Třinec – Pardubice 2:3 (kon.)
konec
HC Oceláři Třinec
2:3 (1:0, 0:3, 1:0)
HC Dynamo Pardubice
Čtvrtek 27.10.2022, 17:00 • Werk arena, Třinec • Tipsport extraliga • 15. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z WERK Arény je to dnes vše. Děkuji vám za pozornost a zároveň vám přeji příjemný zbytek týdne. Od klávesnice se s vámi loučí Igor Mainka. (19:59:26)
     
    Pardubice si dnešním vítězstvím upevnily vedoucí pozici a odskočily druhým Vítkovicím na rozdíl tří bodů. Oceláři zůstávají s dvaceti body osmí.

    Oba celky sehrají další zápasy až v neděli. Oceláři cestují na druhý konec republiky do Karlových Varů, Pardubice doma přivítají Plzeň.
     
    Viděli jsme zajímavé utkání na obou stranách. O vítězi rozhodla druhá třetina, ve které se Pardubicím podařilo vstřelit tři góly a otočit výsledek na svou stranu. V poslední části už jen Jeřábek snížil na konečných 2:3. V závěrečné power-play už Slezané vyrovnat nedokázali a po osmi zápasech zažívají zápas bez získaného bodu.
     
    Nejlepší hráči: Jakub Jeřábek (1+0) – David Cienciala (2+0).
     
    Konec zápasu.
     
    59:55
    Třinečtí pálili z pravého i levého kruhu, od modré čáry, ale brankář Frodl ve všech případech odolal!
     
    59:20
    Hrňa pálil z druhé vlny, ale nedokázal dostat puk do branky.
     
    59:12
    Kacetl je na střídačce, místo něj naskočil Hrňa.
     
    59:01
    Voženílek plácl do puku a za pomoci soupeře jej dostal do ochranné sítě. Trenér Moták si vzal oddechový čas.
     
    58:29
    Pardubickým se podařilo vyhodit puk z obranného pásma.
     
    58:11
    Třinečtí zamkli Pardubice, Růžička pálil z levé strany, ale Frodl puk vyrazil.
     
    57:51
    Radil najel s pukem na Douderu a při obhození zasáhl třineckého obránce do obličeje. Za krvavý zásah jde na trestnou lavici, kde si odsedí 4 minuty.
     
    57:42
    Hudáček nahodil puk na Frodla, ten jen přihrál spoluhráči, který vyhodil kotouč na zakázané uvolnění. Vhazování před pardubickým gólmanem.
     
    57:21
    Jeřábek sklepl puk rukavicí na Kurovského, rozhodčí situaci viděli a přerušili hru.
     
    56:24
    Růžička dostal přihrávku od Marinčina k pravému mantinelu, rychle přihrál na střed Marcinkovi a ten zkusil střelou z první trefit skákavý kotouč, avšak marně.
     
    56:16
    Třinečtí tlačí na pilu, zkoušejí se usadit v útočném pásmu. Nestrašil u mantinelu vybojoval vhazování, poté co se puk od pardubické hokejky odrazil do ochranné sítě.
     
    55:06
    Voženílek ujel po levém křídle, najel si před Frodla, ale střelou zápěstím pardubického gólmana neobelstil. Frodl puk ramenem vyrazil vedle branky.
     
    54:45
    Souboj aktuálního mistra s vedoucím celkem Tipsport extraligy sleduje 3909 diváků. Dorazila také zhruba dvacítka fanoušků pardubického celku.
     
    54:45
    Nahození Vály od modré čáry končí v Kacetlově lapačce.
    Marken.cz

    Igor Mainka

    Branky a nahrávky: 11. Dravecký (Buček), 45. J. Jeřábek (M. Růžička, Hudáček) – 22. Říčka (T. Dvořák, Chabada), 31. Cienciala (Čerešňák, Říčka), 33. Cienciala (Radil, Košťálek)


    HC Oceláři Třinec: Kacetl (Mazanec) – M. Doudera, Marinčin, Čukste, J. Jeřábek, Zahradníček, Jaroměřský, Ročák – Voženílek, Marcinko (A), M. Růžička (C) – Nestrašil, Hudáček, Daňo – Chmielewski, Hrehorčák, Hrňa – Buček, Dravecký (A), Kurovský.
    Trenér: Moták.

    HC Dynamo Pardubice: Frodl (Will) – D. Musil, Čerešňák, T. Dvořák, Košťálek, Vála, J. Kolář (A), Chabada – Cienciala, R. Kousal (A), Radil – Paulovič, Poulíček (C), Koffer – Říčka, A. Musil, Matýs – Rouha, Rákos, Urban.
    Trenér: Rulík.

    Rozhodčí: Šír, Pražák – Rampír, Axman.

    Diváci: 3909
    thejrc.org