NY Rangers – Anaheim 6:4 (kon.) | Boston – Florida 5:3 (kon.) | Montreal – Pittsburgh 3:2 (po pr.)
Washington – Vancouver 6:4 (kon.) | Detroit – Los Angeles 4:5 (po pr.) | Toronto – Arizona 2:4 (kon.)
Minnesota – Colorado 3:6 (kon.) | Dallas – Winnipeg 4:1 (kon.) | Seattle – Carolina 1:5 (kon.)
po prodl.
Detroit Red Wings
4:5 (1:2, 1:1, 2:1 - 0:1)
Los Angeles Kings
Úterý 18.10.2022, 01:00 • Little Caesars Arena, Detroit • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:11 Phillip DANAULT - 4:5
     
    61:11
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Filip Hronek zůstal sám na dva muže. V přečíslení se pokoušel vyblokovat přihrávku PHILLIPA DANAULTA na volného Moorea. Puk se mu odrazil od jedné nohy na druhou a potom smolně zapadl k tyčce. Husso mohl těžko reagovat, už byl ve slajdu na protější stranu. Asistence: Trevor Moore.
    59:19 Oskar SUNDQVIST - 4:4
     
    59:19
    Detroit právě vstřelil branku!
    Viktor Arvidsson si sype popel na hlavu. Před prázdnou brankou šanci na rozhodnutí zahodil a o pár desítek sekund později Detroit vyrovnává na 4:4. Roy vypustil OSKARA SUNDQVISTA, Švéd měl hodně místa na brankovišti. Zpracoval si přihrávku Perrona a kolem Quicka zasunul kotouč do brány. Asistence: David Perron, Dominik Kubalík.
     
    58:29
    Arvidsson jel sám na prázdnou branku. Situaci ale podcenil a zezadu mu po kotouči skočil Larkin. Famózní defenzivní zásah kapitána.
     
    58:15
    Husso byl povolán na střídačku. Red Wings hrají vabank.
     
    58:04
    Detroitu zmizel jeden obránce. Hronek hlídal Arvidssona, kdežto na Moorea nikdo další nezbyl. Husso střelu forhendem vyrazil.
    53:16 Anže KOPITAR - 3:4
     
    53:16
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Z buly střílel Walker. Fiala vyražený puk dojel a přesunul ho do pravého kruhu. Husso ADRIANA KEMPEHO skvěle vychytal, jenomže puk mu zůstal ležet před brankovou čarou. Vůbec o něm nevěděl, zaspal také Chiarot a to byla šance pro ANŽEHO KOPITARA a jeho dorážku. Asistence: Adrian Kempe, Kevin Fiala.
    51:14 David PERRON - 3:3
     
    51:14
    Detroit právě vstřelil branku!
    Red Wings srovnávají na 3:3! DAVID PERRON režíroval přesilovku z levého křídla. Kombinoval se Sundqvistem a Hronkem a z kruhu nechytatelně vypálil do vzdálenějšího horního rohu. Quick první fázi střely nejspíše neviděl přes Roye. Asistence: Filip Hronek, Oskar Sundqvist.
     
    49:58
    Larkin byl v předchozí šanci faulován. Dvě minuty za hákování ondržel Brandt Clarke.
     
    49:55
    Dylan Larkin pronikl do samostatného úniku. Puk si nachystal na bekhend, jenže ve finální fázi ho posunul do levého betonu roztaženého Quicka.
     
    48:09
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Elmer Söderblom – 2 min., podrážení.
     
    39:07
    Chiarot vyhodil z rohu obranného pásma. Zbytečně se po něm ohnal Fiala a připravil své mužstvo o zbývajících padesát sekund přesilovky.
     
    37:57
    Lucas Raymond se dnes trochu trápí. V závěru druhého dějství odjíždí na trestnou lavici za podražení Byfielda.
    36:18 Phillip DANAULT - 2:3
     
    36:18
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Määta bruslařsky nestíhal Moorea, který se výbušně posouval z pravého konce modré čáry. Následovala bekhendová přihrávka přes osu a střela PHILLIPA DANAULTA do poloodkryté brány. Husso nestačil zavřít její pravý dolní roh. Asistence. Trevor Moore, Sean Durzi.
     
    34:07
    Durzi byl ve středním pásmu zezadu objímán Perronem. Rozhodčí to posoudili jako držení a přiřkli Králům přesilovku.
    29:14 David PERRON - 2:2
     
    29:14
    Detroit právě vstřelil branku!
    Kings nestihli vystřídat. Vzadu zůstali jen ve třech, a dojíždějící čtvrtý hráč šel bránit Kubalíka, jenž na druhý pokus přebil z pravého kruhu do levého. Úplně volný v něm zůstal DAVID PERRON a zasáhl odkrytý kus brány. Asistence: Dominik Kubalík, Olli Määta.
     
    25:04
    Rychlá kombinace mezi Perronem, Larkinem a Kubalíkem. Český útočník měl před sebou poloprázdnou branku, ale místo volného místa na přední tyči trefil jen střed branky a v ní lapačku Quicka.
     
    24:54
    Durzi zjistil, jak těžké je zastavovat dvoumetrového pořízka Söderbloma, který v rychlosti stihl předvést i pár hokejových triků. Obránce Kings si musel pomoci hákováním.
     
    19:50
    Potyčku v přerušené hře vyřešil jeden menší trest pro Brendana Lemiuxe. Red Wings zahájí druhou část v přesilovce.
    14:40 Adrian KEMPE - 1:2
     
    14:40
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Kaliforňané otáčí na 2:1! Anže Kopitar si v přechodu útočné modré čáry vyměnil přihrávky s Fialou. Před sebou měl Chiarota a Seidera, takže se rozhodl pro nahrávku do volnější pravé strany. ADRIAN KEMPE se tam trefil mezi tělo a pravačku Hussa a dal už čtvrtý gól v sezoně. Asistence: Anže Kopitar, Kevin Fiala.
     
    12:50
    Přihrávku mezi kruhy ukradl Erne a bez váhání přepl do protiútoku. Po své pravici měl Seidera, stejně jako u gólu na 1:0 střílel sám, ale Quick jej tentokrát vychytal.
     
    10:59
    Vyloučení v týmu Detroit Red Wings:
    Lucas Raymond – 2 min., podrážení.
    04:45 Gabriel VILARDI - 1:1
     
    04:45
    Los Angeles právě vstřelilo branku!
    Doughtyho rozehrávka se u středového kruhu odrazila o hráče Red Wings na Iafalla. Ten hned adresoval puk ke GABRIELU VILARDIMU a střela přes obránce Seidera nečekaně snadno zapadla za Hussa, který přes německého spoluhráče asi neviděl. Asistence: Alex Iaffalo, Drew Doughty.
    04:26 Adam ERNE - 1:0
     
    04:26
    Detroit právě vstřelil branku!
    Durzi šel odvážně do pravého kruhu. Mezi dvěma muži ale neprošel a výsledkem byl rychlý brejk dvou na jednoho. ADAM ERNE vzal zakončení na sebe a s pomocí odrazu o tyčku překonal Quicka z první střely. Asistence: Pius Suter, Olli Määta.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 5. Erne (P. Suter, Määttä), 30. Perron (Kubalík, Määttä), 52. Perron (Hronek, Sundqvist), 60. Sundqvist (Perron, Kubalík) – 5. Vilardi (Iafallo, Doughty), 15. Kempe (Kopitar, Fiala), 37. Danault (T. Moore, Durzi), 54. Kopitar (Kempe, Fiala), 62. Danault (T. Moore)


    Detroit Red Wings: Husso (Nedeljkovic) – Seider, Chiarot (A), Hronek, Määttä, Lindström, Hägg – Raymond, Larkin (C), Kubalík – Perron (A), Copp, Zadina – Erne, Veleno, P. Suter – Sundqvist, Rasmussen, Söderblom.
    Trenér: Derek Lalonde

    Los Angeles Kings: Quick (Petersen) – Doughty (A), Mik. Anderson, M. Roy, Durzi, Clarke, S. Walker – Kempe, Kopitar (C), Fiala – Arvidsson, Danault (A), T. Moore – Vilardi, Byfield, Iafallo – Grundström, Lizotte, Lemieux.
    Trenér: Todd McLellan

    Rozhodčí: McCauley, Pollock – Hughes, Smith

    Diváci: 15 919
    thejrc.org