Detroit – Montreal 3:0 (kon.) | Columbus – Tampa 2:5 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 4:1 (kon.)
San Jose – Carolina 1:2 (kon.) | Buffalo – Florida 3:4 (kon.) | Philadelphia – Vancouver 3:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:5 (2:3, 0:1, 0:1)
Tampa Bay Lightning
Sobota 15.10.2022, 01:15 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:54:48)
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 28 – 39 | Přesilová hra: 0/4 – 1/2 | Trestné minuty: 4 – 8

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Daniil Tarasov (CBJ) – 34 zákroků, 5 OG, úspěšnost 87,2%, odchytal 60:00
    Andrej Vasilevskij (TBL) – 26 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,9%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Jakub Voráček (CBJ) – 0+0, -2 účast, 3 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 18:03
    Erik Černák (TBL) – 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 20:15

    Tři hvězdy utkání

    1. Steven Stamkos (TBL) – 2+0
    2. Ross Colton (TBL) – 1+1
    3. Corey Perry (TBL) – 1+1
     
    Utkání přihlíželo 18 889 diváků.
     
    Hokejisté Tampy Bay potvrdili roli favorita a na ledě Blue Jackets z Columbusu zvítězili přesvědčivým výsledkem 5:2.

    Důležitý první gól střetnutí sice vstřelili domácí, ale tato skutečnost hosty nijak zvlášť nerozhodila. Během minuty a půl dokonali obrat, načež Columbus srovnal, ale poslední slovo měli v úvodním dějství opět hokejisté Bolts. Od druhé třetiny Andrej Vasilevskij uzamknul bránu a skórovali už jenom vicemistři z loňské sezóny, kteří přidali po jednom gólu ve druhé i třetí třetině. Dva góly zaznamenal Steven Stamkos, hned pět jeho spoluhráčů posbíralo po dvou kanadských bodech.

    Svěřenci kouče Coopera si spravili náladu po prohře na ledě newyorských Rangers a budou doufat, že vítězná série nějakou dobu potrvá. Modrokabátníci si na první body v sezóně ještě musí počkat.
     
    Konec zápasu.
     
    59:47
    Možná poslední zákrok střetnutí musel Daniil Tarasov předvést proti střele o pravého mantinelu, kus černé gumy přesvědčivě ukryl ve výstroji.
     
    59:08
    Situaci dvou proti dvěma řešil Sean Kuraly křižným pasem na Erica Robinsona, který se pokusil o ránu z první, bránu ovšem výrazně minul.
     
    58:56
    Z vrcholku levého kruhu střílel forhendem Cole Koepke. Daniil Tarasov se přesunul k pravé tyči a touš udržel mezi betony.
     
    58:23
    Na hattrick si dělal zálusk Steven Stamkos. Vypálil z mezikruží přes tři protihráče, Vladislav Gavrikov ránu Kanaďana úspěšně zblokoval.
     
    57:43
    Po levém mantinelu nabral rychlost Ross Colton. Dojel až do kruhu, odkud vyslal slabou střelu, s jejímž pokrytím neměl Daniil Tarasov výraznější problém.
     
    57:12
    Hosté, dle očekávání, nikam nespěchají. Michail Sergačjov si dal s rozehrávkou z obranného pásma hodně záležet, nakonec volil pas středem na Maroona.
     
    56:51
    Nepřesná rozehrávka Andrewa Peekeho končí hvizdem rozhodčího. Po zakázaném uvolnění proběhne lavici po pravé ruce Tarasova.
     
    56:15
    Velké sousto chtěl ukousnout Brayden Point. Věřil si proti třem protihráčům, jeho kličkovaná skončila po neúspěšné kličce proti Beanovi.
     
    55:55
    Za nahozením Philippea Myerse spěchal Patrick Maroon. Konkurenta ukázkovým způsobem odtlačil Adam Boqvist.
     
    55:12
    Jegor Činachov nepočítal s nahrávkou Sillingera, za pukem natahoval hokejku marně. Za vlastní bránou operuje s kotoučem Cal Foote.
     
    54:46
    Po pravém křídle nabral rychlost Jakub Voráček. Nabil mezi kruhy Coleu Sillingerovi, který střílel ze zápěstí o pár decimetrů vedle pravé tyče.
     
    54:15
    Vladislav Gavrikov dokázal od kotouče odtlačit krajana Vladislava Naměstnikova, jenže pak nepřesně rozehrál na Gustava Nyquista.
     
    53:47
    Zakázané uvolnění vrací hru před Daniila Tarasova. Eric Robinson ještě zabojoval, velkou ztrátu na Myerse ovšem nesmazal.
     
    53:23
    Nikita Kučerov vyslal prudké nahození před bránu, kde se pohyboval Brandon Hagel, v poslední chvíli soupeři zabánil v zakončení Andrew Peeke.
    52:48 Tarasov pokryl střelu Pointa
     
    52:48
    Skvělý Daniil Tarasov! Steven Stamkos z levého kruhu posunul touš před bránu na Braydena Pointa, ruský gólman ve skluzu udržel střelu z první ve výstroji.
     
    52:25
    Tampa je kompletní, dalším nájezdům konkurenta už bude odolávat v pěti. Nutno podotknout, že Andrej Vasilevskij neměl v oslabení moc práce,
     
    52:03
    Pěknou kombinaci chtěl Kent Johnson vyšperkovat pasem do předbrankového prostoru na Jakuba Voráčka, pozorný Andrej Vasilevskij natáhl vyrážečku a českému útočníkovi tak zabránil v zakončení.
     
    51:38
    Zach Werenski posunul puk po modré čáře na Colea Sillingera, který si najel kousek za levý kruh, ostrou ránou zápěstím trefil jenom spoluhráče Jennera.
     
    51:03
    Johnny Gaudreau z pravé strany nabízel puk před bránu, kde měl hned dva spoluhráče, ale kus černé gumy skončil pouze pod Vasilevským.
     
    50:19
    Pokud Columbus ještě chce pomýšlet na bodový zisk, tak by měl využít přesilovou hru, kterou rozhodčí nařídili po Sergačjovově nedovoleném bránění Jennera.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Tampa disponuje třígólovým náskokem a směřuje za premiérovou výhrou v sezóně.
     
    49:33
    Po zisku kotouče nastartoval po levém křídle Corey Perry. Cestu mu zkřížil Vladislav Gavrikov, křižný pas na Naměstnikova zase vystihl Andrew Peeke.
     
    49:15
    Zakázané uvolnění vrací hru do útočného pásma domácího celku. Justin Danforth nedosáhl na dlouhou a prudkou přihrávku Jakea Beana.
     
    48:48
    Do přehuštěného prostoru střílel Jegor Činachov. Andrej Vasilevskij zasahovat nemusel, práci za něj odvedl Philippe Myers.
    47:57 Steven STAMKOS - 2:5
     
    47:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    O vítězi je s velkou pravděpodobností rozhodnuto. Killorn přihrál na modrou čáru Michailu Sergačjovovi a nahození ruského beka STEVEN STAMKOS šikovně ztečoval mezi pravou ruku a tělu gólmana. Hostující kapitán zaznamenal svou druhou trefu v utkání. Asistence: Michail Sergačjov a Alex Killorn.
     
    47:40
    Vladislav Gavrikov přenesl hru na Andrewa Peekeho, jehož nahození protečoval do útočné třetiny Sean Kuraly, za vlastní bránou úřadoval Cal Foote.
     
    47:13
    Ještě více přiblížit výhře mohl hosty Pierre-Édouard Bellemare. Vyslal prudkou ránu ze zápěstí, Daniil Tarasov v poslední chvíli vystrčil levé rameno a zabránil tak nejhoršímu.
     
    46:47
    Individuálně zkusil štěstí Jack Roslovic, avšak čistým způsobem ho odzbrojil Cole Koepke, načež posunul hru do střední třetiny.
     
    46:30
    Delší dobu se hraje bez přerušení, což vyhovuje spíše Tampě, ta je totiž čím dál tím blíže vítězství. Směrem do defenzivy navíc nemá výraznější problémy.
     
    45:49
    Andrew Peeke nahodil za bránu soupeře, kde operoval Jegor Činachov. Nahrávka před bránu zamířila k Beanovi, jenž se ke střele nedostal.
     
    45:25
    Rozjetého Jacka Roslovica chtěl vyslat do úniku Zach Werenski, dlouhý pas zabránil pozorný slovenský zadák Erik Černák.
     
    44:44
    Druhé Hedmanovo zakončení v krátkém časovém sledu už směřovalo mezi tři tyče, Daniil Tarasov včas vykopl levý beton.
     
    44:26
    Hostující kapitán Steven Stamkos mezeru mezi betony Tarasova nenašel. Vzápětí Hedman tvrdou dorážkou trefil jenom brusli Nyquista.
     
    43:59
    Český útočník Jakub Voráček nahrál na modrou čáru Vladislavu Gavrikovovi, nahození ruského zadáka nebylo pro Vasilevského žádným problémem.
     
    43:27
    Zach Werenski si prodloužil střídání a na konci štace chyboval. Patrick Maroon zaváhání soka nepotrestal, vypálil vedle pravé tyče.
     
    42:57
    Ještě ze střední třetiny nahazoval puk směrem na bránu Philippe Myers. Daniil Tarasov hru nepřerušil, hrací předmět přikopl na hokejku Werenskiho.
     
    42:24
    V levém kruhu dostal pobídku ke skórování Nikita Kučerov. Po rychlém zpracování vypálil tvrdou ránu forhendem, Tarasov zasáhl pravým betonem.
     
    41:48
    Sean Kuraly protečoval puk do útočné třetiny a kus černé gumy chtěl sám dojet, přes Haydna Fleuryho se k němu ale neprocpal.
     
    41:17
    Útočnou akci Blue Jackets zastavil hvizd čárového signalizující postavení mimo hru. Andrew Peeke byl příliš pomalý, v útočném pásmu byl dříve Boone Jenner.
     
    40:45
    A na led už je také Nick Paul, takže utkání pokračuje v pěti na obou stranách. Tampa ubráněním početní nevýhody od dva hráče udělala důležitý krok směrem k vítězství.
     
    40:16
    Přesilovka Columbusu pěti proti třem právě skončila, Brandon Hagel je zpátky na ledě. Domácí nicméně pokračují v útočném pásmu.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 3:07.
     
    Prostřední dějství přineslo jediný gól, kterým Tampa Bay navýšila svůj náskok na rozdíl dvou gólů. Ve 28. minutě Cal Foote po nahrávce Coltona před bránu sice střílel mimo tři tyče, ale puk si za vlastního gólmana nešťastně srazil bruslí Bean. Domácí hokejisté dostali možnost vrátit se na kontakt v početní převaze pěti proti třem, v největší příležitosti vypálil Werenski do levé tyče. Hra 5 proti 3 bude pokračovat i v úvodu třetí třetiny, ale už pouhých šestnáct vteřin.
     
    Střely na bránu po 2. třetině: 21 – 27.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:42
    Pár centimetrů byl od snížení Zach Werenski! Od modré čáry si sjel blíže k bráně a tvrdou střelou forhendem orazítkoval levou část brankové konstrukce.
     
    39:13
    Ruský gólman Andrej Vasilevskij si našel prostor, odkud viděl na střelu Johnnyho Gaudreaua od modré čáry, puk s jistotou podržel ve výstroji.
     
    38:40
    Tak pozor, Bolts míří do tří! Zbytečný faul v útočném pásmu si neodpustil Nick Paul, který zezadu zahákoval Justina Danfortha.
     
    38:16
    Johnny Gaudreau opět sehrál důležitou roli, když ve střední třetině ukázal výborné krytí puku a Brandon Hagel jej odzbrojil pouze za cenu nedovoleného bránění.
     
    38:08
    Domácí hru rychle otočili. Do úniku směřoval Johnny Gaudreau, pod tlakem dotírajícího beka vystřelil bekhendem do Vasilevského připravené lapačky.
     
    37:59
    Brandon Hagel to nyní udělal výborně, když na sebe navázal dva soupeře, aby posléze nabil do pravého kruhu Nikitu Kučerovovi, jenž vystřelil těsně vedle bližší, levé tyče.
     
    37:15
    Andrew Peeke získal kus černé gumy za vlastní bránou a udržel na zádech Nicka Paula, pod tlakem volil vysoký oblouček na jistotu do středního pásma.
     
    36:47
    Na druhý gól v utkání měl políčeno Cal Foote. Zakončení od modré čáry mu ovšem vůbec nevyšlo, puk proletěl výrazně vedle levé tyče.
     
    36:18
    Směrem do defenzivy výborně zapracoval Vladislav Naměstnikov. Správně očekával nahrávku Roslovica po mantinelu na Činachova, puk uzmul pro sebe.
     
    35:51
    Za soupeřovou svatyní kvedlal s kotoučem na hokejce Alex Killorn. Ve finále akce vyzkoušel odvážnou přihrávku do předbrankového prostoru na Braydena Pointa, ten promáchl naprázdno.
     
    35:12
    Z vrcholku pravého kruhu už mohl střílet Boone Jenner. Kapitán ještě zkoušel přenést hru doleva na Zacha Werenskiho, pas ztečoval mimo jeho dosah Cal Foote.
     
    34:49
    Brandonu Hagelovi nevyšlo zpracování puku v pravém kruhu ideálně. Z otočky posouval mezi kruhy na Nikitu Kučerova, ten v obležení tří protihráčů nenašel prostor pro ránu.
     
    34:12
    Icing se nepískal ani na druhé straně, byť Philippe Myers s hvizde počítal. Vyhození Werenskiho ovšem lehce tečoval Gustav Nyquist.
     
    33:49
    Slovenský zadák Erik Černák nahodil do útočné třetiny až v momentě, kdy byl za červenou čárou, aby nemohla být řeč o zakázaném uvolnění.
     
    33:33
    Snadný zákrok pro Daniila Tarasova, jenž viděl na nahození Coreyho Perryho od pravého mantinelu a puk schoval do lapačky.
     
    32:55
    Haydn Fleury zbytečně nespěchal a rozehrával až v momentě, kdy byli spoluhráči na svých pozicích. Patrick Maroon si se zpracováním dlouhé přihrávky neporadil.
     
    32:30
    Před bránou soupeře zvládl tečovat nahození od modré čáry Cole Sillinger, puk ovšem proletěl poměrně výrazně vedle pravé tyče.
     
    31:56
    Zničehonic se před Tarasovem zjevil Ross Colton. Puk nedokázal zvednout dostatečně, ruský gólman si připsal úspěšný zákrok pravým betonem.
     
    31:22
    Jack Roslovic zvládl buly v obranném pásmu. Zach Werenski pak zkusil rozjet Jakuba Voráčka, nahrávku na jeho osobu zastavil Philippe Myers.
     
    30:52
    Tampa po návratu do plného počtu vyvinula na soupeře velký tlak. Nechybělo moc, aby eskaloval v gól, do rány Nikity Kučerova vložil Tarasov lapačku v poslední chvíli.
     
    30:10
    Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Hokejisté Tampy Bay úspěšně přestáli oslabení, Michail Sergačjov je zpátky na ledě.
     
    29:52
    Zpoza brány se vytočil před ni Jakub Voráček. Andrej Vasilevskij českého útočníka výborně vybruslil a pravým betonem zastavil jeho slabý pokus.
     
    29:17
    Hosty osvobodil z pod tlaku Pierre-Édouard Bellemare. Francouz vypíchl touš Werenskimu a vyhodil přes všechny čáry.
     
    28:49
    Johnny Gaudreau naznačil zakončení, aby nakonec přenesl hru doleva na Boone Jennera, překvapený domácí kapitán vůbec nezvládl zpracování.
     
    28:26
    Skvěle hned dvakrát zapracoval Erik Černák. Poprvé slovenský zadák blokoval hokejkou, podruhé vlastním tělem.
     
    27:59
    Domácí mají příležitost vrátit manko na jeden gól v početní převaze. Michail Sergačjov krosčekoval k ledu Johnnyho Gaudreaua.
    27:45 Cal FOOTE - 2:4
     
    27:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Cooperova družina odskakuje do dvoubrankového náskoku! Naměstnikov vyslal po levé straně Rosse Coltona a ten v pravý čas nahrával před bránu ofenzivu podpořivšímu CALU FOOTEMU. Nepovedené zakončení do brány nesměřovalo, jenže zásah brusle Jakea Beana směr letu puku změnil příhodně pro hosty. Domácí si vstřelili už druhý vlastní gól. Asistence: Ross Colton a Vladislav Naměstnikov.
     
    27:01
    Další vůbec ne jednoduchý zákrok pro Daniila Tarasova, který toho přes chumel hokejistů moc neviděl, naštěstí pro něj skončil puk po střele Hedmana pod jeho levým betonem.
     
    26:39
    Na útočnou stranu vystartoval Patrick Maroon. Přes dva protihráče přenesl hru doprava na Colea Koepkeho, jeho střelu pokryl Tarasov levým ramenem.
     
    26:19
    Johnny Gaudreau mohl z levého kruhu nahrávat před bránu Jakubu Voráčkovi, ale kanadský útočník volil zakončení z úhlu, cílové zařízení minul.
     
    25:46
    V rychlostním souboji uspěl Jake Bean, který na zádech udržel dotírajícího Brandona Hagela a zvládl i rozehrát na Kuralyho.
     
    25:07
    Zmatky v předbrankovém prostoru domácího celku gólem neskončili. Ležící Daniil Tarasov si mohl oddechnout, když Zah Werensi odpálil touš do bezpečí.
     
    24:46
    Vladislav Naměstnikov rozjel po pravém mantinelu Coreyho Perryho, jenž se chtěl natlačit před bránu, v tom mu zabránil pozičně dobře postavený Adam Boqvist.
     
    24:01
    Aktivitu vyvinula na soupeře i čtvrtá lajna Blue Jackets. Eric Robinson se proháčkoval až před bránu, kde ztroskotal na brankáři.
     
    23:37
    Na druhé straně mířil mezi tři tyče Kent Johnson. Slabou střelu vykopl Andrej Vasilevskij betonem za bránu.
     
    23:11
    Daniil Tarasov musel znovu zasahovat. Neřešil nic moc složitého, protože na zakončení Philippea Myerse od modré čáry dobře viděl.
     
    22:40
    Tlak Tampy pokračuje. Od modré čáry nahazoval Haydn Fleury, Vladislav Gavrikov zabránil v zakončení Braydenu Pointovi.
    22:14 Tarasov vychytal příležitost Stamkose levým betonem
     
    22:14
    Navýšení náskoku měl na hokejce Steven Stamkos poté, co mu před bránu nabil Alex Killorn. Daniil Tarasov se skvěle roztáhl na brankové čáře a puk ho trefil do levého betonu.
     
    21:48
    Dobrou práci odvedl ve vlastním obranném pásmu Jakub Voráček. Přečetl pas Pointa na Sergačjova, touš posunul do pásma středního.
     
    21:06
    Za vlastní bránou zklidnil hru Adam Boqvist. Ujel do tohoto prostoru před forčekujícím Alexem Killornem a počkal na dostřídání formace.
     
    20:42
    Přestože měl dost času, tak Nikita Kučerov vyslal hodně nepovedenou nahrávku na modrou čáru, bez problémů ji vystihl Kent Johnson.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, ta pojďme na ni! Domácí ihned nahodili do útočného pásma a z úhlu střílel Johnny Gaudreau, Vasilevskij zasáhl vyrážečkou.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Další třetina začne přibližně ve 2:14.
     
    Úvodní dvacetiminutovka zápasu mezi Columbusem a Tampou Bay rozhodně nenudila. Nabídla hned pět gólů, o jeden více vstřelilo hostující mužstvo. Domácí celek poslal do vedení Johnny Gaudreau, ovšem Blesky obrátily stav ve svůj prospěch zásluhou tref Coreyho Perryho a Stevena Stamkose. Do vyrovnané podoby poté vrátil skóre Gustav Nyquist, avšak poslední slovo měl v rámci první třetiny Ross Colton, jenž využil pasivně hrající defenzivy soupeře.
     
    Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 14.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:22
    Hokejisté v bílých dresech dohrávají úvodní dějství s jasným cílem, a sice udržet těsné jednobrankové vedení. Jízdu Colea Sillingera zastavil ještě ve středním pásmu Philippe Myers.
    18:55 Ross COLTON - 2:3
     
    18:55
    Tampa právě vstřelila branku!
    Pasivní hra Blue Jackets potrestána, domácí znovu ztrácí jeden gól. Nahození Hedmana se od zadního mantinelu odrazilo k ROSSU COLTONOVI. Člena třetí útočné lajny nerozhodil fakt, že měl v blízkosti čtyři protihráče, ostrou ránu zápěstím usměrnil nad levé Tarasovovo rameno. Asistence: Corey Perry a Victor Hedman.
     
    18:14
    Hosté vyrazili do přečíslení tří proti dvěma. Zakončení vyšlo na Alexe Killorna z pravé strany, Daniil Tarasov puk schoval ve výstroji.
     
    17:57
    Od modré čáry nahazoval na teč Zach Werenski. Bránící Philippe Myers zblokoval touš do ochranné sítě, hra tedy zůstane v útočném pásmu Blue Jackets.
     
    17:19
    Ruský zadák Michail Sergačjov poslal kotouč za soupeřovu bránu, kde Brayden Point neúspěšně bojoval proti přesile dvou hokejistů.
     
    16:51
    V útočném pásmu se k puku dostal Jakub Voráček, jenže proti třem protihráčem měl malou šanci na úspěch, proto jen nahodil do útočné třetiny.
     
    16:27
    Na třetí gól hostů měl políčeno Vladislav Naměstnikov. Na malém prostoru se ale nezorientoval dobře a forhendem zakončil mimo tři tyče.
    15:55 Gustav NYQUIST - 2:2
     
    15:55
    Columbus právě vstřelil branku!
    Gólové hody pokračují, skóre opět hlásí vyrovnaný stav! Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost GUSTAV NYQUIST. Obloučkem jej našel Kent Johnson a švédský forvard zachoval při zakončení chladnou hlavu, nikým neatakován vypálil nechytatelně do protějšího horního růžku. Asistence: Kent Johnson a Erik Gudbranson.
    15:21 Steven STAMKOS - 1:2
     
    15:21
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bleskový obrat, hokejisté Bolts poprvé v zápase vedou! Z pravé strany nahazoval touš před bránu hostující kapitán STEVEN STAMKOS a byl to Adam Boqvist, kdo pravou bruslí smolně poslal hrací předmět za vlastního gólmana. Asistence: Alex Killorn a Haydn Fleury.
    14:08 Corey PERRY - 1:1
     
    14:08
    Tampa právě vstřelila branku!
    Při vlastní přesilovce čelila Tampa několika nebezpečným brejkům, ale všechny přežila a ve druhé početní převaze srovnává stav střetnutí! Vladislav Naměstnikov z levé strany nabídl puk před bránu COREYMU PERRYMU, který napoprvé neuspěl, ale Tarasov puk vyrazil zpět do jeho hokejky, načež se kus černé gumy svezl po levém betonu brankáře a doputoval až za brankovou čáru. Asistence: Vladislav Naměstnikov a Michail Sergačjov.
    13:43 Vasilevskij si poradil i s pokusem Kuralyho
     
    13:43
    Ne, Andrej Vasilevskij se v oslabení rozhodně nenudí! Na konto zapsal další důležitý a vůbec ne lehký zákrok, když tváří v tvář uspěl proti Roslovicovi, načež zvládl i rychle rozehrát.
     
    13:08
    Victor Hedman posunul puk na pravé křídlo, kde číhal Nikita Kučerov, střelu zápěstím nadvakrát zpacifikoval jeho krajan Daniil Tarasov.
     
    12:56
    Další vyloučení na domácí straně. Na lavici hanby usedl asistent u prvního gólu Justin Danforth, jenž zastavil Koepkeho pouze za cenu držení.
     
    12:43
    Do mezikruží si najel a puk dostal Boone Jenner. Rychlá forhendová rána z první prosvištěla o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    12:05
    Přesilová hra hostujícího celku je minulostí, Bolts si možná i oddechli. Navrátilec Cole Sillinger se okamžitě vydává vypomoci spoluhráčům do defenzivy.
    11:24 Robinson gól v oslabení nevstřelil
     
    11:24
    Modrokabátníci předvedli v oslabení třetí výpad a v tomto případě byl gól opravdu blízko! Sean Kuraly od zadního mantinelu nahrál před bránu Ericu Robinsonovi, který z bezprostřední blízkosti Vasilevského neprostřelil.
     
    11:01
    Nikita Kučerov nezvládl bekhendovou nahrávku a do dalšího protiútoku zamířil Jack Roslovic. Po levé straně rozjel Gustava Nyquista, jeho pokus z úhlu Vasilevskij vyrazil.
     
    10:20
    Tampa rychle přišla o puk a domácí dokonce zahrozili v oslabení. Zakončení Andrewa Peekeho od pravého mantinelu zvedl Steven Stamkos do ochranné sítě.
     
    10:02
    První přesilovou hru si zahrají hosté. Na trestnou lavici nespokojeně zamířil Cole Sillinger, v útočné třetině si pomohl nedovoleným bráněním proti Myersovi.
     
    09:38
    Před domácí svatyní číhal na kotouč Ross Colton. Dočkal se od Coreyho Perryho, jeho svižná střela trefila Tarasova do vyrážečky.
     
    09:18
    Icing domácího celku. Zach Werenski byl nucen hrát pod tlakem, Sean Kuraly na jeho hodně prudkou nahrávku nedosáhl.
     
    08:47
    Jack Roslovic sledoval pohyb spoluhráčů. Ve finále volil pas po mantinelu na Boqvista, nahrávku na jeho osobu zastavil Patrick Maroon.
     
    08:23
    Nebezpečí i na druhé straně. Nahození Victora Hedmana od modré čáry totiž lehce tečoval Brandon Hagel, naštěstí pro Tarasova puk i v tomto případě směřoval mimo tři tyče.
     
    07:56
    V situaci dvou proti dvěma Boone Jenner překvapivě střílel z velkého úhlu, naštěstí pro Vasilevského puk zamířil vedle pravé tyče.
     
    07:23
    Po ráně Philippea Myerse puk neskončil v síti. Vladislav Gavrikov pak natlačil do brány Coreyho Perryho, který ji vyhodil ze svého postavení. Hra přerušena.
     
    06:46
    Na druhou stranu vystartoval Boone Jenner. Po pravém mantinelu získal útočné pásmo, pasem na střed oslovil pouze bránícího Footea.
     
    06:18
    Do útočné třetiny nahodil kotouč Haydn Fleury. Po souboji v rohu mantinelu puk vydoloval Steven Stamkos, ránou z úhlu Tarasova nepřekvapil.
     
    05:48
    Další zakázané uvolnění domácího celku. Mathieu Olivier pochopil úmysl Erica Robinsona příliš pozdě, na dlouhý pas těsně nedosáhl.
     
    05:17
    Zach Werenski si dlouhým otálením zadělal na problémy. Nakonec podél hokejky Kučerova zvládl hru posunout na spoluhráče Činachova.
     
    04:55
    Byl to Jakub Voráček, kdo vymanil Blue Jackets z pod tlaku. Vysokým obloučkem poslal touš až do pásma soupeře, načež celá pětice odjela vystřídat.
     
    04:24
    Daniil Tarasov si našel prostor, odkud viděl na tvrdou střelu od modré čáry, kus černé gumy odpálil vyrážečkou do bezpečí.
     
    03:59
    Nahrávka do brejku na Jacka Roslovica byla příliš dlouhá. A protože měl ke kotouči nejblíže Nick Paul, musel rozhodčí odpískat icing.
     
    03:29
    Hosté zkusili přispěchat s rychlou odpovědí. Po pravém mantinelu nabral rychlost Steven Stamkos, čistým hitem konkurenta zastavil Andrew Peeke.
    02:21 Johnny GAUDREAU - 1:0
     
    02:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    První domácí zápas v novém dresu a hned premiérový gól! Za brankou soupeře vybojoval touš Justin Danforth, jenž zadovkou k pravé tyčce oslovil JOHNNYHO GAUDREAUA, ten i s přispěním tečujícího obránce Hedmana prostřelil bezmocného Vasilevského. Asistence: Justin Danforth a Boone Jenner.
     
    02:03
    V permanenci musel být rovněž Andrej Vasilevskij. Nemusel řešit nic složitého, nahození od levého mantinelu snadno schoval do lapačky.
     
    01:49
    Po velké chybě Colea Sillingera Alex Killorn nezištně nahrál před bránu Vladislavu Naměstnikovovi, který z bezprostřední blízkosti na krajana Tarasova nevyzrál.
     
    01:21
    Český útočník Jakub Voráček zpomalil hru a nabil na modrou Andrewovi Peekemu, jehož slabý pokus Andrej Vasilevskij snadno pokryl ve výstroji.
     
    00:36
    Andrej Vasilevskij zatím zasahovat nemusel. Na druhou stranu vystartoval Brayden Point, který nahodil puk po pravém mantinelu, avšak přes Jakea Beana se neprobil.
     
    00:10
    Zápas mezi Columbusem a Tamou odstartoval! Na úvodním buly uspěl domácí kapitán Boone Jenner, Blue Jackets rychle najeli do útočného pásma.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Úvodní sestavy:

    Columbus Blue Jackets: Tarasov (Merzlikins) – A. Boqvist, Werenski (A), Peeke, Gavrikov, Gudbranson, Bean – Danforth, Jenner (C), J. Gaudreau – Voráček, Roslovic, Činachov – K. Johnson, Sillinger, Nyquist (A) – Kuraly, E. Robinson, Olivier.
    Trenér: Brad Larsen

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Foote, Hedman (A), Černák, Sergačjov, P. Myers, H. Fleury – Kučerov, Point, Hagel – Killorn, Stamkos (C), Paul – Perry (A), Naměstnikov, Colton – Maroon, Bellemare, Koepke.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Blandina, L'Ecuyer – Brisebois, Flemington.
     
    Tampa Bay Lightning

    Stejně jako Columbus, tak i Tampa zahájila novou sezónu porážkou. Na ledě newyorských Rangers byla horším týmem a zaslouženě odjela domů bez bodu po výsledku 1:3. Blesky sehrály pět přípravných utkání a výkony měly k ideálu daleko, zvítězily až v posledním střetnutí doma proti Floridě. Cooperově družině se v loňském ročníku nepovedlo opanovat soutěž potřetí v řadě, ovšem moc nechybělo, protože se probojovala až do finále, v němž v šesti zápasech nestačila na Laviny z Colorada.
     
    Columbus Blue Jackets

    Columbus neodstartoval nový ročník NHL bodovým ziskem, na půdě Caroliny prohrál jednoznačně 1:4. Modrokabátníci se sice dostali do vedení, načež jim nebyl uznán druhý gól a Hurikáni pak čtyřmi góly dokonale převážili misky vah na svou stranu. Svěřenci kouče Larsena odehráli poměrně solidní přípravu, když v osmi zápasech zapsali čtyři vítězství a čtyři porážky, přičemž dvě až v nastaveném čase. Blue Jackets mají co napravovat, loni totiž skončili za branami play-off s mankem devatenácti bodů na poslední postupující Washington.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Tampou Bay a Columbusem.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. J. Gaudreau (Danforth, Jenner), 16. Nyquist (K. Johnson, Gudbranson) – 15. Perry (Naměstnikov, Sergačjov), 16. Stamkos (Killorn, H. Fleury), 19. Colton (Perry, Hedman), 28. Foote (Colton, Naměstnikov), 48. Stamkos (Sergačjov, Killorn)


    Columbus Blue Jackets: Tarasov (Merzlikins) – A. Boqvist, Werenski (A), Peeke, Gavrikov, Gudbranson, Bean – Danforth, Jenner (C), J. Gaudreau – Voráček, Roslovic, Činachov – K. Johnson, Sillinger, Nyquist (A) – Kuraly, E. Robinson, Olivier.
    Trenér: Brad Larsen

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Foote, Hedman (A), Černák, Sergačjov, P. Myers, H. Fleury – Kučerov, Point, Hagel – Killorn, Stamkos (C), Paul – Perry (A), Naměstnikov, Colton – Maroon, Bellemare, Koepke.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Blandina, L'Ecuyer – Brisebois, Flemington

    Diváci: 18 889
    ocianews.com