Detroit – Montreal 3:0 (kon.) | Columbus – Tampa 2:5 (kon.) | Winnipeg – NY Rangers 4:1 (kon.)
San Jose – Carolina 1:2 (kon.) | Buffalo – Florida 3:4 (kon.) | Philadelphia – Vancouver 3:2 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
3:2 (0:2, 2:0, 1:0)
Vancouver Canucks
Sobota 15.10.2022, 22:07 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí třetiny!
     
    58:02
    No, závěrečné sekundy budou pro Flyers hodně náročné. Scott Laughton (PHI) totiž zahákoval Horvata, a Canucks tak budou hrát šest na čtyři.
     
    57:47
    Thatcher Demko bere nohy na ramena, Canucks hrají vabank a zkusí štěstí v šesti!
    53:53 Travis KONECNY - 3:2
     
    53:53
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Obrat dokonán, domácí se šest minut před koncem základní hrací doby ujímají vedení! Provorovovu střelu z prostoru mezi kruhem a modrou bránící Miller vykryl, jenže kotouč se od hole odrazil přímo na hokejku TRAVISE KONECNYHO, který se následně přesunul před brankovištěm a překonal Demka – 3:2! Asistence: Ivan Provorov, Tony DeAngelo.
     
    52:49
    Nicolas Deslauriers (PHI) a Kyle Burroughs (VAN) dostávají shodně pět minut za bitku.
     
    52:49
    Dění ve Wells Fargo Center okořenila výměna názorů mezi Deslauriersem a Burroughsem, ze které vítězně odjel domácí kohout! Souboj čtyřiačtyřicítek trval jen pár sekund.
     
    49:55
    Po malé strkanici mezi střídačkami jsou z hrací plochy vykázáni James van Riemsdyk (PHI) a Riley Stillman (VAN), oba dostávají menší tresty za hrubost. Dvě minuty tak budeme sledovat hru čtyři na čtyři.
     
    46:36
    Slibná šance pro Canucks, po konci reklamní pauzy je čeká další přesilovka, Za podrážení si dvě minuty do svých statistik zapisuje Justin Braun (PHI).
     
    39:30
    Zvýšené aktivitě domácích v útočném pásmu je zřejmě konec, Wade Allison (PHI) to teď trochu přehnal a s trestem za hákování se klidí z hrací plochy.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
    37:49 Scott LAUGHTON - 2:2
     
    37:49
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Máme vyrovnáno, ve Wells Fargo Center se začíná zase od začátku! Konecny to ve vlastním oslabení vymyslel výborně: vyhodil puk do mantinelu, odkud se odrazil přesně na hůl volného SCOTTA LAUGHTONA. Ten bez váhání vyrazil sám na Demka, kterého hravě překonal – 2:2! Asistence: Travis Konecny.
     
    36:08
    Debutující Olle Lycksell (PHI) poprvé v zámoří usedá na trestnou lavici, a to na dvě minuty za podrážení.
    30:32 Anthony DEANGELO - 1:2
     
    30:32
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Fanoušci Letců se konečně dočkali, Demko krátce po startu oslabení přichází o čisté konto a kontaktní gól je na světě! Na střeleckou listinu se zapisuje zadák TONY DeANGELO, který z hranice útočného pásma propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně hustého chumlu před brankovištěm – 1:2! Asistence: James van Riemsdyk, Kevin Hayes.
     
    30:17
    Pátý menší trest pro Vancouver v zápase, za faul loktem na Farabeeho jde ven Luke Schenn (VAN).
     
    26:43
    Na kruhu se uvolnil Laughton, Demko se však vyznamenal a jeho jedovatou ránu vykryl!
     
    25:57
    Nils Höglander (VAN) dostává dvě minuty za vysokou hůl, což je poněkud zvláštní – po souboji za brankou má totiž krvavý šrám v obličeji on, nikoliv protihráč.
     
    25:22
    Obrovská minela domácí obrany málem vedla ke třetímu gólu Canucks! Hoglander vybojoval puk za brankou a poslal puk Burroughsovi na mezikruží, který jej obratem předal k tyči na volného Kuzmenka. Hart se musel hodně natáhnout, aby puk zastavil.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
    14:12 Conor GARLAND - 0:2
     
    14:12
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak tohle musí být pro domácí už pořádně frustrující! Dlouhé minuty dobývání útočného pásma pro Flyers ovoce nepřinesly, ale rychlá akce Canucks končí dalším zásahem. Podkolzin připravil krátkou přihrávkou zakončení pro CONORA GARLANDA, který se zapsal na střeleckou listinu z podobné pozice jako před pár minutami Burroughs – 0:2! Asistence: Vasilij Podkolzin, Luke Schenn.
     
    08:25
    Tanner Pearson (VAN) zahákoval dorážejícího Laughtona, hosté půjdou znovu do čtyř.
     
    06:27
    Canucks si hru v plném počtu moc dlouho neužili, trest pro jejich hráčskou lavici za příliš mnoho hráčů na lavici hanby odsedí Riley Stillman (VAN).
     
    04:17
    Poměr sil na ledě se vyrovná, JT Miller (VAN) míří ven z ledové plochy za hákování.
     
    02:40
    Flyers jdou do čtyř, James van Riemsdyk (PHI) je na dvě minuty vykázán za držení.
    01:34 Kyle BURROUGHS - 0:1
     
    01:34
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Tak to bylo hodně rychlé, Kosatky už minutu a půl po úvodním buly ve Philadelphii odskakují do vedení! Na pravé straně kluziště se uvolnil KYLE BURROUGHS, který následně nepřipraveného Harta zaskočil střelou pod horní tyč! Puk cestou do sítě ještě cinkl o brankovou konstrukci – 1:0! Asistence: Brock Boeser, Tanner Pearson.
     
    00:40
    Hned zkraje se z bezprostřední blízkosti brankoviště do skvělé šance dostal Allison, jehož dorážku ale Demko parádně vychytal! Hodně tvrdý budíček pro vancouverskou obranu.

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 31. DeAngelo (J. van Riemsdyk, Hayes), 38. Laughton (Konecny), 54. Konecny (Provorov, DeAngelo) – 2. Burroughs (Boeser, Pearson), 15. Garland (Podkolzin, L. Schenn)


    Philadelphia Flyers: Hart (Ersson) – DeAngelo, Provorov, Sanheim, Braun, Zamula, Seeler – Laughton (A), Hayes, Konecny – Farabee, Cates N., Allison – J. van Riemsdyk, Frost, Laczynski – Deslauriers, Cates J., Lycksell.
    Trenér: John Tortorella

    Vancouver Canucks: Demko (S. Martin) – Q. Hughes, L. Schenn, Ekman-Larsson (A), Poolman, Stillman, Burroughs – Pearson, J. Miller (A), Boeser – Kuzmenko, E. Pettersson, Höglander – Podkolzin, Horvat (C), Garland – Joshua, Aman, Lazar.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: Dwyer, McIsaac – Marquis, Johnson

    Diváci: 14 837
    thejrc.org