Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:2 (kon.) | Plzeň – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Olomouc – Kladno 3:0 (kon.)
Třinec – Litvínov 4:1 (kon.) | Motor ČB – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Pardubice – K. Vary 2:4 (kon.)
konec
BK Mladá Boleslav
3:2 (0:0, 1:2, 2:0)
HC Kometa Brno
Neděle 09.10.2022, 16:00 • ŠKOENERGO Aréna, Mladá Boleslav • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:59
    A Luboš Horký zkoušel ještě trefit odkrytý prostor u pravé tyče, jenže Filip Novotný stihl přesunout se tam a odrazil puk do ochranné sítě se sirénou!
     
    59:56
    Prudký kotouč vyslal Adam Zbořil, jehož Novotný vyčapal!
     
    59:15
    Kometa v šesti na ledě, Furch na střídačce. A málem toho litovali, protože Boleslav se na chvíli osvobodila, ale nepřešla do útoku.
     
    58:06
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Róbert Lantoši – 2 min., držení.
    57:27 Pavel KOUSAL - 3:2
     
    57:27
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Ale všeho do času, PAVEL KOUSAL dostal dobrou přihrávku v momentě, kdy na chvíli Brno uvolnilo prostor, a napálil zprudka do brány. Puk tečoval ještě Kučeřík tak, že vyletěl do volného prostoru pod víkem. Asistence: Pavel Pýcha, Pontus Åberg.
     
    56:40
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Michal Gulaši – 2 min., hákování.
     
    51:08
    Furch udělal za bránou chybu a puk se dostal na hůl Pavlovi Kousalovi, jenž v nastalém zmatku nenapálil puk do uprázdněné brány přes padajícího obránce do brankoviště! Neuvěřitelné, jak se tohle dá nedat!
    45:08 Pavel KOUSAL - 2:2
     
    45:08
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Je vyrovnáno! Nejprve vypálil Pavel Pýcha, jehož rána se ještě neujala, puk se však odrazil na PAVLA KOUSALA, jenž zamířil do prostoru, kam se Furch nedokázal stihnout přesunout. Asistence: Pavel Pýcha, Ondřej Najman.
     
    33:55
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Pontus Åberg – 2 min., hákování.
     
    31:19
    Petr Holík si vyjel sám proti Filipovi Novotnému, jehož přeprudkou ránou překonal, možná Novotný trochu změnil směr letu puku, který zasáhl tyč!
     
    28:16
    Díky Stránského zachycení puku jeli Bruslaři vpřed a vysunutý Lunter nedohnal dopředu poslaný puk. Vyjel proti němu Furch, jenže kotouč tečoval jeden z Bruslařů a doletěl až k místu, kam najížděl Tomáš Fořt, na kterého zívala prázdná brána. Ale netrefil se do puku!
    27:33 Radek JEŘÁBEK - 1:2
     
    27:33
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    A je tu blesková odpověď Boleslavi, která ukončuje svůj více než 90minutový gólový půst. Radek Jeřábek dostal na pravý kruh skvěle přihrávku a zametl puk mezi Furchovy betony. Asistence: David Šťastný.
    27:19 Eduard ŠALÉ - 0:2
     
    27:19
    Kometa právě vstřelila branku!
    V situaci dvou na dva dostal na pravou stranu výbornou nahrávku EDUARD ŠALÉ, jenž zmizel z dosahu bránícího hráče a dostal se přímo před Novotného a v klidu poslal puk za jeho záda. Asistence: Andrej Kollár, Adam Zbořil.
     
    24:54
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    HL – příliš mnoho hráčů na ledě, odpyká Eduard Šalé.
    21:24 Kim STRÖMBERG - 0:1
     
    21:24
    Kometa právě vstřelila branku!
    A máme tu první branku. Brno se usadilo v pásmu a k odraženému kotouči se dostal na bližší straně levého kruhu KIM STRÖMBERG, jenž neměl žádnou potíž uklidit puk do odkryté části brány. Asistence: Radek Koblížek, Toni Sallinen.
     
    10:33
    Lantoši opět špatně přihrál a byla z toho šance pro Jakuba Fleka, jehož pokus zblízka Filip Novotný vyráží mimo nebezpečí.
    Marken.cz

    Lukáš Chuchválek

    Branky a nahrávky: 28. R. Jeřábek (Šťastný), 46. P. Kousal (Pýcha, O. Najman), 58. P. Kousal (Pýcha, Åberg) – 22. Strömberg (Koblížek, Sallinen), 28. Šalé (Kollár, Zbořil)


    BK Mladá Boleslav: Novotný (Krošelj) – Pýcha, Pláněk (A), R. Jeřábek, Lintuniemi, Jánošík, Stříteský, Štich – Šťastný, Lantoši, Åberg – Lunter, Fořt, J. Stránský (C) – Šmerha, O. Najman (A), P. Kousal – Kantner, Bičevskis, Eberle.
    Trenér: Ladislav Čihák

    HC Kometa Brno: Furch (Čiliak) – Ščotka (C), Ďaloga, Kučeřík, Holland, Gulaši (A), Hrbas – Flek, Holík, Horký – Sallinen, Strömberg, Koblížek – Kollár, Zbořil, Šalé – Dufek, Malý, Vincour (A) – Kratochvíl.
    Trenér: Martin Pešout

    Rozhodčí: Hribik, Veselý – Kajínek, Lučan

    Diváci: 2597
    ocianews.com