Pittsburgh – Buffalo 7:1 (kon.) | Detroit – Toronto 4:2 (kon.) | Calgary – Winnipeg 3:5 (kon.)
Edmonton – Seattle 5:3 (kon.) | Vancouver – Arizona 4:0 (kon.) | St. Louis – Chicago 6:0 (kon.)
Los Angeles – Anaheim 6:3 (kon.) | Tampa – Florida 5:2 (kon.)
konec
Calgary Flames
3:5 (1:3, 1:2, 1:0)
Winnipeg Jets
Sobota 08.10.2022, 03:00 • Scotiabank Saddledome, Calgary • Příprava NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    56:06 Nazem KADRI - 3:5
     
    56:06
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Že by drama? Důrazný Dillon Dube vybojoval puk na mantinelu, předal na Toffoliho, ten si z pozice nahrávače na pravé tyči položil obránce a kolem jeho noh předal aktivně sjíždějícímu NAZEMU KADRIMU, jenž se z první trefuje – 3:5. Asistence: Tyler Toffoli a Dillon Dube.
    36:52 Mark SCHEIFELE - 2:5
     
    36:52
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Gól při vlastním oslabení! Ofenzivní esa hostů Kyle Connor a MARK SCHEIFELE šli dopředu v situaci 2 na 1, několikrát si vyměnili puk a nakonec druhý jmenovaný u pravé tyče z první zakončuje! Tady byl Jacob Markstrom naprosto bez šance... Už je to o tři góly! Asistence: Kyle Connor.
    29:27 Kyle CONNOR - 2:4
     
    29:27
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    První povedené střídání hostů ve 2. třetině a hned skórují! Ostrostřelec KYLE CONNOR si poodstoupil na levém kruhu, obránce na ofenzivním výletě Dylan DeMelo mu kotouč předal a útočník s číslem "81" okamžitě pálí a trefuje na vzdálenější tyč! 2:4. Asistence: Dylan DeMelo.
    25:00 Blake COLEMANN - 2:3
     
    25:00
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Flames opět na dostřel! Skvělou práci v tomto střídání odvedl Radim Zohorna, jenž nejprve svým důrazem vybojoval puk a umožnil domácím kombinovat. Právě Zohorna byl za chvíli klíčovou postavou u gólu, když z brankové čáry z první přesunul do mezikruží kde stál BLAKE COLEMANN! Kotouč se zvlášně odrážel, nicméně svou cestu do sítě si nakonec nalezne – 2:3! Asistence: Radim Zohorna a Noah Hanifin.
    17:17 Pierre-Luc DUBOIS - 1:3
     
    17:17
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Tohle není typický přesilovkový gól, nicméně máme využito! Mark Scheifele zvládl šikovně prostrčit na PIERRE-LUC DUBOISE, jenž si nikým nehlídán najížděl do mezikruží, dostal puk a volí rychlou střelu! Hostující útočník se trefuje přesně do víka. Opět tu máme krásný gól, zároveň to je druhá branka v zápase pro Duboise. Asistence: Mark Scheifele a Josh Morrisey.
    15:06 Tyler TOFFOLI - 1:2
     
    15:06
    Calgary právě vstřelilo branku!
    Nádherný gól! Jonathan Huberdau se elegantně zbavil beka na obranné modré a vedl přečíslení 3 na 1. Huberdau volí zadovku na Lindholma, jenž jen prodloužil na levé křídlo, kde z první pálí TYLER TOFFOLI! Máme sníženo – 1:2. Opravdu krása na bruslích! Asistence: Elias Lindholm a Jonathan Huberdau.
    08:28 Nikolaj EHLERS - 0:2
     
    08:28
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Jets odskakují! Poslední akce hostí po Lowryho střele mohla pokračovat, jelikož puk se o mantinel odrazil zpět před bránu a nejaktivněji si pro něj šel NIKOLAJ EHLERS, jenž kus černé gumy doklepl z nulového úhlu do sítě od pravé tyče – 0:2! Asistence: Adam Lowry a Kyle Connor.
    04:18 Pierre-Luc DUBOIS - 0:1
     
    04:18
    Winnipeg právě vstřelil branku!
    Hosté z ničeho nic vedou! Dylan DeMelo vyslal nepříjemný pokus od modré čáry, nicméně nikoho by nenapadlo, že právě tento pokus zapluje až do sítě. Jenomže! Na brankovišti výborně pracoval jak Perfetti tak PIERRE-LUC DUBOIS, jenž puk nakonec tečoval a dopravil jej tak do brány – 0:1! Asistence: Dylan DeMelo a Cole Perfetti.

    Adam Čuba

    Branky a nahrávky: 16. Toffoli (Lindholm, Huberdau), 25. Colemann (Zohorna, Hanifin), 57. Kadri (Toffoli, Dube) – 5. Dubois (DeMelo, Perfetti), 9. Ehlers (Lowry, Connor), 18. Dubois (Scheifele, Morrisey), 30. Connor (DeMelo), 37. Scheifele (Connor)


    Calgary Flames: Markström (Vladař) – Tanev, Weeger, Andersson, Hinifin, Meloche, Zadorov – Toffoli, Lindholm Huberdeau – Dube, Kadri, Mangiapane – Coleman, Backlund, Rooney – Ritchie, Lewis, Lucic, Růžička, Zohorna
    Trenér: Darryl Suter

    Winnipeg Jets: Hellebuyck (Rittich) – Morrisey, Dillon, Schmidt, Samberg, Pionk – Connor, Scheifele, Ehlers – Perfetti, Dubois, Wheeler – Barron, Lowry, Appleton, Toninato
    Trenér: Rick Bowness

    Rozhodčí: Sandlak, Lee
    ocianews.com