Hvězda Praha – Sparta 5:2 (kon.) | Kladno – K. Vary 3:5 (kon.) | Motor ČB – Pardubice 1:2 (kon.)
Chomutov – HC Litvínov 4:3 (po pr.) | Přerov – Olomouc 2:3 (po pr.) | Plzeň – Slavia 3:0 (kon.)
Třinec – Kometa Brno 2:3 (kon.) | Poruba – Zlín 3:2 (po pr.) | HK MD Šumperk – Vítkovice 1:2 (1:2 po s.n.)
Havlíčkův Brod – Mountfield HK 1:6 (kon.) | Tábor – Jihlava 2:3 (kon.) | Liberec – Mladá Boleslav 3:6 (kon.)
konec
Bílí Tygři Liberec
3:6 (1:3, 1:2, 1:1)
BK Mladá Boleslav
Sobota 22.10.2022, 16:30 • Svijanská aréna, Liberec • Extraliga dorostu • Skupina Střed
Partner:
     
    58:14
    Tohle je ale pro domácí rána. Tomáš Prokůpek si špatným postupem na buly vykoledoval dvě minuty za zdržování hry.
     
    57:46
    Liberec právě vstřelil branku!
    Velmi povedenou individuální akci předvedl MATĚJ BAJER, který si převzal Macháčkovu přihrávku, pronikl s pukem na holi až do útočného pásma a z mezikruží propálil gólmana Vystrčila! Asistence: Marek Macháček.
     
    57:02
    Vojtěch Beran mohl ještě zvýraznit mladoboleslavský náskok, když uháněl sám na branku. Souboj muže proti muži lépe zvládl Štěpán Bogač mezi tyčemi.
     
    55:13
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Teď už ale nejspíš je definitivně rozhodnuto. Patrik Král v útočném pásmu vyhrál buly přímo na hůl ADAMA KURKY, který se trefil naprosto přesně pod horní tyčku! Asistence: Patrik Král.
     
    52:53
    Bruslaři v oslabení ujeli do přečíslení. Lisler našel najíždějícího Patrika Krále, proti kterému se výborně přemístil Štěpán Bogač! Skvělý zákrok libereckého brankáře ještě drží domácí naděje.
     
    52:16
    A je tu další vyloučení, Liberec si znovu zahraje přesilovku. Za hrubost jde pykat Jan Fišer.
     
    50:03
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Král – 2 min., nedovolené bránění.
     
    47:38
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Maxin – 5 min. + OK, bitka,
    Pekař – 5 min. + OK, bitka,
    Šťástka – 2 min., hrubost.

    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Průšek – 5 min. + OK, bitka,
    Křivánek – 5 min. + OK, bitka.
     
    47:38
    Ve středním pásmu vznikla obrovská mela, kdy se do sebe pustili snad všichni hráči, kteří zrovna byli na ledě! I tohle ale derby někdy nabízejí. Je jasné, že seznam trestů bude nejspíše pořádně široký.

    Nejdéle trvala bitka mezi Imrichem Maxinem a Jáchymem Průškem. Maxin už bez rukavic svého soupeře několikrát velmi tvrdě trefil.
     
    40:41
    Boleslav si hned zkraje třetiny může přesilovková čísla znovu vylepšit. Marek Macháček je totiž vyloučený za držení protihráče.
     
    37:51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Také sedmý gól zápasu padá v době, kdy na ledě není plný počet hráčů. Další přesilovku Středočechů zužitkoval OSKAR LISLER, který vystřelil z prostoru mezi levým kruhem a modrou čarou tak šikovně, že se kotouč zastavil až v síti. Asistence: Patrik Král, Adam Martin Hlinský.
     
    37:23
    Vyloučení v týmu Bílí Tygři Liberec:
    Pilíšek – 2 min., hrubost.
     
    33:27
    Skvělou individuální akcí se blýskl obránce Adam Král, který puk zavezl až za mladoboleslavskou bránu. Pak nezištnou přihrávkou nabídl obrovskou šanci Tomáši Prokůpkovi, který zblízka Břetislava Vystrčila nepropálil.
     
    31:51
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři si berou zpět dvougólový náskok. Velmi dobrý výkon podtrhl Richard Kubíček, který dlouhou přihrávkou od modré čáry našel v levém kruhu JANA HURTA. Ten si potáhl kotouč do lepší pozice a trefil se mezi ruku a tělo brankáře. Asistence: Richard Kubíček, Oskar Lisler.
     
    30:18
    Mladá Boleslav dostává k dispozici přesilovku, za nedovolené bránění je vyloučen Marek Macháček.
     
    30:00
    Liberec právě vstřelil branku!
    Bílí Tygři se přesně v polovině základní hrací doby dostávají na dostřel! MATĚJ HÁJEK číhal na pravém kruhu a poté, co ho přesně našel Kučera, propálil vše, co mu stálo v cestě. Domácí to ještě stihli v přesilovce. Asistence: Tomáš Kučera.
     
    28:05
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Lev – 2 min., sevření puku rukou.
     
    25:00
    Lev se u mantinelu prohnal okolo bránícího hráče a zpoza klece přihrál mezi kruhy Konobeljovi, jehož ránu z první skvěle vyrazil Bogač!
     
    20:56
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Lisler – 2 min., sekání.
     
    17:18
    Liberečtí si dlouho dávali přednost ve střelbě, až to vzal Marek Šťástka na sebe a svůj pokus z levého kruhu lehce otřel o tyč!
     
    15:47
    Po krátké pasáži bez přestupků tu je další vyloučení, rozhodčí jsou zatím ve svém metru velice striktní. Mladoboleslavský Adam Kurka míří odpykat trest za příliš mnoho hráčů na ledě.
     
    12:23
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Bruslaři využili prostoru, který hra ve čtyřech na obou stranách nabízí. Hlavní zásluhu na gólu má Jakub Kristek, který krásnou přihrávkou z rohu útočného pásma našel před brankou nehlídaného MATĚJE VOJÁČKA. Tomu už stačilo jen nastavit hokejku. Asistence: Jakub Kristek.
     
    11:31
    Síly na ledě se vyrovnávají, utkání je zatím vyloučeními hodně kouskované. Tentokrát byl z podrážení usvědčen hostující kapitán Patrik Král.
     
    10:58
    Liberečtí bránili soupeřův nápor v šesti, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Trest pro hráčskou lavici odpyká Lukáš Ehrenberger.
     
    08:49
    Liberec se mohl znovu dočkat bleskového vyrovnání, po pravé straně totiž nebezpečně ujel David Hrouda. Brankář Vystrčil se proti němu zaskvěl povedenou dvojicí zákroků.
     
    08:11
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku!
    Vzápětí ale dostal RICHARD KUBÍČEK další přihrávku na modrou čáru. Tentokrát už jeho střela prolétla přes clonu, otřela se o břevno liberecké klece a zapadla do sítě. Boleslav se v přesilovce vrací do vedení! Asistence: David Šindelář.
     
    07:00
    Lisler krásnou střílenou přihrávkou z pravé strany našel čepel hokejky Jana Hurta, jenže mladoboleslavský útočník nedokázal usměrnit kotouč podle svých představ.
     
    06:29
    První přesilovku si zahrají také Bruslaři. Vojtěch Pilíšek ve středním pásmu poslal k zemi Patrika Krále a inkasoval dvě minuty za zásah do oblasti hlavy a krku.
     
    03:34
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Konobelj – 2 min., nedovolené bránění.
     
    03:10
    Liberec právě vstřelil branku!
    Hned za půl minuty je vyrovnáno. Liberečtí se v pokračující přesilovce natlačili před soupeřovu bránu a důrazný IMRICH MAXIN procedil kotouč až za čáru. Derby nám začíná pěkně zostra! Asistence: Tomáš Prokůpek.
     
    02:40
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! A
    A OSKAR LISLER nabídnutou možnost využil! Trestné střílení vyřešil možná trošku překvapivě střelou z relativně velké dálky, ale trefil se naprosto přesně o tyč. Tady neměl Štěpán Bogač šanci. Bez asistence.
     
    02:40
    Přesilovka začala pro Bílé Tygry nejhorším možným způsobem. Hned z buly se totiž dostal do samostatného úniku Oskar Lisler, kterého zahákoval vracející se Pavel Průšek. Uvidíme trestné střílení.
     
    02:31
    Vyloučení v týmu BK Mladá Boleslav:
    Hlinský – 2 min., hrubost.
    Marken.cz

    Ondřej Belák

    Branky a nahrávky: 4. Maxin (Prokůpek), 30. Hájek (Kučera), 58. Bajer (Macháček) – 3. Lisler (TS), 9. Kubíček (Šindelář), 13. Vojáček (Kristek), 32. Hurt (Kubíček, Lisler), 38. Lisler (P.Král, Hlinský), 56. Kurka (Král)


    Bílí Tygři Liberec: Bogač (Pech) – P. Průšek (A), Macháček (C), A. Král, Jarabko, Seidl, Pilíšek, Ehrenberger – Rozsíval, Pekař, Šťástka – Kratochvíl, Prokůpek, Maxin – Bajer, Hájek, Kučera – Hrouda.
    BK Mladá Boleslav: Vystrčil (Císař) – Hlinský (A), Šilhavý, Fišer, Kubíček, J. Průšek, Křivánek – Kurka, Steklý, Beran, Šindelář, Hurt, Kristek, P. Král (C), Lev, Konobelj, Vojáček, Lisler.

    Rozhodčí: Mareš – Toman, Serbus
    ocianews.com