Mladá Boleslav – Kometa Brno 3:2 (kon.) | Plzeň – Mountfield HK 2:5 (kon.) | Olomouc – Kladno 3:0 (kon.)
Třinec – Litvínov 4:1 (kon.) | Motor ČB – Vítkovice 2:3 (0:2 po s.n.) | Pardubice – K. Vary 2:4 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:1 (3:0, 0:0, 1:1)
HC VERVA Litvínov
Neděle 09.10.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 9. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek nedělního večera. Na shledanou. (19:37:22)
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Marko Daňo (3+0) – Denis Godla (27 zásahů, 1 OG, 96,43 %)
     
    Až na pátý pokus se úřadujícím mistrům z Třince povedlo zvítězit na vlastním ledě. Oceláři o svém vítězství rozhodli již v prvních osmi minutách hry, kdy se hattrickem blýskl Marko Daňo. Druhá dvacetiminutovka branky nenabídla, ve třetí třetině pak skóre na konečných 4:1 upravili Libor Hudáček a Patrik Zdráhal.
     
    Konec zápasu.
     
    59:34
    Třinec je v útočném pásmu. Nepřesně pálil Růžička, Marinčinova střela od modré pak byla zablokována.
     
    58:56
    Hudáček v útočném pásmu našel Nestrašila, ten chtěl střílet z první, jeho střelu ale hosté zablokovali. Kotouč se nicméně odrazil zpět k Nestrašilovi, jeho další pokus ale branku netrefil.
     
    58:36
    U třinecké branky zůstal ležet Filip Helt, sudí raději přerušili hru. Helt se ale již zvedl a odjel na střídačku.
    58:16 Patrik ZDRÁHAL - 4:1
     
    58:16
    Litvínov právě vstřelil branku!
    Hosté se přeci jen dočkali branky a korigují stav utkání. Rozjetý PATRIK ZDRÁHAL dostal kotouč do jízdy ve středním pásmu, hostující útočník se pak prosmýkl kolem bránící dvojice Doudera – Marinčin, aby následně po kličce do forhendu překonal brankáře Mazance! Asistence: Janis Jaks, Roberts Zile.
     
    57:58
    Snahu domácích o průnik do útočné třetiny zastavil ofsajd.
     
    57:16
    Třinec je v plném počtu, Litvínov zpět v útočném pásmu. Sraženou střelu od modré si Mazanec bez obtíží sebral ze vzduchu.
     
    56:50
    Marko Daňo ve středním pásmu zachytil hostující rozehrávku, tříbrankový střelec večera se pak vydal do protiakce, v útočném pásmu ladně obešel bránícího hráče, svůj bekhendový blafák ale pak nezakončil. Kotouč se však odrazil zpět k Daňovi, slovenský forvard rychle obkroužil branku, Godla ale tygřím skokem zastavil puk na brankové čáře!
     
    56:20
    3 668 diváků sledovalo obětavost domácích, kdy Marcinko lehl do střely Zileho a následné osvobození Třince. Godla se pokusil o rychlou rozehrávku na útočnou modrou, hostům ale je pískán ofsajd a vhazovat se bude před jejich brankou.
     
    55:59
    Abdul zpoza třinecké branky vyzýval k zakončení Guta, ten ale z brankoviště trestuhodně neproměnil. Další dva střelecké pokusy od modré pak vyrazil Mazanec.
     
    55:25
    Zile tvrdě vypálil od modré, Mazancovi kotouč proklouzl ve výstroji, naštěstí pro domácí se však odkutálel vedle branky. Hosté pokračují v tlaku.
     
    54:57
    Třinec se na chvíli usadil v útočném pásmu, Milan Doudera si pak ale nepohlídal svou hůl a zasáhl jednoho z protihráčů do obličeje. Dvouminutová přesilovka pro Vervu.
     
    53:53
    Zdráhal dlouho kombinoval s kotoučem na levé straně třinecké třetiny, své dva střelecké pokusy z mezikruží ale k Mazancovi neposlal. Kotouč pak do své moci získal Hrehorčák, který jej zavezl do soupeřova pásma, střelu ze zápěstí však poslal jen do Godlova betonu.
     
    53:00
    Litvínov se ještě nevzdává a chce něco s výsledkem udělat. Ke dvěma střelám se dostal Kudrna, v obou případech ale hostující útočník trefil prvního bránícího hráče.
     
    52:12
    Abdul se ve středním pásmu ladně vyhnul atakujícímu Hudáčkovi a zamířil si to do třinecké třetiny. Jeho spoluhráči ale byli příliš nedočkaví, čímž Abdula vystavili do ofsajdu. Komerční přestávka.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 2. Daňo (Jaroměřský), 6. Daňo, 8. Daňo (Nestrašil, J. Jeřábek), 51. Hudáček (Voženílek, Chmielewski) – 59. Zdráhal (Jaks, Zile)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Roman, Hrehorčák – Svačina, Dravecký (A), Kurovský.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC VERVA Litvínov: Zajíček (8. Godla) – Zile, Jaks, Freibergs, Šalda, Demel (A), Wesley, Zeman – Kudrna, Estephan, Zdráhal (A) – Abdul, Sukeľ, Š. Stránský – Berka, Gut, Hlava – Straka (C), Helt, Havelka.
    Trenér: Vladimír Růžička

    Rozhodčí: Šír, Mrkva – Lederer, Rožánek
    ocianews.com