Detroit – Montreal 3:0 (kon.) | Columbus – Tampa 2:5 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 4:1 (kon.)
San Jose – Carolina 1:2 (kon.) | Buffalo – Florida 3:4 (kon.) | Philadelphia – Vancouver 3:2 (kon.)
konec
Columbus Blue Jackets
2:5 (2:3, 0:1, 0:1)
Tampa Bay Lightning
Sobota 15.10.2022, 01:15 • Nationwide Arena, Columbus • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    52:48 Tarasov pokryl střelu Pointa
     
    52:48
    Skvělý Daniil Tarasov! Steven Stamkos z levého kruhu posunul touš před bránu na Braydena Pointa, ruský gólman ve skluzu udržel střelu z první ve výstroji.
     
    50:19
    Pokud Columbus ještě chce pomýšlet na bodový zisk, tak by měl využít přesilovou hru, kterou rozhodčí nařídili po Sergačjovově nedovoleném bránění Jennera.
    47:57 Steven STAMKOS - 2:5
     
    47:57
    Tampa právě vstřelila branku!
    O vítězi je s velkou pravděpodobností rozhodnuto. Killorn přihrál na modrou čáru Michailu Sergačjovovi a nahození ruského beka STEVEN STAMKOS šikovně ztečoval mezi pravou ruku a tělu gólmana. Hostující kapitán zaznamenal svou druhou trefu v utkání. Asistence: Michail Sergačjov a Alex Killorn.
     
    39:42
    Pár centimetrů byl od snížení Zach Werenski! Od modré čáry si sjel blíže k bráně a tvrdou střelou forhendem orazítkoval levou část brankové konstrukce.
     
    38:40
    Tak pozor, Bolts míří do tří! Zbytečný faul v útočném pásmu si neodpustil Nick Paul, který zezadu zahákoval Justina Danfortha.
     
    38:16
    Johnny Gaudreau opět sehrál důležitou roli, když ve střední třetině ukázal výborné krytí puku a Brandon Hagel jej odzbrojil pouze za cenu nedovoleného bránění.
     
    27:59
    Domácí mají příležitost vrátit manko na jeden gól v početní převaze. Michail Sergačjov krosčekoval k ledu Johnnyho Gaudreaua.
    27:45 Cal FOOTE - 2:4
     
    27:45
    Tampa právě vstřelila branku!
    Cooperova družina odskakuje do dvoubrankového náskoku! Naměstnikov vyslal po levé straně Rosse Coltona a ten v pravý čas nahrával před bránu ofenzivu podpořivšímu CALU FOOTEMU. Nepovedené zakončení do brány nesměřovalo, jenže zásah brusle Jakea Beana směr letu puku změnil příhodně pro hosty. Domácí si vstřelili už druhý vlastní gól. Asistence: Ross Colton a Vladislav Naměstnikov.
    22:14 Tarasov vychytal příležitost Stamkose levým betonem
     
    22:14
    Navýšení náskoku měl na hokejce Steven Stamkos poté, co mu před bránu nabil Alex Killorn. Daniil Tarasov se skvěle roztáhl na brankové čáře a puk ho trefil do levého betonu.
    18:55 Ross COLTON - 2:3
     
    18:55
    Tampa právě vstřelila branku!
    Pasivní hra Blue Jackets potrestána, domácí znovu ztrácí jeden gól. Nahození Hedmana se od zadního mantinelu odrazilo k ROSSU COLTONOVI. Člena třetí útočné lajny nerozhodil fakt, že měl v blízkosti čtyři protihráče, ostrou ránu zápěstím usměrnil nad levé Tarasovovo rameno. Asistence: Corey Perry a Victor Hedman.
    15:55 Gustav NYQUIST - 2:2
     
    15:55
    Columbus právě vstřelil branku!
    Gólové hody pokračují, skóre opět hlásí vyrovnaný stav! Po pravém mantinelu nabral velkou rychlost GUSTAV NYQUIST. Obloučkem jej našel Kent Johnson a švédský forvard zachoval při zakončení chladnou hlavu, nikým neatakován vypálil nechytatelně do protějšího horního růžku. Asistence: Kent Johnson a Erik Gudbranson.
    15:21 Steven STAMKOS - 1:2
     
    15:21
    Tampa právě vstřelila branku!
    Bleskový obrat, hokejisté Bolts poprvé v zápase vedou! Z pravé strany nahazoval touš před bránu hostující kapitán STEVEN STAMKOS a byl to Adam Boqvist, kdo pravou bruslí smolně poslal hrací předmět za vlastního gólmana. Asistence: Alex Killorn a Haydn Fleury.
    14:08 Corey PERRY - 1:1
     
    14:08
    Tampa právě vstřelila branku!
    Při vlastní přesilovce čelila Tampa několika nebezpečným brejkům, ale všechny přežila a ve druhé početní převaze srovnává stav střetnutí! Vladislav Naměstnikov z levé strany nabídl puk před bránu COREYMU PERRYMU, který napoprvé neuspěl, ale Tarasov puk vyrazil zpět do jeho hokejky, načež se kus černé gumy svezl po levém betonu brankáře a doputoval až za brankovou čáru. Asistence: Vladislav Naměstnikov a Michail Sergačjov.
    13:43 Vasilevskij si poradil i s pokusem Kuralyho
     
    13:43
    Ne, Andrej Vasilevskij se v oslabení rozhodně nenudí! Na konto zapsal další důležitý a vůbec ne lehký zákrok, když tváří v tvář uspěl proti Roslovicovi, načež zvládl i rychle rozehrát.
     
    12:56
    Další vyloučení na domácí straně. Na lavici hanby usedl asistent u prvního gólu Justin Danforth, jenž zastavil Koepkeho pouze za cenu držení.
    11:24 Robinson gól v oslabení nevstřelil
     
    11:24
    Modrokabátníci předvedli v oslabení třetí výpad a v tomto případě byl gól opravdu blízko! Sean Kuraly od zadního mantinelu nahrál před bránu Ericu Robinsonovi, který z bezprostřední blízkosti Vasilevského neprostřelil.
     
    10:02
    První přesilovou hru si zahrají hosté. Na trestnou lavici nespokojeně zamířil Cole Sillinger, v útočné třetině si pomohl nedovoleným bráněním proti Myersovi.
    02:21 Johnny GAUDREAU - 1:0
     
    02:21
    Columbus právě vstřelil branku!
    První domácí zápas v novém dresu a hned premiérový gól! Za brankou soupeře vybojoval touš Justin Danforth, jenž zadovkou k pravé tyčce oslovil JOHNNYHO GAUDREAUA, ten i s přispěním tečujícího obránce Hedmana prostřelil bezmocného Vasilevského. Asistence: Justin Danforth a Boone Jenner.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 3. J. Gaudreau (Danforth, Jenner), 16. Nyquist (K. Johnson, Gudbranson) – 15. Perry (Naměstnikov, Sergačjov), 16. Stamkos (Killorn, H. Fleury), 19. Colton (Perry, Hedman), 28. Foote (Colton, Naměstnikov), 48. Stamkos (Sergačjov, Killorn)


    Columbus Blue Jackets: Tarasov (Merzlikins) – A. Boqvist, Werenski (A), Peeke, Gavrikov, Gudbranson, Bean – Danforth, Jenner (C), J. Gaudreau – Voráček, Roslovic, Činachov – K. Johnson, Sillinger, Nyquist (A) – Kuraly, E. Robinson, Olivier.
    Trenér: Brad Larsen

    Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (Elliott) – Foote, Hedman (A), Černák, Sergačjov, P. Myers, H. Fleury – Kučerov, Point, Hagel – Killorn, Stamkos (C), Paul – Perry (A), Naměstnikov, Colton – Maroon, Bellemare, Koepke.
    Trenér: Jon Cooper

    Rozhodčí: Blandina, L'Ecuyer – Brisebois, Flemington

    Diváci: 18 889
    thejrc.org