Třinec – Plzeň 3:2 (kon.) | Litvínov – Mladá Boleslav 3:4 (kon.) | K. Vary – Vítkovice 4:5 (kon.)
Mountfield HK – Olomouc 0:3 (kon.) | Kladno – Sparta 2:5 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
HC Škoda Plzeň
Pátek 14.10.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    55:03
    Plzeň má po přesilovce. Nestrašil se snažil protáhnout kolem Kodýtka před Pavláta, dokázal bekhendem zakončit puk do betonů plzeňského gólmana, ale byl faulován střelcem poslední branky. Kodýtek sekl Nestrašila a vyrovnal početní stav hráčů na ledě.
    54:38 Aleksi REKONEN - 3:2
     
    54:38
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Západočeši využili přesilovou hru. ALEKSI REKONEN si na levé straně vyměnil puk s Kodýtkem, natáhl ke střele a napálil puk do branky! Asistence: Petr Kodýtek – 3:2!
     
    54:02
    Marcinko poslal ve středním pásmu krosčekem k ledu jednoho z plzeňských hráčů a nabídl soupeři dvojnásobnou přesilovku. Ta bude trvat 86 sekund.
     
    53:28
    Plzeň si zahraje přesilovou hru. Na dvě minuty byl vyloučen Daniel Kurovský, který ve středním pásmu přidržel hokejku Dvořákovi.
     
    41:22
    Čukste vysunul přihrávkou po pravém křídle Chmielewského, ten si najel k Pavlátovi a vypálil puk nad ledem. Pavlát puk vyrazil před sebe, kam dojel Lyszczarczyk, ale nedokázal dorazit puk do branky. V dobré pozici poté pálil Chmielewski, ale Pavlát jeho střelu po křížné přihrávce fantasticky chytil dso lapačky.
     
    40:29
    Daňo s Marcinkem se vydali do přečíslení dva na jednoho, Daňo vsadil na střelu pod horní tyč, ale brankář Pavlát puk ramenem vyrazil k zadnímu mantinelu.
     
    36:57
    Přesilovku si zahrají hráči Plzně. Na čtyři minuty zamířil na trestnou lavici Aron Chmielewski. Třinecký hráč se provinil u mantinelu, když zvedl svou hůl do soupeřova obličeje.
    36:01 Andrej NESTRAŠIL - 3:1
     
    36:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Přesilovka Ocelářů slaví úspěch i nyní! Plzeňští se nedostali ke kotouči a v závěru přesilovky inkasovali, když zpoza pravého kruhu vypálil do bližšího horního růžku ANDREJ NESTRAŠIL! Asistence: Jakub Jeřábek, Marko Daňo – 3:1!
     
    34:10
    Bude se vylučovat. Na trestnou lavici putuje obránce Kvasnička, který nevybíravě srazil k ledu jednoho z třineckých hráčů. Plzeňský hráč dostal dvouminutový trest za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    33:27
    Svačina dlouhým pasem z levého rohu našel u pravé tyče najíždějícího Hrehorčáka, který střelou z první minul plzeňskou branku!
     
    32:25
    Marinčinova střela od modré roztřepala Pavlátovu nastavenou lapačku. Gólman Plzně vůbec nevěděl, kam puk letí, ale štěstí stálo při něm.
    22:17 Tomáš MARCINKO - 2:1
     
    22:17
    Třinec právě vstřelil branku!
    Ocelářům stačilo 10 sekund na využití přesilové hry. Růžička dostal přihrávku do levého kruhu, odkud vypálil na brankáře Pavláta. Plzeňský gólman vyrazil prudkou střelu pouze před sebe, kde se nejlépe zorientoval TOMÁŠ MARCINKO a dorážkou do odkryté branky poslal Oceláře do vedení! Asistence: Martin Růžička – 2:1!
     
    22:06
    Oceláři si zahrají přesilovku. Na dvě minuty za podražení Lyszczarczyka si šel usednout na trestnou lavici plzeňský Kryštof Hrabík.
     
    16:30
    Velká šance na straně Plzně, kterou zahodil Lang. Plzeňský útočník dostal přihrávku zpoza branky a z mezikruží vypálil puk do brankáře Mazance!
     
    14:17
    Zajímavá akce Třince! Střelu Marinčina od modré čáry si dojel za brankou Voženílek, obtočil se kolem branky a málem zasunul puk mezi bližší tyč a gólmana Pavláta. Kotouč mu sjel jen pod gólmana, který puk zkrotil.
     
    11:52
    Kaňák to vyzkoušel od modré čáry, ale Mazanec byl připraven.
    09:31 Daniel VOŽENÍLEK - 1:1
     
    09:31
    Třinec právě vstřelil branku!
    Je vyrovnáno! Jeřábek zavezl po pravé straně puk do útočného pásma, přihrál na modré Růžičkovi, který rychlým pasem vyslal do jízdy Voženílka. Třineckému útočníkovi odskočil puk od hokejky, odrazil se od brusle Kremláčka k Jeřábkovi, který si z pravé strany najel před Pavláta a vystřelil. DANIEL VOŽENÍLEK se jako první dostal k odraženému puku, který doklepl do branky! Asistence: Martin Růžička, Jakub Jeřábek – 1:1!
    06:14 Vojtěch BUDÍK - 0:1
     
    06:14
    Plzeň právě vstřelila branku!
    Škodovka jde do vedení! Rychlý průnik do útočného pásma završil po sražené přihrávce Suchého rychle střílející VOJTĚCH BUDÍK, který poslal puk nechytatelně k pravé tyči! Asistence: Lukáš Kaňák, Tomáš Mertl – 0:1.
     
    04:09
    Rozhodčí dlouho signalizovali výhodu pro Plzeň. Nakonec byl vyloučen za hákování domácí Tomáš Marcinko.
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 10. Voženílek (M. Růžička, J. Jeřábek), 23. Marcinko (M. Růžička), 37. Nestrašil (J. Jeřábek, Daňo) – 7. Budík (Kaňák, Mertl), 55. Rekonen (Kodýtek)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – Marinčin, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Lyszczarczyk, Hrehorčák – Svačina, Dravecký (A), Kurovský.
    Trenér: Moták.

    HC Škoda Plzeň: Pavlát (Mi. Svoboda) – Budík, Zámorský, Kaňák, Houdek, Kvasnička, Vitaloš, Kremláček – Suchý, Kodýtek (A), Rekonen – Schleiss (C), Mertl (A), Blomstrand – Hrabík, Malát, Adamec – A. Dvořák, Bitten, Lang.
    Trenér: Kořínek.

    Rozhodčí: Hradil, Cabák – Hlavatý, Axman.

    Diváci: 3534
    thejrc.org