Edmonton – St. Louis 0:2 (kon.) | Ottawa – Arizona 6:2 (kon.) | Winnipeg – Toronto 1:4 (kon.)
Montreal – Dallas 2:5 (kon.) | Washington – Los Angeles 4:3 (kon.) | Columbus – Pittsburgh 3:6 (kon.)
Tampa – NY Islanders 5:3 (kon.) | Nashville – Philadelphia 1:3 (kon.) | Vancouver – Buffalo 1:5 (kon.)
Vegas – Colorado 2:3 (kon.) | Calgary – Carolina 3:2 (po pr.) | Chicago – Seattle 5:4 (kon.)
Detroit – Anaheim 5:1 (kon.) | NY Rangers – Columbus 1:5 (kon.) | Florida – NY Islanders 3:2 (kon.)
konec
Montreal Canadiens
2:5 (1:1, 1:3, 0:1)
Dallas Stars
Neděle 23.10.2022, 01:00 • Bell Centre, Montreal • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    56:03
    Gallagher jel zcela sám na Oettingera, kterého chtěl překonat s přímo střelou pod vyrážečku, ale brankář Dallasu kotouč vytěsnil mimo svou klec.
     
    49:18
    Allena nyní zachránila branková konstrukce, když se obránce Lundkvist dostal až k jeho bráně, kde z bezprostřední blízkosti poslal kotouč přímo do tyče.
     
    48:28
    Nicméně už po třetí ze čtyř případů končí přesilovka Montrealu předčasně kvůli faulu domácích, když je nyní vyloučen Sean Monahan (MTL) na dvě minuty za hákování.
     
    47:52
    Canadiens budou hrát čtvrtou přesilovou hru v utkání, protože je na dvě minuty za vysokou hůl vyloučen Jani Hakanpää (DAL), jenž je už vyloučen po třetí v tomto zápase.
    46:53 Joe PAVELSKI - 2:5
     
    46:53
    Dallas právě vstřelil branku!
    Lundkvist vyslal z vlastního obranného pásma dlouhý pas až na útočnou modrou, kde Hintz protečoval touš za obranu Montrealu na JOEA PAVELSKÉHO, který neměl rychlost, jenže oba vracející se hráči Habs doslova proklouzali kolem útočníka Dallasu a kotouč ani nijak nezasáhli, a tak díky tomu zkušený hráč mohl zkompletovat svůj hattrick. Asistence: Roope Hintz, Nils Lundkvist.
     
    43:49
    Montreal bude hrát svou třetí přesilovou hru v utkání, protože je Jani Hakanpää (DAL) vyloučen na dvě minuty za podrážení.
    39:44 Esa LINDELL - 2:4
     
    39:44
    Dallas právě vstřelil branku!
    V samotném závěru druhé části hosté opět odskakují na rozdíl dvou branek! Stars vyhráli souboj v rohu útočného pásma a Dellandrea nakonec přihrál ESU LINDELLOVI na střed, odkud jeho první střelu Allen ještě vyrazil, ale puk se znova dostal k finskému obránci a jeho druhý pokus už skončil v domácí síti. Asistence. Ty Dellandrea.
     
    37:15
    Málem bylo srovnáno, když se do obrovské šance dostal Dvorak, jehož střelu Oettinger vyrazil vedle sebe a kotouč se následně jen klouzal před prázdnou klecí, odkud ho odpálil hosté.
    35:58 Arber XHEKAJ - 2:3
     
    35:58
    Montreal právě vstřelil branku!
    Habs snižují na rozdíl jediné branky! Kotouč se dostal na modrou čáru k ARBERU XHEKAJOVI, jehož nahození Oettinger vůbec neviděl kvůli bojující dvojici před ním a díky tomu kotouč skončil až v bráně Dallasu. Asistence: Sean Monahan, Nick Suzuki.
    24:31 Jason ROBERTSON - 1:3
     
    24:31
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají přesilovou hru! Tak to byla parádní kombinace hostujících hokejistů, když Pavelski přihrál puk na pravou stranu Robertsonovi, který si následně kotouč ještě narazil s Bennem a JASON ROBERTSON následně už svou překonal bezmocného Allena. Asistence: Jamie Benn, Jason Robertson.
     
    23:06
    I nyní končí přesilovka Montrealu předčasně kvůli faulu domácích, protože dvě minuty za podrážení dostává Kirby Dach (MTL).
     
    21:26
    Montreal bude hrát přesilovou hru, protože je na dvě minuty za podrážení vyloučen Jani Hakanpää (DAL).
     
    20:53
    Pavelski mohl zkompletovat svůj hattrick, když se Stars dostali do rychlého protiútoku tří na jednoho, ve kterém nakonec Robertson přihrával na střed Pavelskému, jehož střelu Allen vyrazil mimo svou klec.
    20:19 Joe PAVELSKI - 1:2
     
    20:19
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars se bleskově dostávají znova do vedení! První formace Dallasu se hned nacpala do svého útočného pásma, kde Hintz nakonec nahrál zpoza klece mezi kruhy JOE PAVELSKÉMU, který se trefil přesně k pravé tyči domácí klece. Asistence: Roope Hintz.
     
    19:27
    Drouin posílal puk před bránu, kde ho těsně před Oettingerem tečoval Anderson přímo do brankáře Dallasu.
    15:35 Mike HOFFMAN - 1:1
     
    15:35
    Montreal právě vstřelil branku!
    Domácí hokejisté se dočkávají vyrovnání, když se Habs dostali do rychlého protiútoku, kde ještě Evansovu střelu Oettinger dokázal vyrazit před sebe, jenže k puku se následně dostal MIKE HOFFMAN, jenž už překonal ležícího brankáře Dallasu. Asistence: Jake Evans, Arber Xhekaj.
     
    11:38
    Montreal se během krátké chvíle dostal do dvou velkých šancí, když nejprve střelu Kovacevice vyrazil Oettingera a další šanci Evanse zastavila hokejka bránícího hráče Dallasu.
    04:24 Joe PAVELSKI - 0:1
     
    04:24
    Dallas právě vstřelil branku!
    Stars využívají přesilovou hru! Benn přihrál před bránu JOE PAVELSKÉMU, který se vůbec nedíval za sebe a bekhendem poslal puk pod břevno domácí klece. Asistence: Jamie Benn, Jason Robertson.
     
    03:11
    První přesilová hra Montrealu nakonec končí předčasně kvůli faulu Brendana Gallaghera (MTL), jenž si odpyká dvě minuty za nedovolené bránění.
     
    01:35
    Montreal bude hrát přesilovou hru, jelikož je na dvě minuty za podrážení vyloučen Luke Glendening (DAL).

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 16. Hoffman (Evans, Xhekaj), 36. Xhekaj (Monahan, Suzuki) – 5. Pavelski (Ja. Benn, J. Robertson), 21. Pavelski (Hintz), 25. J. Robertson (Ja. Benn, Pavelski), 40. Lindell (Dellandrea), 47. Pavelski (Hintz, Lundkvist)


    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – Guhle, Savard (A), Harris, Kovacevic, Xhekaj, Wideman – Caufield, Monahan, Suzuki (C) – Dadonov, Dvorak, Gallagher (A) – Drouin, Dach, Jos. Anderson – Pitlick, Evans, Hoffman.
    Trenér: Martin St. Louis

    Dallas Stars: Oettinger (Wedgewood) – Heiskanen (A), C. Miller, Lindell, Lundkvist, Hakanpää, R. Suter – J. Robertson, Hintz, Pavelski (A) – Marchment, Seguin, Gurjanov – Ja. Benn (C), W. Johnston, Dellandrea – Faksa, Glendening, Kiviranta.
    Trenér: Peter DeBoer

    Rozhodčí: Joannette, Blandina – Berg, Fournier

    Diváci: 21 105
    thejrc.org