Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:2 (kon.) | Plzeň – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Olomouc – Kladno 3:0 (kon.)
Třinec – Litvínov 4:1 (kon.) | Motor ČB – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Pardubice – K. Vary 2:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
HC VERVA Litvínov
Neděle 09.10.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    58:16 Patrik ZDRÁHAL - 4:1
     
    58:16
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jen dočkali branky a korigují stav utkání. Rozjetý PATRIK ZDRÁHAL dostal kotouč do jízdy ve středním pásmu, hostující útočník se pak prosmýkl kolem bránící dvojice Doudera – Marinčin, aby následně po kličce do forhendu překonal brankáře Mazance! Asistence: Janis Jaks, Roberts Zile.
     
    56:50
    Marko Daňo ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku, tříbrankový střelec večera se pak vydal do protiakce, v útočném pásmu ladně obešel bránícího hráče, svůj bekhendový blafák ale pak nezakončil. Kotouč se však odrazil zpět k Daňovi, slovenský forvard rychle obkroužil branku, Godla ale tygřím skokem zastavil puk na brankové čáře!
     
    55:59
    Abdul zpoza třinecké branky vyzýval k zakončení Guta, ten ale z brankoviště trestuhodně neproměnil. Další dva střelecké pokusy od modré pak vyrazil Mazanec.
     
    54:57
    Třinec se na chvíli usadil v útočném pásmu, Milan Doudera si pak ale nepohlídal svou hůl a zasáhl jednoho z protihráčů do obličeje. Dvouminutová přesilovka pro Vervu.
    50:07 Libor HUDÁČEK - 4:0
     
    50:07
    Třinec právě vstřelil branku!
    Početní výhodu sice Třinec nevyužil, v rovnovážném stavu hráčů na obou stranách už se však raduje. Daniel Voženílek s kotoučem na holi objel hostující brankou, krásným zpětným pasem přes brankoviště pak našel zcela nehlídaného LIBORA HUDÁČKA, který se před odkrytou brankou nemýlil! Asistence: Daniel Voženílek, Aron Chmielewski.
     
    47:46
    Třinec bude mít po komerční přestávce příležitost navýšit své vedení, když Denis Zeman za vlastní brankou nedovoleně držel Marcinka. Přesilovka pro Třinec.
     
    36:48
    Třinec chvíli hrál ve výhodě, když Hudáčka v útočném pásmu vysokou holí zasáhl Michal Gut. Růžička ale pokazil přihrávku na Daňa, po Gutově vyloučení tak budou domácí hrát přesilovku.
     
    36:08
    Třinečtí se rychlou kombinací dostali do útočné třetiny, Voženílek pak za brankou vybojoval kotouč pro Růžičku, který zpětným pasem hledal mezi kruhy hlídkujícího Marcinka. Kotouč šel slovenskému útočníkovi přesně na hůl, Marcinko ale nedokázal zakončit.
     
    32:00
    Litvínov je v tlaku. Šimon Stránský dlouho držel kotouč v útočném pásmu, následně hostující útočník narýsoval křižnou přihrávku na sjíždějícího Zileho, ten ale na puk před odkrytou brankou nedosáhl!
     
    24:54
    Romanova formace si vytvořila dobrý tlak, Godla musel vyrážet střelu Zahradníčka a následně také dorážky Hrehorčáka. Hostující gólman dokázal vyrazit všechny pokusy domácích, Litvínov se brání jen za cenu icingu.
     
    19:32
    Třinec je opět v útočném pásmu a mále přidal čtvrtou branku! Miloš Roman si od hrazení vyjel do prostoru mezi kruhy, svižnou střelou ale trefil jen horní tyč Godlovy klece!
     
    18:48
    Marko Daňo kouzlil s kotoučem v útočném pásmu, třígólový střelec pak k zakončení vybídl Libora Hudáčka, který stál mezi kruhy. Slovenský forvard pálil z první, Godla vykopl střelu betonem.
     
    07:44
    Litvínov se po třetí inkasované brance vydal do útoku, Demelovu střelu z vrcholku kruhu pro vhazování ale Mazanec dokázal vykopnout. Sudí ale následně trestají třineckého brankáře Marka Mazance za zdržování hry, trest odpyká Vladimír Svačina.
     
    07:17
    Litvínovská lavička na nepříznivý vývoj reaguje střídáním brankářů, Šimona Zajíčka nahradil Denis Godla.
    07:17 Marko DAŇO - 3:0
     
    07:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Sedm minut a sedmnáct vteřin stačilo MARKU DAŇOVI ke zkompletování čistého hattricku! Jeřábek poslal puk od modré na Nestrašila, ten jej chvíli podržel a předal MARKU DAŇOVI, který procedil puk skrz Zajíčka z téměř nulového úhlu! Asistence: Andrej Nestrašil, Jakub Jeřábek.
     
    06:27
    Oceláře čeká druhá přesilovka, Marek Berka se u střídaček provinil krosčekem, Třinec tak po komerční přestávce bude hrát s výhodou jednoho muže v poli.
    05:39 Marko DAŇO - 2:0
     
    05:39
    Třinec právě vstřelil branku!
    Chyba v hostující rozehrávce přináší druhou branku Třince. Roberts Zile si u modré zkomplikovat situaci, když se mu kotouč zamotal mezi nohami, toho dokázal využít napadající MARKO DAŇO, který si sebral kotouč a výstavní střelou o pravou tyč z mezikruží podruhé v utkání překonal Zajíčka! Bez asistence.
     
    01:46
    Oceláři navíc dostávají příležitost své vedení navýšit. Hostující bek Roberts Zile ve středním pásmu zašlápl kotouč a je vyloučen za zdržování hry.
    01:30 Marko DAŇO - 1:0
     
    01:30
    Třinec právě vstřelil branku!
    Devadesát vteřin a Oceláři vedou! Hráči s drakem na prsou se drželi v útočné třetině, po rychlé předávce kotouče od Jana Jaroměřského se kousek od modré do puku opřel MARKO DAŇO, jehož bomba z první se odrazila od horní tyče za záda bezmocného Zajíčka. Asistence: Jan Jaroměřský.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. Daňo (Jaroměřský), 6. Daňo, 8. Daňo (Nestrašil, J. Jeřábek), 51. Hudáček (Voženílek, Chmielewski) – 59. Zdráhal (Jaks, Zile)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Svačina, Dravecký (A), Kurovský.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (8. Godla) – Zile, Jaks, Freibergs, Šalda, Demel (A), Wesley, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal (A) – Abdul, Sukeľ, Š. Stránský – Berka, Gut, Hlava – Straka (C), Helt, Havelka.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Rožánek
    ocianews.com