Pittsburgh – Buffalo 7:1 (kon.) | Detroit – Toronto 4:2 (kon.) | Calgary – Winnipeg 3:5 (kon.)
Edmonton – Seattle 5:3 (kon.) | Vancouver – Arizona 4:0 (kon.) | St. Louis – Chicago 6:0 (kon.)
Los Angeles – Anaheim 6:3 (kon.) | Tampa – Florida 5:2 (kon.)
konec
Pittsburgh Penguins
7:1 (3:0, 2:1, 2:0)
Buffalo Sabres
Sobota 08.10.2022, 01:10 • PPG Paints Arena, Pittsburgh • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:28 Bryan RUST - 7:1
     
    59:28
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    V samotném závěru přidávají Tučňáci sedmý kousek do sbírky. Jevgenij Malkin oslovil mezi kruhy BRYANA RUSTA, který vstřelil svůj druhý gól v utkání ránou zápěstím nad levé rameno bezmocného Comrieho. Asistence: Jevgenij Malkin a Jeff Petry.
    45:30 Danton HEINEN - 6:1
     
    45:30
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Gólové hody pokračují. Jeff Carter vydoloval puk u mantinelu a v pádu jej adresoval před bránu na hokejku DANTONA HEINENA. Pravé křídlo na malém prostoru dokonale vymíchalo Comrieho, po forhendové kličce nasměrovalo touš za brankovou čáru podél jeho pravého betonu. Asistence: Jeff Carter a Kasperi Kapanen.
    31:14 Ty SMITH - 5:1
     
    31:14
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Další trefa do černého, domácí dominují. Danton Heinen na pravé straně sklepl puk za sebe na TY SMITHA, jehož křižnému pokusu pomohla do sítě i drobná teč hokejky blokujícího Peterky. Asistence: Danton Heinen a Jevgenij Malkin.
    30:11 Sidney CROSBY - 4:1
     
    30:11
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Bleskově využitá početní převaha, Tučňáci jsou znovu napřed o tři góly! Do pravého kruhu dostal od Guentzela pobídku SIDNEY CROSBY, zkušený pětatřicetiletý forvard vyslal prudkou ránu ze zápěstí nad lapačku Comrieho. Asistence: Jake Guentzel a Jevgenij Malkin.
     
    30:02
    Druhá přesilovka pro Pittsburgh, který má co napravovat. Na trestnou lavici usedl Jack Quinn, který vysokou holí trefil do helmy Guentzela.
    25:13 Vinnie HINOSTROZA - 3:1
     
    25:13
    Sabres právě vstřelili branku!
    Šavle snižují při vlastním oslabení! Ve středním pásmu puk sebral VINNIE HINOSTROZA. Osmadvacetiletý americký útočník se kličkou vyhnul Crosbymu, načež dlouho avizoval nahrávku na Girgensonse, čímž položil jediného obránce, ve finále ovšem vyslal svižnou ránu zápěstím na přední tyč, Jarry v cestě touše za brankovou čáru nezabránil. Asistence: Lawrence Pilut.
     
    24:26
    První přesilovou hru si zahraje domácí celek. Na lavici hanby se posadil obránce Jacob Bryson, který nejprve zachytil nahrávku Malkina, aby posléze stejného hráče nešikovně podrazil.
    13:49 Bryan RUST - 3:0
     
    13:49
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Svěřenci kouče Sullivana hrají ve velké pohodě a jejich vedení je o další gól bohatší. Janu Ruttovi vůbec nevyšla rána od modré, nicméně výsledkem byla výborná přihrávka do levého kruhu na Ty Smitha, který nezazmatkoval a na hraně brankoviště dokonale trefil nastavenou hokejku BRYANA RUSTA, od níž se kus černé gumy odrazil za záda bezmocného Comrieho. Asistence: Ty Smith a Jan Rutta.
    09:40 Sidney CROSBY - 2:0
     
    09:40
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Elitní lajna opět zaúřadovala, Tučňáci disponují dvoubrankovým náskokem! Jake Guentzel v pravém kruhu šikovně podržel puk, načež v pravý moment nahrál přes bránícího Brysona doleva na SIDNEYHO CROSBYHO, k němuž se Ljubuškin stáhl pozdě a domácí kapitán forhendovou střelou z první zvedl puk nad pravý beton přesunujícího se Comrieho. Asistence: Jake Guentzel a Rickard Rakell.
    07:04 Jake GUENTZEL - 1:0
     
    07:04
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Tlak Penguins pokračoval, odměnou je vedoucí gól! Výraznou měrou soupeři pomohl Hinostroza, jenž měl puk na hokejce, ale mizerným pasem za vlastní bránu našel jenom Crosbyho, který rychle zkontroloval situaci a mezi kruhy nabil JAKEU GUENTZELOVI, za tvrdou ránou z první do pravého horního rohu Comrie natahoval vyrážečku marně. Asistence: Sidney Crosby.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 8. Guentzel (Crosby), 10. Crosby (Guentzel, Rakell), 14. Rust (T. Smith, Rutta), 31. Crosby (Guentzel, Malkin), 32. T. Smith (Heinen, Malkin), 46. Heinen (Carter, Kapanen), 60. Rust (Malkin, Petry) – 26. Hinostroza (Pilut)


    Pittsburgh Penguins: Jarry (Lindberg) – Letang (A), Dumoulin, Petry, P.-O. Joseph, Rutta, Smith – Rakell, Crosby (C), Guentzel – Rust, Malkin (A), Zucker – Kapanen, Carter, Heinen – Archibald, Poehling, McGinn.
    Trenér: Mike Sullivan

    Buffalo Sabres: Comrie (Luukkonen) – Fitzgerald, Pilut, Ljubuškin, Bryson, Clague, Davies – Tuch, Mittelstadt, Quinn – Peterka, Cozens, Krebs – Hinostroza, Asplund, V. Olofsson (A) – Girgensons (A), S. Malone, Bjork.
    Trenér: Don Granato

    Rozhodčí: Nicholson, Dunning – Flemington, Murray

    Diváci: 14 350
    thejrc.org