Vítkovice – Přerov 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 6:2 (kon.) | HC Litvínov – Hvězda Praha 4:3 (kon.)
Zlín – Třinec 2:4 (kon.) | Slavia – Kladno 4:2 (kon.) | Sparta – Plzeň 3:1 (kon.)
Olomouc – Poruba 0:7 (kon.) | Kometa Brno – HK MD Šumperk 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Tábor 6:0 (kon.)
Jihlava – Motor ČB 4:3 (kon.) | K. Vary – Chomutov 7:0 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
HK Mladí Draci Šumperk
Čtvrtek 20.10.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný čtvrteční podvečer. Vítám vás při sledování Extraligy dorostu, u zápasu mezi brněnskou Kometou a Šumperkem.
     
    HC Kometa Brno

    Dorostenci brněnské Komety se po osmi zápasech nachází v tabulce na třetím místě se ziskem čtrnácti bodů. V cestě za postupem do vyřazovací části je ještě čeká pořádná práce, protože pořadí je našlapané a náskok na šestý Šumperk čítá pouhé tři body. Svěřenci kouče Moskala aktuálně drží sérii dvou vítězství v řadě, když zvládli dva venkovní zápasy. Vyhráli 4:0 v Olomouci a 4:1 v Přerově. Týmové produktivitě mužstva vévodí osmibodoví Michal Červenka s Dominikem Halačkou.
     
    HK Mladí Draci Šumperk

    Šumperk je také v bitvě o play-off. Momentálně sice sídlí na šestém místě, ale jak již bylo zmíněno, tak ztráta na dnešního soupeře, který je třetí, čítá jenom tři body. Mladí Draci minulý týden odehráli rovněž dvě střetnutí. Doma nejprve pokořili 2:1 po prodloužení lídra z Třince, načež těsným výsledkem 2:3 prohráli se Zlínem. Nejproduktivnějším hráčem týmu je Kryštof Seidenglanz s devíti body.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Kometa Brno: Fajmon (Matoušek) – Spanel, Antony, Jurný, Mitro, Vyhlídal, Zubíček (A) – Červenka (C), Röss, Halačka (A), Volf, Šebela, Brabenec, Pavlík, Šichtař, Štulo, Zduba, Kubín.
    Trenér: Marek Moskal

    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Habas) – K. Březina, Jarmara (C), J. Březina, Prokop, Veselý, Cabadaj – Seidenglanz (A), Verner (A), Novotný, Karas, Pospíšil, Hejátko, Pluskal, Mácha, Maurer, Urban, Záruba.
    Trenér: Radek Kučera

    Rozhodčí: Karpíšek – Husák, Viskot.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Utkání mezi Kometou a Šumperkem odstartovalo! Mírným favoritem jsou domácí hokejisté, ale hostí rozhodně nejsou bez šance na bodový zisk.
     
    00:42
    První útok podnikli hokejisté Brna po levém křídle. Do útočné třetiny se neprobili, za vlastní bránou potom sebral touš obránce Zubíček.
     
    01:12
    Za soupeřovou svatyní úřadoval Jan Brabenec. Bekhendovým pasem hledal Matěje Pavlíka, na něj touš nepustil obránce.
     
    01:48
    První příležitost gólem nekončí! Samuel Šichtař v přečíslení vybídl k zakončení Filipa Šebelu, ten však zacílil z první těsně vedle levé tyče.
     
    02:15
    Hosté se ubránili pouze za cenu zakázaného uvolnění. Kryštof Seidenglanz velkou ztrátu na Olivera Volfa nesmazal.
     
    02:43
    Od modré čáry vyzkoušel štěstí Jakub Zubíček. Jan Ondráček na kotouč velmi dobře viděl a snadno jej podržel v lapačce.
     
    03:14
    Po pravém křídle se až před bránu natlačil Dominik Halačka. Z bezprostřední blízkosti na Ondráčka neuspěl, z dorážky neskóroval ani kapitán Červenka!
     
    03:50
    Hostující gólman si na nedostatek práce rozhodně stěžovat nemůže. Nyní pravým betonem vyrazil zakončení Davida Štula z levého kruhu.
     
    04:23
    Slabé nahození se stalo snadnou kořistí Jana Ondráčka, který pomalu letící puk bez rozmýšlení podržel pod lapačkou, na rozehrávku si netroufl.
     
    04:55
    Kristian Březina ztratil stabilitu a nepřesnou nahrávkou v pádu vyslal do šance protihráče Kubína, tomu nevyšla klička na posledního beka.
     
    05:22
    Dlouhým pasem za obranu hledal Jakub Zubíček mezi obránci Olivera Volfa, ten si však neporadil s těžkým zpracováním.
     
    05:53
    Vysunutý forčekink Komety zase přinesl své ovoce. Jan Brabenec střílel z levého kruhu, za Ondráčka odvel práci blokující bek.
     
    06:21
    Nebezpečí i před brněnskou bránou. Střelu Oldřicha Vernera Fajmon vyrazil při skluzu k levé tyči, dorážce zabránil dobře reagující Vyhlídal.
     
    06:44
    Tomáš Novotný získal útočné pásmo, ale Šumperk v něm dlouho nepobyl, po jeho nahození po mantinelu puk zastavil za vlastní bránou Antony.
     
    07:09
    Jakub Zduba na sebe na středu navázal dva konkurenty, načež posunul touš do levého kruhu na Samuela Šichtaře, jeh zakončení se mezi tři tyče nevešlo.
     
    07:40
    Šikovně Oliver Volf protečoval nahození tak, aby se nemohlo pískat zakázané uvolnění. Matyáš Jarmara musel hrát a volil oblouček do střední třetiny.
     
    08:19
    Nahozením od modré čáry se mezi střelce střetnutí chtěl zapsat Jakub Spanel, Jan Ondráček schoval kus černé gumy ve výstroji.
     
    08:38
    Rozjetý David Štulo vypálil forhendem z levého kruhu. Dobře pozičně stojící Vojtěch Prokop srazil puk mimo tři tyče.
     
    09:22
    Sám proti třem Matěj Pavlík neměl moc šancí na úspěch. Přesto sympaticky zabojoval, puk na hokeje dle očekávání neudržel.
     
    09:42
    Domácí kapitán Michal Červenka tělem odmítl posledního obránce, natlačil se před Ondráčka a ve velké šanci trefil forhendem jeho pravý beton.
     
    10:08
    Znovu si kotouč našel v předbrankovém prostoru Michal Červenka. Opět střílel příliš blízko brankáři, jehož i v tomto případě trefil.
     
    10:34
    Akci Šumperka zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Františka Pospíšila zbrzdil dobrým bráněním Jan Jurný, spoluhráče vystavil do ofsajdu Antonín Urban.
     
    11:01
    První přesilovou hru si zahraje hostující Šumperk. Brněnský bek Patrik Antony zastavil po mantinelu sprintujícího protihráče pouze za cenu nedovoleného bránění.
     
    11:44
    Z pravého kruhu střílel Antonín Urban. Sjeli se k němu hned dva obránci, kteří společnými silami pokus o zakončení zblokovali.
     
    12:17
    Na pravé straně stojící Oldřich Verner už mohl střílet, leč ještě volil přihrávku doleva na Antonína Karase, ten promáchl naprázdno.
     
    12:47
    Kometa zvládá oslabení velmi dobře. Jakub Zubíček správně odhadl, kudy Kryštof Seidenglanz pojede a odstavil ho čistě tělem.
     
    13:05
    Přesilová hra hostujícího celku je minulostí. Patrik Antony strávil na trestné lavici kompletní dvě minuty, teď už je připraven spoluhráčům znovu vypomáhat směrem dozadu.
     
    13:50
    Tlak Šumperka ještě chvíli trval, ale vedoucího gólu se nedočkal. Kapitán Matyáš Jarmara pálil vysoko nad bránu.
     
    14:21
    Ofenzivu podpořil Jan Jurný. Pod tlakem se natlačil zpoza soupeřovy brány před ni, leč zakončit už nestihl.
     
    14:38
    Také druhé vyloučení míří na domácí stranu. Dvouminutový trest za nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku vyfasoval Jan Jurný.
     
    15:06
    Hráčům v modro-žlutých dresech se zatím nepodařilo získat kontrolu nad útočným pásmem. Na vyhození Zubíčka Veselý těsně nedosáhl.
     
    15:39
    Pěkný průnik předvedl při vlastním oslabení Jakub Spanel. Prohodil si kotouč mezi dvěma protihráči, na střelu mu ovšem nezbyl dostatek sil.
     
    16:12
    Kryštof Seidenglanz viděl před bránu najíždějícího Pospíšila, jenže tomu v poslední chvíli přizvedl hokejku Zubíček, takže ke střele nedošlo.
     
    16:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Krátce po ubráněném oslabení se brněnská Kometa ujímá vedení! Filip Šebela nahrál zpoza brány do pravého kruhu najetému DAVIDU ŠTULOVI, na jehož tvrdou střelu z první do horních pater brány Ondráček nezareagoval včas. Asistence: Filip Šebela.
     
    17:27
    Navýšit náskok chtěl Dominik Halačka. Středem chtěl projet až před bránu, stopku mu pěkným vypíchnutím puku vystavil Prokop.
     
    17:52
    Ránu od modré čáry v podání Sebastiana Mitro vyrazil Ondráček pravým betonem, další pokus Jurného schoval do lapačky.
     
    18:16
    Jan Brabenec vyvezl puk z obranné třetiny a zkusil s ním najet do té útočné, což mu nedovolil Kristian Březina. Hra ve středním pásmu.
     
    18:41
    Premiérová početní převaha čeká na Kometu. Za katr neochotně usedl Kristian Březina, jenž protihráče krosčekoval k ledu.
     
    19:03
    Kousek za pravým kruhem natáhl k ráně zápěstím Matěj Pavlík. Jan Ondráček zasahovat nemusel, úspěšně blokoval Matyáš Jarmara.
     
    19:37
    Po pěkné kombinaci střílel z levého kruhu Michal Červenka na zadní tyč. Jan Ondráček zakročil levým betonem, Halačku už obránci k dorážce nepustili.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina zápasu mezi dorostem brněnské Komety a Šumperka přinesl jedinou branku, o kterou se postaralo domácí mužstvo. Stalo se tak na konci 17. minuty, kdy se po nahrávce Šebely prosadil tvrdou střelou z první pod břevno David Štulo. Domácí hokejisté si vytvořili více příležitostí, takže lze konstatovat, že jejich vedení je zasloužené. možná mohlo být i vyšší.
     
    Další třetina začne přibližně v 18:44.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Hosté o ni vstoupili rychlým nahozením na bránu, Martin Fajmon puk sklepl pro Antonyho.
     
    20:46
    Přesilová hra brněnské Komety je u konce. Potrestaný Kristian Březina je zpátky na ledové ploše a vydává se kolegům pomoci do defenzivy.
     
    21:13
    Zmatky v předbrankovém prostoru hostujícího celku gólem neskončili, před Červenkou puk v poslední chvíli odpálil Prokop.
     
    21:45
    Netrvalo dlouho a domácí byli znovu nastěhováni v útočné třetině, za cenu zakázaného uvolnění Šumperk osvobodil Jakub Veselý.
     
    22:07
    V pravém kruhu se kotouč příhodně odrazil pro Matyáše Pluskala, táhlá střela zápěstím zamířila těsně nad horní tyčku.
     
    22:40
    S problémy, ale přece Patrik Antony udržel na zádech Antonína Urbana, po levém mantinelu pak rozehrál do středního pásma na Zdubu.
     
    23:06
    Bekhendem vypálil nebezpečně z levého kruhu Filip Šebela, Jan Ondráček vykopl touš pravým betonem za bránu.
     
    23:49
    Zakázané uvolněné posouvá hru před Martina Fajmona. Samuel Šichtař na dlouhou přihrávku Marka Vyhlídala nedosáhl.
     
    24:03
    Kryštof Seidenglanz nametl puk mezi kruhy, kde tušil Tima Mácha, tomu ovšem zabránil ve forhendovém zakončení dobře pracující obránce Spanel.
     
    24:47
    Sice Vojtěch Prokop ve středním pásmu získal puk, jenže pod tlakem tří protihráčů nic zajímavého nevymyslel, takže jen nahodil za Fajmonovu svatyni.
     
    25:16
    Tohle už bylo o poznání nebezpečnější. Antonín Urban skryl forhendovou ránu ze zápěstí za obránce, Fajmon v poslední chvíli vystrčil pravý beton.
     
    25:51
    Na druhé straně pokusil z pravého kruhu štěstí Sebastian Mitro, svižně letící puk se zastavil o chumel hráčů stojících před Ondráčkem.
     
    26:22
    Sebastian Mitro skrze dva protihráče přihrál Jakubu Zdubovi, jemuž nevyšlo zpracování, této skutečnosti využil Jarmara.
     
    26:57
    Nechybělo moc, aby se Sebastian Mitro od pravého mantinelu natlačil až před gólmana, z velkého úhlu nakonec trefil pouze jeho levý beton.
     
    27:10
    Icing alespoň na pár vteřin otupil brněnský tlak. František Pospíšil tímto způsobem vyhazoval po mantinelu podél hokejky Šebely.
     
    27:49
    Pravou stranou mířil do slibné příležitosti Tomáš Novotný, jenže zpracování mu zabralo nějaký čas, nechal se dostihnout dvěma protihráči a přihrávku naslepo sebral Antony.
     
    28:01
    Týmový prohřešek Šumperka znamená přesilovku pro Kometu. Hráčů Šumperka se jednu chvíli nacházelo na ledové ploše šest.
     
    28:42
    Od modré čáry vyzkoušel střelu ze zápěstí David Štulo. Na svůj druhý gól si musí počkat, blokem kotouč srazil mimo bezprostřední nebezpečí jeden z protihráčů.
     
    29:15
    Před napadajícím útočníkem byl Sebastian Mitro nucen vycouvat z útočného pásma. Kometě se přesilovka zatím vůbec nedaří.
     
    29:41
    Neměl komu, proto Dominik Halačka zkusil štěstí individuálně, po pravém mantinelu se však kolem Veselého neprosmýkl.
     
    30:04
    S koncem trestu hostujícího celku střílel od modré čáry Sebastian Mitro. Pozorný Jan Ondráček schoval kus černé gumy ve výstroji.
     
    30:38
    Hostující defenziva propadla a u levého mantinelu sebral puk v útočném pásmu Samuel Šichtař. Nahrával před bránu nikým neatakovanému Filipu Šebelovi, jenže toho zradilo zpracování.
     
    31:13
    Hostům se nedaří kombinovat. Lukáš Maurer vyzkoušel křižný pas na Matyáše Pluskala, výsledkem bylo akorát zakázané uvolnění.
     
    31:58
    Tomáš Novotný ojel za bránu soupeře, odkud cpal puk k levé tyči na Františka Pospíšila, jemuž znemožnil zakončení Jakub Spanel.
     
    32:23
    Od levého mantinelu Antonín Urban zkoušel štětí spíše z nouze, kus černé gumy zamířil výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.
     
    32:53
    Po levém mantinelu zatáhl kotouč Michal Červenka. S hlavou nahoře hledal před bránou Vojtěcha Kubína, těsně před ním změnil směr jízdy touše bránící Prokop.
     
    33:15
    Jako další se o slovo přihlásil Jakub Spanel. Jan Ondráček ovšem na jeho nahození velmi dobře viděl, proto mu zákrok nedělal výraznější problémy.
     
    33:57
    Už to vypadalo, že David Záruba po chybné rozehrávce soupeře bude postupovat sám na bránu, z pod bruslí mu puk v poslední chvíli vydoloval Jan Brabenec.
     
    34:20
    Jakub Zduba byl tak rychlý, že se vyhnal z dobrého střeleckého úhlu, prakticky z brankové čáry trefil výstroj brankáře.
     
    34:58
    Vojtěch Kubín si na zakončení nevěřil, bekhendem posouval touš za kruhy na Sebastiana Mitra, jehož pokus zápěstím Ondráček ukryl v lapačce.
     
    35:17
    Opět to byl Sebastian Mitro, kdo zkoušel štěstí. Kus černé gumy po jeho nahození proletěl vedle pravé tyče.
     
    35:47
    Střelu od levého mantinelu měl domácí gólman Martin Fajmon pod kontrolou, puk nechal narazit do brankového oblouku.
     
    36:14
    Rychlou jízdou po levém mantinelu s Marek Vyhlídal odpoutal od osobního strážce, načež střílel na zadní tyčku, Ondráček zakročil betonem.
     
    36:53
    David Röss si všiml před bránu najíždějícího Jakuba Zduby, avšak nahrávku mezi tři protihráče nenasměroval vůbec dobře.
     
    37:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Moskala dělají další důležitý krok směrem k vítězství! David Štulo tentokrát v roli asistenta přihrál před bránu JANU BRABENCOVI a ten z bezprostřední blízkosti dokázal propasírovat touš za Ondráčkova záda. Asistence: David Štulo a Matěj Pavlík.
     
    38:24
    S rychlou odpovědí chtěl přispěchat František Pospíšil. Z pravé strany se až před Martina Fajmona nenatlačil, zastavil jej Jakub Zubíček.
     
    38:58
    Jan Jurný tvrdým hitem akci Šumperka nezastavil. Od modré čáry nakonec střílel Jarmara, Martin Fajmon puk podržel v lapačce.
     
    39:22
    Nahrávku Samuela Šichtaře si u levého mantinelu našel Jan Jurný. Volil nahození na bránu, s nímž Jan Ondráček neměl výraznější potíže.
     
    39:52
    Závěr druhé třetiny přinesl zmatky před brankou Šumperka. Kometa si na třetí gól ještě musí počkat, Dominik Halačka totiž bekhendovou střelou z otočky neuspěl.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Brněnská Kometa udělala ve druhé třetině další důležitý krok směrem k vítězství, vedení navýšila o další gól. David Štulo se ukázal pro změnu v roli asistenta, když před bránu předložil puk Janu Brabencovi, který vyzrál na Ondráčka. Nutno vyzdvihnout práci defenzivních řad domácího celku, Martin Fajmon drží nulu a nutno podotknout, že moc práce zatím neměl.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:27.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Lze očekávat, že Kometa nebude přehnaně bránit směrem dopředu a bude chtít udržet náskok, zatímco Šumperk už musí přitlačit směrem dopředu, pokud chce bodovat.
     
    40:43
    Po mantinelu Vojtěch Kubín ojel až do útočného pásma. Z levého kruhu střílel zápěstím, Jan Ondráček puk bezpečně pokryl.
     
    41:06
    Snaha hostujícího celku o vytvoření si příležitosti skončila postavením mimo hru, to bylo odpískáno po nedorozumění mezi Urbanem a Seidenglanzem.
     
    41:38
    Střílenou přihrávku adresoval Jakub Zuba před bránu Filipu Šebelovi, jeden z obránců kotouč srazil za bránu.
     
    42:09
    Jakub Zduba pro změnu v roli střílejícího hráče. Dostal poměrně dost prostoru mezi kruhy, svižnou střelu směřující do levého horního rohu Ondráček vyrazil vyrážečkou.
     
    42:51
    Poté, co Vojtěch Kubín vybojoval puk, tak na středu viděl Mihala Červenku, jenže kapitánovi adresoval nahrávku mimo dosah.
     
    43:20
    Z druhé vlny přijel před šumperskou bránu Jan Brabenec. Nahrávku dostal ideálně do hokejky, forhendová střela z první zamířila vele pravé tyčky.
     
    43:48
    Dlouhého střídání konkurenta využil David Štulo, který dojel touš v útočném pásmu. Před bránou hledal Pavlíka, k němuž se stihl stáhnout Jiří Březina.
     
    44:28
    Šumperk má možnost snížit manko v početní převaze. Na trestnou lavici brněnského týmu usedl Jakub Zduba za hru vysokou holí. Jedná se o dvouminutový trest.
     
    44:56
    Hosté kombinují v útočném pásmu, leč chybí zakončení. Martin Fajmon ještě zasahovat nemusel, jen se přesunuje od tyče k tyči.
     
    45:23
    Nakonec na sebe vzal zodpovědnost Matyáš Jarmara. Domácí gólman zasahovat nemusel, puk skončil na blokujícím bekovi.
     
    45:57
    Dobrou práci odvedl Samuel Šichtař. Získal puk a za sebe nahrál Jakubu Zubíčkovi, jenž kotouč nasměroval do střední třetiny.
     
    46:21
    Lukáš Maurer naznačil zakončení, aby nakonec chytře přenesl hru k protější tyčce, avšak František Pospíšil v tutovce promáchl!
     
    46:40
    Kometa v plném počtu. Tlak hostujícího mužstva ještě chvíli pokračoval každopádně Martin Fajmon nadále udržuje čisté konto.
     
    47:12
    Marek Vyhlídal sebral puk Urbanovi a zamířil do protiútoku, který završil forhendovou střelu vysoko nad bránu.
     
    47:46
    Jako další mohl z domácí hřad navýšit náskok Jakub Zduba, bekhendovou dorážku ovšem poslal jenom do klečícího brankáře.
     
    48:19
    Pochvalu zaslouží Vojtěch Kubín, který odstavil protihráče a dopřál čas k rozehrávce Jakubu Zubíčkovi, ten zvolil křižný pas na Mitra.
     
    48:37
    Opět dobře zafungoval Vojtěch Kubín, když nejprve dojel za soupeřovu svatyni, odkud adresoval zajímavou přihrávku před bránu, na níž Červenka těsně nedosáhl, Spanel pak nahazoval přímo do gólmana.
     
    49:26
    Hráči v bílých dresech obsadili útočné pásmo. Hru mají pod kontrolou, hosté se nemohou dostat k souvislejšímu tlaku.
     
    49:48
    Rozhodčí se upískl, čímž sebral Samuelovi Šichtařovi gól. Mylně si totiž myslel, že Ondráček má puk pod kontrolou, krátce po hvizdu brněnský útočník z dorážky poslal kotouč za brankovou čáru.
     
    50:10
    Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Kometa udržuje dvoubrankový náskok a směřuje za třetím vítězstvím v řadě, Šumperk příliš nevzdoruje.
     
    50:58
    Oldřich Verner poslal puk do domácího brankoviště, kde kraloval Martin Fajmon. Zahlédl kotouč a přikryl ho lapačkou.
     
    51:04
    Brněnský brankář Martin Fajmon opět v akci. Včas reagoval na sraženou nahrávku Vernera, jež mu směřovala mezi betony, nohy včas srazil k sobě.
     
    51:56
    Definitivní razítko mohl dát na vítězství domácích Dominik Halačka, k němuž se puk odrazil po zákroku gólmana, leč bekhendem trefil jeho levý beton.
     
    52:20
    Dominik Halačka nahodil do útočného pásma a sám si zkusil puk dojet, což se mu i podařilo, nicméně klička na Prokopa byla neúspěšná.
     
    52:44
    Kapitán Michal Červenka natlačil tělo před protihráče a bekhendem na jistotu nasměroval puk do středního pásma, to Kometě momentálně stačí.
     
    53:23
    Po nahození Jakuba Spanela od modré čáry se strhla velká bitva o puk. Vítězně z ní vyšel gólman Jan Ondráček, jenž touš přikryl lapačkou.
     
    53:47
    Jakub Zduba už mohl střílet, z levé strany ovšem ještě volil křižnou nahrávku na Davida Rösse, ten na kotouč nedosáhl.
     
    54:12
    Zakázané uvolnění Komety. David Štulo zabojoval, ani tak však prudkou přihrávku Brabence po mantinelu nezvládl alespoň tečovat.
     
    54:35
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Ještě to bude drama! Po vyhraném vhazování Kryštof Seidenglanz přenesl hru do pravého kruhu, kde zůstal brněnskou defenzivou opomenutý VOJTĚCH PROKOP, za přesně mířenou střelou zápěstím do pravé šibenice Fajmon natahoval vyrážečku marně. Asistence: Kryštof Seidenglanz a Oldřich Verner.
     
    55:09
    Kometa nechce nechat nic náhodě a hned vyrazila do útoku. Jakub Zduba hledal v pravém kruhu Davida Rösse, nahrávku zastavil Kristian Březina.
     
    55:43
    Čárový rozhodčí odpískal zakázané uvolnění a hru poslal před Jana Ondráčka. Tomáš Novotný dotíral na Jurného, avšak tělo před něj nenacpal.
     
    56:13
    Od modré čáry nebezpečně střílel zápěstím Kristian Březina. Martin Fajmon máchl lapačko naprázdno, naštěstí pro něj touš proletěl vedle levé tyče.
     
    56:45
    Snaha o rychlý brejk končí icingem. Oldřich Verner přecenil rychlostní schopnosti Kryštofa Seidenglanze, jehož Jakub Zubíček udržel na zádech.
     
    57:16
    Dominiku Halačkovi zabralo zpracování poměrně dost času, navíc se sám vyhnal z dobrého palebného úhlu. Vystřeli na bližší tyč nepřesně.
     
    57:55
    Po levé straně nastartoval motory Michal Červenka. Jenže došlo k jeho zdvojení, o puk jej úspěšně připravil Antonín Urban.
     
    58:25
    Čas se krátí a Šumperk si je moc dobře vědom, že není nač čekat. V útočné pásmu ovšem dlouho nepobyl, nahrávka Jarmary na Vernera nedoputovala.
     
    58:44
    Zaútočila i brněnská Kometa. Na koni rychlé akce byla střela z mezikruží, kterou Jan Ondráček s přehledem schoval do lapačky.
     
    59:09
    Jakub Zubíček si v přečíslení tří proti jednomu vyměnil puk s Jakubem Zdubou, aby nakonec forhendem vypálil pouze do pravého betonu brankáře!
     
    59:46
    Hosté odvolali gólmana, ale nedaří se jim usadit v útočné třetině. Kometa s velkou pravděpodobností ubrání jednogólový náskok až do závěrečné sirény.
     
    Konec zápasu.
     
    Dorostenci brněnské Komety zapsali třetí vítězství v řadě, když na domácím ledě porazili Šumperk těsným výsledkem 2:1. Domácí vstřelili po jednom gólu v první a druhé třetině, na trefu Davida Štula navázal Jan Brabenec. Hosté v závěrečné dvacetiminutovce snížili zásluhou Vojtěcha Prokopa, vyrovnání už se ale přes veškerou snahu nedočkali, nepomohla ani zhruba půlminutová powerplay.

    Z Brna je to pro dnešek vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (19:57:30)
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 17. Štulo (Šebela), 38. Brabenec (Štulo, Pavlík) – 55. Prokop (Seidenglanz, Verner)


    HC Kometa Brno: Fajmon (Matoušek) – Spanel, Antony, Jurný, Mitro, Vyhlídal, Zubíček (A) – Červenka (C), Röss, Halačka (A), Volf, Šebela, Brabenec, Pavlík, Šichtař, Štulo, Zduba, Kubín.
    Trenér: Marek Moskal

    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Habas) – K. Březina, Jarmara (C), J. Březina, Prokop, Veselý, Cabadaj – Seidenglanz (A), Verner (A), Novotný, Karas, Pospíšil, Hejátko, Pluskal, Mácha, Maurer, Urban, Záruba.
    Trenér: Radek Kučera

    Rozhodčí: Karpíšek – Husák, Viskot

    Diváci: 63
    thejrc.org