Skalica – Trnava 2:1 (po s.n.) | Martin – Brezno 4:1 (kon.) | Žiar nad Hronom – Vlci Žilina 7:0 (kon.)
Humenné – Modré Krídla 6:2 (kon.) | Pov. Bystrica – Levice 4:0 (kon.)
konec
HK VITAR Martin
4:1 (1:1, 3:0, 0:0)
Brezno Knights
sk Středa 26.10.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 10. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Peter Lichanec (tréner HK Brezno Knights): "Presilové hry nám v tejto sezóne zatiaľ nevychádzajú. Neviem, či môžeme hovoriť v našom prípade o výhode, lepšie hráme za vyrovnané stavu, respektíve v oslabení. Presilové hry nám zatiaľ príliš nepomáhajú, dokonca počas nich akoby strácame momentum zápasu. Detaily nás v tejto sezóne stoja zápasy. Pred druhou tretinou sme všetci vedeli, že musíme byť dôslední okolo našej bránky, hrať jednoducho v našom pásme. I napriek tomu sme si trikrát nedokázali postrážiť súpera, viac sme sa sústredili na našu hru. Súper nás dokázal potrestať. Vedeli sme pred stretnutím, čo nás čaká. Tri zaváhania v našom prípade znamenali tri góly. V našom prípade v tejto sezóne môžeme hovoriť buď o výbuchu v úvodnej tretine, kedy doháňame celé stretnutie alebo o nezvládnutej druhej. Zatiaľ sa nám nepodarilo kompaktne odohrať celých 60 minút, možno v dvoch prípadoch sa dalo na našu hru pozerať. Musíme z našej strany popracovať na koncentrácii, hokej sa hrá od prvej minúty do posledného hvizdu. Nemôžeme si dovoliť podceniť čo i len jedno striedanie. Sezóna je rozbehnutá, hráči musia byť pripravení na každého súpera. Doma nás čaká ďalší ťažký súper, nastúpime proti Žiline. Je na nás, aby sme sa z tejto prehry pozviechali, pozreli si video a urobili rozbor. Aby sme sa posunuli sa o nejaký ten krôčik ďalej, aby to bolo z našej strany lepšie."

    Daniel Babka (tréner HK VITAR Martin): "Strelili sme rýchly úvodný gól o ktorom sa často hovorí, že môže viac uškodiť ako pomôcť. Z úvodnej aktivity sme nedokázali vyťažiť druhý gól, prvú tretinu môžeme označiť z našej strany ako priemernú. V šatni sme si následne povedali, čo musíme robiť a dokázali sme streliť v druhej tretine tri pekné góly. Či už počas presilovej hry alebo veľmi pekných kombináciách. V tretej tretine sme už nechceli ísť do zbytočného rizika, hrali sme preto účelne. Možno to nebol oku lahodiaci hokej, v tejto fáze súťaže však potrebujeme víťazstvá a body. Niekto by možno privítal, aby sme lietali po ľade a hrali aktívnejšie, my sa však musíme sústrediť na to, aby sme stúpali v tabuľke. V piatok cestujeme do Levíc, ktoré majú vo svojom tíme legionárov, ktorí sú rozdieloví hráči. Hrajú naozaj veľmi dobre a preto sa treba z dnešného víťazstva tešiť iba do dvanástej. Po dvanástej už začína príprava na nový zápas, ktorý bude pre nás určite náročný. Levice sú nepríjemný súper, prakticky všetky stretnutia v uplynulej sezóne boli pre nás ťažké. Vyzerá to dokonca tak, že budú v tomto ročníku ešte ťažšie. Súťaž je extrémne vyrovnaná, Žilina dnes napríklad prehrala v Žiari 7:0. Je určite dôležité zostať nohami na zemi, v stretnutí na ľade súpera potrebujeme dobrý kolektívny výkon. Verím, že budeme úspešní, v zápase ale musíme odovzdať z našej strany maximum. V rámci zostavy sme pristúpili k niekoľkým zmenám. V Považskej Bystrici napríklad nemohol nastúpiť Michal Juščák, museli sme to preto poskladať inak. Patrik Sokoli sa ale ukázal v dobrom svetle, i počas presilových hier. Dnes sa mu podarilo napáliť puk do bránky po peknej prihrávke. Svoj potenciál ukazuje najmä v juniorskej lige, občas v seniorskej súťaži, kam sa dostane. Tieto stretnutia mu určite dajú veľmi veľa. Sme radi, že sa k nám pridal, keďže viacerí hráči majú drobné zranenia alebo si potrebujú oddýchnuť a hrať v záverečnej tretine menej. Musíme sa nastaviť tak, aby sme mali energiu i v piatkovom zápase a dokázali sa vyhnúť prípadným zraneniam. A samozrejme, dokázali si udržať dobrý výsledok."

    Andrej Bíreš (útočník HK Brezno Knights): "Úvodnú tretinu sme z naše strany odohrali veľmi dobre. Žiaľ, súper nás trestal v druhom dejstve, v ktorom sme nevyužili dve presilové hry a toto nás stálo zápas. Strelili sme iba jeden gól, súper štyri a preto zaslúžene zvíťazil. Od druhej tretiny sme sa trápili s koncovkou, súper nám dokázal odskočiť a aj keď sme sa ešte snažili zvrátiť nepriaznivý vývoj, domáci nám to nedovolili. Súper dobre bránil, nepúšťal nás cez stredné pásmo a nedovolil strieľať. Keď sme sa už v tretej tretine ako – tak dokázali dostať pred bránku, nedokázali sme využiť gólové príležitosti. Mrzia nás nevyužité presilové hry, najmä v prvej a druhej tretine. Stretnutie by sa určite vyvíjalo inak a my by sme sa nemuseli dve dejstvá snažiť priblížiť sa k súperovi. Pred najbližším zápasom sa budeme musieť otriasť z prehry, zamerať sa na detaily, ktoré sme podcenili a zlepšovať sa v konkrétnych oblastiach, akými sú napríklad presilové hry."

    Patrik Sokoli (útočník HK VITAR Martin): "Pre mňa to bolo druhé stretnutie v martinskom drese, podarilo sa mi streliť gól, čomu sa teším. Počas presilovej hry ma dokázal nájsť spoluhráč, následne sa mi podarilo trafiť, kam som chcel. Prvá tretina bola z našej strany kostrbatá, inkasovali sme zbytočný vyrovnávajúci gól. Ako tím sme sa ale pred druhou tretinou zomkli a zápas zvládli. Ja som vyrastal v Bardejove, narodil som sa v Košiciach, hrával som hokej v Poprade. Teraz som zakotvil v Martine, na striedavý štart. Stretnutie som si užil, už ma aj stihol Marcel Petran skasírovať za gól, čo k tomu určite patrí. Kolektív však hodnotím na jednotku, je super tu byť so spoluhráčmi. Ambície v Martine sú každý rok vysoké, čo musí byť jasné každého prichádzajúcemu hráčovi. Je to hokejové mesto ku ktorému to jednoducho patrí. Vieme, že nám v úvode sezóny vychádzajú viac druhé, respektíve tretie tretiny, chceme však byť aktívni celých 60 minút, nielen časť stretnutia. Súťaž je určite vyrovnaná, neexistuje v rámci nej ľahký súper. Nielen Brezno, ktoré dnes jazdilo na ľade a snažilo sa presadiť, takisto aj Levice, ktoré nás čakajú najbližšie a majú výhodu domáceho prostredia. My sa však musíme na stretnutie pripraviť a zvládnuť ho. Takto o týždeň tu máme derby so Žilinou, po ktorom verím, že budeme tímom, ktorý sa bude tešiť z víťazstva. Vieme, že máme niektorých hráčov zranených, hráme však s tým, čo je k dispozícii. Všetci hráči, ktorí tu sú, majú svoju kvalitu, ktorú treba ukázať na ľade a bojovať do konca zápasu ako tím. Dokázali sme zvíťaziť v dvoch stretnutiach za sebou, čo si diváci určite všimnú. Týmito zápasmi by sme ich preto chceli pozvať na derby stretnutie so Žilinou. Chceli by sme, aby ich prišlo čo najviac a pomohli nám k víťazstvu." (22:11:14)
     
    Martin zvládol stretnutie s Breznom a zvíťazil 4:1. Góly: 2. Juščák (Toma), 28. Sokoli (Tyczynski, Dírer), 30. Dvořák (Tyczynski), 35. Poliaček (Tyczynski, Paulíny) – 17. Bíreš (Oško, Frídel).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:59
    Biro vedľa bránky. Posledná príležitosť v zápase.
     
    59:48
    Toma na útočnom výlete. Puk zostal za ním.
     
    59:08
    Dírer v rohu klziska. Nachádza Tiainena.
     
    58:34
    Petranov pokus o vyhodenie puku. Nepodarilo sa.
     
    58:16
    Bíreš v zakončení. Glosár podržal puk.
     
    57:56
    Dvořákov pokus zblokovaný. Puk sa vracia do stredného pásma.
     
    57:13
    Domáci v plnom počte. Toma na ľadovej ploche.
     
    56:48
    Jasenec z pravej strany. Glosárova vyrážačka.
     
    56:22
    Gabriel Olejník išiel po puku, ktorý sa snažil dopraviť do bránky. Tesne vedľa.
     
    55:34
    Dírer poslal puk do rohu klziska. Zároveň sa za ním vydal.
     
    55:12
    Lukáš Toma (MAR) inkasuje dve minúty za sekanie.
     
    54:28
    Melcher z prvej. Zblokovaná strela.
     
    53:48
    Nauš si spracoval vo vzduchu puk. Zakončil ešte z otočky.
     
    53:01
    Bíreš v súboji s Paulínym. I napriek tomu hosťujúci útočník vyslal na Glosára strelu.
     
    52:56
    Kuboš hľadá spoluhráčov. Domáci medzitým kontrolujú hru.
     
    52:34
    Melcher odstavený Lavičkom. Puk v strednom pásme.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 2. Juščák (Toma), 28. Sokoli (Tyczynski, Dírer), 30. Dvořák (Tyczynski), 35. Poliaček (Tyczynski, Paulíny) – 17. Bíreš (Oško, Frídel)


    HK VITAR Martin: Glosár (Rychlík) – Dvořák, Charvát – Krempaský, Lavička – Semaňák, Petran – Siakeľ, Nemec – Poliaček, Tyczynski, Paulíny – Sokoli, Dírer, Tiainen – Nauš, Toma, Juščák – Stanček, Sleziak, Ďurina
    Trenér: Daniel Babka

    Brezno Knights: Andrisík (Longauer) – Biro, Frídel – Ganz, Luža – Zubák, Kuboš – Korýtko, Rákoš – Bíreš, Oško, Olejník G. – Jasenec, Sammalisto, Huhdanpää – Olejník L., Thomka, Surový – Hojo, Fungač, Melcher
    Trenér: Peter Lichanec

    Rozhodčí: Smrek, Tornay – Kovalčík, Beniač, Holomek (inštruktor)

    Diváci: 503
    thejrc.org