Buffalo – Ottawa 4:1 (kon.) | Pittsburgh – Arizona 6:2 (kon.) | Philadelphia – New Jersey 5:2 (kon.)
NY Islanders – Florida 1:3 (kon.) | Toronto – Washington 3:2 (kon.) | Minnesota – NY Rangers 3:7 (kon.)
Nashville – Dallas 1:4 (kon.) | Calgary – Colorado 5:3 (kon.) | Vegas – Chicago 1:0 (kon.)
Los Angeles – Seattle 1:4 (kon.)
konec
Buffalo Sabres
4:1 (0:1, 2:0, 2:0)
Ottawa Senators
Pátek 14.10.2022, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:33 Victor OLOFSSON - 4:1
     
    59:33
    Sabres právě vstřelili branku!
    Hosté to ještě jednou zkusili bez brankáře a opět je za to trestá VICTOR OLOFSSON! Švédský útočník tentokrát trefil prázdnou klec dokonce od obranné modré čáry – 4:1. Asistence: Ilja Ljubuškin.
    59:18 Victor OLOFSSON - 3:1
     
    59:18
    Sabres právě vstřelili branku!
    VICTOR OLOFSSON trefil ze středního pásma od pravého mantinelu prázdnou branku a zřejmě rozhoduje! Bez asistence.
     
    58:30
    Branka Ottawy je prázdná! Anderson se vrhal po hlavě na svou brankovou čáru a s pomocí obrany odolal!
     
    57:00
    Claude Giroux se dostal do brejku. Z pravé strany najížděl na Andersona, který střelu na vzdálenější tyčku vytěsnil vyrážečkou!
     
    52:30
    Na druhé straně se Anderson položil na led proti Timovi Stützlemu, který se z levé strany tlačil do domácího brankoviště. Gólman Buffala mu kotouč vypíchl!
     
    52:09
    Zemgus Girgensons si sjel na křížnou přihrávku spoluhráče a z levé strany bez přípravy vypálil. Forsberg se přemístil rychle a zabránil gólu!
     
    49:36
    Mathieu Joseph zasáhl vysokou holí Brysona. Domácí budou hrát přesilovku.
     
    47:00
    Domácí chybovali v rozehrávce, což mohl trestat Brady Tkachuk. Z levé strany mířil jen do bočního oblouku branky!
     
    39:23
    Casey Mittelstadt bránil Bradyho Tkachuka vleže a nakonec ho nohama podrazil. Síly na ledě se na 5 sekund vyrovnají, pak bude hrát přesilovku Ottawa.
     
    37:28
    Výborné střídání Okposa. Ten byl podražen Thomasem Chabotem a získal tak pro Sabres další přesilovku.
     
    35:19
    Tim Stützle vypíchl kotouč protihráči a najížděl sám na Craiga Andersona. Volil střelu na vyrážečku, kterou čtyřicátník v domácí svatyni vytěsnil mimo!
     
    34:24
    A nyní na pravé straně přesprintoval hostující hráče Casey Mittelstadt. Forsberg pokryl jeho zakončení i následnou dorážku Rasmuse Dahlina! Tak to je výborné oslabení Buffala.
     
    32:46
    Domácí jdou do tří! Dvě minuty za sekání dostal Mattias Samuelsson.
     
    32:26
    Velký závar před brankovištěm Buffala! Puk se nakonec dostal k Joshovi Norrisovi, který ho před prázdnou brankou promáchl!
     
    31:34
    Ilja Ljubuškin u mantinelu nedovoleně bránil Norrise. Přesilovka pro Ottawu.
     
    27:46
    Vyloučení v týmu Ottawa Senators:
    Alex DeBrincat – 2 min., podrážení.
     
    27:35
    Rasmus Asplund se řítil do další domácí šance! Z pravé strany najížděl na Forsberga, který jeho střelu pokryl.
    27:25 Rasmus DAHLIN - 2:1
     
    27:25
    Sabres právě vstřelili branku!
    Domácí celek otáčí skóre! Kyle Okposo dostal puk na levé křídlo. Odsud nahrál za branku Peytonovi Krebsovi, jenž kotouč od zadního mantinelu ideálně naservíroval RASMUSOVI DAHLINOVi a ten z předbrankového prostoru skóroval. Asistence: Peyton Krebs a Kyle Okposo.
     
    26:46
    Peterka nyní chtěl vrátit Cozensovi gólovou přihrávku. Po pasu z levé strany Dylan Cozens zblízka neusměrnil kotouč za Forsberga!
    24:31 John PETERKA - 1:1
     
    24:31
    Sabres právě vstřelili branku!
    Sabres vyrovnávají! Úspěch přinesla krásná spolupráce mezi Dylanem Cozensem a JOHNEM PETERKOU. Oba hokejisté si cestou k brance několikrát rychle vyměnili kotouč a po finální Cozensově přihrávce už neměl Peterka problém zblízka překonat přesouvajícího se Forsberga – 1:1. Asistence: Dylan Cozens.
     
    21:59
    Sanderson chyboval za brankou. Tam ho obral o puk Owen Power, který nahrál před brankoviště Dylanovi Cozensovi. Ten v souboji tváří v tvář nevyzrál na Forsberga!
     
    20:20
    Připomínám, že Buffalo hraje v úvodu druhé třetiny přesilovku. Nyní ale domácí obraně ujel Tyler Motte, který z uniku nepřekonal Andersona!
     
    20:00
    Rasmus Asplund si v samotném závěru periody došel pro faul. Buffalo tak začne druhou třetinu v početní výhodě. Na trestnou lavici půjde Thomas Chabot za hákování.
     
    19:09
    Přihrávku zpoza branky obdržel Drake Batherson. Z bezprostřední blízkosti však nedostal puk za Craiga Andersona, který teď Šavle hodně podržel!
     
    16:02
    Zemgus Girgensons projel s pukem až mezi kruhy. Jeho rána švihem jen těsně minula Forsbergovu branku!
     
    13:29
    Mohlo být srovnáno! JJ Peterka ukradl kotouč protihráči a řítil se sám na Antona Forsberga, který se však překonat nenechal! Následuje reklamní přestávka.
    10:16 Brady TKACHUK - 0:1
     
    10:16
    Ottawa právě vstřelila branku!
    Hosté jdou po relativně jednoduché akci do vedení! Drake Batherson zavezl puk do útočného pásma podél levého mantinelu. Poté ho posunul více na střed na najíždějícího BRADYHO TKACHUKA, který rychlou střelou z první překonal Andersona. Asistence: Drake Batherson a Erik Brännström.
     
    09:03
    Jeff Skinner se z pravé strany natlačil až k brankoviště Ottawy. Pokusil se puk silou protlačit za brankovou čáru, ovšem rozklek Forsberga byl pevný. Hezká individuální akce útočníka Sabres.
     
    05:20
    Šance domácích ve vlastním oslabení! Alex Tuch výborně forčekoval za brankou a donutil protihráče k chybě, po níž se dostal k puku Casey Mittelstadt. Ten ho posunul právě na Tucha, jehož bekhendové zakončení Anton Forsberg pokryl!
     
    03:40
    Na levém křídle nabral rychlost Tyler Motte, jenž s kotoučem zajel za branku a po rychlém objetí zkusil překvapit Andersona. Ten zasáhl, ovšem útočník Sens byl faulován Henrm Jokiharjuem. Ottawa si zahraje první přesilovku.

    Martin Augustin

    Branky a nahrávky: 25. Peterka (Cozens), 28. Dahlin (Krebs, Okposo), 60. Olofsson, 60. Olofsson (Ljubuškin) – 11. B. Tkachuk (Batherson, Brännström)


    Buffalo Sabres: Cra. Anderson (Comrie) – Dahlin (A), Samuelsson, Jokiharju, Power, Ljubuškin, Bryson – Olofsson, Ta. Thompson, J. Skinner – Tuch, Mittelstadt, Quinn – Peterka, Cozens, Krebs – Okposo (C), Asplund, Girgensons (A).
    Trenér: Don Granato

    Ottawa Senators: A. Forsberg (Hellberg) – Zub, Chabot (A), Hamonic, Sanderson, Holden, Brännström – Batherson, Stützle, B. Tkachuk (C) – Giroux (A), Norris, DeBrincat – M. Joseph, Pinto, Motte – Watson, Kastelic, Kelly.
    Trenér: D.J. Smith

    Rozhodčí: Blandina, Rooney – McNamara, Smith

    Diváci: 15 364
    bahis siteleri