K. Vary – Kometa Brno 2:3 (0:2 po s.n.) | Vítkovice – Litvínov 5:3 (kon.) | Sparta – Mladá Boleslav 3:2 (po pr.)
Motor ČB – Třinec 3:2 (2:1 po s.n.) | Pardubice – Kladno 6:2 (kon.) | Olomouc – Plzeň 1:4 (kon.)
Liberec – Mountfield HK 3:6 (kon.)
po prodl.
HC Sparta Praha
3:2 (0:0, 0:0, 2:2 - 1:0)
BK Mladá Boleslav
Neděle 23.10.2022, 16:00 • O2 arena (Praha - Vysočany) • Tipsport extraliga • 14. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:00.
     
    Sparťané neprožívají úplně vydařené období, když prohráli poslední tři zápasy. Svěřenci kouče Pavla Patery po venkovních porážkách nezabrali ani v domácím utkání s Kometou Brno, které podlehli 2:3. Jediné dva góly obstarali útočník Jakub Konečný společně s Martinem Jandusem, který v průběhu třetí třetiny pouze upravil skóre. Šanci na reparát mohou sparťané využít v nedělním utkání s Mladou Boleslaví.
     
    Mladá Boleslav v posledním utkání nestačila na třinecké Oceláře, ale vedení Bruslařského klubu může být s dosavadním vývojem sezony spokojeno. Boleslavští hokejisté mají na kontě dvaadvacet bodů a pouze díky horšímu skóre s Olomoucí jsou na pátém místě v tabulce soutěže. Parta kolem útočníka Davida Šťastného navíc jednou v sezoně vyhrála třikrát v řadě a na své výkony se pokusí navázat v hlavním městě.
     
    Velkou událostí se v posledních hodinách stala situace kolem obránce Michala Kempného, jehož příchod sparťané potvrdili během sobotního odpoledne. Zkušený zadák se po několika letech v zámoří vrací zpět na tuzemská kluziště, kde se bude prohánět s eskem na prsou. Do utkání s Mladou Boleslaví však ještě nezasáhne, spíše to vypadá na středeční duel s Vítkovicemi.
     
    Dobré odpoledne u sledování extraligového utkání mezi Spartou a Mladou Boleslaví. Úvodní vhazování tohoto duelu je na programu přesně v 16:00 hodin a vy můžete být u toho. Přeji všem příjemnou hokejovou zábavu.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Krejčík, Krutil, Němeček, Jandus, Moravčík, Polášek (A), Mikliš – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – E. Thorell, Tomášek, D. Simon – Forman, D. Vitouch, Konečný – Safin, G. Thorell, M. Vitouch.
    Trenér: Pavel Patera

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Stuchlík) – Pýcha, Pláněk (A), R. Jeřábek, Stříteský, Lintuniemi, Hanousek, Štich – Åberg, Fořt, J. Stránský (C) – Lunter, Lantoši, Šťastný (A) – Kantner, Kotala, P. Kousal – M. Beránek, Bičevskis, Eberle.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Ondráček, Šimánek.
     
    Ještě jednou přeji všem hokejovým fandům krásné a ničím nerušené nedělní odpoledne u sledování utkání mezi Spartou a Mladou Boleslaví. Úvodní buly bude vhozeno úderem 16. hodiny a vy si mezitím můžete přečíst sestavy obou celků pro dnešní mač.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:20
    Bruslaři vyhráli úvodní vhazování a přesunuli se do útočného pásma. Tam ovšem zapracovali domácí obránci, kteří si berou kotouč na své hokejky.
     
    00:50
    Roman Horák našlápl v obranném pásmu a kombinoval s kapitánem Řepíkem. Sparťané se ovšem daleko s kotoučem na hokejkách nedostali.
     
    01:17
    Dominik Simon se tlačil do útočného pásma po levé straně kluziště, ale hostující obránci mu odebrali puk včas. Následně byl u kotouče dříve obránce Jeřábek.
     
    01:36
    Dominik Simon vyslal střelu po přejezdu útočné modré čáry, ale rána domácího útočníka ve službách Sparty nebyla příliš přesná. Hra pokračuje dál.
     
    02:24
    Alex Lintuniemi posunul kotouč v obranném pásmu na svého spoluhráče a hosté mohli založit rychlý protiútok. Sparťané se dobře vrátili a hraje se dál.
     
    03:17
    Gustaf Thorell sice odebral kotouč na obranné modré čáře svému protihráči, ale sparťanský útočník si následně posunul puk příliš daleko od své hokejky.
     
    03:26
    První přerušení v utkání máme tu. Boleslavští hokejisté vyhodili kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění a hra se vrací zpět před brankáře Krošelje.
     
    03:48
    Horák udržel kotouč na zádech proti svému protihráči, ale boleslavská obrana byla připravená. Sparťané jsou zatím v úvodu utkání velmi aktivní.
     
    04:30
    Michael Krutil rychle sprintoval do obranného pásma, aby zamezil případnému nebezpečí. Hosté jsou však znovu na kotouči a útočí před Kovářem.
     
    04:41
    David Šťastný rychle naservíroval kotouč na druhou stranu obránci Lintuniemimu, ale druhý jmenovaný svou prudkou ranou nemířil přesně.
     
    05:28
    David Němeček couval do obranného pásma a pomohl svému kolegovi v zadních řadách. Sparťané se následně ještě vrátili zpátky do útočného pásma.
     
    05:54
    David Vitouch si sebral kotouč po odraženém nahození od modré čáry a sparťané znovu rychle přesunuli hru na opačný konec kluziště. Hra nabírá spád.
     
    06:37
    Kovář zastavil jedoucí kotouč do obranného pásma domácích a pomohl svým obráncům s rozehrávkou. Bruslaři vyčkávají trpělivě ve středním pásmu.
     
    06:43
    Pavel Kousal si vybruslil do útočného pásma a svou střelou z pravé strany kluziště chtěl prověřit Kovářovu pozornost. Rána mladého útočníka byla zablokovaná.
     
    07:10
    Tomáš Fořt se svou útočnou letkou neuspěli v útočném pásmu a obránce Krejčík naopak mohl v klidu rozehrát na své spoluhráče ve středním pásmu.
     
    07:28
    Roman Horák nabil na pravý kruh pro vhazování Řepíkovi, ale prudká rána sparťanského kapitána nebyla příliš přesná. Krošelj se jen ohlédl.
     
    08:17
    Erik Thorell udržel kotouč na své hokejce a následně pálil od modré čáry Němeček. Střela domácího obránce skončila zablokovaná prvním clonícím hráčem.
     
    08:48
    Michal Moravčík zajel zpátky do obranného pásma a oba týmy mezitím poslaly na ledovou plochu čerstvé síly. Sparťané rozehrávají ze své třetiny.
     
    09:12
    Bude se poprvé v utkání vylučovat. Na trestnou lavici usedl útočník Jakub Kotala (MBL), který vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za vražení na hrazení.
     
    09:30
    Tomášek přihrál Řepíkovi, který z nulového úhlu ještě hledal svého spoluhráče před brankou! Přihrávka byla ovšem nepřesná, tlak domácích pokračuje.
     
    10:01
    Krejčíkova střela od modré čáry byla velmi prudká, ale nepřesná. Sparťané následně přichází o útočné pásmo a boleslavští hokejisté se osvobozují.
     
    10:44
    Obránce Polášek uklidnil hru na útočné modré čáře a sparťané rozjeli svou kombinaci. Thorellovu přihrávku od mantinelu však zablokoval jeden z hostí.
     
    11:34
    Sparťané svou první přesilovou hru nevyužili a hosté už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Mezitím domácí hokejisté zakládají další útočnou akci.
     
    11:52
    Ostap Safin nemohl se svou formací pokračovat v útočném pásmu, když rozhodčí odpískal postavení mimo hru. Bude se vhazovat v neutrální zóně.
     
    12:24
    Horák nepříjemně dotíral na vracejícího se obránce Lintuniemiho, ale finský zadák celou situaci zvládl a raději odpálil kotouč do bezpečí k mantinelu.
     
    13:13
    Pavel Kousal si vybruslil do skvělé pozice a následně střílel! Rána hostujícího útočníka skončila zablokovaná. Hra je přerušena, následuje komerční přestávka.
     
    13:13
    Ještě předtím se však provinil sekáním obránce Adam Polášek (SPA), který v poslední chvíli fauloval ve výhodné pozici hostujícího útočníka Jakuba Kotalu.
     
    13:28
    Sparťané úvod oslabení zvládli výborně, boleslavská pětice se musela vrátit pro kotouč až do obranného pásma. Domácí vyčkávají ve středním pásmu.
     
    13:37
    Bruslaři zavítali do útočného pásma a Pýchova nebezpečná rána od modré čáry zaplula přesně do připravené lapačky brankáře Jakuba Kováře.
     
    14:14
    Tahle přesilová hra se hostům zatím nedaří. Kovář zastavil jedoucí kotouč po mantinelu, Bruslaři se usadili v pásmu, ale Kousalova rána nebyla přesná.
     
    15:14
    Polášek skočil na ledovou plochu a domácí hokejisté se ubránili. Mezitím střílel v útočném pásmu najetý Řepík, jehož rána nebyla gólově přesná.
     
    16:05
    Velká šance hostí! Martin Beránek se natlačil před posledního obránce domácích a posléze prověřil betony Kováře, který podržel Spartu.
     
    16:43
    Na druhé straně pro změnu střílel nebezpečně David Tomášek, který si najel mezi kruhy, ale svou ranou nemířil přesně. Hra pokračuje dál.
     
    17:04
    Martin Pláněk vyslal jedovatou střelu od modré čáry, ale Kovář měl dobrý výhled a ránu hostujícího obránce bez větších potíží vyrazil do bezpečí.
     
    18:12
    Moravčík kombinoval se Sobotkou a první jmenovaný posléze vyslal ránu od modré čáry. Krošelj si vyjel ze svého pracoviště a ukryl kotouč v lapačce.
     
    18:16
    Uběhlo jen pár vteřin, boleslavský brankář si počkal na další nebezpečnou ránu z domácí strany a raději podržel kotouč ve své výstroji. Hra je znovu přerušena.
     
    19:04
    Poslední minuta první třetiny. Jan Stránský uklidnil hru ve středním pásmu a dopřál svým spoluhráčům čas na vystřídání. Své síly na ledě obměňuje i Sparta.
     
    19:18
    Pozor, hosté si v závěru první třetiny zahrají přesilovku! Na trestnou lavici usedl obránce Ondřej Mikliš (SPA), který odpyká trest za příliš mnoho hráčů.
     
    19:50
    Velké šance hostí! Kovář zneškodnil ránu z bezprostřední blízkosti a posléze se činil i proti dorážce Pavla Kousala. Krušné chvíle pro Spartu.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První a na šance bohatá první třetina je úspěšně za námi. Sparťané podobně jako hosté měli své příležitosti, ale brankáři obou týmů jsou zatím bezchybní. Na úvodní gól utkání si musíme počkat minimálně do druhé třetiny.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:47 hodin.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:15
    Róbert Lantoši neuspěl na vhazování ve středovém kruhu a hosté se museli vrátit zpátky do obranného pásma. Připomínám, že Bruslaři dohrávají přesilovou hru.
     
    20:33
    Domácí hokejisté zaútočili ve vlastním oslabení! Forman se natahoval po kotouči před brankou, ale sparťanský útočník neuspěl.
     
    21:14
    David Vitouch vysunul své napadání v útočném pásmu a hosté se nemohou dostat z vlastní třetiny. Sparťané tohle oslabení bez větších problémů ustojí.
     
    21:48
    Pavel Pýcha pouze nahodil kotouč do útočného pásma a spoluhráči se raději rozhodli vystřídat. Hra pokračuje ve středním pásmu u sparťanské střídačky.
     
    22:20
    Němeček projel přihrávku na modré čáře a dopředu mohl pro změnu zamířit obránce Jeřábek. Blíže ke kotouči měl však vracející se útočník Simon.
     
    22:47
    Forman nabral rychlost ve středním pásmu, následně zasekl hru a hledal své spoluhráče. Přihrávka domácího útočníka nebyla přesná, hra pokračuje dál.
     
    23:25
    David Štich viděl ve středním pásmu najetého svého spoluhráče, ale přihrávka skončila zablokovaná. Sparťané mezitím poslali na led čerstvé síly.
     
    24:15
    Kapitán Řepík zabojoval s Horákem v osobním souboji u mantinelu a hosté následně poslali kotouč přes všechny čáry až na zakázané uvolnění. Hra je přerušena.
     
    24:24
    David Šťastný se natáhl svou hokejkou po kotouči po mantinelu a poslal puk s vypětím všech sil do neutrální zóny. Tam jsou však sparťané připravení.
     
    25:14
    Tomáš Hanousek nepřesně hledal spoluhráče ve středním pásmu a kotouč mají na hokejkách domácí sparťané. Ti aktuálně bojují s přechodem před Krošelje.
     
    25:53
    Polášek si sebral kotouč v obranném pásmu a sparťané si v rozehrávce příliš neporozuměli. Rozhodčí píská zakázané uvolnění a hra se stěhuje před Kováře.
     
    26:17
    David Vitouch se tlačil v situaci jeden na jednoho do šance, ale couvající obránce Stříteský si věděl rady a svou hokejkou odpálil puk do bezpečí.
     
    27:05
    Krošelj zastavil kotouč za svou brankou pro spoluhráče a hosté zavítali do útočného pásma. Tam však dlouho nezůstali a hra se obrací na druhou stranu.
     
    27:12
    Michal Řepík se díval, komu přihrát a sparťanský kapitán nakonec zvolil zakončení. Střela domácího útočníka trochu vylekala Krošelje, který měl štěstí.
     
    28:06
    Hraje se znovu bez přerušení, oba týmy bruslí na opačné strany kluziště velmi rychle. Kovář před pár okamžiky čelil nebezpečné ráně z boleslavské strany.
     
    28:54
    Sparťané Teď nemohli kvůli signalizovanému postavení mimo hru pokračovat v útočném snažení a hosté v klidu rozehráli. Hra začíná znovu nabírat spád.
     
    29:36
    Až nyní je hra konečně přerušena. Sparťané si svou aktivitou vynutili nedovolený zákrok Martina Beránka (MBL), který vyfasoval "dvojku" za krosček.
     
    29:44
    Sobotka přihrál svému spoluhráči a sparťané rozestavěli své přesilovkové komando! Rána z pravé strany kluziště nebyla přesná.
     
    30:24
    Řepík znovu kombinoval se Sobotkou, do kolotoče přihrávek se následně zapojil i před brankou clonící Horák, ale bez úspěchu. Boleslav se brání zuby nehty.
     
    31:02
    Tomáš Fořt zapracoval v obranném pásmu a vyvezl kotouč od mantinelu až do útočné zóny Bruslařů. Hosté se brání velmi úspěšně a nepouští Spartu do šancí.
     
    32:00
    Martin Beránek skočil zpátky na ledovou plochu a hosté už hrají v plném počtu hráčů na ledové ploše. Bruslaři přečkali další krušné chvíle před svou brankou.
     
    32:17
    Miroslav Forman našel najetého Davida Vitoucha, který se protlačil do pásma a chtěl ještě vyšperkovat celou situaci přihrávkou na Němečka. Neúspěšně.
     
    33:28
    Kovář odpálil kotouč od mantinelu směrem k modré čáře, kde však byli hosté připravení. A pozor, sudí má zdviženou pravici, bude se vylučovat!
     
    33:43
    Na trestnou lavici tentokrát usedl domácí obránce Martin Jandus (SPA), který vyfasoval od rozhodčích dvě trestné minuty za podrážení. Hosté hrají přesilovku.
     
    34:10
    Pavel Kousal střílel z levého kruhu pro vhazování, ale brankář Kovář podržel kotouč ve své výstroji. Hra je přerušena a následovat bude vhazování.
     
    34:28
    Kousal už servíroval puk Stránskému a Bruslaři nechtějí sparťanům půjčit kotouč. Domácí čtveřice je doslova sevřená před svým brankářem a brání.
     
    34:51
    Brankář Kovář přikryl puk pod svou lapačku a nedovolil Bruslařům jakékoliv dorážky. Bruslaři jsou v této početní výhodě velmi aktivní a chtějí vsítit úvodní branku.
     
    35:17
    Až nyní se domácím hokejistům konečně podařilo vyhodit puk z obranného pásma. Bruslaři vzápětí rychle spěchali na druhý konec kluziště k brankáři Kovářovi.
     
    35:59
    Alex Lintuniemi se propracoval do útočného pásma a svou štiplavou střelou prověřil pozornost brankáře Jakuba Kováře. Následuje komerční přestávka.
     
    36:14
    Lantoši udržel kotouč proti dotírajícímu sparťanovi v útočném pásmu a hosté ještě zůstali na puku. Brankář Kovář ovšem tentokrát nemusel zasahovat.
     
    36:46
    Formace kolem obránce Pavla Pýchy byla usazena v útočném pásmu, kde se k dalšímu výraznějšímu ohrožení branky nedostala. Hra je následně přerušena.
     
    37:14
    Michal Řepík se vracel zpátky do obranného pásma, aby pomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou. Sparťané mají velké problémy ve vlastní třetině.
     
    37:54
    Matyáš Kantner nahodil kotouč do útočného pásma, kde však byli připravení pouze domácí hokejisté. Ti vzápětí založili rychlou útočnou akci, která nebyla úspěšná.
     
    38:57
    Kotala poslal kotouč odrazem o mantinel do středního pásma a vypadalo to, že se bude vylučovat. Hra bude ovšem pokračovat v pěti hráčích na obou stranách.
     
    39:17
    Erik Thorell jemně šťouchl do puku a vyslal do jízdy Davida Tomáška. Druhý jmenovaný se však mezi dva bránící hráče neprotlačil.
     
    39:45
    Poslední vteřinky z druhé třetiny. Moravčík ještě pracoval se spoluhráčem v obranném pásmu u mantinelu, ale hosté se k další střele už nedostali.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Ani ve druhé třetině jsme se nedočkali gólu. Oba týmy měly znovu šance, ale brankáři zatím drží čistá konta. Nutno podotknout, že Bruslaři měli více ze hry zejména v závěrečných minutách prostřední části, ale ani z tohoto tlaku nedokázali vytěžit gól. Určí vítěze třetí třetina, nebo uvidíme prodloužení?
     
    Další třetina začne přibližně v 17:38 hodin.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:20
    Jakub Krejčík byl u kotouče v obranném pásmu jako první a založil rychlou útočnou akci svého celku. Sparťané se však daleko s kotoučem na hokejkách nedostali.
     
    40:50
    Tomášek neuspěl na vhazování v obranném pásmu, ale hosté se na útočné modré čáře špatně domluvili a přichází o hru v útočném pásmu. Hraje se dál.
     
    41:17
    Němeček našel ve středním pásmu Simona, který jen tečoval letící kotouč do útočného pásma. Druhý jmenovaný se poté dostal ke střele, skóre se nemění.
     
    41:57
    Moravčík vypustil ze své hokejky prudkou ránu od modré čáry, ale boleslavský brankář si vyjel ze svého pracoviště a poslal puk do bezpečí.
     
    42:26
    Sparťané jsou znovu aktivní a chtějí vsítit první branku v utkání. Krošelj si počkal na další střelu ze sparťanské strany a přerušil hru. Za chvíli se bude vhazovat.
     
    42:47
    Martin Beránek zavítal do útočného pásma a následně pálil Pýcha! Boleslavský obránce nastřelil jen připraveného Kováře.
     
    43:12
    Sparťané rychle přesunuli hru na druhou stranu kluziště, ale vzápětí je hra znovu přerušena. Vhazovat se bude po levici boleslavského Gašpera Krošelje.
     
    43:34
    Martin Jandus číhal na modré čáře na přihrávku od Sobotky, ale sparťanský obránce prudký pas nezpracoval. Sparťané musí vyklidit útočné pásmo.
     
    44:23
    Simon se neprotlačil přes bránícího hráče, ale jeho práci dokonal Erik Thorell. Švédský útočník se natlačil před Krošelje, který podržel puk ve své výstroji.
     
    44:46
    Pavel Pýcha byl u nahozeného kotouče jako první, což znamená jediné. Hra se po zakázaném uvolnění přesune zpátky před brankáře Jakuba Kováře.
     
    45:10
    Tomáš Hanousek ještě udržel hru v útočném pásmu, ale o pár vteřin později prchal dopředu Konečný. Obránce Lintuniemi se ovšem stačil vrátit včas.
     
    45:14
    Roman Horák neuspěl na vhazování v obranném pásmu, ale Jeřábkova následná rána od modré čáry byla nepřesná. Kovář tedy nemusel zasahovat.
     
    45:30
    Hra se nám oproti dvěma předchozím třetinám nyní výrazně kouskuje. Sudí znovu přerušil a vhazovat se bude tentokrát po pravici boleslavského Krošelje.
     
    45:38
    Ojedinělá možnost pro Boleslav! Na trestnou lavici zavítal obránce Michael Krutil (SPA), jenž vyfasoval dvě minuty za podrážení a oslabuje svůj celek.
     
    45:49
    Pozor na zadní vrátka! Konečný našlápl ve středním pásmu a předal kotouč Davidu Vitouchovi, který našetřil cenné vteřinky. Sparťané oslabení zvládají výborně.
     
    46:44
    David Šťastný udělal ještě jeden oblouk v obranném pásmu, ale domácí vysunuli své napadání a dělají hostům problémy.
     
    47:28
    Tato přesilová hra se hostům vůbec nedaří. Moravčík se dostal ke střele z pravé strany kluziště, ale Krošelj vytasil svou lapačku a podržel svůj tým.
     
    47:44
    Krutil naskočil zpět do hry a domácí hokejisté hrají v pěti hráčích. Mezitím Jandus nepřesně odpálil kotouč do bezpečí u mantinelu, ale Kovář mohl zůstat v klidu.
     
    48:08
    Máme tu další komerční přestávku tohoto duelu a na úvodní branku stále čekáme. Hra je znovu přerušena a po krátké pauze budeme pokračovat.
     
    48:25
    Sparta právě vstřelila branku! Konečně jsme se dočkali gólu! Prvním úspěšným střelcem v utkání se stal kapitán MICHAL ŘEPÍK, který překvapil boleslavského brankáře a otevřel skóre utkání. Asistence: Roman Horák.
    48:25 Michal ŘEPÍK - 1:0
     
    48:59
    Sparťané se znovu přesunuli do útočného pásma, kde však nemohli pokračovat. Sudí píská přihrávku rukou a vhazovat se bude před Krošeljem.
     
    49:06
    Adam Polášek byl u kotouče v obranném pásmu jako první a hra se po zakázaném uvolnění na boleslavské straně vrací zpět před Gašpera Krošelje.
     
    49:24
    Moravčík se dobře vrátil do obranného pásma a pomohl s rozehrávkou. Sparťané se potřebují zformovat ve středním pásmu na případnou protiakci.
     
    49:51
    Obrovská možnost pro Bruslaře! Pavel Kousal střílel z bezprostřední blízkosti, ale boleslavský útočník nastřelil jen Kováře.
     
    50:28
    David Němeček se zbavil napadajícího útočníka a poté založil rychlou útočnou akci. Sparťané se však před boleslavským brankářem dlouho neohřáli.
     
    51:16
    Alex Lintuniemi si našel kotouč v obranném pásmu, ale hosté si nerozuměli ve střední zóně. Moravčík se spoluhráčem v obraně byli včas připravení.
     
    51:40
    Matěj Stříteský si už najížděl do dobré střelecké pozice v útočném pásmu, ale boleslavský bek měl ke kotouči příliš daleko. Hra pokračuje dál.
     
    52:38
    Michal Řepík se dostal do samostatného úniku a jelikož byl faulován, sudí nařídil trestné střílení. Uvidíme tedy, kdo nakonec samostatný nájezd pojede.
     
    52:38
    Sparta právě vstřelila branku! Tohle byla velká paráda v podání DAVIDA TOMÁŠKA. Domácí útočník vykoupal boleslavského brankáře a poslal kotouč už do opuštěné branky soupeře. Sparta vede o dvě branky a pomalu kráčí za vítězstvím. Bez asistence.
    52:38 David TOMÁŠEK - 2:0
     
    53:18
    Krejčík uspěl v osobním souboji proti Kantnerovi, ale hosté se přeci jen dostali do šance. Kovář musel zasahovat proti nebezpečné ráně ze strany.
     
    53:35
    Domácí obrana byla poněkud rozhozená a brankář Kovář raději přikryl kotouč pod svou lapačkou. Následuje zřejmě poslední komerční přestávka utkání.
     
    53:50
    Roman Horák uspěl na vhazování v obranném pásmu a obránce Jandus vyvezl kotouč až na druhou stranu kluziště. Tam se sparťané dlouho neudrželi.
     
    54:20
    Pýcha se musel vrátit pro kotouč až za svou branku a hosté mezitím poslali na ledovou plochu čerstvé síly. Sparťané se už soustředí na obrannou činnost.
     
    54:54
    Jan Stránský se protlačil do útočného pásma, kde ještě pokračoval útočník Lantoši, kterému ale utekl kotouč z hokejky. Boleslavští to ještě nevzdávají.
     
    55:37
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! Máme tady zápletku, ještě to bude drama! Hosté se prezentovali krásným gólem, Šťastný se uvolnil za brankou a předložil kotouč připravenému MÁRIO LUNTEROVI a ten zavěsil do horní části svatyně. Asistence: David Šťastný, Tomáš Hanousek.
    55:37 Mário LUNTER - 2:1
     
    56:24
    Řepík poslal kotouč z obranného pásma do bezpečí, hosté se zatím nemohou na delší časový úsek usadit před sparťanským brankářem Kovářem.
     
    57:04
    Erik Thorell poslal kotouč na sparťanskou střídačku a sudí nařizuje vhazování v obranném pásmu domácích. Krošelj ještě zůstává v brance.
     
    57:04
    Pozor, boleslavská střídačka si nakonec vzala oddechový čas na poradu a uvidíme, zda brankář Krošelj opustí své pracoviště či nikoliv.
     
    57:10
    Ano, je to tak. Bruslaři to zkouší se šesti hráči v poli. Mezitím však sparťané poslali kotouč do středního pásma a brankář Kovář si může na chvíli oddechnout.
     
    57:50
    Lantoši bojoval o puk v rohu kluziště, ale Řepík společně s Horákem zapracovali. Bruslaři se ovšem drží na kotouči a kombinují. Tohle je velký tlak!
     
    58:39
    Mladá Boleslav právě vstřelila branku! A velký pozor, Bruslaři minutu a dvacet jedna vteřin vyrovnávají! Aberg našel na pravém kruhu připraveného PAVLA KOUSALA, jehož rána propadla Kovářovi mezi betony přímo do branky. Asistence: Pontus Aberg, Jan Stránský.
    58:39 Pavel KOUSAL - 2:2
     
    59:08
    Mohlo to být ještě zajímavější! Lintuniemi vyslal prudkou ránu od modré čáry a Kovářovi vypadl kotouč z výstroje. Polášek ovšem zapracoval.
     
    60:00
    Třetí třetina skončila.
     
    To byla třetina! Zatímco v předchozích dvou jsme neviděli ani gól, v té třetí jsme viděli hned čtyři góly. Když jsem psal při využitém trestném střílení Davida Tomáška, že sparťané už kráčí za vítězstvím, mýlil jsem se. Bruslaři v závěrečných minutách nic nezabalili a dvěma góly vyrovnali. Poslední branku obstaral při hře bez brankáře Pavel Kousal. Za chvíli startuje prodloužení.
     
    60:01
    Začalo prodloužení.
     
    60:17
    Martin Pláněk zacouval za svou branku a hosté podnikají první útočný výpad! Fořtova brzda ještě zaměstnala sparťanskou obranu. Hra pokračuje.
     
    61:10
    David Tomášek se neprotlačil přes dva bránící hráče do útočného pásma, ale domácí hokejisté zůstali na puku. Krošelj ovšem zatím nemusel zasahovat.
     
    61:58
    Róbert Lantoši měl na hokejce vítěznou branku, když si pohrál s kotoučem, ale brankář Kovář udržel betony na ledě a nepustil puk za svá záda.
     
    62:09
    Hosté tlačí a chtějí rozhodnout! Abergova rána z pravé strany byla velmi dobrá, ale boleslavský útočník mířil jen těsně vedle branky.
     
    63:21
    Sparta právě vstřelila branku! Máme rozhodnuto! Horák se dostal do útočného pásma, následně předložil kotouč MICHALU ŘEPÍKOVI, který poslal puk do odkryté části boleslavské branky. Asistence: Roman Horák.
    63:21 Michal ŘEPÍK - 3:2
     
    Konec zápasu.
     
    Hosté byli blízko, ale nakonec to jsou sparťané, kteří vítězí. Rozhodující branku obstaral kapitán Michal Řepík, který zajistil týmu bonusový bod navrch. Sparta tedy porazila Mladou Boleslav 3:2 po prodloužení a připsala si do tabulky dva body. Bruslaři si odváží domů jeden bod.
     
    To je z mé strany pro dnešek definitivně vše, děkuji všem za pozornost a u dalších online textových přenosů se budu těšit. Na počtenou! (18:29:28)
    Marken.cz

    Petr Pavlík

    Branky a nahrávky: 49. Řepík (Horák), 53. Tomášek (TS), 64. Řepík (Horák) – 56. Lunter (Šťastný, Hanousek), 59. P. Kousal (Åberg, J. Stránský)


    HC Sparta Praha: J. Kovář (Kořenář) – Krejčík, Krutil, Němeček, Jandus, Moravčík, Polášek (A), Mikliš – Sobotka (A), Horák, Řepík (C) – E. Thorell, Tomášek, D. Simon – Forman, D. Vitouch, Konečný – Safin, G. Thorell, M. Vitouch.
    Trenér: Pavel Patera

    BK Mladá Boleslav: Krošelj (Stuchlík) – Pýcha, Pláněk (A), R. Jeřábek, Stříteský, Lintuniemi, Hanousek, Štich – Åberg, Fořt, J. Stránský (C) – Lunter, Lantoši, Šťastný (A) – Kantner, Kotala, P. Kousal – M. Beránek, Bičevskis, Eberle.
    Trenér: Ladislav Čihák

    Rozhodčí: Jeřábek, Ondráček – Ondráček, Šimánek

    Diváci: 7 563
    thejrc.org