Mladá Boleslav – Mountfield HK 0:2 (kon.) | Plzeň – Litvínov 4:3 (kon.) | Třinec – Sparta 4:2 (kon.)
Olomouc – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Pardubice – Liberec 1:0 (po pr.) | K. Vary – Motor ČB 4:3 (kon.)
Vítkovice – Kladno 2:0 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
4:2 (0:0, 2:2, 2:0)
HC Sparta Praha
Neděle 16.10.2022, 17:00 • WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400 diváků) • Tipsport extraliga • 11. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z mé strany to je pro dnešek vše, přeji hezký zbytek neděle. Na shledanou. (19:33:37)
     
    Třinec se tak v tabulce zlepšil na sedmnáct bodů a dotáhl se na sedmou Spartu. 4 224 diváků si nyní užívá děkovačku se svým týmem.
     
    Nejlepší hráči zápasu

    Martin Růžička (1+1) – Roman Horák (1+1)
     
    Utkání končí, z vítězství 4:2 se radují domácí Oceláři, kteří tak potvrzují vzrůstající trend svých výkonů a bodují v šestém utkání v řadě. Bitva posledních dvou finalistů nabídla atraktivní podívanou s hromadou šancí na obou stranách, šesti brankami a několika šarvátkami. Do třetí třetiny šli oba soupeři za vyrovnaného stavu, Třinec ale brankami Tomáše Marcinka a Martina Růžičky odskočil do vedení 4:2, které dokázal udržet až do závěrečného hvizdu.
     
    Konec zápasu.
     
    59:50
    Jandus je na ledě, Sparta je kompletní. Do konce ale chybí pouhých deset vteřin.
     
    59:23
    Oceláři kontrolují puk ve vlastním pásmu, WERK ARENA je na nohou a děkuje svému týmu.
     
    58:51
    Hudáček v útočném pásmu neuspěl v souboji s Poláškem, hosté pak odpálili kotouč za Mazancovu branku.
     
    58:23
    Hosté navíc mohli zaútočit, Sobotkovu střelu ale Marinčin přizvedl do ochranné sítě.
     
    58:14
    Domácí se v přesilovce neženou do velkých kombinací a spíše kontrolují čas. Sparta se tak v pohodě brání.
     
    57:49
    Hosté si nepohlídali počet svých hráčů na ledě a hráli v šesti. Pro Spartu to je obrovská komplikace, Třinec má dvě minuty a jedenáct vteřin před koncem výhodu přesilové hry. Trest pro hráčskou lavici odpyká Martin Jandus.
     
    57:20
    Voženáloek na vlastní modré zastavil rozjetého Formana, třinecký útočník pak odehrál kotouč do pásma Sparty.
     
    56:58
    Další vyhození Třince v podání Hrehorčáka už tak úspěšné nebylo, hra se po zakázaném uvolnění vrací k Mazancovi.
     
    56:23
    Hosté se zatím nemohou dostat do souvislejšího tlaku. Třinec velmi dobře brání své území, Doudera teď vysokým obloučkem poslal kotouč do hostujícího pásma, icing z toho ale není.
     
    55:57
    Sparta se ale nakonec dostala ke střeleckému pokusu, Horák střílel z mezikruží, Mazanec ale pouze kontroloval vysoko letící kotouč.
     
    55:27
    Forman se v rohu třineckého pásma snažil zbavit bránícího Daňa, třinecký útočník se ale nenechal odstavit a znemožnil Formanovi další rozehrávku.
     
    54:45
    Oceláři teď mohou mluvit o velkém štěstí. Marku Mazancovi totiž vypadla z lapačky střela od modré a kotouč skončil na horní síťce třinecké branky!
     
    54:04
    Daňo se na červené čáře zbavil bránícího hráče a zavezl kotouč do útočné třetiny. Tam se puk dostal k Nestrašilovi, který viděl z druhé vlny najíždějícího Čuksteho. Střela lotyšského beka sice byla sražena, Kořenář se i tak musel hodně natahovat, aby puk vytěsnil mimo svou branku.
     
    53:29
    Sparta se opět vrátila do útočného pásma, snažení hostujícího celku ale zastavuje hvizd sudího z důvodu posunuté třinecké branky. Poslední komerční přestávka zápasu.
     
    52:39
    Hosté byli velice blízko snížení! Daivd Tomášek dostal kotouč před zcela odkrytou branku, Tomášek zakončoval z první, do brankoviště se ale natáhl obránce Jan Jaroměřský, který vytěsnil kotouč na brankový oblouk!
     
    52:10
    Ocelářům se povedlo otupit tlak Sparty, Třinec chvíli držel kotouč ve středním pásmu, Růžička pak poslal puk za Kořenářovu branku.
     
    51:37
    Pražané přidali na obrátkách, dlouho drželi kotouč v třinecké třetině, do větší šance se ale hosté nedostali. Třinec se osvobozuje za cenu zakázaného uvolnění.
     
    51:08
    Sparta se po čtvrté inkasované brance vrhla do útoku, Krutilovo nahození od modré ale Mazanec vyrazil do rohu.
    50:10 Martin RŮŽIČKA - 4:2
     
    50:10
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři využívají přesilovku a jdou do dvoubrankového trháku! Nestrašil poslal kotouč mezi kruhy, kde hlídkoval Marko Daňo. Slovenský útočník však měl velké problémy se zpracováním, hostům se ale ani natřikrát nepovedlo dostat kotouč do bezpečné vzdálenosti od vlastní branky. Daňo s Voženílkem nakonec posunuli puk na MARTINA RŮŽIČKU, který golfákem propálil Kořenáře mezi betony! Asistence: Daniel Voženílek, Marko Daňo.
     
    49:46
    Růžička dostal nabito na levou stranu, třinecký útočník ale trefil jen prvního bránícího hráče, od kterého se kotouč odrazil přímo ke Kořenářovi. S dorážkou na brankovišti neuspěl Tomáš Marcinko, kterému pak sundal helmu z hlavy Milan Jurčina. Sudí ale vylučuje oba hráče, vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    49:36
    Jandus je na ledě, hosté hrají ve čtyřech.
     
    49:22
    Nestrašilovi se nepovedla přihrávka na Růžičku, Sparta se osvobodila.
     
    49:08
    Hrňa posílal pas na Hudáčka, který následně vracel kotouč do předbrankového prostoru. Josef Kořenář při přesunu posunul branku, což sudí posoudili jako úmysl. Hostující brankář dostává menší trest za zdržování hry, ten odpyká Gustaf Thorell. Třinec má k dispozici 24 vteřin přesilovky pět na tři.
     
    48:51
    Akce Ocelářů vyvrcholila střelou Nestrašila z voleje, kterou Kořenář ukryl do své lapačky.
     
    48:30
    Třinec zkusil rychlou souhru, kdy Nestrašil poslal puk na Daňa a ten jej z první expedoval na Růžičku. Hosté ale do přihrávky lehce sáhli a Růžička tak nemohl střílet. Domácí pokračují v útočném pásmu.
     
    48:00
    Třinec nezačal přesilovku dobře, Oceláři se musí pro puk vrátit k vlastní brance.
     
    47:32
    Signalizovaná výhoda neměla dlouhého trvání, po komerční přestávce budou domácí hrát svou třetí přesilovku. Na trestnou lavici usedá hostující Martin Jandus, který se provinil vysokou holí.
     
    47:14
    Hra se přelévá z jedné strany kluziště na druhou, žádný další střelecký pokus jsme ale zatím neviděli. Třinec nicméně hraje ve výhodě, když za hostující brankou byl faulován Kurovský.
     
    46:25
    Nahození Poláška mířilo přímo na Mazance, který tečoval kotouč před brankovou čárou, sudí ale odpískali icing, za což se následně omluvili. Vhazovat se bude ve středním pásmu.
     
    46:09
    Krejčík ve středním pásmu sebral ze vzduchu oblouček Nestrašila, Sparta se pak ale vrátila na vlastní polovinu a začne od Kořenářovy branky.
    45:33 Tomáš MARCINKO - 3:2
     
    45:33
    Třinec právě vstřelil branku!
    Oceláři otáčejí skóre dnešního utkání! Ve středním pásmu vyplaval kotouč před Martinem Růžičkou, třinecký útočník jej zavezl do hloubi hostujícího pásma a zpoza Kořenářovy branky vyzval zpětným pasem ke skórování TOMÁŠE MARCINKA! Urostlý útočník sice musel zakončovat nadvakrát, bekhendem ale poslal puk pod ležícím Kořenářem! Asistence: Martin Růžička.
     
    44:49
    Buček sice v útočném pásmu kotouč nezískal, slovenský útočník pak ale předvedl dobrý sprint zpět na vlastní polovinu, aby u modré čáry zastavil rozjetého Formana.
     
    44:03
    Chmielewski a Mikliš jsou zpět na ledě. Potrestaný Ocelář se hned zapojil do útočné akce svého týmu, v pásmu Pražanů Chmielewski předal kotouč Zahradníčkovi, ten ale z první napálil jen připraveného Kořenáře.
     
    43:36
    Daňo se po Zahradníčkově pasu chtěl prosmýknout mezi dvojicí bránících hráčů, obrana Sparty ale zafungovala dobře a slovenského útočníka do šance nepustila.
     
    43:01
    Hra se přesunula na druhou stranu kluziště, Voženílek zkusil střelu k vrcholu levého kruhu pro vhazování. Kořenář zasáhl vyrážečkou.
     
    42:28
    Marinčin neudržel kotouč v útočném pásmu, to dalo příležitost Řepíkovi k protiakci. Hostující kapitán si najel až do těsné blízkosti Mazancovy klece, své nahození ale Řepík poslal jen do betonu třineckého brankáře.
     
    41:41
    Svačina se po vyhraném buly natlačil do předbrankového prostoru, ani nadvakrát ale nedokázal zasunout kotouč za Kořenáře. Po odpískání se u hostující branky strhla šarvátka mezi Aronem Chmielewskim a Ondřejem Miklišem, oba kohouti vyfasovali dvouminutové tresty za hrubost. Hrát se bude ve čtyřech na obou stranách.
     
    41:36
    Tuto pasáž hry přerušuje Kořenář, který do své lapačky schoval nahození Jaroměřského od modré.
     
    41:19
    Oceláři pokračují v aktivitě. Jeřábek v rohu kluziště držel kotouč, třinecký bek ale nakonec nedokázal přesně najít žádného ze svých spoluhráčů.
     
    40:38
    Třetí třetina začala aktivitou domácích. Do dvou příležitostí se v útočném pásmu dostal Voženílek, především druhý pokus, který Kořenář vykopl pouze před sebe, byl hodně nebezpečný. Marcinko se ale k dorážce nedostal.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Vše je připraveno, třetí část začíná.
     
    Začátek třetí části bude trochu opožděn. Na ledové ploše zůstaly zbytky červeného koberce, který Oceláři použili při přestávkové soutěži pro diváky, na ledovou plochu proto musí znovu rolba.
     
    Statistiky po druhé třetině

    Střely na branku: 17:14,
    střely mimo: 6:4,
    zblokované střely: 15:12,
    hity: 3:3,
    vhazování: 17:25,
    vyloučení: 4:4,
    využití: 0:1,
    v oslabení: 1:0.
     
    Čtyřicet minut je za námi, atraktivní bitva posledních dvou finalistů konečně nabídla i branky, po dvou periodách je skóre vyrovnáno 2:2. Jako první se prosadil hostující Erik Thorell, který využil zmatků v třinecké obraně a nadvakrát poslal kotouč za Mazance. Domácí srovnali ve vlastním oslabení, kdy Nestrašil poslal do akce Patrika Hrehorčáka, který zavěsil kotouč pod horní tyč. Další trefu zařídila opět Sparta, přesilovku po krásné kombinaci využil Roman Horák. Odpověď Třince přišla v osmatřicáté minutě, kdy se parádní střelou trefil Libor Hudáček.

    Třetí třetina začne přibližně v 18:47.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:32
    Hrehorčák a Kurovský byli velmi aktivní kolem Kořenářovy klece, oba domácí hráči si připsali po jednom střeleckém pokusu, brankář Sparty ale další kotouč za svá záda zatím nepustil.
     
    39:00
    Poslední minuta druhé třetiny. Sparta posunula hru do soupeřovy třetiny, tam se ale hosté k ničemu nedostali a Oceláři mohou rozehrát další akci.
     
    38:16
    Oceláři po vstřelené brance pookřáli, první formace domácích se usídlila v útočném pásmu, na Kořenáře ale Třinec nevystřelil.
    37:41 Libor HUDÁČEK - 2:2
     
    37:41
    Třinec právě vstřelil branku!
    Máme opět srovnáno! Oceláři se ve čtyřech vydali do útočného pásma, Milan Doudera středem kluziště zatáhl hru do pásma Sparty, kousek za modrou pak přenechal puk LIBORU HUDÁČKOVI, který si srovnal mířidla a poslal puk přesně k levé tyči Kořenářovy klece! Asistence: Milan Doudera, Andrej Nestrašil.
     
    37:03
    Čukste se kličkami ve vlastním pásmu dostal pod tlak, lotyšský bek nakonec musel odehrát kotouč na icing.
     
    36:11
    Tomášek si sjížděl do předbrankového prostoru, kam přihrávku adresoval Hroák. Hostující útočník ale na puk nedosáhl a navíc sám skončil v brance, sudí píská postavené v brankovišti.
     
    35:24
    Marinčin zkusil dlouhou přihrávku na Hudáčka, kotouč ale byl příliš nepřesný a skončil na icingu.
     
    35:05
    Sparta hraje v plném počtu. V závěru oslabení dobrou práci odvedl Konečný, který držel Marinčina s kotoučem v třinecké třetině.
     
    34:42
    Další postup domácích zastavuje ofsajd.
     
    34:24
    Nestrašil dlouho držel kotouč v útočném pásmu, nakonec jej posunul na modrou, kde hlídkoval Růžička. Ten si následně sjel hlouběji do pásma, svou střelu ale poslal jen do Kořenářova betonu.
     
    33:26
    Forman vystihl Daňovu přihrávku na Růžičku a vydal se do útoku. Forman na Mazance zkusil střelu nad beton, brankář domácích tento pokus zastavil.
     
    33:04
    Třinec byl opět aktivní v útočném pásmu, Zahradníčkovu střelu od modré ale Kořenář vyrazil a pak ukryl kotouč pod svou lapačku. Před hostující brankou při odpískání ale Martin Jandus poslal k ledu Marcinka, za což od sudích vyfasoval dvě trestné minuty. Třinec bude po komerční přestávce hrát přesilovku.
     
    32:30
    Icing Sparty vrací hru ke Kořenářovi.
     
    32:22
    Třinec se po inkasované brance usadil v útočném pásmu, Voženílek ani Hudáček však při svých pokusech neuspěli.
    31:19 Roman HORÁK - 1:2
     
    31:19
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hostům se sice dlouho nedařilo dostat do útočného pásma, nakonec ale Sparťané předvedli pohlednou kombinaci na jeden dotek, po které slaví druhou branku. Michal Řepík posunul kotouč z modré na Davida Tomáška, který z jedničky namazal do mezikruží ROMANU HORÁKOVI. Mazanec byl zcela bez šance. Asistence: David Tomáše, Michal Řepík.
     
    30:30
    Nestrašil vyhrál buly na Douderu, ten pak odpálil kotouč do hostujícího pásma.
     
    30:08
    Němeček se dlouho nezvedal z ledu, hostující útočník ale nakonec odjel po svých na střídačku a vypadá to, že bude v pořádku.
     
    30:08
    Marko Daňo to při další útočné akci trochu přehnal s důrazem a od sudích dostává dvě minuty za držení. Za hostující brankou ale na ledě zůstal ležet David Němeček, ke kterému již přispěchal lékař Sparty.
     
    29:44
    Růžička u vlastní modré zachytil hostující rozehrávku a vydal se do protiakce. Za útočnou modrou třinecký útočník zabrzdil, předal puk do druhé vlny, střílející Jeřábek ale branku netrefil.
     
    29:09
    Obrovská šance první třinecké formace nekončí gólem. Kořenář pouze vyrazil střelu Martina Růžičky z pravé strany, Daniel Voženílek tak mohl dorážet do odkryté branky, Kořenář ale reflexivně vykopl beton a odrazil puk do bezpečí.
     
    28:44
    Lyszczarczyk je na ledě, Třinec hraje v plném počtu. Oceláři kontrolují kotouč za vlastní brankou a čekají na dostřídání.
     
    28:24
    Sparta se nedokáže usadit v útočném pásmu, domácí se dvakrát za sebou osvobodili.
     
    27:53
    Sparta se usadila v útočném pásmu, nahození Erika Thorella od modré před Mazancem šikovně tečoval Horák, třinecký brankář si vůbec nebyl jistý, zda má kotouč ve své moci. Mazanec nakonec udržel puk před brankovou čárou.
    27:01 Patrik HREHORČÁK - 1:1
     
    27:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Sparta nezačala přesilovku vůbec dobře a Oceláři se prosazují při vlastním oslabení! Domácí nejprve vyhodili kotouč do hostujícího pásma, u mantinelu pak rozehrávku sebral Andrej Nestrašil, poslal do akce PATRIKA HREHORČÁKA, který se prosmýkl mezi dvojicí bránících hráčů a zavěsil kotouč pod horní tyč Kořenářovy branky! Asistence: Andrej Nestrašil.
     
    26:34
    Hosté budou mít šanci k navýšení svého vedení, Třinec si totiž nepohlídal počet hráčů na ledě a hrál v šesti. Sparta tak po komerční přestávce bude hrát přesilovku.
     
    26:09
    Simon s Erikem Thorellem aktivně napadali rozehrávajícího Douderu s Marinčinem, Marcinko pak musel uklidil kotouč na icing.
     
    25:44
    Jeřábek chtěl z neutrální zóny vyslat do jízdy Svačinu, ten si ale nevšiml, že v útočném pásmu zůstal zapomenutý Hrňa, domácí tak zastavil ofsajd.
     
    25:18
    Hosté chvíli bojovali o kotouč v třineckém pásmu, obrana Ocelářů ale situaci nakonec zvládla a dostala hru do neutrální zóny. Spartě je pak pískán ofsajd.
     
    24:42
    Přesilovka domácích je u konce. V závěru výhody ještě další velkou šanci nevyužil Hudáček, Hrňa pak z voleje napálil Kořenáře do masky, sudí musel přerušit hru, když je hostující brankář velmi otřesen.
     
    24:14
    Až v závěru přesilovky se Třinec usadil v útočném pásmu. Hudáčkův pokus byl zblokován, Marinčinova střela od modré pak tečována mimo branku.
     
    23:32
    Třinci se v přesilovce vůbec nedaří. Růžička pálil od modré znovu jen do bránícího hráče, Sparta se opět osvobozuje.
     
    23:00
    Hosté se po buly osvobodili, Sparta pak zastavila i snahu Marcinka o návrat do útočné třetiny. Kotouč putuje opět za Mazancovu branku.
     
    22:36
    Oceláři se pokusili na první branku hostí odpovědět aktivní hrou v útočném pásmu, Marinčin ale napálil jen prvního bránícího hráče, Růžičku pak při pokusu z mezikruží nedovoleným způsobem zastavil Daniel Přibyl. Třinec bude hrát přesilovku.
     
    21:58
    Sparta je opět v útočném pásmu, další střela pražského celku ale byla sražena do ochranné sítě.
    21:16 Erik THORELL - 0:1
     
    21:16
    Sparta právě vstřelila branku!
    Branka platí, Sparta otevírá skóre zápasu! Pražané vtrhli do rozhozené obrany Třince, ERIK THORELL pak dostal na mezikruží dostatek času a prostoru, aby si nejprve položil Mazance na led a pak nadvakrát zasunul kotouč do třinecké klece. Nic tomu nezabránila ani snaha Marinčina, který se položil na brankovou čáru. Asistence: Roman Horák, David Tomášek.
     
    21:16
    Hosté se radují z branky, sudí ale celou situaci ještě jednou zkoumat k videu.
     
    21:06
    Hudáčkova formace zatáhla kotouč do hostujícího pásma, po pasu centra této řady mohl střílet Daňo, z ostrého úhlu ale nejlepší střelec Třince poslal puk jen do bočního oblouku branky.
     
    20:43
    Druhá dvacetiminutovka začala aktivitou Sparty. V útočném pásmu byl hodně vidět kapitán Řepík, hosté se ale k zakončení nedostali.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Statistiky po první třetině

    Střely na branku: 6:8,
    střely mimo: 4:4,
    zblokované střely: 7:4,
    hity: 2:1,
    vhazování: 6:10,
    vyloučení: 2:2.
     
    První třetina končí, oba soupeři jdou do kabin za bezbrankového stavu. Prvních dvacet minut první reprízy posledního finále nabídlo atraktivní podívanou, hrál se hokej ve vysokém tempu a byly k vidění velké šance na obou stranách. Třinec ani Sparta nedokázali využít přesilovou hru, utkání zatím kralují brankáři Mazanec s Kořenářem, kteří se v první části pořádně zapotili. Domácí gólman likvidoval především nebezpečnou střelu Řepíka, Kořenář pak pokusy Voženílka a Hudáčka.

    Druhá třetina začne přibližně v 17:50.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:59
    Růžička zpoza hostující branky posálal kotouč do předbrankového prostoru, kde doráželi Marcinko a Voženílek. Kořenář dokázal však utěsnit všechny mezírky ve svém postoji. Po odpískání se ještě u hostující branky strhla šarvátka, ve které byli akvitní Marcinko a Forman. Sudí ale celou situaci rychle uklidnili.
     
    19:02
    Oceláři jsou zpět v útočném pásmu. Hrehorčák nahazoval kotouč od modré do předbrankového prostoru, kde operoval Buček, nová akvizice Ocelářů ale nedokázala usměrnit puk za záda přesunujícího se Kořenáře.
     
    18:37
    Růžička neuspěl v rohu hostujícího pásma v souboji s Tomáškem, na druhé straně pak akci Sparty zastavil Marinčin.
     
    17:54
    Voženílek poslal kotouč přes střední pásmo na Hudáčka, ten kousek za modrou zkusil střelu ze zápěstí, puk ale letěl příliš vysoko.
     
    17:16
    Voženílek je na ledě, Třinec hraje v plném počtu. Druhá polovina přesilovky se hostům příliš nepovedla, domácí se v závěru oslabení ještě dvakrát osvobodili.
     
    16:33
    Přibyl s Erikem Thorellem připravili střeleckou parketu pro Simona, který mohl střílet z mezikruží, Mazanec vyrazil kotouč do rohu a domácí se opět osvobodili.
     
    16:07
    Sparta se do útočné třetiny vrátila nahozením Krejčíka ze středního pásma, které ze vzduchu sebral Mazanec a raději ukryl puk před dojíždějícím Horákem.
     
    15:51
    Řepík na pravé straně kombinoval se Sobotkou, hostující kapitán pak ale nepřesně nahrával Horákovi a Třinec se osvobodil.
     
    15:15
    Hra se přesunula do pásma Sparty, kde se o kotouč bojovalo u hrazení. Daniel Voženílek pak ale na hrazení přišpendlil jednoho z protihráčů, což sudí posoudili jako nedovolený zákrok. Přesilovka pro Spartu.
     
    14:49
    Konečný se svými kličkami snažil zamotat Jaroměřského, což se hostujícímu útočníkovi chvíli dařilo, Konečný pak ale nedokázal trefit branku.
     
    14:13
    Oceláři se drželi v útočném pásmu, Hudáček s Nestrašilem připravili dobrou střeleckou pozici pro Daňa, ten ale z první napálil jen Kořenářovu vyrážečku. Hra pokračovala a z druhé strany z voleje střílel Hudáček, Kořenář tentokráte nemusel zasahovat. Komerční přestávka.
     
    13:56
    Hra neztrácí na tempu. Do další šance se tlačil Hudáček, Kořenář byl připraven.
     
    13:15
    Obrovská šance také na druhé straně! Růžička ve středním pásmu poslal do jízdy Voženílka, ten objel hostující klec a vracel puk do mezikruží, kde číhal právě Růžička. Třinecký snajpr pálil z voleje, Kořenář předvedl skvělý zákrok betonem!
     
    12:17
    Sobotka dlouho držel kotouč v rohu třineckého pásma, hostující útočník pak zvedl hlavu a namazal zcela volnému Řepíkovi. Kapitán Sparty pálil z první na vzdálenější tyč, Mazanec se musel hodně natahovat, aby kotouč vytěsnil z branky!
     
    11:26
    Mazanec za brankou zastavil hostující nahození, jeho rozehrávku po mantinelu ale u modré zachytil Jandus, který ihned pálil. Mazanec vyráží kotouč do rohu.
     
    10:43
    Spartě se povedlo přechod do útočné třetiny, Safin pak ale bekhendem poslal kotouč jen do Mazancova betonu. Třinec má puk ve své moci a čeká na dostřídání.
     
    09:57
    První formace domácích předváděla velmi aktivní forčeking v útočném pásmu, což nakonec Třinci pomohlo k získaní kotouče. Růžička pak z rohu krásným křižným pasem hledal volného Jaroměřského, ten ale pouze promáchl a puk zamířil do středního pásma.
     
    09:17
    Krejčík je na ledě, Sparta hraje v plném počtu. Po ubráněném oslabení se hosté vydali do útočného pásma, velmi aktivní byl především Tomášek, který na Mazance pálil dvakrát. První střela ale šla vedle, druhou zastavil třinecký brankář.
     
    08:53
    Marinčin s Hrňou kombinovali u modré čáry, druhý jmenovaný pak nabil Chmielewskému, jehož rána z mezikruží ale byla přizvednuta do ochranné sítě.
     
    08:16
    Hudáček se musel vrátit pro kotouč do neutrální zóny, slovenský forvard pak dlouhým pasem chtěl do akce vyslat Hrňu, ten ale v útočné třetině o puk přišel a Sparta se osvobodila.
     
    07:55
    Dirigent přesilovky Nestrašil rozdal další přesnou přihrávku, po které mohl z první pálit Jeřábek. Střela ale mířila do středu branky, kde byl připravený Kořenář.
     
    07:40
    Nestrašil poslal zprava kotouč do mezikruží, odkud z první pálil Marcinko. Kořenář vyrazil puk do rohu, Třinec pokračuje v útočném pásmu.
     
    07:11
    Oceláři se po vyhraném buly rozestavili do přesilovkového vzorce, Jeřábkovo nahození od modré ale nikdo netečoval a Kořenář měl čistý výhled.
     
    06:56
    Uvidíme první přesilovou hru zápasu, hrát ji budou Oceláři. Jakub Krejčík dle sudích v rohu vlastního pásma zašlápl kotouč, čímž zdržoval hru.
     
    06:47
    Svačinovo nahození ze středního pásma doputovalo až ke Kořenářovi, hostující brankář pak raději ukryl kotouč před dojíždějícím Chmielewskim. Komerční přestávka.
     
    06:18
    Voženílek se dobře vracel ze středního pásma a obral o kotouč rozjetého Gustafa Thorella. Třinecký útočník pak zkusil dlouhý pas na Daňa, ten ale přihrávku nezpracoval.
     
    05:40
    Voženílek a Tomášek jsou na ledě, oba celky hrají v plném počtu. V závěru hry ve čtyřech se do střelecké pozice natlačil Hudáček, svou střelu ze zápěstí ale poslal jen do nohy bránícího hráče.
     
    05:16
    Růžičkovi se nepovedlo proniknout do útočného pásma, na druhé straně pak třineckou třetinu marně dobýval Horák.
     
    04:51
    Třinečtí uklidnili hru a delší dobu drželi kotouč na vlastní polovině. Oba celky prostřídaly, Třinec začne od vlastní branky.
     
    04:13
    Více prostoru na ledě zatím více svědčí Spartě, která se držela v útočném pásmu, Mazanec si ale s lehkým nahozením od modré poradil. Hudáčka na druhé straně pak zastavil ofsajd.
     
    03:38
    Ve středním pásmu se o kotouč dlouho bojovalo u hrazení, sudí ale nakonec rozhodli, že Daniel Voženílek a David Tomášek úmyslně zašlapovali kotouč, za zdržování hry tak jsou oba vyloučení na dvě minuty. Hraje se ve čtyřech na obou stranách.
     
    03:18
    Kurovský byl velmi aktivní v útočné třetině, jeho skrytá střela z mezikruží ale branku netrefila. Hosté přesunuli hru do středního pásma.
     
    02:41
    Úvodní minuty zápasu nabízí hokej ve vysokém tempu. Do akce opět šli Pražané, ani tentokráte se ale Sparta nedostala k většímu ohrožení Mazancovy branky. Zahradníček pak obloučkem poslal puk do středního pásma.
     
    02:07
    Svačina vybojoval kotouč za Kořenářovou klecí, zkušený útočník pak zkusil překvapivý pas do předbrankového prostoru, Hrehorčák ani Chmielewski ale na kotouč nedosáhli.
     
    01:33
    Na led se dostala druhá formace Třince vedená Liborem Hudáčkem a Oceláři se poprvé podívali do pásma Sparty. Ze snahy domácích hráčů ale nakonec nic nebylo, když Nestrašil nepřesně hledal Daňa.
     
    01:01
    Pražané jsou i nadále aktivnější. O další nastřelení kotouče na třineckou branku se postaral Němeček, puk byl před Mazancem ještě tečován, třinecký brankář si připsal první úspěšný zákrok.
     
    00:38
    Úvodní vhazování pro Spartu. Hosté se okamžitě dostali do útočného pásma, z prvního tlaku ale vypracovali pouze nahození Krejčíka od modré, které však branku minulo.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Hráči obou celků jsou na ledové ploše. Oceláři do zápasu nastoupí s navrátilcem do sestavy Erikem Hrňou a také novou akvizicí Samuelem Bučkem.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Hrehorčák, Svačina – Buček, Lyszczarczyk, Kurovský – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: Kořenář (J. Kovář) – Krejčík, Krutil, Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Safin, G. Thorell, D. Simon – Konečný, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Kika, Stano – Gebauer, Hlavatý.
    Prosadí se v repríze finále?
     
    Poslední vzájemný zápas

    Na poslední vzájemné utkání vzpomínají Oceláři velmi dobře. 28 dubna ve večerních hodinách Třinečtí potřetí v řadě zvedli nad hlavy Masarykův pohár, když v šestém finálovém klání zvítězili na ledě Sparty 2:1. Třinec si v první třetině trefami Vladimíra Draveckého a Vladimíra Svačiny vypracoval dvoubrankové vedení, to nakonec Ocelářům stačilo, byť sedm minut před koncem snížil Roman Horák.

    28. 4. 2022: HC Sparta Praha – HC Oceláři Třinec 1:2 (0:2, 0:0, 1:0)
    Branky a nahrávky:
    53. Roman Horák ml. (Řepík) – 15. Dravecký (Miloš Roman), 16. Svačina z trestného střílení.
     
    HC Sparta Praha

    Po letech půstu se Sparta v loňské sezoně vrátila do bojů o Masarykův pohár, ve finále ale neuspěla a ve vlastní aréně sledovala korunovaci Třince. V přestupovém období se kádr finalisty minulého ročníku značně obměnil. Na lavičce skončili trenéři Jandač s Hořavou, tým pak opustilo šestnáct hráčů včetně obou brankářů Machovského s Hudáčkem, útočná síla Pražanů se pak snížila přestupem Chlapíka do Švýcarska.

    Sparta do nového ročníku extraligy vstoupila se zcela novou brankářskou dvojicí Jakub Kovář – Josef Kořenář, obranné řady vyztužili Jakub Krejčík s Michaelem Krutilem, o zásobu branek se pak mají nově starat Dominik Simon, Gustaf Thorell a Ostap Safin. To vše pod vedením trenérského dua Pavel Patera – Patrik Martinec.

    V přípravě Sparta odehrála pět utkání, v nichž čtyřikrát zvítězila. V Lize mistrů už to tak slavné ale nebylo, čtyři prohry z ledu, jedna pak od stolu, kdy tým z hlavního města nemohl odcestovat do Finska, znamenaly konec Pražanů již po základní skupině. V extralize se ale Spartě daří, šest vítězství z devíti odehraných utkání řadí tým kapitána Michala Řepíka na šestou příčku, pouhé dva body od první Olomouce.

    Poslední utkání Sparty

    14. 10. 2022: Rytíři Kladno – HC Sparta Praha 2:5 (1:1, 1:2, 0:2)
    Branky a nahrávky:
    14. Indrák (Machač), 24. Plekanec (Brodecki, Melka) – 16. Sobotka (Krejčík), 26. Konečný (Horák, Polášek), 37. Tomášek (Krejčík), 48. D. Simon (E. Thorell), 60. Sobotka (Horák, Tomášek).

    Sestava Sparty v posledním utkání: J. Kovář – Krejčík, Krutil, Polášek, Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Forman, Sobotka, Řepík – E. Thorell, Horák, Tomášek – Safin, G. Thorell, D. Simon – Konečný, Vitouch, Přibyl.
     
    HC Oceláři Třinec

    Drak se probouzí. Třinec se po nevydařeném vstupu do nového ročníku herně zvedl a začal sbírat body. Hráči s drakem na prsou bodovali v pěti posledních zápasech, čtyřikrát pak za plný počet. Zvedají se rovněž hlavní opory týmu. V zápasech s Litvínovem a Davosem se střelecky prosadil Libor Hudáček, proti Plzni pak svůj gólový účet otevřel Andrej Nestrašil.

    “Máme tady spoustu nových hráčů, teď navrch i hodně zraněných. Ono si to sedne,“ říkal Nestrašil po duelu s Plzní. Trenérům Motákovi a Országhovi i nadále schází zraněný kapitán Petr Vrána, v tréninkovém procesu již je další snajpr Erik Hrňa, jehož návrat do extraligových bojů ale zatím není znám. „Teď nás čeká další těžký zápas, repríza finále. V neděli přijede Sparta, bude to úplně jiné než proti Plzni,“ ví obránce Jakub Jeřábek, nejlepší hráč pátečního klání.

    Poslední utkání Ocelářů

    14. 10. 2022: HC Oceláři Třinec – HC Škoda Plzeň 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)
    Branky a nahrávky:
    10. Voženílek (M. Růžička, J. Jeřábek), 23. Marcinko (M. Růžička), 37. Nestrašil (J. Jeřábek, Daňo) – 7. Budík (Suchý, Mertl), 55. Rekonen (Kodýtek).

    Sestava Ocelářů v posledním utkání: Mazanec – Marinčin, M. Doudera, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Lyszczarczyk, Hrehorčák – Svačina, Dravecký (A), Kurovský.
     
    Hezký den z Třince. Tipsport extraliga v neděli napíše své jedenácté pokračování, v třinecké WERK ARENĚ budeme svědky první reprízy poslední finálové bitvy. Třinec hostí Spartu, duel začíná v 17 hodin, k jeho sledování jste srdečně zváni.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
    Marken.cz

    Daniel Ježek

    Branky a nahrávky: 28. Hrehorčák (Nestrašil), 38. Hudáček (M. Doudera, Nestrašil), 46. Marcinko (M. Růžička), 51. M. Růžička (Voženílek, Daňo) – 22. E. Thorell (Horák, Tomášek), 32. Horák (Tomášek, Řepík)


    HC Oceláři Třinec: Mazanec (Kacetl) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Hrehorčák, Svačina – Buček, Lyszczarczyk, Kurovský – Hrňa.
    Trenér: Zdeněk Moták

    HC Sparta Praha: Kořenář (J. Kovář) – Krejčík, Krutil, Polášek (A), Jurčina, Němeček, Jandus, Mikliš – Forman, Sobotka (A), Řepík (C) – E. Thorell, Horák, Tomášek – Safin, G. Thorell, D. Simon – Konečný, Vitouch, Přibyl.
    Trenér: Pavel Patera

    Rozhodčí: Kika, Stano – Gebauer, Hlavatý

    Diváci: 4 224
    thejrc.org