Vítkovice – Přerov 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 6:2 (kon.) | HC Litvínov – Hvězda Praha 4:3 (kon.)
Zlín – Třinec 2:4 (kon.) | Slavia – Kladno 4:2 (kon.) | Sparta – Plzeň 3:1 (kon.)
Olomouc – Poruba 0:7 (kon.) | Kometa Brno – HK MD Šumperk 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Tábor 6:0 (kon.)
Jihlava – Motor ČB 4:3 (kon.) | K. Vary – Chomutov 7:0 (kon.)
konec
HC Kometa Brno
2:1 (1:0, 1:0, 0:1)
HK Mladí Draci Šumperk
Čtvrtek 20.10.2022, 18:00 • Winning Group Arena • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    59:09
    Jakub Zubíček si v přečíslení tří proti jednomu vyměnil puk s Jakubem Zdubou, aby nakonec forhendem vypálil pouze do pravého betonu brankáře!
     
    54:35
    Mladí Draci právě vstřelili branku!
    Ještě to bude drama! Po vyhraném vhazování Kryštof Seidenglanz přenesl hru do pravého kruhu, kde zůstal brněnskou defenzivou opomenutý VOJTĚCH PROKOP, za přesně mířenou střelou zápěstím do pravé šibenice Fajmon natahoval vyrážečku marně. Asistence: Kryštof Seidenglanz a Oldřich Verner.
     
    49:48
    Rozhodčí se upískl, čímž sebral Samuelovi Šichtařovi gól. Mylně si totiž myslel, že Ondráček má puk pod kontrolou, krátce po hvizdu brněnský útočník z dorážky poslal kotouč za brankovou čáru.
     
    46:21
    Lukáš Maurer naznačil zakončení, aby nakonec chytře přenesl hru k protější tyčce, avšak František Pospíšil v tutovce promáchl!
     
    44:28
    Šumperk má možnost snížit manko v početní převaze. Na trestnou lavici brněnského týmu usedl Jakub Zduba za hru vysokou holí. Jedná se o dvouminutový trest.
     
    42:09
    Jakub Zduba pro změnu v roli střílejícího hráče. Dostal poměrně dost prostoru mezi kruhy, svižnou střelu směřující do levého horního rohu Ondráček vyrazil vyrážečkou.
     
    39:52
    Závěr druhé třetiny přinesl zmatky před brankou Šumperka. Kometa si na třetí gól ještě musí počkat, Dominik Halačka totiž bekhendovou střelou z otočky neuspěl.
     
    37:30
    Kometa právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Moskala dělají další důležitý krok směrem k vítězství! David Štulo tentokrát v roli asistenta přihrál před bránu JANU BRABENCOVI a ten z bezprostřední blízkosti dokázal propasírovat touš za Ondráčkova záda. Asistence: David Štulo a Matěj Pavlík.
     
    28:01
    Týmový prohřešek Šumperka znamená přesilovku pro Kometu. Hráčů Šumperka se jednu chvíli nacházelo na ledové ploše šest.
     
    18:41
    Premiérová početní převaha čeká na Kometu. Za katr neochotně usedl Kristian Březina, jenž protihráče krosčekoval k ledu.
     
    16:54
    Kometa právě vstřelila branku!
    Krátce po ubráněném oslabení se brněnská Kometa ujímá vedení! Filip Šebela nahrál zpoza brány do pravého kruhu najetému DAVIDU ŠTULOVI, na jehož tvrdou střelu z první do horních pater brány Ondráček nezareagoval včas. Asistence: Filip Šebela.
     
    14:38
    Také druhé vyloučení míří na domácí stranu. Dvouminutový trest za nedovolený zásah do oblasti hlavy a krku vyfasoval Jan Jurný.
     
    11:01
    První přesilovou hru si zahraje hostující Šumperk. Brněnský bek Patrik Antony zastavil po mantinelu sprintujícího protihráče pouze za cenu nedovoleného bránění.
     
    09:42
    Domácí kapitán Michal Červenka tělem odmítl posledního obránce, natlačil se před Ondráčka a ve velké šanci trefil forhendem jeho pravý beton.
     
    03:14
    Po pravém křídle se až před bránu natlačil Dominik Halačka. Z bezprostřední blízkosti na Ondráčka neuspěl, z dorážky neskóroval ani kapitán Červenka!
     
    01:48
    První příležitost gólem nekončí! Samuel Šichtař v přečíslení vybídl k zakončení Filipa Šebelu, ten však zacílil z první těsně vedle levé tyče.
    Marken.cz

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 17. Štulo (Šebela), 38. Brabenec (Štulo, Pavlík) – 55. Prokop (Seidenglanz, Verner)


    HC Kometa Brno: Fajmon (Matoušek) – Spanel, Antony, Jurný, Mitro, Vyhlídal, Zubíček (A) – Červenka (C), Röss, Halačka (A), Volf, Šebela, Brabenec, Pavlík, Šichtař, Štulo, Zduba, Kubín.
    Trenér: Marek Moskal

    HK Mladí Draci Šumperk: Ondráček (Habas) – K. Březina, Jarmara (C), J. Březina, Prokop, Veselý, Cabadaj – Seidenglanz (A), Verner (A), Novotný, Karas, Pospíšil, Hejátko, Pluskal, Mácha, Maurer, Urban, Záruba.
    Trenér: Radek Kučera

    Rozhodčí: Karpíšek – Husák, Viskot

    Diváci: 63
    thejrc.org