Rozhodčí: Folk – Horažďovský, Kučera.
     
    Oba celky už jsou na ledě, od modrých čas se týmy pozdravily a na středový kruh už se pomalu sjíždějí zahajovací letky.

    Za několik málo minut začínáme!
     
    Domácí forward Frederik Hakl nastupuje se zlatou helmou pro nejproduktivnějšího hráče týmu, pomohly mu k tomu dvě branky ze zápasu proti Riders!
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:11
    Jako první si zaútočí BO, nakonec Volf vyveze z pásma.
     
    00:31
    Veliká šance na startu zápasu, z levého kruhu si poodstoupil David Rudolph a pálí, jenomže útočník UK trestuhodně přestřelil.
     
    01:08
    Další střela Pražanů, tentokrát se však puk odráží do ochranné sítě. Je přerušeno.
     
    01:31
    Brankář Šembera nechce ve svém brankovišti žádné nepřístojnosti a raději přerušuje hru.
     
    01:37
    Tlak UK do brány, je tam Glitta i Hakl! Domácí se pomalu dostávají do tempa!
     
    01:39
    Rána Odehnala se nepovedla, UK ale drží pásmo.
     
    01:59
    Icing Ostravanů, kteří se rychle dostávají pod tlak.
     
    02:11
    Tenhle pokus od modré nemohl skončit gólem, Šembera měl dobrý výhled a s pomocí své lapačky přerušuje.
     
    02:44
    Až teď si BO trošku oddychne, je na puku a zvažuje kudy povede kombinaci.
     
    03:13
    Hosté za vlastní branKou počkají na dostřídání. Naskakuje jak Kovalski tak Sysala, tedy lídři BO.
     
    04:06
    Vyloučení v týmu BO Ostrava Vítkovice Steel:
    Viliam Béréš – 2 min., podrážení.

    Béreš na vlastní modré neuhlídal svou hůl a posílá hosty do čtyř...
     
    04:26
    Jeden z útočníků zkusil drzý pas vzduchem a Prokop Limanovský puk dokonce trefil, do branky však nemířil.
     
    04:49
    Zajíc ometá po prknech, pro puk se vrací Odehnal.
     
    05:12
    Střela od modré, Šembera v klidu přerušuje hru.
     
    05:29
    Daniel Piskač si klepl o puk, napřáhl se a pálí! Střelu zablokoval obětavý Gřesík.
     
    05:57
    Dlouho tato kombinace byla beze střely, nakonec z levé strany postoupil Filip Čmejla a pálí! Brankář BO připraven.
     
    Hosté v plném počtu.
     
    06:37
    Oliver Glitta se ke střele neproháčkoval, na puk nedosáhl ani Hakl. Ostravané vyhazují.
     
    07:15
    František Konopásek v náznaku samostatného úniku nedosáhne na puk a musí tak jen do rohu.
     
    08:07
    První útočná akce BO! Dominik Moravčík si potáhl puk a levým křídlem se natlačil až k bráně. Zkusil nahození z téměř nulového úhlu a gólman Mašek měl trošku problémy. Nakonec si maskovaný muž v bílém dresu poradil.
     
    08:41
    Vyloučení v týmu UK Hockey Prague:
    David Volf – 2 min., podrážení.
     
    08:46
    Jindra dobře zabojoval na mantinelu, podržel puk a vyhazuje.
     
    09:06
    David Jindra odvání výtečnou práci v oslabení, obral Smičku a mohl dokonce zaútočit. Nakonec volí zpětný pas, Adame má puk ve vlastním pásmu a v pohodě šetří čas.
     
    10:00
    Ostravané zatím nebyli v pásmu, nyní už to vypadalo nadějně, píská se ale hra vysokou holí a stěhujeme se do střední zóny.
     
    10:32
    Hakl vyškrábne kotouč od mantinelu a vyhazuje.
     
    10:46
    UK v plném počtu.
     
    11:08
    Až teď si hosté trošku zaútočili, nicméně domácí je dobře drží na mantinelech.
     
    11:28
    Kovařík pálí, Šembera připraven a vyklepává puk v rukavice.
     
    11:52
    Pražané se nedomluvili a píská se jim zakázané uvolnění.
     
    12:02
    Kryštof Kovařík vybojoval kotouč a šel aktivně dopředu, chvíli se tam díky Slabému dokonce tvořila situace 2 na 1. Kovařík nakonec musí volit střelu, na pas to nebylo. Zakončení přes beka je sraženo, Šembera ani nemusí zasahovat...
     
    13:18
    Filip Čmejla oběl branku a ostře pálí, Šembera zasahuje ramenem.
     
    13:43
    Střela od modré se domácím sice nepodařila, nicméně byl tam prostor na dorážky! Hosté měli štěstí a vyvážejí.
     
    13:55
    David Gřesík zkoušel pas z křídla do mezikruží, kotouč ale sbírá Limanovský, čili soupeř.
     
    14:17
    David Gřesík to teď zkusil sám, Mašek v klidu zasahuje.
     
    14:30
    Smička pálí, mine tři tyče.
     
    14:43
    Daniel Piskač se nechal na vlastní modré skřípnout a chyboval dopředu jde Smička! Jeho střela z křídla končí trošku krkolomným zákrokem Davida Maška.
     
    14:51
    Vyloučení v týmu BO Ostrava Vítkovice Steel:
    Marek Kovalski – 2 min., hákování.
     
    15:29
    Kopenec a Dlabola to zkoušeli, hosté zatím dobře zhušťují prostor mezi kruhy, střely těžko procházejí na bránu.
     
    15:59
    BO vyhazuje.
     
    16:20
    Tohle už bylo slibné, na pravém kruhu si poklekl Prokop Limanovský a z první pálí, Šembera se výtečně přesunul!
     
    16:42
    Hosté vyhazují, při návratu Pražanů se navíc píská ofsajd. To soupeři vyhovuje.
     
    17:04
    Odehnal měl na mantinelu těžkou pozici, nakonec ale dokázal vypálit, na bráně pracoval ještě Hakl.
     
    17:15
    Kovalski strčil hůl do puku a odstěhoval jej do ochranné sítě. Máme přerušeno.
     
    17:41
    Bezbrankový stav se snaží zrušit obránce Miloslav Adamec, jeho bomby ale likviduje brankář BO.
     
    18:02
    Kuldova bomba, kotouč duní o mantinel, domácí obránce netrefil bránu.
     
    18:44
    Revaj zarputile bojoval o puk mezi kruhy z čehož později těžil na modré Vojtěch Ševěček. Tahle střela byla nebezpečná, před brankou se totiž vytvořila slušná clona! David Mašek zasahuje.
     
    19:33
    David Jindra prošel do pásma, naznačil střelu a předává Čmejlovi na levý kruh. Kapitán domácích si puk potáhl a pálí, Šembera připraven.
     
    19:49
    Tomáš Krchňák se rval do brankoviště, dvougólový střelec z prvního kola proti Pardubicím byl trefě blízko i teď, obrana soupeře byla celkem zmatená. Nakonec pro bezmocně ležícího Šemberu situace dopadá dobře.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Zatím sledujeme duel bez branek.

    Aktivnější byli rozhodně domácí hráči, především úplný úvod a celkově první desetiminutovka byla v jejich režii. Postupně se sem tam osmělili i hosté, byly tam i nebezpečné situace, nicméně je vidět, že co do ofenzivy si je Karlovka jistější. Branku ale nedala, což je škoda, možnosti tam byly. Ať už Čmejla, Glitta, Limanovský nebo Krchňák však zatím na výborného Daniela Šemberu v bráně nevyzráli.

    Je trošku škoda, že BO se ale vůbec nevydařila přesilová hra, v té mohli aktivního soupeře zaskočit.

    Zatím tedy, UK Hockey Prague vs BO Ostrava 0:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 12:50.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    21:10
    Kopenec zkusil střelu od modré, trefil však Béréše a kotouč letí za plexi sklo.
     
    21:10
    Teď se ještě řeší ukotvení Šemberovy branky, už byl všechno mělo být v pořádku.
     
    21:53
    Aktivita hostů! Nebezpečně pálil z dálky a Sysala, jenž elegantně obešel Jindru, na dorážku tam byl ještě Béréš.
     
    21:53
    Stávkuje nám i druhá branka, teď se řeší i její ukotvení...
     
    22:13
    David Jindra nezachytil puk na vlastní modré a píská se tak icing.
     
    22:55
    Miloslav Adamec jakoby "hodil" Moravčíka zezadu na bránu. Vše je v pořádku, podle pravidel. Jediný kdo to nevydržel je Maškova klec, která opět vypadla.
     
    23:06
    Další zakázané uvolnění UK, vystřídal alespoň Limanovský, který byl na většině byly za poslední tak dvě minuty.
     
    23:19
    A další icing Pražanů, Odehnal netrefil přihrávku...
     
    23:48
    Konopásek zarputile jde za pukem, udělá cokoli, včetně pádu na mantinel aby jej dojel první a zabránil tak icingu.
     
    24:43
    Po delší době si zaútočila UK, nejprve vyslal bombu od modré Piskač, z pravého kruhu pak pálil Frederik Hakl.
     
    24:57
    Kryštof Kovařík v obrovské šanci! Domácí "63" byla na levé tyči úplně sama a mohla doplácat puk do prázdné klece, což se však Kovaříkovi trestuhodně nedaří!
     
    25:17
    Tutovka BO! Kovalski z pravého kruhu krásně našel v mezikruží jednoho z parťáků a ten do protipohybu brankáři zkusil kličku do backhandu. Mašek už odklouzal, kotouč však míří do tyče!
     
    26:01
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
    Konečně gól! Rudolph šikovně prostrčil do hlubi pásma, Martin Dlabola už to měl na střelu z mezikruží, kotouč byl ještě zblokován, jenomže si pro něj dojel kapitán FILIP ČMEJLA, jenž náramně trefuje – 1:0! Asistence: Marin Dlabola a David Rudolph.
    26:01 Filip ČMEJLA - 1:0
     
    26:27
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
    Půlminuta hrůzy! Domácí se znovu hnali do útoku, pálit už mohl obránce Miloslav Adamec, který ale nesobecky přistrčil na DAVIDA JINDRU, který byl poodstoupený na kruhu, napřáhl se a skóruje! Asistence: Miloslav Adamec.
    David JINDRA - 2:0
     
    28:01
    Tým Univerzity Karlovy právě vstřelil branku!
    Karlovka si v ICE Ringu otevírá střelnici! David Volf byl v situaci 2 na 1, ještě předal na kapitána FILIPA ČMEJLU, ten se napřáhl až ke stropu haly a náramně se trefuje – Tohle byl prototyp krásného "golfáku", už je to 3:0! Asistence: David Volf.
    28:01 Filip ČMEJLA - 3:0
     
    30:59
    Vyloučení v týmu BO Ostrava Vítkovice Steel:
    Marek Revaj – 2 min., hákování.
     
    31:30
    Slabý už to měl na střelu z úhlu, nicméně z této pozice se zakončuje těžko, Šembera měl mezírky utěsněné.
     
    31:47
    Rána od modré jen duní o mantinel.
     
    31:56
    Marek Kovalski vystihl rozehrávku a ve vlastním oslabení šel sám na Davida Maška! Hostující lídr byl ještě tísněn, na záda mu dýchal jeden z beků a tak nic nevymýšlel, volí zakončení backhandem. Mašek připraven, je přerušeno.
     
    31:58
    Střela hned po buly, Mašek vykopává betonem.
     
    33:13
    další propad UK, sám šel tentokrát z trestné se vracející Marek Revaj! Tady měl hostující útočník víc prostoru než před chvíli Kovaski a zkusil krátkou kličku na vzdálenější beton. Mašek se vyznamenal!
     
    33:36
    A další tutovka, tentokrát na druhé straně! Tomáš Krchňák si vybruslili na střed a následně až k bráně odkud zkouší přes provoz v brankovišti střelu do ledě na vzdálenější tyč. Zasahuje výtečný Šembera.
     
    Teď dostal naloženo pukem jeden ze sudích, ruka jej zřejmě bude bolet, zdá se ale že pokračovat může.
     
    34:46
    Vyloučení v týmu UK Hockey Prague:
    Daniel Piskač – 2 min..
     
    35:09
    Sysala šel ostře do brány a byla z toho šance, vyráží gólman Mašek.
     
    35:16
    Sysala teď ještě hledal Béreše, který netrefí puk...
     
    35:30
    UK vyhazuje.
     
    35:43
    Frederik Hakl vyváží z pásma a dokonce zkouší střelu. Mimo, nicméně Hakl šel za pukem k mantinelu a šetří čas!
     
    36:38
    Teď byl úplně sám před bránou jeden hostujících, nedokázal ale zakončit.
     
    Domácí v plném počtu.
     
    36:57
    Ofsajd UK, máme přerušeno.
     
    37:14
    David Volf pálí z levého kruhu, Šembera připraven.
     
    37:21
    Icing BO, vracíme se před Šemberu.
     
    37:38
    Filip Čmejla mohl jít pro hattrick, byl to v podstatě samostatný únik, na záda mu ale dýchali oba beci. Kapitán Karlovky ještě zadovkou hledá Rudolpha, ke kterému se, ale puk vůbec nedostane. Tady stálo za zvážení spíše střílet...
     
    38:21
    Kopenec sroloval Dominika Moravčíka na mantinel, tohle byl ostrý, ale čistý hit!
     
    39:16
    Konopásek elegantně na mantinelu, nakonec se ale sám umotal a padá. Puk sbírá Viliam Béréš.
     
    39:36
    Vyloučení v týmu UK Hockey Prague:
    Miloslav Adamec – 2 min., podrážení.
     
    39:42
    Kovalski shodil domů, tam to ale nebylo na střelu. UK vyhazuje.
     
    39:55
    Vojtěch Ševěček teď hodně laxně... Hostující bek pomalým pukem namazal Slabému, jenž ještě pálí. Škoda pro UK, že Slabý byl celkem daleko, kdyby měl čas udělat ještě dva kroky byla by to ještě o řád nebezpečnější šance. Takhle Šembera udrží puk v náručí.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Konečně padly nějaké ty branky!

    Především rozmezí 25. a 33. minuty bylo náramné, během dvou minut se Karlovka třikrát trefila, přičemž ve všech případech to byly výborné střely. Činil se především Filip Čmejla (2+0), jenž za to vzal jako správný kapitán. Před i po "gólové pasáži" jsme každopádně mohli sledovat sérii tutovek, BO například dvakrát jela sama na branku. Jenomže brankář Mašek podržel svůj tým, UK za 5 třetin nové sezony ještě neinkasovala!

    O kolik mohla být situace jiná kdyby se chvíli před prvním gólem trefila Ostrava, zápas mohl mít úplně jiný průběh... Hostující útočník si po Kovalskiho pasu už položil Davida Maška, trefil ale tyč! Černo-oranžoví dostanou ještě šanci dostat se do zápasu, čeká je přesilovka, nicméně nesmí dělat takové minuly jako pět vteřin před koncem Vojtěch Ševěček. To by snaha o vyrovnání mohla vzít rychle za své.

    UK Prague vs BO Ostrava po 40ti minutách 3:0.
     
    Další třetina začne přibližně v 13:37.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:13
    BO musí začít od vlastní klece, prohrává totiž buly.
     
    40:39
    Výborně kapitán Filip Čmejla jenž se natáhl a vložil hůl do střely Michala Dvořáka.
     
    41:31
    Kotouč opustil hrací plochu po Kafkově nahození, vhazuje se ve středním pásmu. Za pět vteřin se Adamec vrátí na led.
     
    41:47
    Tomáš Krchňák si po vjetí do pásma zabrzdil a hned pálí z dálky. Kotouč zblokoval jeden z hostů na zadní mantinel.
     
    42:26
    Pas na Davida Jindru byl příliš prudký, píská se zakázané uvolnění.
     
    42:30
    Frederik Hakl viděl, že se rýsuje situace 2 na 1, nedokázal však dostatečně rychle proskočit přes obránce soupeře.
     
    43:19
    Zajíc jen ometá po mantinelu, hostující obránce si situaci komplikovat nebude.
     
    43:46
    Ševěček pálí, Mašek vyráží.
     
    43:57
    Dorážky v pracovišti Daniela Šambery zastavuje až posunutá branka. Vhazuje se v hostujícím pásmu.
     
    44:27
    Dominik Kafka si najížděl do slibné pozice, zastavuje ho přihrávka rukou.
     
    44:45
    Marek Revaj vyškrábl kotouč ze skrumáže a z otočky ihned pálí po zemi. Mašek připraven.
     
    44:49
    Marek Revaj je při chuti, tentokrát pálí hostující útočník hned po buly! David Mašek opět zasahuje.
     
    45:53
    Jeden z hostí pálí z otočky mimo.
     
    46:09
    Filip Čmejla se zakončením čekal, jestli se mu nikdo nenabídne na přihrávku, mezitím se mu však do dráhy puku poskládal jeden beků, jenž následný pokus srazí do rohu.
     
    47:57
    Viliam Béréš a jeho jedovka! Mašek vyráží.
     
    48:35
    Gřesík to zkoušel v mezikruží, do zakončení se ale všestranný obránce nedostal.
     
    49:07
    Kopene to zkusil od modré, tohle pro Daniela Šemberu není žádný problém.
     
    49:28
    UK teď trošku zaváhala při rozehrávce a kotouč získal Kovalski, jenž předal Sysalovi a ten předává za sebe. Střela z toho nakonec nebyla...
     
    49:56
    Vyloučení v týmu BO Ostrava Vítkovice Steel:
    Maroš Kriščák – 2 min., držení.
     
    50:16
    Piskač už chtěl střílet, dostal ale puk na brusle. Kombinace pokračovala k Lelkovi, který zkusil cross, nicméně kus černé gumy je odražen do ochranné sítě.
     
    50:59
    Teď už to Daniel Piskač měl na svou pověstnou ránu! Šembera se štěstím vyráží.
     
    52:31
    Kovalski přenechal Sysalovi, který pálí, Mašek připraven a přerušuje hru.
     
    53:10
    Adamec to měl na ose na střelu, kotouč je sražen.
     
    53:13
    Vyloučení v týmu BO Ostrava Vítkovice Steel:
    Vojtěch Ševěček – 2 min., držení.
     
    53:50
    Ofsajd UK, hra je přerušena.
     
    54:13
    Lelek si nastavoval hůl na střelu, když k němu mířil cross, tak do hry ještě vstoupil aktivní Čmejla, jenž pálil z brankoviště. Šembera zasahuje.
     
    54:55
    Vyloučení v týmu UK Hockey Prague:
    Jakub Lelek – 2 min., hákování.

    Výbornou práci při napadání odvedl Sysala, jenž ještě předal po zisku puku na Kovalskiho a ten byl těsně před zakončením faulován. I UK jde do čtyř.
     
    55:33
    BO už je kompletní, začíná přesilovka!
     
    56:02
    Kopenec měl smůlu a nevyhodil, za chvíli na něj ale navázal Dlabola a ten už puk do bezpečí dopraví.
     
    56:53
    Ševěček předal na Michala Dvořáka, toho ale dobře stínoval obránce a Dvořák tak nevypálil.
     
    57:06
    Vyloučení v týmu UK Hockey Prague:
    Miloslav Adamec – 2 min., vysoká hůl.

    Domácí mají zas kopec štěstí při dorážkách a ani tentokrát se kotouč neodrazil dobře pro hosty. Byl tam každopádně faul a Karlovka musí svou neprůstřelnost ještě hájit!
     
    58:26
    Kotouč letí mimo pásmo, vrací se pro něj Sysala.
     
    58:46
    Kopenec narušil rozehrávku, po chvíli mohl z mezikruží pálit Marek Revaj, byl ale zablokován.
     
    58:56
    Ofsajd hostí, Ševěček okamžitě startuje dopředu.
     
    59:10
    Ševěček hledal Kafku, do přihrávky se však položil Kopenec!
     
    59:53
    David Volf chtěl vrátit svému kapitánovi a darovat mu hattrick, Filip Čmejla ale pas před prázdnou klec přejel...
     
    Konec zápasu.
     
    Dobojováno!

    Branky jsme tedy viděli jen a pouze v rozmezí dvou minut ve druhé třetině, nicméně i tak jsme se při sledování zápasu nenudili.

    Hosty z Ostravy musí proti velikému favoritovi právě ta nepovedená pasáž v půli zápasu hodně mrzet, jinak totiž UK byli vyrovnaným soupeřem. Nebyli sice aktivnější, ale cení se i to, že drželi ofenzivu Pražanů na uzdě.

    Výbornou práci odvedli domácí i v defenzivě, jejich brankáři neinkasovali celých šest třetin nové sezony! Nulu po Píclovi, jenž byl dnes dvojkou vychytal i David Mašek! Nutno dodat, že to sem tam bylo se štěstím, především u dorážek, byly tam i nějaké tyčky, ale i štěstí patří ke zkušenému a připravenému týmu.

    Karlovka tak dorovnává na 6ti bodech Masarykovu Univerzitu a dotahuje se na první flek. Doplnit toto dvojici mohou ještě Engineers, ty druhý duel teprve čeká, konkrétně dnes ve tři.

    Naopak Ostrava doplňuje na chvostu tabulky bezbodové Riders a VUT, odskočit může jedině Brno, které vyzve právě Engineers. To co bylo loni chloubou BO, tedy ofenziva, je letos zatím naopak problémem, černo-oranžoví zvládli za dva mače pouhopouhé dva góly!

    Suma sumárum: UK Prague vs BO Ostrava 3:0.
     
    Střely na branku: 28 – 24 (12:6, 12:7, 4:11)
     
    Brankáři:

    David Mašek (UKA): 60:00, 24 zákroků, 0 gólů, 100% úspěšnost

    Daniel Šembera (BOO): 60:00, 25 zásahů, 3 góly, úspěšnost zákroků 89.29%
     
    Nejproduktivnější hráči zápasu:

    Filip Čmejla (UKA) 2+0

    David Rudolph (UKA) 0+2

    David Jindra (UKA) 1+0
     
    To je ode mne pro dnešek vše. Děkuji Vám za pozornost, doufám, že jste si zápas užili a zase se budu brzy těšit u dalších zápasů Univerzitní ligy ledního hokeje.

    Hezký zbytek víkendu. (14:31:13)
    Marken.cz

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 27. Čmejla (Dlabola, Rudolph), 27. Jindra (Adamec), 29. Čmejla (Volf)


    UK Kings Prague: Mašek (Pícl) – Piskač, Dlabola, Letek, Odehnal, Glitta, Kopenec, Adamecc, Kulda – Hakl, Krchňák, Volf, Jindra, Konopásek, Rudolph, Čmejla, Kovařík, Limanovský, Slabý
    Trenér: Aleš Hybner

    BO Ostrava Vítkovice Steel: Šembera – Gřesík, M. Dvořák, Janiczek, Šěvěček, Zajíc, R. Dvořák, Smička – Béreš, Revaj, Kafka, MNoravčík, Kriščák, Sysala, Siner, Kovalski
    Trenér: Jakub Peslar

    Rozhodčí: Folk – Horažďovský, Kučera
    ocianews.com