Philadelphia – Vancouver 3:2 (kon.) | Boston – Arizona 6:3 (kon.) | New Jersey – Detroit 2:5 (kon.)
Toronto – Ottawa 3:2 (kon.) | Pittsburgh – Tampa 6:2 (kon.) | Washington – Montreal 3:1 (kon.)
NY Islanders – Anaheim 7:1 (kon.) | Minnesota – Los Angeles 6:7 (kon.) | St. Louis – Columbus 5:2 (kon.)
Dallas – Nashville 5:1 (kon.) | Seattle – Vegas 2:5 (kon.) | San Jose – Chicago 2:5 (kon.)
Edmonton – Calgary 3:4 (kon.)
konec
New York Islanders
7:1 (2:0, 3:0, 2:1)
Anaheim Ducks
Neděle 16.10.2022, 01:30 • UBS Arena, New York • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:30.
     
    New York Islanders bude v neděli v noci usilovat o první výhru v letošní sezóně NHL poté, co v úvodním zápase nestačil na Floridu a prohrál 3:1. Jediný gól Islanders vstřelil během přesilový hry Noah Dobson. Soupeřem domácího týmu bude nyní Anaheim, který otevřel nový ročník zámořské soutěže výhrou 5:4 po prodloužení nad Seattlem. Pro Ducks bylo vítězství o to cennější, že ve třetí třetině smazali za stavu 2:4 dvoubrankovou ztrátu.
     
    New York Islanders

    Jediný gól Islanders v úvodním zápase vstřelil Noah Dobson, který v poslední sezóně vstřelil 13 gólů a stal se prvním obráncem Islanders, který od ročníku 2008-09 vstřelil v jedné sezóně více než 12 gólů. Před ním to dokázal Mark Streit. Zároveň se od té doby Noah Dobson může pochlubit mezi obránci nejvyšším počtem bodů (51). Dobrý zápas má za sebou také Alexander Romanov, který během svého debutu zablokoval devět střel, čímž dosáhl na své kariérní maximum a vytvořil druhý nejlepší zápis v historii organizace NY Islanders.
    Fanoušek Islanders zahájil novou sezónu novou životní etapou
     
    Anaheim Ducks

    Anaheim skončil v loňské sezóně v Pacifické divizi na sedmém místě, ve svém týmů má ale několik hráčů, kteří jsou dobrým příslibem do budoucnosti. Trevor Zegras se stal finalistou Calder Memorial Trophy pro nejlepšího nováčka, zatímco Troy Terry a John Gibson okořenili All-Stars Game. Ducks mají ve svých řadách také talentovaného Masona McTavishe, který byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem Mistrovství světa juniorů 2022. Přišla také zkušenost v podobě Johna Klingberga a bývalého hráče Islanders Ryana Stromea.
     
    Úvodní sestavy:

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Dobson, Romanov, Mayfield, Salo – Beauvillier, Nelson, Lee (C) – Palmieri, Barzal, Parise – Bailey (A), Pageau, Cizikas – M. Martin, Wahlstrom, Clutterbuck (A).
    Trenér: Lane Lambert

    Anaheim Ducks: Gibson (Stolarz) – Klingberg, Fowler (A), Drysdale, Kulikov, Shattenkirk, Benoit – Terry, R. Strome, McTavish – Regenda, Zegras, Vatrano – Comtois, Lundeström, Henrique (A) – Silfverberg (A), Grant, Max Jones.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Syvret, Furlatt – Cormier, Flemington.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:09
    Islanders získali rychle puk a pokusili se založit první útok nepřesnou dlouhou kolmou přihrávkou, která podél trestných lavic zamířila na zakázané uvolnění.
     
    00:47
    Adam Pelech se pokusil vypálit na levém křídle po dalším zakázaném uvolnění, tentokrát na straně Ducks, jeho střelu ale zablokoval dobře postavený Pavol Regenda.
     
    01:46
    Ryan Strome fauloval za bránou a dostal dvě minuty za hákování. První přesilová hra pro NY Islanders.
     
    02:17
    Noah Dobson vypálil na pravém křídle od modré čáry, jeho pokus ale zamířil pouze doprostřed brány, kde kotouč sevřel mezi rukavicemi pozorný John Gibson.
     
    03:46
    Vyloučený Ryan Strome je zpět na ledové ploše a Ducks se podařilo přečkat úvodní oslabení v zápase.
     
    03:58
    John Gibson si pohlídal prostor u své pravé tyče a zmrazil puk pod vyrážečkou. Hokejisté Islanders nepříjemně dotírali a málem se strhla potyčka.
     
    04:09
    Scott Mayfield zkusil vystřelit na ose útočného pásma od modré čáry, jeho pokus byl ale těsně před bránou zablokován a John Gibson tentokrát zasahovat nemusel.
     
    04:16
    A další střela Islanders od modré čáry, která tentokrát zamířila na bránu, brankář Anaheimu byl ale ve střehu a podruhé v zápase sevřel kotouč v náručí.
     
    06:37
    Jean-Gabriel Pageau vypálil na pravém křídle téměř od modré čáry a jeho pokus mířil pod horní tyč, John Gibson ale dokázal maskou jeho pokus vyrazit nad bránu.
     
    08:15
    Islanders se ocitli na levém křídle v postavení mimo hru a na řadu přichází první reklamní přestávka. Zatím jsme nebyli svědky žádné slibné šance a čekáme na první gól.
     
    10:34
    Islanders právě vstřelili branku! Anders Lee se natlačil z pravého křídla na přední tyč a bekhendem poslal puk do brankoviště, kde se nadvakrát z blízkosti prosadil SCOTT MAYFIELD! Asistence: Anders Lee a Anthony Beauvillier.
    10:34 Scott MAYFIELD - 1:0
     
    10:47
    Anaheim se pokusil na inkasovaný gól rychle odpovědět, střela z pravého křídla ale skončila ve výstroji připraveného Iljy Sorokina. Následuje krátká komerční přestávka.
     
    11:42
    Brock Nelson nepříjemně vystřelil na vrcholu levého kruhu pro vhazování a John Gibson měl co dělat, aby jeho pokus lapačkou vytáhl mimo!
     
    12:08
    Islanders právě vstřelili branku! NOAH DOBSON zvedl na pravém křídle hlavu a od modré čáry nahodil puk směrem na vzdálenější levou tyč, kde ho z blízkosti usměrnil do prázdné brány jeden z hostí! Asistence: Matt Martin.
    12:08 Noah DOBSON - 2:0
     
    14:19
    Nahození Ducks z pravého křídla zamířilo do ochranné sítě a za dvoubrankového vedení domácích Islanders přichází na řadu krátká reklamní přestávka.
     
    14:27
    Trevor Zegras vystřelil na bodu pravého kruhu ihned po vhazování a Ilja Sorokin měl na přední tyči obrovské problémy, nakonec ale puk dokázal zmrazit.
     
    14:39
    Adam Pelech předvedl v levém rohu obranného pásma ukázkový krosček zezadu a byl vyloučen na dvě minuty.
     
    16:11
    Islanders odvádí během oslabení fantastickou práci a nepouští Ducks do útočného pásma. Casey Cizikas napálil puk ze středního pásma za bránu hostí.
     
    16:39
    Vyloučený Adam Pelech je zpět na ledové ploše a ani hokejisté Anaheimu nedokázali první přesilovou hru využít.
     
    18:27
    John Gibson předvedl sérii několika zákroku v rychlém sledu a po posledním zákroku levým betonem si musel dávat pozor proti střele z nulového úhlu, kterou sevřel mezi nohama!
     
    18:58
    Isac Lundeström byl vyloučen na dvě minuty za nedovolené bránění a Islanders mají druhou přesilovku.
     
    19:00
    Do konce úvodní části utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    New York Islanders byl od úvodních minut zápasu lepším týmem a svou velkou převahu dokázal dvakrát využít, když na úvodní gól Scotta Mayfielda navázal Matt Martin. Skóre po první třetině jednostranného zápasu v UBS. New York Islanders 2 Anaheim Ducks 0.
     
    Druhá třetina začne přibližně v 2:34.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:08
    Matthew Barzal byl po pouhých osmi sekundách prostřední části vyloučen na dvě minuty za hákování.
     
    20:38
    Frank Vatrano vystřelil ve hře 4 na 4 na vrcholu levého kruhu pro vhazování, Ilja Sorokin byl ale připraven a sevřel puk na přední tyči ve svém náručí. Hra byla přerušena.
     
    22:15
    Ani jeden z týmů v úvodu druhé třetiny přesilovou hru nevyužil, a tak pokračujeme za dvoubrankového vedení domácích Islanders, kteří kontrolují zápas.
     
    24:22
    Hokejisté Islanders nebezpečně tečovali kotouč v blízkosti brány Anaheimu, John Gibson ale dokázal zareagovat a kotouč vytěsnit mimo tři tyče své brány.
     
    25:34
    Islanders právě vstřelili branku! OLIVER WAHLSTROM se řítil po nádherné přihrávce o hrazení od střídaček sám na bránu a po skvělém blafáku bekhendem vymetl levý horní roh brány! Už je to 3:0. Asistence: Jean-Gabriel Pageau.
    25:34 Oliver WAHLSTROM - 3:0
     
    26:40
    Na obou stranách se vylučovalo a po krátké komerční přestávce se tedy hraje na obou stranách ve čtyřech. Brock Nelson dostal dvě minuty za držení, zatímco Max Jones za vysokou hůl.
     
    28:38
    Mathew Barzal pak vyrazil na levém křídle do přečíslení tři na jednoho, jenže to přehnal s kličkami a ocitl se za bránou. Vzápětí mohl u pravé tyče skórovat Anthony Beauvillier, John Gibson ale předvedl úžasný přesun a zákrok!
     
    31:19
    Zach Parise se ocitl na levém křídle v postavení mimo hru a hra bude pokračovat po komerční přestávce.
     
    32:31
    Adam Pelech se dostal na pravém křídle ihned po komerční přestávce k nahození, John Gibson byl ale na přední tyči připravený a po svém zákroku přerušil hru.
     
    32:55
    Islanders právě vstřelili branku! Islanders vyrazili do rychlého protiútoku, který založil Zach Parise, a SCOTT MAYFIELD napřáhl na vrcholu pravého kruhu k nádherné bombě bez přípravy! Puk skončil v předním pravém horním rohu brány a Islanders už vedou o čtyři góly. Dominance – 4:0. Asistence: Mathew Barzal a Zach Parise.
    32:55 Scott MAYFIELD - 4:0
     
    34:27
    Islanders právě vstřelili branku! ANTHONY BEAUVILLIER si nyní najel v levém kruhu na nádhernou přihrávku od Ryana Pulocka napříč útočným pasmem a bez přípravy z úhlu skóroval do odkryté sítě – 5:0! Anaheim je stále bezzubý. Bezmoc. Asistence: Ryan Pulock a Anders Lee.
    34:27 Anthony BEAUVILLIER - 5:0
     
    35:07
    Robin Salo na pravém křídle vypálil od modré čáry a mohlo to být 6:0, John Gibson ale skvěle zasáhl levým betonem, kterým puk vyrazil za bránu Anaheimu.
     
    36:44
    Další pokus Islanders z levého křídla byl přizvednut do ochranné sítě a následuje krátká komerční přestávka.
     
    39:00
    Do konce druhé třetiny zbývá odehrát 1 minuta.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Islanders po přestávce nepolevili a naopak do sítě bezmocných Ducks přidali další tři góly, o které se postupně postarali Oliver Wahlstrom, Scott Mayfield a Anthony Beauvillier. Skóre po druhé třetině. New York Islanders 5 Anaheim Ducks 0.
     
    Třetí třetina začne přibližně v 3:32.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu Anaheim Ducks:
    ze hřiště odchází John Gibson, přichází Anthony Stolarz.
     
    41:29
    Anaheim právě vstřelil branku! TROY TERRY předvedl fantastickou individuální akci, když udělal v útočném pásmu velký oblouk, předvedl dvě stahovačky a z mezikruží v obležení čtyř protihráčů nádhernou střelou zápěstím zavěsil puk do pravého horního rohu! Bez asistence.
    41:29 Troy TERRY - 5:1
     
    41:46
    Islanders rychle rozpohybovali puk a na ose útočného pásma vypálili od modré čáry, Anthony Stolarz byl ale připraven a vyrážečkou puk vyrazil do ochranné sítě.
     
    43:06
    Alexandr Romanov byl vyloučen na dvě minuty za hákování a Ducks mohou navázat na svůj první gól v zápase.
     
    43:06
    Scott Mayfield byl 47 sekund na to vyloučen za faul loktem a Anaheim bude hrát přesilovou hru 5 na 3!
     
    46:46
    Adam Pelech vypálil dobře od modré čáry, střídající Anthony Stolarz byl ale připraven a ukryl puk v lapačce. Po přerušení hry následuje krátká komerční přestávka.
     
    49:16
    Ryan Strome zkusil skórovat proti svému bývalému týmu, když vystřelil na bodu pravého kruhu pro vhazování, Ilja Sorokin byl ale připraven a sevřel puk v náručí.
     
    50:53
    Josh Bailey na pravém křídle nemohl pokračovat v akci a po krátké reklamní přestávce se bude zřejmě vylučovat.
     
    50:53
    Po reklamní přestávce skutečně přišel trest a Islanders mají k dispozici přesilovou hru. Vyloučen byl Troy Terry.
     
    52:15
    Brock Nelson se před pár okamžiky ocitl v postavení mimo hru, nyní ale mohl po nádherné kombinační akci na jeden dotek skórovat u levé tyče, jenže z blízkosti orazítkoval brankovou konstrukci! Fantastická akce gól nepřinesla.
     
    53:03
    Islanders právě vstřelili branku! ROBIN SALO vypálil na vrcholu pravého kruhu a nádhernou střelou bez přípravy vymetl přesně bližší pravý horní roh brány! Islanders znovu vedou o pět gólů. Asistence: Mathew Barzal a Anders Lee.
    53:03 Robin SALO - 6:1
     
    54:05
    Robin Salo vstřelil svůj druhý gól v NHL a po krátké komerční přestávce budeme sledovat zbytek střetnutí.
     
    54:59
    Anaheim mohl skórovat podruhé v zápase, jenže ani nadvakrát Ilju Sorokina nepřekonal a bránu za ním byla vzápětí posunuta! Stále je to 6:1.
     
    55:53
    Maxime Comtois bude sledovat poslední okamžiky zápasu z trestné lavice poté, co byl vyloučen za podrážení.
     
    56:27
    Josh Bailey vypálil na bodu pravého kruhu bez přípravy, Anthony Stolarz byl ale na přední tyči připravený a jeho ránu bez přípravy hrudí vyrazil za svou bránu.
     
    57:55
    Hokejisté Anaheimu v závěru zápasu přečkali oslabení a vyloučený Maxime Comtoise je zpět na ledě poté, co těsně předtím Islanders zamířili pouze do ochranné sítě.
     
    59:00
    Do konce dnešního utkání zbývá odehrát 1 minuta.
     
    59:03
    Islanders právě vstřelili branku! ROBIN SALO vypálil na vrcholu mezikruží a jeho rána prošla mezi tělem a pravou rukou brankáře Ducks do sítě! Asistence: Oliver Wahlstrom a Brock Nelson.
    59:03 Robin SALO - 7:1
     
    Konec zápasu.
     
    Scott Mayfield a Robin Salo vstřelili shodně dva góly a velkou měrou se dnes podepsali pod první vítězství Islanders v letošní sezóně NHL. Anaheim schytal v New Yorku výprask. Jediný gól hostí vstřelil Troy Terry. Výsledek. New York Islanders 7 Anaheim Ducks 1.
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 38 – 23 | Přesilová hra: 0/4 – 0/4 | Trestné minuty: 10 – 10

    Kdo se postavil do brankoviště?
    Ilja Sorokin (NYI) – 22 zákroků, 1 OG, úspěšnost 95,7 %, odchytal 59:52
    John Gibson (ANA) – 22 zákroků, 5 OG, úspěšnost 81,5 %, odchytal 40:00
    Anthony Stolarz (ANA) – 9 zákroků, 2 OG, úspěšnost 81,8 %, odchytal 20:00

    Tři hvězdy utkání
    1. Scott Mayfield (NYI) – 2+0
    2. Anders Lee (NYI) – 0+3
    3. Robin Salo (NYI) – 2+0 (04:40:56)

    Tomáš Reiner

    Branky a nahrávky: 11. Mayfield (Lee, Beauvillier), 13. Dobson (M. Martin), 26. Wahlstrom (Pageau), 33. Mayfield (Barzal, Parise), 35. Beauvillier (Pulock, Lee), 54. Salo (Barzal, Lee), 60. Salo (Wahlstrom, Nelson) – 42. Terry


    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Dobson, Romanov, Mayfield, Salo – Beauvillier, Nelson, Lee (C) – Palmieri, Barzal, Parise – Wahlstrom, Pageau, Bailey (A) – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    Anaheim Ducks: Gibson (41. Stolarz) – Klingberg, Fowler (A), Drysdale, Kulikov, Shattenkirk, Benoit – Terry, R. Strome, McTavish – Regenda, Zegras, Vatrano – Comtois, Lundeström, Henrique (A) – Silfverberg (A), Grant, Max Jones.
    Trenér: Dallas Eakins

    Rozhodčí: Syvret, Furlatt – Cormier, Flemington

    Diváci: 16 487
    thejrc.org