Hvězda Praha – Sparta 5:2 (kon.) | Kladno – K. Vary 3:5 (kon.) | Motor ČB – Pardubice 1:2 (kon.)
Chomutov – HC Litvínov 4:3 (po pr.) | Přerov – Olomouc 2:3 (po pr.) | Plzeň – Slavia 3:0 (kon.)
Třinec – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Poruba – Zlín 3:2 (po pr.) | HK MD Šumperk – Vítkovice 1:2 (1:2 po s.n.)
Havlíčkův Brod – Mountfield HK 1:6 (kon.) | Tábor – Jihlava 2:3 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 3:6 (kon.)
konec
BK Havlíčkův Brod
1:6 (0:1, 1:4, 0:1)
Mountfield HK
Sobota 22.10.2022, 13:45 • Zimní stadion Kotlina • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu 10. kola Extraligy dorostu, ve kterém na sebe narazí BK Havlíčkův Brod a Mountfield HK. Utkání začíná v 13:45.
     
     Mountfield HK

    Hradec Králové měl na kontě po úvodních třech kolech pouze tři body. Především prohra s Havlíčkovým Brodem byla dost překvapivá. Od té doby se ale rozehrál do parádní formy. Z posledních šesti duelů odešel jako poražený pouze jednou, prohrál v Českých Budějovicích. Naopak ovšem porazil oba týmy z čela tabulky – Mladou Boleslav i Liberec. S dvoubodovou ztrátou je tak za nimi v tabulce na třetím místě.

    Velkou pozornost na sebe poutají dvojčata Aschenbrennerovi. Obránce Jakub Aschenbrenner (3+11) se dělí s forvardem Dominikem Pavlíkem (7+7) o pozici nejproduktivnějšího hráče týmu, útočník Vojtěch Aschenbrenner je pak nejlepším střelcem (9+3). V produktivitě vyčnívají také útočník Jakub Jón (4+9) s bekem Štěpánem Černým (1+10).
     
     BK Havlíčkův Brod

    Přestože je celek z Vysočiny na předposledním místě, zatím se mu daří nad všeobecné očekávání. Ze sedmého místa ztrácí na čtvrtou příčku pouhý jeden bod a k tomu má ještě zápas k dobru. Bruslařům se podařilo hned v úvodu překvapit oba východočeské kluby, na začátku října pak v prodloužení porazili Tábor a po samostatných nájezdech i jihlavskou Duklu. S větším rozdílem zatím podlehli jen Liberci.

    Velkou zásluhu na překvapivých výsledcích mají oba brankáři David Račan s Lukášem Kamenickým. V poli pak Havlíčkův Brod výrazné lídry nemá. Nejproduktivnější je útočník Tadeáš Koubek (7+2), který je navíc suverénně nejlepším střelcem týmu, bodově se daří také obránci Patriku Mrtkovi (1+7). Za zmínku stojí také příspěvek beka Lukáše Kachlíře (0+5). Nastoupil do všech zápasů svého týmu, přestože věkem spadá teprve do kategorie osmých tříd.
     
    Poslední vzájemné utkání

    Jak už jsem dvakrát uvedl, první zápas v Hradci Králové překvapivě vyhrál Havlíčkův Brod. Převahu měli domácí, jenže Bruslaři byli efektivnější. Díky přesilovým hrám si vypracovali ve druhé periodě čtyřgólový náskok. Východočeši se ve třetí třetině ještě dostali na dostřel, vyrovnat se jim už ale nepodařilo. Může se celku z Vysočiny podařit něco podobného zopakovat?

    22.09.2022 Hradec Králové – Havlíčkův Brod 4:5 (0:0, 2:4, 2:1)

    Branky a nahrávky: 32. V. Aschenbrenner (Pavlík), 36. V. Aschenbrenner (Jón, J. Aschenbrenner), 43. Bolehovský (Hendrych, J. Aschenbrenner), 52. Bednář (Páleník) – 22. Vaněk (Adam, Dvořák), 26. Křížek (Koubek, Mrtka), 29. Adam (Dvořák), 31. Koubek (Kachlíř, Mrtka), 41. Koubek (Mrtka).
     
    Úvodní sestavy:

    BK Havlíčkův Brod: Kamenický (Račan) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam, Ondruš, Teml, Danyljuk – Křížek, Koubek, Nový (A) – Dvořák, Frühbauer, Kozlík – Kraučuk, Adamec, Suchý – Hospodka
    Trenér: Duben

    Mountfield HK: Petřík (Meišner) – Mráz (A), Samek (A), Burda, Janeček, Černý, J. Aschenbrenner, Forejtek – Pavlík, Hendrych, Voděracký, V. Aschenbrenner, Jón, Vítek, Bolehovský, Páleník
    Trenér: Dvořák

    Rozhodčí: Veinfurter – Všetečka, Šesták.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:14
    Puku se ujali domácí. Hned ale špatně rozehráli. I když rychle získali kotouč zpět, pokus Tadeáše Koubka o využití hybridu skončil zakázaným uvolněním.
     
    00:49
    Hosté se usadili v pásmu Havlíčkova Brodu. Filip Samek vyslal od modré čáry prudký projektil, mířil ale mimo bránu.
     
    02:39
    Jedna chybná přihrávka ve vlastním pásmu dostala Bruslaře pod obrovský tlak. Hosté roztočili v útočném pásmu kolotoč, ke střele se ale nedostali. Naopak Vojtěch Petřík musí na druhé straně zasahovat po rychlém protiútoku Havlíčkova Brodu.
     
    03:40
    Teď se pro změnu v útoku usadili domácí. Ani oni se ale k ohrožení brány nedostali. Filip Ondruš mířil od modré čáry nepřesně.
     
    04:31
    Tobiáš Vítek si připravil puk ke střele na levém kruhu, zápěstím domácí svatyni ale netrefil.
     
    05:48
    Oliver Forejtek chtěl střílet od modré čáry, rychle k němu ale přistoupil Petr Hospodka a jeho pokus zablokoval. Domácí pak nicméně vyhodili puk jen na zakázané uvolnění.
     
    06:18
    Dominik Pavlík poslal intuitivně puk bekhendem před bránu Havlíčkova Brodu, tam ale byli pouze hráči v bílém – tedy domácí.
     
    06:46
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Danyljkuk – 2 min., krosček.
     
    07:29
    Vojtěch Aschenbrenner hledal přihrávkou přes osu hřiště Jakuba Jóna, puk mu dal ale nepřesně, hosté tak nemohli zakončit. Havlíčkův Brod se následně osvobodil.
     
    08:37
    V závěru oslabení se domácí opět osvobodili dlouhým vyhozením.
     
    08:46
    Domácí jsou v plném počtu. Hradec Králové sice podstatnou část strávili v pásmu soupeře, k nebezpečnému zakončení se ale nedostali.
     
    10:04
    Po nečekaném odrazu kotouče se mezi kruhy dostal Petr Hospodka, kterého hosté zastavili v dobré pozici jen za cenu faulu.
     
    10:04
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    J. Aschenbrenner – 2 min., hákování.
     
    10:48
    Patrik Mrtka vystřelil od modré čáry. Před bránou dobře stínil Lukáš Nový, kterému se navíc podařilo tečovat kotouč, ten ale nakonec mířil mimo tři tyče.
     
    11:46
    Teď už se Hradec Králové brání úspěšně. Podruhé v krátkém sledu vyhodil puk přes všechny čáry.
     
    12:04
    Ani Havlíčkův Brod početní výhodu nevyužil k většímu ohrožení brány. Hosté už jsou kompletní.
     
    12:24
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Suchý – 2 min., zdržování hry / zašlapování puku.
     
    12:50
    Hradec právě vstřelil branku!
    Nejlepší střelec Hradce Králové přidává další gól! VOJTĚCH ASCHENBRENNER dostal přihrávku na vrcholek pravého kruhu, kde se z první opřel do kotouče a nekompromisní tvrdou ránou o břevno otevřel skóre. Asistence: Jakub Jón, Dominik Pavlík.
     
    15:39
    Lukáš Kachlíř sebral puk ve vlastním pásmu a přes dva hráče se s ním dostal až do útoku. Tam vystřelil z levého kruhu přes obránce, jeho rána ale mířila doprostřed brány, takže si s ní Vojtěch Petřík bez problému poradil.
     
    16:24
    Dominik Pavlík se šikovně obtočil kolem havlíčkobrodské brány a snažil se zasunout puk do sítě. Lukáš Kamenický ho se štěstím betony přitlačil k brankové konstrukci. Kotouč mu nakonec vypadl, ale to už bylo po odpískání.
     
    18:09
    Hra se přelévala ze strany na stranu, až teď se ale do zakončení dostal domácí celek. Filip Kozlík měl před sebou volný prostor na pravém křídle. Možná chtěl do poslední chvíle přihrávat, a tak jeho střela nakonec neměla takovou razanci, jakou by potřebovala.
     
    19:39
    Tempo se v posledních minutách zvýšilo, vytratila se ale přesnost. Oba celky se střídají v zakládání útočných akcí, žádná z nich ale zatím nikam nevede.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina byla opticky poměrně vyrovnaná. Když se ale jeden z celků usadil v útočném pásmu, větší kvalita byla vidět na straně Hradce Králové. Hosté si přeci jen v zakončení počínali o kousek lépe. Po první třetině vedou nejtěsnějším možným rozdílem, v přesilové hře se prosadil Vojtěch Aschenbrenner. Druhá perioda začne přibližně v 14:28.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:24
    Domácí začali aktivně. Puk po buly sice nezískali, ale díky aktivnímu napadání donutili soupeře k vyhození na zakázané uvolnění.
     
    20:59
    Bruslaři teď zamkli svého soupeře v pásmu, jenže se nedostali do střelecké pozice.
     
    21:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté hned z první útočné akce ve druhé třetině odskakují do dvoubrankového vedení. Střelu z levého křídla domácí brankář ještě vyrazil, z dorážky se už ale ONDREJ PÁLENÍK prosadil. Asistence: Tobiáš Vítek, Štěpán Černý.
     
    22:46
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Hendrych – 2 min., držení.
     
    24:13
    Tahle přesilová hra domácím vůbec nevychází, ještě se ani pořádně nepodívali do útočného pásma. Naopak sám na bránu ujížděl Dominik Pavlík, kterého v poslední chvíli zastavil až Patrik Mrtka.
     
    24:46
    Hosté v plném počtu.
     
    25:02
    Bruslaři se teď drží v útočném pásmu. Puk se dostal na pravý kruh k Martinu Dvořákovi, který bez přípravy trefil bližší tyč!
     
    26:37
    Petr Hospodka vedl útok po levém křídle a za modrou čárou vystřelil přes obránce. Byla to ale spíš propagační střela, se kterou Vojtěch Petřík neměl žádné problémy.
     
    27:03
    Teď už se hostující brankář zapotil. Po střele od modré čáry ještě zblízka dorážel Lukáš Nový, který jen tak tak nepropasíroval puk skrz brankářovu výstroj.
     
    28:54
    Domácí propadli v útočném pásmu a Hradec Králové rychle postupoval dopředu ve čtyřech proti dvěma bránícím hráčům. Hned první přihrávku ale hosté pokazili.
     
    29:21
    Martin Dvořák měl před sebou dost prostoru a vyslal prudkou střelu zápěstím z osy hřiště, Vojtěch Petřík ji lapačkou zvedl nad bránu.
     
    29:44
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Bolehovský – 2 min., nedovolené bránění.
     
    30:24
    Tadeáš Koubek dostal nabito na pravý kruh, kde se z první opřel do kotouče. Vyslal prudkou ránu, která nebyla špatně umístěná. Vojtěch Petřík na ni ale dobře viděl a vytěsnil ji vyrážečkou.
     
    31:17
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté se ve vlastním oslabení dostávají do tříbrankového trháku. Havlíčkobrodští obránci špatně rozehráli přímo na hůl VOJTĚCHA ASCHENBRENNERA, který sjel před bránu a zblízka zavěsil bekhendem puk přímo pod břevno. Bez asistence.
     
    31:44
    Hosté v plném počtu.
     
    33:38
    Patrik Mrtka vystřelil prudce od modré čáry, jeho střela byla ale hodně nepřesná.
     
    33:48
    Bruslaři si vytvořili tlak před brankovištěm. Filip Ondruš se dostal až před bránu, odkud nebezpečně dorážel. Hosté hasili situaci za pomoci faulu.
     
    33:48
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Černý – 2 min., hákování.
     
    34:37
    Havlíčkův Brod právě vstřelil branku!
    Domácí nejprve ztratili kotouč, ale dostali se k němu zpátky. Tadeáš Koubek přihrál do pravého kruhu, kde z první vystřelil LUKÁŠ NOVÝ. Puk i díky teči hostujícího obránce propadl brankářovi mezi betony. Asistence: Tadeáš Koubek.
     
    34:37
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Nový – 2 min., krosček.
     
    35:33
    Vyloučení v týmu BK Havlíčkův Brod:
    Hospodka – HL, příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    36:18
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté přesilovou hru pět na tři brzy využívají. JAKUB ASCHENBRENNER dostal přihrávku od svého dvojčete na modrou čáru, kde napřáhl a vyslal přízemní střelu, který brankářovi propadla mezi betony. Havlíčkobrodský gólman toho pravděpodobně příliš neviděl. Asistence: Vojtěch Aschenbrenner.
     
    37:33
    Domácí v plném počtu.
     
    38:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Hosté se prosazují popáté! PATRIK HENDRYCH se prosadil střelou o tyč od modré čáry. Ani tentokrát toho domácí gólman asi moc vidět nemohl. Asistence: Jakub Jón, Vojtěch Aschenbrenner.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Po poměrně vyrovnané první třetině už ve druhé části hry dostali hosté zápas pod kontrolu. Postupně si vypracovali čtyřbrankový náskok. Domácí se prosadili jednou, i když jejich gól zatím není uvedený v oficiálním zápise o utkání. Důvodem je, že se podle všeho po gólu Havlíčkova Brodu nespustila časomíra. Následné vyloučení má totiž stejný čas jako tomu předcházející gól, což je z logiky věci nesmysl. Zapisovatel si teď podle mého láme hlavu, jak situaci vyřešit. Třetí třetina začne přibližně v 15:15.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:01
    Střídání v týmu BK Havlíčkův Brod:
    ze hřiště odchází Kamenický, přichází Račan.
     
    40:38
    Tadeáš Adam střílel od modré čáry, přes hromadu hráčů před sebou puk na bránu ale nedostal.
     
    41:06
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Páleník – 2 min., faul kolenem.
     
    41:33
    Dominik Pavlík ve vlastním oslabení postupoval dopředu po pravém křídle, bekhendem ale z úhlu minul bránu.
     
    42:00
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    Samek – 2 min., krosček.
     
    42:34
    Tadeáš Koubek se s Patrikem Mrtkou dvakrát překřížili na modré čáře, nakonec vystřelil havlíčkobrodský obránce. Vojtěch Petřík měl ale dobrý výhled a puk chytil do náruče.
     
    43:06
    Hradec Králové už se brání ve čtyřech. Domácí během dvojnásobné početní převahy vyslali jen jednu střelu na bránu.
     
    43:45
    Hosté se brání úspěšně. Teď už soupeře nepouštějí přes vlastní modrou čáru.
     
    44:00
    Hosté v plném počtu.
     
    44:12
    Vyloučení v týmu Mountfield HK:
    J. Aschenbrenner – 2 min., nedovolené bránění.
     
    44:56
    Patrik Mrtka vyslal střelu z vrcholku levého kruhu, hostující brankář jeho pokus vyrazil do rohu kluziště.
     
    45:31
    Patrik Mrtka vyslal další střelu, tentokrát od modré čáry u pravého mantinelu. Spoluhráči se ještě snažili jeho střelu tečovat, to se jim ale nepodařilo.
     
    46:12
    Hosté v plném počtu.
     
    46:57
    Jakub Aschenbrenner jen tak tak udržel puk na modré čáře v útočném pásmu, hosté jsou ale stejně vykázáni ven. Provinili se postavením točícího hráče v brankovišti.
     
    48:34
    Hosté dlouho motali soupeře v jeho pásmu, nevytěžili z toho ale žádnou střelu na bránu. Pak se dopředu dostali domácí. Tadeáš Koubek se pokusil a efektní zakončení mezi nohama, hostující brankář ale jeho střelu vyrazil pravým betonem.
     
    50:05
    Petr Hospodka zakončil po objetí hostující brány, Vojtěch Petřík se ovšem přesunul včas. Štěpán Adamec mu teď možná vyčítá, že nezvedl hlavu, protože on byl mezi kruhy úplně sám.
     
    52:48
    Hosté se řítili do přečíslen dvou na jednoho. První přihrávku Lukáš Kachlíř zastavil, přesto se puk vrátil k Jakubu Jónovi. Jeho střelu z pravého kruhu pak David Račan zastavil.
     
    56:20
    Filip Samek se proháčkoval až před brankoviště, kde byl úplně sám. Poslal domácího brankáře k ledu, pak už ale nestačil puk zasunout kolem tyče do brány, i když tam místo bylo.
     
    57:35
    Dominik Pavlík prosvištěl po levém křídle a vystřelil zápěstím, jeho rána mířila ale příliš vysoko.
     
    57:51
    Hradec právě vstřelil branku!
    A ještě jeden zásah Hradce Králové. JAKUB JÓN dostal přihrávku před brankoviště, odkud prostřelil domácího brankáře kolem tyče. Asistence: Štěpán Černý, Jakub Aschenbrenner.
     
    59:57
    V samotném závěru se ještě dostali hosté do přečíslení dvou na jednoho, které zakončil z pravé strany Dominik Pavlík, David Račan ale jeho zakončení dokázal zastavit ramenem.
     
    Konec zápasu.
     
    Ve třetí třetině už bylo rozhodnuto, domácí neměli síly na to, aby se pokusili nepříznivému výsledku vzdorovat. Naopak hosté si vytvořili ještě několik šancí a jednu z nich také proměnili. Z Kotliny si tak odváží tři body po jednoznačném vítězství. (15:45:23)
    Marken.cz

    Milan Sochor

    Branky a nahrávky: 35. Nový (Koubek) – 13. V. Aschenbrenner (Jón, Pavlík), 22. Páleník (Vítek, Černý), 32. V. Aschenbrenner, 37. J. Aschenbrenner (V. Aschenbrenner), 39. Hendrych (Jón, V. Aschenbrenner), 58. Jón (Černý, J. Aschenbrenner)


    BK Havlíčkův Brod: Kamenický (41. Račan) – Mrtka (C), Kachlíř, Adam, Ondruš, Teml, Danyljuk – Křížek, Koubek, Nový (A) – Dvořák, Frühbauer, Kozlík – Kraučuk, Adamec, Suchý – Hospodka
    Trenér: Duben

    Mountfield HK: Petřík (Meišner) – Mráz (A), Samek (A), Burda, Janeček, Černý, J. Aschenbrenner, Forejtek – Pavlík, Hendrych, Voděracký, V. Aschenbrenner, Jón, Vítek, Bolehovský, Páleník
    Trenér: Dvořák

    Rozhodčí: Veinfurter – Všetečka, Šesták
    ocianews.com