Teplice – Č. Budějovice 0:2 (kon.) | Hr. Králové – Brno 2:1 (kon.) | Bohemians 1905 – Olomouc 1:1 (kon.)
Sparta – Pardubice 5:2 (kon.)
konec
FK Teplice
0:2 (0:0)
SK Dynamo Č. Budějovice
Sobota 15.10.2022, 16:00 • AGC Aréna Na Stínadlech, Teplice • FORTUNA:LIGA • 12. kolo
Předzápasové kurzy
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    České Budějovice se po sérii tří porážek v řadě dokázaly zvednout a zlepšenou formu se budou snažit potvrdit v AGC Aréně Na Stínadlech, kde vyzvou v sobotu domácí Teplice. Půjde o souboj dvou sousedů ze spodní části tabulky. O bod lépe je na tom nyní tým ze severu Čech.
     
    FK Teplice

    Teplice po prohře se Slavií čtyřikrát v řadě nepoznali chuť porážky. Pokud bychom počítali i pohárové utkání proti Žižkovu, tak celkem pětkrát. Poslední ligový zápas ovšem týmu ze severu Čech nevyšel, když s Hradcem Králové prohrál jednoznačně 4:1. Hradec hrál po 30 minutách hry o deseti a teplickým se podařilo vyrovnat, jenže po přestávce je oslabený soupeř potupil 3 góly.
     
    SK Dynamo České Budějovice

    České Budějovice mohly během posledního ligového utkání dosáhnout po sérii tří porážek na třetí výhru za sebou, bohužel ale před vlastním publikem po přestávce promarnily dvoubrankový náskok a nakonec se musely spokojit s bodem. Hosté mají paradoxně výrazně lepší formu na hřištích soupeřů, zatímco doma ještě nevyhráli a z šesti domácích zápasů získali pouhopouhé dva body.
     
    Vzájemné zápasy

    České Budějovice se potkaly v loňském roce 2021 s Teplicemi třikrát a vyšly z toho lépe, když dvakrát vyhrály a jednou prohrály. Zajímavostí je, že v žádném z těchto tří zápasů nepadly nikdy více než dva góly a z vítězství se vždy radoval domácí tým, který navíc udržel čisté konto. Letos se oba týmy potkaly jednou a Teplice doma vyhrály těsně 2:1. Poprvé od 10. června 2020 ve vzájemném střetnutí vstřelily gól oba týmy. Co dnes?
     
    Úvodní sestavy:

    FK Teplice: Mucha – Vondrášek (C), Knapík, Hybš – Hyčka, T. Kučera, Jukl, Shejbal – Trubač – Žák, Gning.
    Náhradníci: Grigar – Kodad, Křišťan, T. Vachoušek, Čičovský, L. Mareček, D. Procházka.
    Trenér: Jiří Jarošík

    SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Čolić, Králik (C), L. Havel, Sluka – Broukal, Čavoš – Hais, P. Hellebrand, Potočný – Hora.
    Náhradníci: Šípoš – Švec, Mic. Škoda, Čoudek, Zajíc, Čmelík, Sladký, Skovajsa, Mršić.
    Trenér: Jozef Weber

    Rozhodčí: Dominik Starý. Asistenti: Matěj Vlček, Tomáš Mokrusch. Čtvrtý rozhodčí: Vojtěch Opočenský. VAR: Petr Hocek. AVAR: Lukáš Nehasil.
     
    1
    Utkání právě začalo.
     
    1
    Fotbalisté Českých Budějovic obstarali výkop dnešního zápasu, krátce na to ovšem ztratili míč a směrem dopředu se mohli vydat domácí hráči Teplic.
     
    2
    Daniel Hais se snažil na pravém křídle vybojovat ztracený míč, na domácí straně ale dobře zapracoval Jan Shejbal a Teplice opět mohly střádat útočné pikle.
     
    3
    Tomáš Kučera nedokázal přesně rozehrát po autovém vhazování Matěje Hybše a vzápětí tedy mohly vhazovat hostující České Budějovice. Úvod utkání je hodně neurovnaný.
     
    4
    Patrik Hellebrand krásně odcentroval z pravé strany a na vzdálenější levé tyči se pokusil o pohotový volej levačkou Branislav Sluka, jeho rána ale byla hodně nepřesná.
     
    5
    Hned vzápětí vybojovaly na levé straně hřiště standardní situaci Teplice, které chtěl předvést signál, jenže jim vůbec nevyšel a rozehrávky se ujal hostující Patrik Hellebrand.
     
    6
    Roman Potočný se dobře otočil s míčem v blízkosti rohového praporku a z otočky poslal do ohně nebezpečný přízemní centr, domácí ho ovšem dokázali odvrátit.
     
    7
    Jakub Hora si na levém křídle nádherně narazil míč jedním ze spoluhráčů a do šestnáctky poslal pěkný centr, na vzdálenější pravé tyči ho hlavou odvrátil na rohový kop Jan Shejbal.
     
    9
    Teplice centr z rohového kopu bez problému odvrátily a na ose hřiště vyrážely do velmi nebezpečného protiútoku, České Budějovice se ale dokázaly skvěle vrátit.
     
    10
    Robert Jukl předvedl ve středovém kruhu nebezpečný zákrok, za který viděl dodatečně žlutou kartu.
     
    12
    Fotbalisté Teplic předvedli první dobrou akci a zpoza šestnáctky napřáhli k prudké přízemní střele, která minula přední levou tyč. Následoval odkop od brány Martina Janáčka.
     
    13
    České Budějovice byly v úvodu zápasu aktivnějším týmem, postupem času se ale začala karta obracet a byla z toho první střela v podání teplických fotbalistů.
     
    14
    Patrik Hellebrand se přesunul z pravé strany doleva a dlouhým kolmým pasem se pokoušel vysunout Jakuba Horu, míč ovšem skončil pouze v rukavicích Filipa Muchy.
     
    15
    Tomáš Vondrášek nepříjemně podklouzl při dlouhém nákopu a zůstal ležet na hrací ploše. Atakoval ho Daniel Hais a možná mu nepříjemně přišlápl levou ruku.
     
    16
    Je tomu opravdu tak. Tomáš Vondrášek odešel za postranní čáru a drží se za poraněnou levou ruku. Hra pokračuje a Abdallah Gning se zatím ke střele na hranici šestnáctky nedostal.
     
    17
    České Budějovice vyrazily do rychlého protiútoku a Benjamin Čolić se rozhodl na pravé straně šestnáctky pro centr místo střely, což byla chyba, a Teplice míč odvrátily.
     
    18
    Filip Žák zůstal ležet na hrací ploše v blízkosti středového kruhu poté, co ho nepříjemně dohrál hostující David Broukal. Zatím čekáme na první slibnou brankovou příležitost.
     
    19
    Domácí fotbalisté zvolili postupnou rozehrávku, která vyvrcholila centrem z levé strany hřiště. V šestnáctce ale nebyl nikdo a Martin Janáček snadno stáhl míč ze vzduchu.
     
    21
    Patrik Čavoš hledal dobrým dlouhým diagonálním pasem nabíhajícího Lukáše Havla, obránce Českých Budějovic ale na míč nedokázal uprostřed šestnáctky ve vzduchu dosáhnout.
     
    22
    Abdallah Gning si naběhl ve vápně hostů na pěknou kolmou přihrávku a bez přípravy mířil přízemní střelou ke vzdálenější pravé tyči, jeho střela ale postrádala přesnost a Martin Janáček si připsal první zákrok. Nutno dodat snadný.
     
    24
    Filip Žák mohl vyrazit na ose hřiště do rychlého protiútoku, jenže neměl dostatečnou podporu spoluhráčů a musel celou akci zpomalit. Hosté se poté vrátili v sedmi za míč.
     
    25
    Abdallah Gning nyní předvedl pěkné uvolnění pohybem na pravé straně šestnáctky a jeho následná rána levačkou minula vzdálenější levý horní roh brány! Teplice začínají být nebezpečné.
    25. Gning se uvolnil ve vápně a ve slibné šanci přestřelil
     
    26
    Branislav Sluka vyrážel podél levé postranní čáry směrem kupředu a vypadalo to, že se uvolní, jenže Alois Hyčka se po něm sápal rukama jako medvěd a fauloval.
     
    28
    Abdallah Gning dostal nádhernou přihrávku za obranu, udělal kličku vybíhajícímu brankářovi a poté skóroval do prázdné brány, mělo to ale jeden háček. Ofsajd! Video to vzápětí potvrdilo.
    28. Gning proměnil svůj únik, jenže předtím převzal míč v ofsajdu
     
    31
    Roman Potočný spěchal za kolmým pasem za obranu, byl ovšem nepříjemně tísněn a navíc proti němu vyběhl za hranici vápna Filip Mucha, který míč odkopl.
     
    32
    Ze zápasu uplynula úvodní půlhodina zápasu a k vidění byl Na Stínadlech jeden gól, který vstřelil před pár okamžiky Abdallah Gning, kvůli ofsajdu ale neplatil, a tak zatím na gól čekáme.
     
    33
    České Budějovice dostaly velké varování a začínají být směrem kupředu mnohem aktivnější. Pas za obranu byl příliš dlouhý a proti míči včas vyběhl Filip Mucha.
     
    35
    Robert Jukl zvedl hlavu na pravé straně hřiště a na vzdálenější levou tyč poslal centr, který byl příliš dlouhý, a jeden z domácích fotbalistů na něj hlavou nedosáhl.
     
    36
    Souběžně s tímto zápasem se hrají další tři a zatím se daří lépe hostujícím týmům, tak uvidíme, zda tento zápas bude výjimkou a nebo bude potvrzovat pravidlo.
     
    37
    Roman Potočný dobře napadal rozehrávku Teplic na levém křídle a v blízkosti rohového praporku dokázal míč vybojovat, ovšem s pomocí faulu. Škoda pro hosty.
     
    38
    Jihočeši opět vyrazili směrem kupředu a za obranu letěl dlouhý vysoký míč, i kdyby ho ale Roman Potočný dokázal zpracovat, pomezní rozhodčí signalizoval ofsajd.
     
    39
    Alois Hyčka přiletěl do souboje ve středu hřiště jako na saních a jeden z hostujících hráčů zůstal ležet na hrací ploše. Patrik Hellebrand musí být po skluzu ošetřován.
     
    41
    Chvilku se nehrálo, nyní už je ale vše v pořádku a Roman Potočný si nabíhal za obranu na dlouhý kolmý pas, Teplice ho ale skvěle a čistě zdvojily. Stále bez gólu.
     
    43
    Filip Žák se pokusil na pravé straně šestnáctky obejít Martina Králika, obránce Českých Budějovic byl ale pozorný a razantním odkopem míč odvrátil do bezpečí.
     
    44
    Matěj Hybš poté poslal do šestnáctky nádherný diagonální pas, na který si na pravé straně vápna naskočil Abdallah Gning. Hlavou však zamířil do rukavic Martina Janáčka. Další šance Teplic!
    44. Na Hybšův nákop vyskočil Gning a mířil do Janáčka
     
    45
    Roman Potočný se otáčel na míč a nechtěně pravým loktem fauloval Aloise Hyčku. Žlutá karta.
     
    45+1
    Nad rámec prvního poločasu byly nastaveny 3 minuty.
     
    45+3
    Nastavení se téměř naplnilo a nevypadá to, že bychom se v prvním poločase dočkali nějakého gólu.
     
    45+3
    První poločas skončil.
     
    Abdallah Gning byl během prvního poločasu střetnutí mezi Teplicemi a Českými Budějovicemi velmi aktivní a dokázal i vstřelit gól, bohužel pro domácí ale nebyl kvůli ofsajdu uznán. Skóre po prvním poločase tohoto duelu v AGC Aréně. FK Teplice 0 Dynamo České Budějovice 0.
     
    Druhý poločas začne přibližně v 17:04.
     
    46
    Začal druhý poločas.
     
    46
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Roman Potočný, přichází Lukáš Čmelík.
     
    48
    Jakub Hora se pokusil vstřelit gól do sítě svého bývalého zaměstnavatele, jeho střela z pravé strany šestnáctky ale byla hodně nepřesná a následoval odkop od brány.
     
    49
    Pokud by Vás náhodou zajímala statistika rohových kopů, tak věřte, že zatím se kopal jeden jediný rohový kop, a to na straně fotbalistů Českých Budějovic.
     
    50
    Daniel Trubač posadil nádherný centr na hlavu Abdallaha Gninga, který už se chystal hlavičkovat na bránu, jenže těsně před ním zasáhl hlavou Lukáš Havel.
     
    51
    Abdallah Gning se vzápětí dostal po standardní situaci na hranici vápna k odraženému míči a jeho přízemní střela minula pravou tyč brány.
    51. Aktivní Gning trefil odražený balon z hranice vápna
     
    52
    Dynamo právě vstřelilo branku! PATRIK HELLEBRAND využil na ose hřiště volného prostoru před sebou a nádhernou táhlou přízemní střelou poslal míč z velké dálky přesně k levé tyči! Hosté vedou! Asistence: Jakub Hora.
    52. Patrik HELLEBRAND - 0:1
     
    54
    Daniel Trubač mohl po nádherné kombinační akci Teplic rychle vyrovnat, jenže v obrovské šanci napálil pouze Davida Broukala a následná rána zamířila nad! Málem bylo rychle srovnáno 1:1.
     
    55
    Benjamin Čolić dostal od hlavního rozhodčího žlutou kartu.
     
    57
    Benjamin Čolić obstaral na pravé straně hřiště autové vhazování a jeho následný centr byl odvrácen na rohový kop. Teprve druhý rohový kop v dnešním utkání.
     
    58
    Jan Knapík se vyšplhal vysoko do vzduchu, aby centr z rohového kopu odvrátil daleko do bezpečí. Teplice jsou po inkasovaném gólu trošku zaskočeny.
     
    59
    Jakub Hora předvedl ve středu hrací plochy ošklivý šlapák, který nepříjemně odneslo koleno Roberta Jukla. Rozhodčí se trestat nechystal a kartu neudělil.
     
    61
    Hodina z dnešního zápasu sousedů z dolní části tabulky je za námi a České Budějovice vedou na hřišti Teplic 1:0. Krátce po přestávce se prosadil Patrik Hellebrand.
     
    62
    Daniel Trubač se nádherně uvolnil po průniku na levé straně šestnáctky, jeho střílený centr byl ale odvrácen, zatímco následná rána zpoza vápna zablokována.
     
    63
    Rohový kop Teplic byl rozehrán velice špatně, protože centr během trajektorie letu opustil hrací plochu. Na straně Českých Budějovic se chystá druhé střídání.
     
    64
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Daniel Hais, přichází Tomáš Zajíc.
     
    64
    Jakub Hora se pokusil na ose hřiště vypálit podobně jako gólový Patrik Hellebrand, střela mu ovšem na rozdíl od něj vůbec nesedla a podle toho také dopadla.
     
    66
    Teplicím se přestává dařit a na straně domácího týmu se připravuje dvojité střídání, ke kterému by mělo dojít za pár okamžiků.
     
    67
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Alois Hyčka, přichází Ladislav Kodad.
     
    67
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Tomáš Kučera, přichází Lukáš Mareček.
     
    68
    Jan Knapík se dostal k hlavičce po rohovém kopu, hlavičkoval ovšem pouze doprostřed brány a rukavic připraveného Martina Janáčka.
     
    69
    Tomáš Vondrášek je v pořádku poté, co mu v prvním poločase protihráč nepříjemně došlápl na levou ruku, a málem vybojoval penaltu. Rozhodčí to tak ale neviděl.
     
    70
    Teplice vybojovaly další rohový kop a proti centru se dobře vydal brankář Martin Janáček, vzápětí ovšem došlo k ostrému střetu s jedním z domácích hráčů.
     
    72
    Pokud náhodou využíváte aplikaci soutěže, tak v současné chvíli můžete hlasovat pro nejlepšího hráče utkání.
     
    73
    Severočeši začínají utahovat šrouby a hostující Jakub Hora zůstal sedět na hrací ploše poté, co ho postihly křeče. Nutno dodat, že delší dobu nehrál.
     
    74
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Jakub Hora, přichází Martin Sladký.
     
    74
    Filip Žák tvrdě vypálil na levé straně hřiště zpoza šestnáctky a jeho ránu zablokoval dobře postavený Lukáš Havel. Teplice se opravdu snaží vyrovnat, ale marně.
     
    75
    Dnešní utkání sleduje 2431 diváků.
     
    76
    Benjamin Čolić rozehrál na levé straně v blízkosti rohového kopu standardní situaci a jeho centr bez problému stáhl ze vzduchu do rukavic Filip Mucha.
     
    78
    Martin Králik přišel do souboje s Filipem Žákem příliš pozdě a následovat bude standardní situace Teplic.
     
    79
    Daniel Trubač tedy rozehrál standardní situaci a na vzdálenější levé tyči hlavičkoval po jeho centru hodně nepřesně domácí útočník Abdallah Gning. Stále 0:1.
     
    80
    České Budějovice dokázaly největší tlak domácích fotbalistů otupit a nyní pečlivě brání kolem šestnáctky.
     
    81
    Tomáš Vondrášek krásně odcentroval z pravé strany hřiště a Jan Knapík hlavičkoval po jeho centru těsně nad! V hledišti to jen zahučelo.
     
    81
    Střídání v týmu FK Teplice:
    ze hřiště odchází Daniel Trubač, přichází Tadeáš Vachoušek.
     
    83
    Matěj Hybš si musel poslechnout hlasitý pískot fanoušků poté, co centr ze standardní situace na levém křídle poslal vysoko nad bránu hostujících Budějovic.
     
    84
    Tomáš Zajíc se ocitl u pravého rohového praporku v obležení dvou protihráčů, přesto dokázal míč dlouho držet u nohy a navíc vybojovat autové vhazování.
     
    85
    Plán Jihočechů je naprosto jasný, ve zbytku zápasu kontrolovat míč na svých kopačkách co nejdéle.
     
    85
    Dynamo právě vstřelilo branku! LUKÁŠ ČMELÍK napřáhl na ose hřiště k fantastické střele zpoza šestnáctky, která zapadla ke vzdálenější levé tyči! Je to tak 0:2! Asistence: Benjamin Čolić.
    85. Lukáš ČMELÍK - 0:2
     
    87
    České Budějovice dnes dvakrát vystřelily na bránu a obě dvě střely skončily góly, které navíc byly velmi pohledné. Tomu se říká produktivita.
     
    88
    Ladislav Kodad vzápětí krásně vypálil na hranici šestnáctky a jeho rána mířila do pravého horního rohu brány, Martin Janáček ji ale vyrazil na rohový kop! Nádherný fotbalový okamžik.
    88. Kodadův dynamit vytáhl Janáček
     
    89
    Střídání v týmu SK Dynamo Č. Budějovice:
    ze hřiště odchází Branislav Sluka, přichází Lukáš Skovajsa.
     
    90
    Tomáš Zajíc mohl udělat tečku za výhrou Budějovic, když se dostal ke střele na pravé straně šestnáctky, Filip Mucha ale míč lapil!
    90. Od další pohromy po Zajícově střele zachránil domácí Mucha
     
    90+1
    Nad rámec dnešního utkání byly nastaveny 4 minuty.
     
    90+2
    Filip Mucha udělal při poslední gólové šanci tohoto zápasu obrovskou chybu při rozehrávce, dokázal ji ale napravit. Teplicím už to ale zřejmě nepomůže.
     
    90+4
    Filip Žák vystřihl po rohovém kopu na přední levé tyči nádherné nůžky, Martin Janáček ale dokázal míč vyrazit na rohový kop! Ještě jeden zákrok.
     
    90+4
    Konec zápasu.
     
    Abdallah Gning nedokázal ani jednu ze svých příležitostí využít a Dynamo dokázalo v Teplicích vybojovat důležité tři body, o které se dnes nádhernými střelami zpoza šestnáctky postarali Patrik Hellebrand a Lukáš Čmelík. Jihočeši na severu Čech potvrdili, že se jim venku daří, a z minima vytěžili maximum. Konečný výsledek. FK Teplice 0 Dynamo České Budějovice 2. (17:55:09)

    Tomáš Reiner

    Branky: 52. P. Hellebrand (Hora), 85. Čmelík (Čolić)

    Karty:   10. Jukl (TEP) – 45. Potočný (CEB), 55. Čolić (CEB)


    Držení míče: 55 % : 45 %.
    Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 6:3. Rohy: 7:2. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:14.
    FK Teplice: Mucha – Vondrášek (C), Knapík, Hybš – Hyčka (67. Kodad), T. Kučera (67. L. Mareček), Jukl, Shejbal – Trubač (81. T. Vachoušek) – Žák, Gning.
    Náhradníci: Grigar – Křišťan, Čičovský, D. Procházka.

    Trenér: Jiří Jarošík

    SK Dynamo Č. Budějovice: Janáček – Čolić, Králik (C), L. Havel, Sluka (89. Skovajsa) – Broukal, Čavoš – Hais (64. Zajíc), P. Hellebrand, Potočný (46. Čmelík) – Hora (74. Sladký).
    Náhradníci: Šípoš – Švec, Mic. Škoda, Čoudek, Mršić.

    Trenér: Jozef Weber

    Rozhodčí: Dominik Starý. Asistenti: Matěj Vlček, Tomáš Mokrusch. Čtvrtý rozhodčí: Vojtěch Opočenský. VAR: Petr Hocek. AVAR: Lukáš Nehasil

    Diváci: 2431
    thejrc.org