Vítkovice – Přerov 5:1 (kon.) | Mountfield HK – Liberec 6:2 (kon.) | HC Litvínov – Hvězda Praha 4:3 (kon.)
Zlín – Třinec 2:4 (kon.) | Slavia – Kladno 4:2 (kon.) | Sparta – Plzeň 3:1 (kon.)
Olomouc – Poruba 0:7 (kon.) | Kometa Brno – HK MD Šumperk 2:1 (kon.) | Mladá Boleslav – Tábor 6:0 (kon.)
Jihlava – Motor ČB 4:3 (kon.) | K. Vary – Chomutov 7:0 (kon.)
konec
Mountfield HK
6:2 (3:2, 0:0, 3:0)
Bílí Tygři Liberec
Čtvrtek 20.10.2022, 17:15 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:15.
     
    Krásný čtvrteční podvečer z královského města! Víkend se blíží, a to znamená jediné: zápasy mládežnických kategorií. Ve skupině B budeme svědky šlágru kola, vedoucí Bílí Tygři Liberec přijedou na led Mountfieldu HK, což samo o sobě slibuje velmi dobrý zápas s nábojem.

    Liberec přijede pod Bílou věž v roli vedoucího celku tabulky, za osm duelů prohrál jenom jednou a o bod vede skupinu před druhou Boleslaví, se 36 vstřelenými góly je navíc nejproduktivnějším týmem skupiny. Hradec naopak prohrál třikrát, jeho forma jde ale nahoru. Po mírně rozpačitém úvodu se rozjel a z pěti utkání vyhrál čtyři. Směrem dopředu zaostává za Libercem jenom o čtyři branky.

    Utkání začíná v 17:15, příjemnou zábavu!
     
    -15
    Úvodní sestavy:

    Mountfield HK: Petřík (Šimon) – Mráz (A), Burda, Janeček, Černý, J. Aschenbrenner, Samek (A) – Jón (C), Hendrych, Pavlík, Voděracký, V. Aschenbrenner, Bolehovský, Vítek, Bednář, Páleník
    Trenér: Luboš Dvořák

    Bílí Tygři Liberec: Pech (Bogač) – Pilíšek, Průšek (A), Seidl, Jarabko, Hrouda, Macháček (C), Král, Ehrenberger – Rozsíval, Pekař, Hájek, Kratochvíl, Šťástka, Kučera, Prokůpek, Maxin, Bajer
    Trenér: Milan Plodek

    Rozhodčí: Bernat – Hájková, Jiruška.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:02
    Zápas začíná vyhraným buly na domácí straně a byl z toho rychlý přechod do útoku. Mráz nabral rychlost na levém křídle a střílel, jeho pokus ale skončil v ochranné síti.
     
    00:24
    Po následném zákroku gólmana a vyhraném vhazování vyplaval kotouč před Jónem, který mohl zakončovat zcela osamocen před Pechem, jenže mu kotouč uskočil v poslední chvíli z hokejky!
     
    01:06
    A Hradec začal utkání ve velkém tlaku. Zanedlouho šly na Pecha další pokusy a nejvážnější ho měl Páleník, který mířil křížem na zadní tyč, hostující brankář musel vytáhnout zákrok lapačkou.
     
    01:29
    Domácí se ale také musí mít na pozoru v zadních řadách, otevřel se totiž prostor pro Hájka a ten jej využil k zakončení z levého kruhu, Petřík ale puk podržel ve výstroji.
     
    02:15
    Jarabko neuspěl se střelou od modré a Lvi podnikají protiútok, který ale skončil velmi brzy. Pavlík totiž hrál i přes signalizaci ofsajdu, tudíž je hra zastavena.
     
    02:46
    Po velké chybě v liberecké rozehrávce mohli jít Hradečtí do vedení! Průšek rozehrával zpoza branky pod sebe do brankoviště, kde ale vůbec nebyl gólman, který vyjel za mantinel pro puk, aby nahrál právě Průškovi. Na hranici brankoviště byl Hendrych, ale nedokázal přes dojíždějícího obránce poslat puk do prázdné!
     
    03:37
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Maxin – 2 min., podrážení.
     
    04:00
    Pekař tak dlouho napadal rozehrávku Hradce za jeho vlastní brankou v signalizovaném ofsajdu, až mu byl odpískán a za úmyslný ofsajd se hra stěhuje před kasu hostí.
     
    04:13
    Hradec právě vstřelil branku!
    I na základě téhle chyby se Lvi dostávají do vedení! Černý z modré posunul puk na Jóna, který hrál z první mezi kruhy na DOMINIKA PAVLÍKA. Jeho pokus z mezikruží propadl Pechovi mezi betony a hosté musí dotahovat – 1:0! Asistence: Jakub Jón, Štěpán Černý.
     
    05:44
    Tomeček sprintoval za nahozením z vlastní poloviny, v rozhodnou chvíli byl ale pomalejší než obránce Liberce, a tak je z toho zakázané uvolnění.
     
    06:09
    Maxin táhl hru po levé straně, byl ale zastaven a Tygři museli útok zakládat znovu.
     
    06:38
    Individuálně to zkoušel Kučera, zůstal ale sám proti třem hráčům a nedostal se ani ke střele. Přestože pak Hradec otočil hru, ztroskotal na přechodu přes střední pásmo.
     
    07:21
    Situaci 3 na 3 táhl Páleník, ale udělal kličku na útočné modré, což mělo za následek ofsajd Hradce.
     
    07:57
    Zajímavou střelu od modré vyslal Macháček a Petříkovi to udělalo hodně problémů, když mu puk proletěl přes lapačku nad břevno. Nakonec je z toho vhazování po pravici domácího gólmana.
     
    08:22
    Prudké nahození Krále pouze kontroloval Petřík a rozehrával hned zpět. Přestože to nebylo přesné, Liberečtí poté vyhodili jenom na zakázané uvolnění.
     
    08:48
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další vyhrané buly v útočném pásmu a Hradec vede už o dvě branky! Vítek si v rohu kluziště udělal prostor a našel přihrávkou před brankou zcela volného ONDŘEJE PÁLENÍKA, který se neunáhlil. Počkal si na vhodný moment zakončení a puk zvedl Pechovi nad lapačku. Takový vstup si určitě hosté nepředstavovali – 2:0! Asistence: Tobiáš Vítek.
     
    09:15
    A mohlo to být už klidně o tři branky, když nečekaně dostal mnoho prostoru na levé straně Samek a šel až do střelby, kterou však Pech dokázal na výstroji utlumit a udržet Liberec ve hře!
     
    10:39
    Tygři se však trápí a čelí dalším tutovkám! Páleník mohl rovnou přidat druhý gól, když si najel do prostoru, kam se odrazil kotouč po souboji. Jeho svižný pokus nad beton Pecha ale skončil jenom na tyči!
     
    11:09
    Navíc jdou hosté do čtyř. Marek Macháček (LIB) si pomohl ve stíhání soupeře drobným háčkem a má to za dvě minuty. První přesilovku domácí využili, využijí i tu druhou?
     
    11:54
    Jón hledal křížem na protější straně osamoceného Pavlíka, do přihrávky se ale skvěle vložil Pilíšek a vyhodil až za Petříkovu branku.
     
    12:26
    Jenom o pár chvil později vyhodili hosté opět a vypadá to, že tuhle přesilovku v klidu ubrání.
     
    12:59
    Oslabení navíc zakončili Severočeši v útočném pásmu a v poklidu se tak udrželi na dvougólovém deficitu.
     
    13:43
    Bolehovský vybojoval kotouč v obranném pásmu a táhl situaci 3 na 2. Poté ale přišla přihrávka na Vojtěcha Aschenbrennera, který zkoušel prohodit Průška, ale bezúspěšně.
     
    14:29
    Nahozená z pravé strany od Hájka má pevně v lapačce Petřík, proto se bude vhazovat v útočném pásmu Tygrů.
     
    14:38
    Liberec právě vstřelil branku!
    Tygři pět a půl minuty před koncem třetiny snižují! Vyhrané buly šlo na Vojtěcha Pilíška, který se rozhodl pro nahození na branku. To navíc tečoval IMRICH MAXIN tak šikovně, že Petřík neměl možnost nijak zasáhnout a Liberec se přibližuje – 2:1! Asistence: Vojtěch Pilíšek.
     
    15:46
    Navíc dostanou hosté přesilovku a mohou hned srovnat. Jakub Jón (MHK) dostává dvě minuty na vražení na hrazení.
     
    16:02
    Zatím se ale Tygrům přesilovka moc nedaří. Kromě parádní stahovačky Krále hosté nepředvedli prakticky nic a Hradec snadno vyhazuje kotouče.
     
    17:08
    Liberec právě vstřelil branku!
    K využití přesilovky však občas stačí jeden dobře provedený rychlý útok a je srovnáno! Pekař táhl kontr po levém křídle, přičemž mu na středu dojížděl DAVID ROZSÍVAL. Pekař mu tak v ideální chvíli pustil puk, Rozsíval se do toho opřel a vymetl křížem zadní vingl – 2:2! Asistence: Daniel Pekař, Pavel Průšek.
     
    17:32
    Hradec právě vstřelil branku!
    Remízový stav ale vydržel ani ne půl minuty. Bednář totiž z mezikruží vyzval JAROSLAVA BOLEHOVSKÉHO, který nabral velkou rychlost, objel obránce a fakticky šel sám na branku. Zakončení si nijak nekomplikoval, Pechovi poslal kotouč nad lapačku a Hradec je zpět ve vedení – 3:2! Asistence: Jakub Bednář, Patrik Hendrych.
     
    19:29
    Liberec dvakrát za sebou vyhodil do středního pásma a otupil tím útočné snahy Hradce. Avšak v momentě, kdy mohl jít do kontru, tak jeho snažení skončilo ofsajdem.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    Divoká první třetina je u konce a rozhodně se bylo na co dívat! Liberec přitom vytěžil z minima maximum, v první třetině nebyl lepším celkem a také rychle prohrával, když to bylo na konci deváté minuty 2:0 pro domácí. Hosté pak ale ukázali svoji sílu během dvou a půl minut, když nejprve v čase 14:38 snížil Imrich Maxin, aby využil přesilovku rychlým útokem na začátku 18. minuty David Rozsíval. Jenže Tygři poté inkasovali za 25 sekund a po gólu Jaroslava Bolehovského vede Hradec 3:2. Další třetina začne za 12 a půl minuty.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:14
    Hradec zahájil třetinu vyhraným buly a po levém křídle se pokoušel skrze Vojtěcha Aschenbrennera dostat do pásma. Usadit se mu tam však nepovedlo a následný pokus skončil ofsajdem.
     
    20:46
    Maxin po ztrátě puku od domácích v útočném pásmu zprava najížděl sám na branku, když byl rychlejší než vracející se Jakub Aschenbrenner. Petříka zkoušel překonat zakončením z bekhendu, hradecký gólman to ale ustál!
     
    21:48
    Kučera vybojoval kotouč na levém křídle a nahodil jej za branku, tam byl ale první Janeček a otáčí hru před branku Pecha.
     
    22:24
    Janeček se do toho posléze navíc opřel a pálil příklepem od mantinelu, Pech sebral puk do lapačky.
     
    22:44
    Pavlík zabojoval na modré čáře a vybojoval situaci 3 na 2, ze které i nejprve střílel. Pokus ale nasměroval jenom do Pechova betonu, Samek z druhé vlny trefil bloky a dorážku obstaral Vojtěch Aschenbrenner, avšak jemu se nepovedlo trefit branku.
     
    23:16
    Filip Samek (MHK) pak musel nastalou situaci vzadu hasit podražením Kratochvíla, a tak míří na dvě minuty na trestnou.
     
    23:55
    Domácím se však poměrně dobře daří bránit a Liberec se nedostal k přímé střele na branku.
     
    24:33
    Přesto to hosté sehráli velmi nebezpečně a Kratochvíl mezi kruhy tečoval pokus od modré. Petřík šel navíc do protipohybu, ale kotouč se nakonec stočil mimo tři tyče.
     
    25:36
    Přesilovka je pryč a Hradec se ubránil. Navíc mohl rozvíjet útok a Vítek vyslal Voděrackého po pravé straně dopředu, který pusitl posléze za sebe na Vojtěcha Aschenbrennera. Jeho svižný pokus ale skončil na betonu Pecha.
     
    26:21
    Vítek s Vojtěchem Aschenbrennerem posléze navíc vyjeli do situace 2 na 1, kterou ale Vítek nevyřešil v první fázi dobře.
     
    26:52
    Hra se musela přerušit poté, co Petřík ztratil po zákroku nůž od brusle a musel si ho zpět nasadit. Po krátké úpravě výstroje však může pokračovat.
     
    27:15
    Vítek vybojoval aktivní prací puk u vlastního mantinelu v útočném pásmu a propracoval se až ke střele, kterou Pech chytl. Celou situaci šlo ale řešit lépe, nahrávkou mezi kruhy pro osamoceného Voděrackého, který by pálil přímo z osy.
     
    27:52
    Pavlík přetlačil v souboji za brankou Liberce Jarabka a vracel pod sebe pro Mráze, jehož tvrdá střela od modré ale skončila jenom na Pechově výstroji. Domácí teď zmáčkli svého soupeře v pásmu.
     
    28:58
    Hájek posunul doprava na Rozsívala, kterému ale nahození zpátky do útočného pásma nesedlo a bylo z toho jenom vyhození na vlastní střídačku.
     
    29:19
    Černý nabral rychlost na křídle a protlačil se až před Pecha, který ale kontroloval kotouč bez potíží betonem.
     
    30:03
    Kratochvíl využil toho, že mohl proskočit mezi dvěma hráči Hradce bez problémů, kdyby totiž jeden z nich hrál, bylo by Hradeckých na ledě moc. Z rychlého brejku ale Liberec nic nevytěžil, naopak poté přešel do ofsajdu.
     
    30:49
    Samek předvedl parádní akci, které jenom díky Pechovi neskončila gólem! Z modré si totiž protáhl puk přes tři obránce až do zakončení a hostujícímu gólmanovi tlačil puk nad beton, Pech ale včas vyjel a zmenšil úhel!
     
    31:05
    Tygři se dostali dopředu díky Pekařovi, který byl na levém křídle natolik aktivní, že se propracoval až před Petříka. Ten si proti jeho střele nebyl příliš jistý, ale nakonec bez potíží zasáhl.
     
    31:46
    Liberec dlouho držel pásmo, stačila však jedna nepřesná přihrávka od Kučery na modrou a bylo po všem. Navíc to v další fázi mohl potrestat Vojtěch Aschenbrenner, který zůstal zcela nepokrytý na pravém kruhu, ale trefil z první jenom vyrážečku Pecha!
     
    33:05
    Jón získal puk po souboji v útočném pásmu a posouval ho nalevo pro rozjetého Vojtěcha Aschenbrennera, ke kterému se ale puk už přes vracejícího se obránce nedostal.
     
    33:51
    Pro ohromném propadu liberecké obrany vznikla situace dva na nikoho, kterou založil výborným vybojováním puku Vojtěch Aschenbrenner. Posléze posunul rychlejšímu Pavlíkovi, který si kotouč v kličce zasekl a tlačil ho forhendem za beton ležícího Pecha, ale netrefil ideálně, hostující gólman navíc v pohybu vykopl branku z pozice!
     
    34:08
    Patrik Hendrych (MHK) sice v útočném pásmu vybojoval kotouč, ale pomohl si k tomu podražením soupeřova obránce. Proto dostává dvě minuty.
     
    34:38
    Jarabko sice pod tlakem přišel o puk, rychlý brejk Lvů ale skončil po pár sekundách ofsajdem.
     
    35:18
    Liberečtí sice sehráli rychlou kombinaci na jeden dotek a Rozsíval měl z pravého kruhu zakončovat, ale měl před sebou bránícího hráče a neměl prakticky jinou možnost, než jej jenom nastřelit.
     
    36:01
    Tentokrát se do puku opřel na vrcholku kruhů Král, Petřík ale pokus viděl a včas dokázal reagovat. Následné strkanice před brankou Hradce na situaci již nic neměnily.
     
    36:08
    Domácí tuhle přesilovou hru ustáli a pokračují dále v plném počtu hráčů.
     
    36:46
    Rozsíval byl na levém křídle rychlý a přebruslil přes celou plochu až do protějšího rohu v útočném pásmu, odkud tlačil přihrávku před branku. Ta sice byla sražena, přesto se ale dostala ke Šťástkovi, který byl rázem sám před brankou. Petříkovi ale zblízka napálil jenom beton!
     
    37:29
    Samek vybojoval puk ve středním pásmu a přebruslil až na pravý kruh, odkud nahodil na Pechovu branku. Nikdo se však nenacházel na hranici brankoviště připraven k dorážce.
     
    38:17
    Tygři dohrají třetinu v oslabení. Matyáš Kratochvíl (LIB) si přidržel rychlejšího Černého a za tenhle faul je odeslán na dvě minuty za trestnou.
     
    38:54
    Sražený pokus od Vojtěcha Aschenbrennera skončil v ochranné síti, proto se bude vhazovat po levici Pecha.
     
    39:03
    Na začátku poslední minuty druhé třetiny hosté vyhazují až za Petříka, který pomohl s rozehrávkou.
     
    39:41
    Zajímavá přihrávka na Jakuba Aschenbrennera přišla od Jóna a domácí obránce zblízka střílel mezi Pechovy betony, hostující gólman si ale celou tuhle situaci pohlídal.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    I ve druhé třetině byl aktivnějším týmem Hradec, ale na čtvrtou branku stále čeká. Oproti Liberci byl častěji na kotouči a nebezpečnější směrem dopředu, Tygry ale dnes drží Daniel Pech, který předvedl několik skvělých zákroků včetně vychytání Dominika Pavlíka v situaci dva na nikoho. Hostům se nedařily ani přesilové hry, které měli dvě. Pokud chtějí odvézt z Hradce alespoň bod, musí do třetí třetiny, která začne za 13 minut, zabojovat.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:06
    Hradec dohrává ještě přesilovku po vyloučení Kratochvíla. Sice vyhrál buly, ale posléze ztratil jeden z obránců puk a Petřík musel zasahovat.
     
    40:16
    Z vyloučení Kratochvíla zbývají už jenom dvě sekundy a Liberec tohle ubrání, neboť se bude ještě jednou vhazovat před hradeckou brankou.
     
    41:18
    Do třetí třetiny domácí nevstoupili zcela ideálně a Liberec je aktivnějším týmem, ale zatím se nemůže propracovat do vyložené šance.
     
    41:56
    Maxin stáhl hru na sebe a přes padajícího obránce se mu povedlo vystřelit na bližší tyč, Petřík ale vyrážečkou odrazil puk mimo nebezpečnou zónu.
     
    42:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Lvi ale odskakují na dvě branky a jsou blíže třem bodům! Výbornou práci v tomhle případě předvedl zejména Černý, který po přihrávce od Jakuba Aschenbrennera stáhl hru až do rohu, navázal na sebe dva obránce a poslal kotouč před gólmana na výborně postaveného JAROSLAVA BOLEHOVSKÉHO. Ten už jenom doklepl do prázdné – 4:2! Asistence: Štěpán Černý, Jakub Aschenbrenner.
     
    44:26
    Liberec se ale hned po inkasovaném gólu usídlil v útočném pásmu a Kučera zpoza branky zkoušel nahrát na spoluhráče na kruzích, přihrávka ale neprošla.
     
    45:19
    Černý podržel puk na holi a poslal jej pro Pavlíka, který ale neměl potřebnou rychlost, aby přebruslil dva obránce.
     
    46:02
    Průšek se na pár metrech zbavil elegantní otočkou hned dvou obránců a rozehrával směrem dopředu, jenže se jeho spoluhráči nedostali k zakončení.
     
    46:33
    Zatímco Liberec vytvořil zakázané uvolnění, Hradec kontroval ofsajdem. Vhazovat se tak po dvou svižných přerušeních bude ve středním pásmu.
     
    47:03
    Vojtěch Aschenbrenner nedostal kotouč z obranného pásma a hosté mohli prostřídat bez toho, aniž by ztratili pozice. Navíc si Liberec vybojoval přesilovou hru a je ve výhodě.
     
    47:45
    Filip Samek (MHK) totiž nešikovně dohrál Průška ostře na mantinel a dostává dvě minuty za krosček. Tygři se tak mohou vrátit zpět do zápasu.
     
    48:13
    Nepřehledná situace před brankou Hradce, jisté je však to, že Petřík bez potíží zasáhl a je nařízeno vhazování po jeho pravici.
     
    48:44
    Hradec právě vstřelil branku!
    V oslabení odskakují Lvi do trháku a pravděpodobně si tenhle duel už pohlídají! Nepřesnou přihrávku na modrou totiž vypíchl VOJTĚCH ASCHENBRENNER a mazal sám na branku. Proti Pechovi si nedělal problémy, zvolil rychlou kličku na forhend a zasunul za beton hostujícího gólmana – 5:2! Bez asistence.
     
    48:49
    Krátce nato navíc přichází Liberec o přesilovku. Matyáš Kratochvíl (LIB) podrazil jednoho z domácích a bude se hrát 4 na 4.
     
    49:44
    Pěknou individuální akci předvedl na konci hry 4 na 4 Pekař, který ve velké rychlosti přešel na pravé straně přes protihráče až do zakončení, vůči Petříkovi byl ale příliš blízko a nedokázal puk zvednout tak, jak by si přál.
     
    50:47
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přesilovku využil Hradec dvě sekundy před jejím koncem a tohle už je trochu i debakl. Jón měl chvíli prostoru u mantinelu na pravé straně a vymyslel parádní přihrávku na DOMINIKA PAVLÍKA, který si sjel před branku z kruhů. Pech sice dokázal reagovat, vystrčený beton do prostoru byl ale málo – 6:2! Asistence: Jakub Jón.
     
    51:33
    Ondřej Páleník (MHK) míří jako pátý hradecký hráč na trestnou. V souboji u mantinelu totiž zašlapoval puk, za což dostává menší trest.
     
    51:49
    Ani tentokrát si Tygři přesilovku neužijí dlouho. Ven jde po 16 sekundách Adam Král (LIB) za podrážení a bude se tak 1:44 hrát 4 na 4.
     
    52:16
    Vítek sice nejprve nerozjel nadějný brejk 3 na 2, puk si ale podržel a nakonec to vzal sám na sebe. Jeho pokus z vrcholku kruhů šel ale vysoko nad.
     
    53:10
    V situaci 4 na 4 se spíše nehraje než hraje. Liberec se dostal dvakrát za sebou do ofsajdu, Hradec má naopak vývoj duelu bezpečně pod kontrolou.
     
    53:33
    Hradec sice hraje v plném počtu, na potenciální využití přesilovky ale mají jenom 16 sekund. A vzhledem k tomu, že čekají za svou brankou, tak to moc reálně nevypadá.
     
    54:27
    Lvi drží hru před brankou Pecha a vytvářejí si šance, přičemž nejvážnější pokus měl z mezikruží Vojtěch Aschenbrenner. Pech ale dobře viděl a vyrazil betony.
     
    55:43
    Burda se pokusil ustát souboj, ve kterém byl zdvojen, o kotouč ale u mantinelu přišel. Liberec je v posledních minutách častěji na puku, ale směrem dopředu nedokáže Petříka pořádně ohrozit.
     
    56:23
    V rohu kluziště zůstali osamoceni Tadeáš Burda (MHK) a Daniel Pekař (LIB). Ti se chystali na střet, do kterého ale Pekař nechtěl tolik jít. Po signalizaci trestu od rozhodčího se však Pekař na hlavního Bernata zle obořil, za což slízl ještě dvě minuty za nesportovní chování navrch. Proto mají domácí přesilovou hru.
     
    57:53
    Samek se na levém kruhu propracoval až ke střele téměř z hranice brankoviště a zamířil nad Pechovu lapačku, ale netrefil prostor mezi třemi tyčemi.
     
    58:38
    Snížit mohl Liberec ještě poté, co Hrouda, sloužící jeden menší trest za Pekaře, vyjel po návratu na led za vyhozeným pukem a předložil ho z druhé vlny dojíždějícímu Prokůpkovi, jenže ten jenom trefil přesunujícího se Petříka!
     
    59:05
    Černý neuspěl s kličkou na modré jakožto obránce, brejk z toho ale Tygři nevytvořili. Naopak se hra přesunula do středního pásma a oba celky bojují o puk.
     
    59:45
    Liberec sice dohrává utkání s pukem, domácí se však již nikam neženou. O výsledku je totiž rozhodnuto.
     
    Konec zápasu.
     
    Liberec tak padl teprve podruhé v sezoně, když prohrál na ledě Hradce 2:6. O výhře však rozhodli domácí, kteří byli po drtivou duelu lepší, až v poslední třetině. Tu totiž otevřeli nejlepším možným způsobem a po gólu Jaroslava Bolehovského ve 43. minutě vedli 4:2. Definitivní zlom však zařídil ve vlastním oslabení Vojtěch Aschenbrenner, který vypíchl nepřesnou přihrávku a rozjel se do úniku, jenž skončil gólem. Jenom o pár chvil později přišel navíc šestý gól a poté se už jenom dohrávalo. Po výhře 6:2 tedy Lvi zůstávají stále na třetím místě tabulky a udrží si odstup od týmů pod sebou.
     
    Z mé strany je to dnes z ČPP Arény již vše. Přeji vám krásný zbytek pracovního týdne a někdy příště se z Hradce budu těšit na počtenou!
     
    Dnešní utkání sledovalo 78 diváků. (19:26:20)
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 5. Pavlík (Jón, Černý), 9. Páleník (Vítek), 18. Bolehovský (Bednář, Hendrych), 43. Bolehovský (Černý, J. Aschenbrenner), 49. V. Aschenbrenner, 51. Pavlík (Jón) – 15. Maxin (Pilíšek), 18. Rozsíval (Pekař, Průšek)


    Mountfield HK: Petřík (Šimon) – Mráz (A), Burda, Janeček, Černý, J. Aschenbrenner, Samek (A) – Jón (C), Hendrych, Pavlík, Voděracký, V. Aschenbrenner, Bolehovský, Vítek, Bednář, Páleník
    Trenér: Luboš Dvořák

    Bílí Tygři Liberec: Pech (Bogač) – Pilíšek, Průšek (A), Seidl, Jarabko, Hrouda, Macháček (C), Král, Ehrenberger – Rozsíval, Pekař, Hájek, Kratochvíl, Šťástka, Kučera, Prokůpek, Maxin, Bajer
    Trenér: Milan Plodek

    Rozhodčí: Bernat – Hájková, Jiruška

    Diváci: 78
    thejrc.org