Třinec – Pardubice 2:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (1:0, 0:3, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 27.10.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.
     
    Vítejte, vážení přátelé extraligového hokeje! Poprvé od jedenáctého kola se Tipsport extraliga vrací na kluziště třinecké WERK ARENY. Ve čtvrtek 27. října 2022 se zde od 17 hodin odehraje zápas patnácté rundy HC Oceláři Třinec – HC Dynamo Pardubice. Nechte se pozvat ke sledování zápasu prostřednictvím našeho textového přenosu!
     
    Poslední vzájemný zápas

    První vzájemné měření sil obou soupeřů na začátku sezóny na východě Čech nabídlo parádní podívanou, kterou nakonec rozstřihlo krátké prodloužení. „Remíza byla zasloužená, v prodloužení jsme udělali jednu chybu při komunikaci, z čehož vytěžili domácí extra bod,“ komentoval tehdy duel na pozápasové tiskové konferenci třinecký asistent hlavního trenéra Vladimír Országh.

    18. září 2022: HC Dynamo Pardubice – HC Oceláři Třinec 4:3 po prodl. (2:2, 0:1, 1:0/1:0)
    Branky a nahrávky: 6. A. Musil (Říčka, Košťálek), 18. Čerešňák (Radil, T. Zohorna), 47. A. Musil (Košťálek, Čerešňák), 62. T. Dvořák (Paulovič) – 5. M. Daňo (Marinčin, Marcinko), 13. Marcinko (A. Nestrašil, Martin Růžička), 40. Hrehorčák (Chmielewski, M. Doudera).
     
    Z pardubické kabiny

    Pardubičtí aktuálně natahují vítěznou sérii – vyhráli už čtyřikrát v řadě, přičemž začátek šňůry byl poměrně nenápadný – výhry 1:0 v prodloužení, respektive nájezdech s Libercem a v Litvínově. Následující dvě výhry již ale byly přesvědčivé – domácích 5:2 ve vyhecovaném derby s Mountfieldem a 6:2 naposledy proti Kladnu. V tomto zápase se svým prvním extraligovým gólem prezentoval 19letý hráč pardubické juniory Ondřej Chabada – stačilo mu k tomu 132 sekund na ledě. „Nejdřív jsem vůbec nepočítal s tím, že nastoupím. Když jsem pak viděl, že si hned v prvním střídání Tomáš Dvořák nešťastně zlomil nos, tak jsem naskočil,“ popisoval svůj první start v sezóně mladý obránce pro hokej.cz. „Jak začala křičet celá hala, to bylo úplně skvělé. Je to splněný sen, dát takhle gól před domácím publikem,“ vylíčil Chabada svůj gólový moment.

    Forma v posledních 5 zápasech: P – V – V – V – V
    Forma v posledních 10 zápasech: 5-2-2-1, skóre 30:18, 21 bodů
    Pozice v tabulce: 1.
    Bilance: 14 zápasů, 6-4-3-1, skóre 45:29, 29 bodů
    Bilance venku: 5 zápasů, 2-2-1-0, skóre 15:10, 11 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Lukáš Radil 16 (6+10)
    Nejlepší střelec: Tomáš Zohorna 9

    Poslední zápas Pardubic:

    23. října 2022: HC Dynamo Pardubice – Rytíři Kladno 6:2 (3:1, 0:0, 3:1)
    Branky a nahrávky: 3. Košťálek (Rákos, Rouha), 14. O. Chabada (J. Kolář, Paulovič), 18. Matýs (Vála, Říčka), 51. Poulíček (Košťálek), 57. Radil (Cienciala), 58. Říčka (Matýs, A. Musil) – 8. Melka (Sotnieks, Kehar), 57. Martin Procházka (Melka).
     
    Z kabiny Ocelářů

    Oceláři v neděli sehráli druhé utkání z krátkého venkovního tripu po Čechách. Po Mladé Boleslavi dokázali bodovat i v Českých Budějovicích. Zde ale padli v samostatných nájezdech, tedy v disciplíně, ve které se Slezanům v základní části dlouhodobě nedaří. Třinečtí sice utnuli čtyřzápasovou vítěznou šňůru, zároveň ale opět bodovali – naposledy odešli bez bodů ze zápasu s Vítkovicemi před více než měsícem a osmkrát po sobě brali aspoň bod. Svěřenci trenéra Motáka ve dvou víkendových zápasech využili pět ze šesti přesilovek, ale nepřidali žádný gól při hře v pěti proti pěti. To je také možná jeden z důvodů, proč z Čech přivezli „jen“ tři body. Zápas v Českých Budějovicích byl speciální pro Martina Růžičku, který se zde prosadil gólem číslo 304 v jeho extraligové kariéře, čímž se dostal do elitní desítky střelců samostatné české ligy.

    Forma v posledních 5 zápasech (od začátku sezóny): V – V – V – V – P
    Forma v posledních 10 zápasech (od začátku sezóny): 5-1-2-2, skóre 29:24, 19 bodů
    Pozice v tabulce: 7.
    Bilance: 12 zápasů, 5-1-3-3, skóre 32:30, 20 bodů
    Bilance doma: 7 zápasů, 3-0-1-3, skóre 18:18, 10 bodů
    Nejproduktivnější hráč: Martin Růžička 15 (7+8)
    Nejlepší střelec: Marko Daňo 8

    Poslední zápas Třince:

    23. října 2022: HC Motor České Budějovice – HC Oceláři Třinec 3:2 po sam. náj. (0:0, 1:1, 1:1/0:0)
    Branky a nahrávky: 38. Bindulis (Pech), 52. Štencel (Pech, Kachyňa), roz. sam. náj. Štencel – 25. Marcinko (A. Nestrašil, J. Jeřábek), 55. Martin Růžička (J. Jeřábek, A. Nestrašil).
     
    Úvodní sestavy:

    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský, Ročák – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Hrehorčák, Hrňa – Buček, Dravecký (A), Kurovský.
    Trenér: Moták.

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Will) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář (A), Chabada – Cienciala, R. Kousal (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), Koffer – Říčka, A. Musil, Matýs – Rouha, Rákos, Urban.
    Trenér: Rulík.

    Rozhodčí: Šír, Pražák – Rampír, Axman.
    Trefí se dnes?
     
    Dámy a pánové, krásný večer z třinecké WERK Arény. Ještě než utkání začne, dojde k ocenění Martina Růžičky, který v minulých dnech dosáhl 600. bodu v třineckém dresu a s 304 góly se posunul do nejlepší desítky extraligových střelců.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:45
    Oceláři vstoupili do zápasu aktivně a brankář Frodl musel dvakrát na zem, v obou případech po střelách z pravé strany. První vyslal Růžička, o druhou se postaral Voženílek.
     
    01:32
    Ani druhá domácí lajna nebyla pozadu. Daňo ze dvou metrů neprostřelil pardubického gólmana a Hudáček z obdobné pozice trefil jen brusli pardubického bránícího hráče.
     
    02:22
    Nahození Říčky od levého mantinelu vylétlo za pomocí domácího bránícího hráče do ochranné sítě.
     
    03:18
    Po přihrávce Jeřábka podél modré čáry střílel od levého mantinelu Čukste, brankář Frodl puk vyrazil hokejkou a betonem k zadnímu mantinelu.
     
    04:00
    Ježábkova schovaná střela od modré čáry pozlobila Frodla, dobrou clonící práci před ním předvedl útočník Kurovský. Frodl puk vyrazil vedle pravé tyče.
     
    04:31
    Cienciala přihrál od levého mantinelu rozjetému Poulíčkovi, ale ten přes třineckého obránce nedokázal vystřelit na domácí branku.
     
    05:08
    Marinčinovu střelu od modré srazil clonící Poulíček do rohu kluziště.
     
    06:24
    Hosté na chvíli sevřeli soupeře, Musil střílel od levého mantinelu, ale Zahradníček před Kacetlem odrazil puk do ochranné sítě.
     
    06:48
    Marcinko nahodil puk bekhendem z pravého kruhu na Frodla, pardubický gólman váhal, zda schovat kotouč nebo jej rozehrát, nakonec zvolil druhou variantu.
     
    08:18
    V posledních minutách nám trochu tempo opadlo, vidíme spoustu soubojů o puk kolem mantinelů.
     
    08:51
    Nepovedená rozehrávka Čerešňáka končí zakázaným uvolněním. Vhazování po Frodlově pravici.
     
    09:40
    Buček s Kurovským jeli v situaci dva na dva, ale Buček nechal puk za sebou.
     
    10:01
    Třinec právě vstřelil branku!
    Buček vybojoval puk u levého mantinelu, najel si mezi kruhy, odkud nadvakrát vystřelil na Frodla. Pardubickému brankáři druhý pokus prošel přes tělo před volného VLADIMÍRA DRAVECKÉHO, který dorazil puk do prázdné branky! Asistence: Samuel Buček – 1:0!
    10:01 Vladimír DRAVECKÝ - 1:0
     
    11:29
    Marinčinovo nahození od modré čáry pozlobilo Frodla, před kterým číhal na dorážku Růžička, ale nejlepší střelec třinecké historie nedosáhl na puk.
     
    13:09
    Hudáčkova rozehrávka prolétla kolem Daňovy hokejky a zamířila na zakázané uvolnění. Hra se po delší době vrací do třinecké třetiny.
     
    13:37
    Radil se obtočil kolem soupeře u pravé tyče a zkusil z otočky vystřelit. Proti jeho sražené střele Kacetl zasahovat nemusel.
     
    14:19
    Třinečtí byli dlouho sevřeni soupeřem v obranném pásmu, nakonec se z velkého tlaku vymanili a odolali nepřesným střelám z pardubických hokejek.
     
    15:52
    Nahození Hrehorčáka z levé strany Pardubičtí rychle převzali a rozjeli protiútok, po kterém z pravého kruhu střílel Adam Musil, ale jeho nepřesný pokus prolétl vedle levé tyče třinecké branky.
     
    16:22
    Nahození Chabady od pravého mantinelu neprošlo k třinecké brance, domácím se podařilo dostat puk z obranného pásma.
     
    17:21
    Třinečtí na chvíli zavřeli soupeře, nahození Marinčina prolétlo vedle pravé tyče pardubické branky, o pár sekund později musel Frodl vyrazit podobný pokus z hokejky Nestrašila.
     
    18:09
    Puk vylétl ze hřiště, vhazování ve středním pásmu.
     
    19:13
    Pohledná kombinace domácích po ose Hrňa, Dravecký a zakončující Chmielewski, polský útočník střílel na Frodla z velkého úhlu, pardubický gólman se stihl přesunout k pravé tyči a střelu třineckého hráče vyrazit.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí. Oceláři po zásluze vedou, když byli po většinu času lepším celkem, vytvořili si více střeleckých příležitostí, jenže jen jednu dokázali proměnit v gól. Na začátku 11. minuty dorazil Bučkovu střelu do odkryté branky navrátilec po zranění Dravecký.

    Druhá třetina startuje v 17:49.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:31
    Čerešňákova střela od modré čáry minula zhruba o dva metry tyč třinecké branky.
     
    21:32
    Nestrašil přišel v souboji s třemi protihráči o puk, ale vzápětí jej v kruhu zastoupil Čukste, který obral o kotouč pardubického hráče.
     
    21:50
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    V Třinci je vyrovnáno! Nahození Dvořáka se odrazilo od zadního mantinelu a brankové konstrukce k volnému ROBERTOVI ŘÍČKOVI, který se rychle zorientoval a dorazil puk do třinecké branky! Asistence: Tomáš Dvořák, Ondřej Chabada – 1:1!
    21:50 Robert ŘÍČKA - 1:1
     
    23:54
    Oceláři mají problém propracovat se do útočného pásma, Pardubičtí dobře brání modrou čáru.
     
    24:35
    Jeřábek zkoušel vyslat do úniku Hudáčka, ten si zpracoval puk a pronikl do útočného pásma, odkud zkoušel vystřelit do pravého horního růžku, ale jeho pokus zblokoval bránící soupeř.
     
    25:09
    Říčkovo nahození od pravého mantinelu doskákalo přímo do Kacetlovy lapačky.
     
    26:20
    Hrehorčák váhal s vjezdem do útočného pásma, až mu tam vjel dříve Buček.
     
    27:35
    Dvořákovo nahození od obranné modré čáry těsně minulo Kacetlovu lapačku. Následuje zakázané uvolnění.
     
    29:17
    Oceláři se snaží hrát ve druhé třetině jednoduše, když nemusí, tak vyhodí puk do útočního pásma.
     
    29:30
    Pardubice budou hrát přesilovou hru. Rozhodčí vyloučil Marka Daňa na dvě minuty za nesportovní chování. Těžko říct, co se stalo u třinecké střídačky.
     
    30:02
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Pardubice jdou do vedení, když využily přesilovou hru. Čerešňák nabil v pravém kruhu DAVIDU CIENCIALOVI, který svou bombou vymetl pavučiny v levém horním rohu třinecké branky! Asistence: Peter Čerešňák, Robert Říčka – 1:2!
    30:02 David CIENCIALA - 1:2
     
    30:51
    Adam Musil nahodil puk zpoza levého kruhu, brankář Kacetl puk neviděl, přesto jej dokázal vyrazit.
     
    31:10
    Adam Musil ani nadvakrát neprostřelil z levého kruhu gólmana Kacetla. Pardubice jsou ve druhé třetině lepším celkem.
     
    32:01
    Růžička přihrál zpoza branky Voženílkovi, který se opřel do střely, ale z první netrefil pardubickou branku.
     
    32:41
    Dynamo právě vstřelilo branku!
    Kacetl nedokázal přikrýt bekhendové nahození Radila z mezikruží, DAVID CIENCIALA si dojel volný kotouč a poslal jej za záda třineckého brankáře! Asistence: Lukáš Radil, Jan Košťálek – 1:3!
    32:41 David CIENCIALA - 1:3
     
    35:33
    Měli jsme menší technické problémy s internetovým připojením, ale jsme zpět. O nic jste nepřišli.
     
    36:10
    Rozhodčí podruhé vylučují Daňa za nesportovní chování. Slovenský útočník zřejmě něco pronesl na adresu rozhodčích po souboji u mantinelu.
     
    36:19
    Přesilovka Pardubic končí. Za zdržování hry, zašlápnutí puku u mantinelu, byl vyloučen obránce Jan Košťálek.
     
    37:25
    Čerešňák zkoušel projet po pravém křídle kolem Čuksteho, ale ten jej kolenem podrazil. Pardubice budou hrát přesilovku čtyři na tři.
     
    37:30
    Domácím se po buly povedlo vyhodit puk k brankáři Frodlovi.
     
    38:10
    A další vyloučení. Domácí fanoušci bouřlivě pískají, sudí vylučují třineckého brankáře za to, že otálel z rozehrávkou po střele od modré čáry. Trest odsedí Andrej Nestrašil
     
    38:45
    Střelu Košťálka z druhé vlny odrazila třinecká obrana vedle branky.
     
    39:06
    Znovu pálil Košťálek, tentokrát z vrcholu levého kruhu, Kacetl puk vyrazil vedle branky.
     
    39:32
    Oceláři jsou ve čtyřech a povedlo se jim vyhodit puk do útočného pásma.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Toto byla nepovedená třetina Ocelářů. Zbytečná vyloučení a spousta chyb, které stály za obratem. Velký zápas hraje domácí odchovanec v pardubických službách David Cienciala, který v rozmezí 159 sekund dokázal vstřelit dva góly a velkou měrou pomohl Pardubicím otočit výsledek na aktuálních 1:3. Třetí třetinu odstartují Východočeši s 10 sekundovou výhodou přesilové hry.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:11
    Třinečtí jsou kompletní, hraje se pět na pět.
     
    41:09
    Čukste nezachytil prudkou Růžičkovu přihrávku na modré čáře, pár sekund na to domácí způsobili zakázané uvolnění.
     
    41:11
    Po buly bleskově vystřelil Paulovič, brankář Kacetl rychle natáhl ruku a chytil puk do lapačky.
     
    41:30
    Chmielewski vybojoval puk v útočném pásmu, přihrál na modrou Jeřábkovi, ale jeho střelu brankář Frodl vyrazil vedle branky.
     
    42:05
    Kurovský zkoušel střílet zpoza pravého kruhu přes Dvořáka, ale pardubický obránce srazil střelu třineckého útočníka do ochranné sítě.
     
    42:19
    Zahradníčkovo nahození od modré čáry tečoval před Frodlem Růžička, ale puk proskákal vedle pardubické branky.
     
    43:46
    Říčka dostal trochu prostoru na levé straně, natáhl ke střele a vyslal puk pod horní tyčku, kde měl brankář Kacetl připravenou lapačku.
     
    44:14
    Hudáček si najel středem do útočného pásma, Buček mu uvolnil prostor, ale následná střela skončila vedle branky!
     
    44:25
    Třinec právě vstřelil branku!
    WERK Aréna vybuchla radostí, Oceláři snižují ztrátu. Růžička našel na modré čáře obránce JAKUBA JEŘÁBKA, který napálil puk za záda gólmana Frodla! Asistence: Martin Růžička, Libor Hudáček – 2:3!
    44:25 Jakub JEŘÁBEK - 2:3
     
    45:49
    Doudera zkusil bekhendem nahodit puk z pravé strany, ale jeho pokus byl přizvednut do ochranné sítě.
     
    46:29
    Čukste parádním pasem vysunul do úniku Hudáčka, třinecký útočník si položil pardubického brankáře, ale bekhendovou kličkou zvednul puk pouze do boční sítě.
     
    47:14
    Bekhendové nahození Zahradníčka končí u gólmana Frodla.
     
    48:03
    Čukste zavezl puk do útočného pásma, Růžička přihrál na modrou Jeřábkovi, ale jeho střela nyní nebyla tak přesná, jak ta gólová o pár minut dříve.
     
    48:47
    Chmielewski se vymotal s pukem kolem dvou protihráčů, ale do útočného pásma vjel rychleji, než jeho spoluhráč stihl vyjet.
     
    49:14
    Buček si středem najel do útočného pásma a zkusil vystřelit přes Dvořákovy brusle, neuspěl.
     
    49:43
    Zajímavá šance domácích! Buček zkoušel zamést puk z před brankového prostoru za Frodla. Přes ležícího brankáře neuspěl, stejně jako dorážející Marinčin, který si najel k puku z druhé vlny.
     
    50:58
    Voženílek našel přihrávkou od mantinelu v pravém kruhu volného Marcinka, ten natáhl ke střele, ale Frodl jeho pokus ke vzdálenější tyči vyrazil.
     
    52:13
    Pardubičtí jsou pod tlakem, nyní vyhodili puk pouze za cenu zakázaného uvolnění. Dočkáme se vyrovnání?
     
    52:27
    V krátké chvíli přišlo další. Vhazování po Frodlově levé ruce.
     
    53:52
    Ocelářům se nedaří překonat obranný val na modré čáře.
     
    54:32
    Třinečtí chybovali při střídání, málem to bylo tři na jednoho. Chabada přihrál k pravé tyči Koffrovi, který nedokázal překonat přesunujícího se brankáře Kacetla.
     
    54:45
    Nahození Vály od modré čáry končí v Kacetlově lapačce.
     
    54:45
    Souboj aktuálního mistra s vedoucím celkem Tipsport extraligy sleduje 3909 diváků. Dorazila také zhruba dvacítka fanoušků pardubického celku.
     
    55:06
    Voženílek ujel po levém křídle, najel si před Frodla, ale střelou zápěstím pardubického gólmana neobelstil. Frodl puk ramenem vyrazil vedle branky.
     
    56:16
    Třinečtí tlačí na pilu, zkoušejí se usadit v útočném pásmu. Nestrašil u mantinelu vybojoval vhazování, poté co se puk od pardubické hokejky odrazil do ochranné sítě.
     
    56:24
    Růžička dostal přihrávku od Marinčina k pravému mantinelu, rychle přihrál na střed Marcinkovi a ten zkusil střelou z první trefit skákavý kotouč, avšak marně.
     
    57:21
    Jeřábek sklepl puk rukavicí na Kurovského, rozhodčí situaci viděli a přerušili hru.
     
    57:42
    Hudáček nahodil puk na Frodla, ten jen přihrál spoluhráči, který vyhodil kotouč na zakázané uvolnění. Vhazování před pardubickým gólmanem.
     
    57:51
    Radil najel s pukem na Douderu a při obhození zasáhl třineckého obránce do obličeje. Za krvavý zásah jde na trestnou lavici, kde si odsedí 4 minuty.
     
    58:11
    Třinečtí zamkli Pardubice, Růžička pálil z levé strany, ale Frodl puk vyrazil.
     
    58:29
    Pardubickým se podařilo vyhodit puk z obranného pásma.
     
    59:01
    Voženílek plácl do puku a za pomoci soupeře jej dostal do ochranné sítě. Trenér Moták si vzal oddechový čas.
     
    59:12
    Kacetl je na střídačce, místo něj naskočil Hrňa.
     
    59:20
    Hrňa pálil z druhé vlny, ale nedokázal dostat puk do branky.
     
    59:55
    Třinečtí pálili z pravého i levého kruhu, od modré čáry, ale brankář Frodl ve všech případech odolal!
     
    Konec zápasu.
     
    Nejlepší hráči: Jakub Jeřábek (1+0) – David Cienciala (2+0).
     
    Viděli jsme zajímavé utkání na obou stranách. O vítězi rozhodla druhá třetina, ve které se Pardubicím podařilo vstřelit tři góly a otočit výsledek na svou stranu. V poslední části už jen Jeřábek snížil na konečných 2:3. V závěrečné power-play už Slezané vyrovnat nedokázali a po osmi zápasech zažívají zápas bez získaného bodu.
     
    Pardubice si dnešním vítězstvím upevnily vedoucí pozici a odskočily druhým Vítkovicím na rozdíl tří bodů. Oceláři zůstávají s dvaceti body osmí.

    Oba celky sehrají další zápasy až v neděli. Oceláři cestují na druhý konec republiky do Karlových Varů, Pardubice doma přivítají Plzeň.
     
    Z WERK Arény je to dnes vše. Děkuji vám za pozornost a zároveň vám přeji příjemný zbytek týdne. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (19:59:26)
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 11. Dravecký (Buček), 45. J. Jeřábek (M. Růžička, Hudáček) – 22. Říčka (T. Dvořák, Chabada), 31. Cienciala (Čerešňák, Říčka), 33. Cienciala (Radil, Košťálek)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský, Ročák – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Hrehorčák, Hrňa – Buček, Dravecký (A), Kurovský.
    Trenér: Moták.

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Will) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář (A), Chabada – Cienciala, R. Kousal (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), Koffer – Říčka, A. Musil, Matýs – Rouha, Rákos, Urban.
    Trenér: Rulík.

    Rozhodčí: Šír, Pražák – Rampír, Axman.

    Diváci: 3909
    thejrc.org