Boston – Detroit 5:1 (kon.) | Philadelphia – Florida 4:3 (kon.) | Ottawa – Minnesota 2:4 (kon.)
Buffalo – Montreal 2:3 (kon.) | Nashville – St. Louis 6:2 (kon.) | Chicago – Edmonton 5:6 (kon.)
Dallas – Washington 2:0 (kon.) | Seattle – Vancouver 4:5 (kon.) | San Jose – Toronto 4:3 (po pr.)
Los Angeles – Winnipeg 4:6 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
5:6 (2:1, 2:2, 1:3)
Edmonton Oilers
Pátek 28.10.2022, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:22 Leon DRAISAITL - 5:6
     
    59:22
    Edmonton právě vstřelil branku! Neskutečné, do konce třetí třetiny nám chybí třicet osm sekund a hosté se znovu prosazují! Jonathan Toews nedokázal vyhodit kotouč obranné třetiny a rázem vzniklo přečíslení. Na jeho konci stál LEON DRAISAITL, který ranou z první nedal přesouvajícímu se gólmanovi šanci na zákrok.
    56:50 Patrick KANE - 5:5
     
    56:50
    Chicago právě vstřelilo branku! A tak přišel trest, v Chicagu máme opět srovnáno! Jack Campbell vyrazil těžkou ránu od modré před sebe, kde si puku jako první všimnul PATRICK KANE, který rozvlnil síť a možná poslal zápas do prodloužení.
    50:16 Connor MCDAVID - 4:5
     
    50:16
    Edmonton právě vstřelil branku! Povede a je z toho využitá přesilová hra, vedení domácích a HATTRICK! Těžkou práci měl na útočné modré Evan Bouchard9, ale zvládl nájezd dvou soupeřů. Následně našel křižným pasem CONNORA MCDAVIDA. Ten ještě stahovačkou obehrál soupeře a jeho pokus z prostoru slotu se zastavil až v brance. Nádhera, sledovat tohoto Kanaďana.
    40:24 Ryan NUGENT-HOPKINS - 4:4
     
    40:24
    Edmonton právě vstřelil branku! Tentokrát to hostům trvalo dvacet čtyři sekund, než se prosadili po začátku třetiny! Leon Draisaitl našel bekhendovým pasem najíždějícího RYANA NUGENT-HOPKINSE, který už dorážel do odkryté části branky. Znovu je tak srovnáno.
    36:46 Max DOMI - 4:3
     
    36:46
    Chicago právě vstřelilo branku! Domácí využívají přesilovou hru pět na tři a jdou znovu do vedení! MAX DOMI si sjel od modré do dobré střelecké pozice,dostal nabito a jeho parádní rána z první končí nechytatelně v síti.
    28:28 Connor MCDAVID - 3:3
     
    28:28
    Edmonton právě vstřelil branku! Oilers využívají přesilovou hru a máme zase srovnáno, to je opravdu bláznivý zápas! Po několika křižných pasech se nakonec ke střele odhodlal CONNOR MCDAVID. Alex Stalock se sice stihl přesunout, jenže lapačkou máchl víceméně naprázdno. Respektive kotouč trochu tečoval, jenže ten stejně zapadl do branky.
    21:33 Jonathan TOEWS - 3:2
     
    21:33
    Chicago právě vstřelilo branku! Jenže mu to k ničemu není, domácí jdou znovu o vedení! Max Domi našel z levé strany JONATHANA TOEWSE, kterému doslova stačilo stát před brankou, jelikož puk se od jeho brusle odrazil do branky.
    20:18 Connor MCDAVID - 2:2
     
    20:18
    Edmonton právě vstřelil branku! Tak to je raketový start hostů do druhé třetiny, po osmnácti sekundách máme vyrovnáno! CONNOR MCDAVID se bez větších problémů dostal až na levý kruh, odkud vyslal doslova vystřelenou kulku ze své hokejky a puk se zatřepotal v síti.
    15:38 Reese JOHNSON - 2:1
     
    15:38
    Chicago právě vstřelilo branku! Domácí otáčejí vývoj zápasu a dostávají se v něm poprvé do vedení! Ránu od modré vyrazil Jack Campbell jen před sebe, kde si naprosto nejlépe počínal REESE JOHNSON, který si puk rychle přehodil na forhend a poslal je do odkryté části branky.
    13:20 Andreas ATHANASIOU - 1:1
     
    13:20
    Chicago právě vstřelilo branku! Z následného protiútoku domácích je navíc srovnáno! ANDREAS ATHANASIOU se totiž dostal do samostatného úniku a předvedl bekhendovou kličku, načež doslova protlačil kotouč pod betonem hostujícího gólmana.
    10:29 Zach HYMAN - 0:1
     
    10:29
    Edmonton právě vstřelil branku! Hosté ubránili přesilovku, načež se dostávají do vedení! Connor McDavid našel fantastickým křižným pasem volného ZACHA HYMANA na levé straně, na jehož ránu z první neměl domácí gólman nárok.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 14. Athanasiou (Domi), 16. R. Johnson (Cal. Jones, Blackwell), 22. J. Toews (Domi, P. Kane), 37. Domi (Raddysh, P. Kane), 57. P. Kane (McCabe, Cal. Jones) – 11. Hyman (McDavid, E. Kane), 21. McDavid (Bouchard, Kulak), 29. McDavid (Draisaitl, Nugent-Hopkins), 41. Nugent-Hopkins (Draisaitl, Barrie), 51. McDavid (Bouchard), 60. Draisaitl (E. Kane, Yamamoto)


    Chicago Blackhawks: Stalock (A. Söderblom) – Set. Jones (A), J. Johnson, Murphy, Tinordi, Cal. Jones, McCabe – P. Kane (A), Domi, Athanasiou – Raddysh, J. Toews (C), Khaira – Lafferty, Dickinson, Kurashev – R. Johnson, Entwistle, Blackwell.
    Trenér: Jay Woodcroft.

    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Barrie, Kulak, Niemeläinen – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Yamamoto, Draisaitl (A), E. Kane – Puljujärvi, R. McLeod, Foegele – Ryan, Shore, Holloway.
    Trenér: Luke Richardson.

    Rozhodčí: Rooney, McIsaac – Suchánek, Pancich

    Diváci: 13 685
    thejrc.org