Boston – Detroit 5:1 (kon.) | Philadelphia – Florida 4:3 (kon.) | Ottawa – Minnesota 2:4 (kon.)
Buffalo – Montreal 2:3 (kon.) | Nashville – St. Louis 6:2 (kon.) | Chicago – Edmonton 5:6 (kon.)
Dallas – Washington 2:0 (kon.) | Seattle – Vancouver 4:5 (kon.) | San Jose – Toronto 4:3 (po pr.)
Los Angeles – Winnipeg 4:6 (kon.)
konec
Philadelphia Flyers
4:3 (2:2, 2:0, 0:1)
Florida Panthers
Pátek 28.10.2022, 01:00 • Wells Fargo Center, Philadelphia • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    48:08
    Floridě přidělává komplikace Colin White. Zbytečně se zdržel za bránou v kontaktu s Nickem Seelerem, jehož nakonec nesmyslně trefil vysokou holí do obličeje.
     
    47:14
    Z pravého kruhu vyprodukoval křižnou střelu z otočky Travis Sanheim. Sergej Bobrovskij měl v tomto případě štěstí, od inkasovaného gólu ho totiž zachránila pravá tyč.
     
    43:18
    Florida bude hrát půl minuty přesilovku čtyř proti třem, pak by na led měla naskočit dvojice současně potrestaných hráčů. Morgan Frost před vlastní bránou vysekl hokejku z rukou Joshe Mahury.
     
    42:39
    Parádní práci odvedl Matthew Tkachuk, který přes dva protihráče nahrál na střed Gustavu Forslingovi. Švédský zadák měl před sebou pouze gólmana, ze zápěstí zacílil trestuhodně vedle levé tyče.
     
    41:46
    Mimo hlavního dění hry došlo k roztržce mezi Nicolasem Deslauriersem a Samem Bennettem. Oba hokejisté si vykoledovali dvě minuty za hrubost. Hrát se bude čtyři na čtyři.
    40:36 Brandon MONTOUR - 4:3
     
    40:36
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři přetavili přesilovou hru v kontaktní trefu! Hart vyrazil střelu Tkachuka jenom před sebe a Reinhart pohotově posunul hrací předmět do levého kruhu na BRANDONA MONTOURA, kanadský bek bekhendem zvedl kotouč nad pravý beton bezmocného brankáře. Asistence: Sam Reinhart a Matthew Tkachuk.
     
    39:44
    V závěru prostřední části oslabuje Philadelphii Lukáš Sedlák. Český útočník v souboji dvou hráčů s číslem 23 na dresu zahákoval Cartera Verhaegheho.
     
    32:44
    Šanci ke snížení mají Panteři právě teď, protože Rasmus Ristolainen atakoval Patrica Hörnqvista nedovoleným způsobem, bek si vykoledoval dvě minuty za nedovolené bránění.
    31:29 Joel FARABEE - 4:2
     
    31:29
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Svěřenci kouče Tortorelly bleskově odskakují do dvoubrankového náskoku! Tippett vyslal do úniku Hayese, ten ale po bekhendovém blafáku minul bránu. Situaci ovšem výborně dohrál a zpoza soupeřovy svatyně nahrál do předbrankového prostoru JOELOVI FARABEEMU, který bez problémů zvedl puk nad ležícího Bobrovského. Asistence: Kevin Hayes a Owen Tippett.
    30:17 Zack MACEWEN - 3:2
     
    30:17
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Letci jsou poprvé v zápase o krok napřed! Po vyhraném buly střílel od modré Nick Seeler. Borbrovskij nastavil lapačku, ale úspěšný zákrok si nepřipsal, protože před bránou ještě šikovně tečoval ZACK MACEWEN. Asistence: Nick Seeler a Nicolas Deslauriers.
     
    24:08
    Po přerušení hry fauloval bouřlivák Anthony DeAngelo. Dvě minuty za hrubost si vykoledoval za atak Joshe Mahury.
    20:48 Barkov na Harta nevyzrál
     
    20:48
    Kombinace kompletní elitní útočné lajny málem vedl ke třetímu gólu Panthers. Matthew Tkachuk podržel puk proti dvěma protihráčům a zadovkou nahrál před bránu Carterovi Verhaeghemu, jenž zadovkou posouval za sebe na Aleksandera Barkova. Ránu finského útočníka ze zápěstí Carter Hart vyrazil pravou rukou, puk posléze zalehl.
    15:28 Scott LAUGHTON - 2:2
     
    15:28
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Přesilovka využita, skóre střetnutí opět ukazuje nerozhodný výsledek! Forhendový pokus Hayese zblokoval Gudas pouze ke Konecnymu, jenž na malém prostoru vyprodukoval parádní zadovku na SCOTTA LAUGHTONA, osmadvacetiletý Kanaďan prostřelil ležícího Bobrovského k levé tyčce. Asistence: Travis Konecny a Kevin Hayes.
     
    15:08
    Domácí se mohou těšit na první početní převahu. Zbytečný prohřešek v útočné třetině vyprodukoval Eetu Luostarinen, který podrazil Tippetta.
     
    13:09
    Z ostrého úhlu se Cartera Harta pokusil zaskočit Ryan Lomberg. Málem se mu to povedlo, puk zazvonil z vnější strany na tyčku.
     
    08:12
    Po potyčce před domácí bránou je vyloučena dvojice hráčů, a sice Travis Konecny s Patricem Hörnqvistem, oba za hrubost. Hrát se bude čtyři na čtyři.
    07:58 Josh MAHURA - 1:2
     
    07:58
    Florida právě vstřelila branku!
    Panteři jsou zase o krok napřed! Střelu Gudase vyrazil Hart pouze do míst, kde se pohyboval JOSH MAHURA. Obránce po úspěšném zpracování vypálil z levé strany po ledě na přední tyč, Hart k ní přisunul beton příliš pozdě. Asistence: Radko Gudas a Colin White.
    06:41 Anthony DEANGELO - 1:1
     
    06:41
    Philadelphia právě vstřelila branku!
    Vyrovnáno! Rychlý útok Flyers řešil Farabee přihrávkou mezi kruhy na Konecnyho, jenž nezazmatkoval a bekhendovou zadovkou ještě vylepšil palebnou pozici do levého kruhu najetému ANTHONYMU DEANGELOVI a ten ránou z první našel volné místečko u pravé tyčky. Asistence: Travis Konecny a Joel Farabee.
    03:41 Gustav FORSLING - 0:1
     
    03:41
    Florida právě vstřelila branku!
    Brzkého vedení se ujímají Panteři! Carter Verhaeghe završil pobyt elitní ofenzivní lajny v útočném pásmu pasem na modrou čáru, kde byl připraven GUSTAV FORSLING, nahrávku ještě lehce zpomalil Barkov. Střelu švédského beka z mezikruží Carter Hart pouze zpomalil, puk pomalým tempem doputoval za brankovou čáru. Asistence: Aleksander Barkov a Carter Verhaeghe.
     
    02:23
    Zakončení Colina Whitea z velkého úhlu domácího brankáře Harta pořádně zaskočilo, gólmana Flyers zachránila levá tyčka!

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 7. DeAngelo (Konecny, Farabee), 16. Laughton (Konecny, Hayes), 31. MacEwen (Seeler, Deslauriers), 32. Farabee (Hayes, Tippett) – 4. Forsling (Barkov, Verhaeghe), 8. Mahura (Gudas, White), 41. Montour (Reinhart, M. Tkachuk)


    Philadelphia Flyers: Hart (Sandström) – DeAngelo, Provorov, Ristolainen, Sanheim, Braun, Seeler, Zamula – Konecny, Hayes, Farabee – Tippett, Laughton (A), Cates N. – Allison, Frost, Sedlák – MacEwen, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Florida Panthers: Bobrovskij (Knight) – Montour, Forsling, Gudas, Mahura, Kiersted, M. Staal – M. Tkachuk (A), Barkov (C), Verhaeghe – Reinhart, Bennett, Balcers – White, Lundell, Luostarinen – Hörnqvist (A), E. Staal, Lomberg.
    Trenér: Paul Maurice

    Rozhodčí: Hebert, Brenk – MacPherson, Fournier

    Diváci: 14 871
    thejrc.org