Boston – Detroit 5:1 (kon.) | Philadelphia – Florida 4:3 (kon.) | Ottawa – Minnesota 2:4 (kon.)
Buffalo – Montreal 2:3 (kon.) | Nashville – St. Louis 6:2 (kon.) | Chicago – Edmonton 5:6 (kon.)
Dallas – Washington 2:0 (kon.) | Seattle – Vancouver 4:5 (kon.) | San Jose – Toronto 4:3 (po pr.)
Los Angeles – Winnipeg 4:6 (kon.)
konec
Chicago Blackhawks
5:6 (2:1, 2:2, 1:3)
Edmonton Oilers
Pátek 28.10.2022, 02:30 • United Center, Chicago • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Z tohoto zápasu je to ode mě vše, přeji vám hezký den a někdy zase u onlajnu na počtenou! (05:29:29)
     
    Tři hvězdy utkání

    1. Connor McDavid (EDM) – 3+1
    2. Leon Draisaitl (EDM) – 2+1
    3. Patrick Kane (CHI) – 1+2
     
    Česká a slovenská stopa

    Do tohoto utkání nenastoupil český ani slovenský hokejista. Přesto jsme se české stopy dočkali, jelikož jedním z čárových rozhodčích byl Libor Suchánek.
     
    Kdo se postavil do brankoviště?
    Alex Stalock (CHI) – 32 zákroků, 6 OG, úspěšnost 84,2 %, odchytal 60:00

    Jack Campbell (EDM) – 31 zákroků, 5 OG, úspěšnost 86,1 %, odchytal 60:00
     
    Statistiky
    Střely na bránu: 36 – 38 | Přesilová hra: 2/10 – 3/7 | Trestné minuty: 18 – 22
     
    WOW, WOW a ještě jednou WOW! K vidění bylo v Chicagu naprosto fantastické utkání, které bylo okořeněno jedenácti brankami, když ta rozhodující padla pouhých třicet osm sekund před koncem. Edmontonu se znovu povedl vstup do periody a v jejím půlce se dostal dokonce do vedení. Právě v jednapadesáté minutě navíc zkompletoval Connor McDavid hattrick. Tři minuty před koncem srovnal Patrick Kane a skoro to vypadalo, že se půjde do prodloužení. V poslední minutě ale udělali domácí obrovskou chybu v obranném pásmu, čehož využil Leon Draisaitl, jenž rozhodl o vítězi tohoto duelu ještě v základní hrací době.
     
    Konec zápasu.
     
    59:59
    Oddechový čas pro tým Chicago Blackhawks.
    59:22 Leon DRAISAITL - 5:6
     
    59:22
    Edmonton právě vstřelil branku! Neskutečné, do konce třetí třetiny nám chybí třicet osm sekund a hosté se znovu prosazují! Jonathan Toews nedokázal vyhodit kotouč obranné třetiny a rázem vzniklo přečíslení. Na jeho konci stál LEON DRAISAITL, který ranou z první nedal přesouvajícímu se gólmanovi šanci na zákrok.
     
    59:00
    Minuta do konce základní hrací doby!
     
    58:26
    Zach Hyman mohl před několika okamžiky rozhodnout, ale neuspěl. Nyní se pustil do napadání v útočném pásmu, avšak proti přesile mnoho šancí neměl.
     
    57:55
    Do konce základní hrací doby nám chybí něco málo přes dvě minutky a my jsme viděli už neuvěřitelných deset branek. S určitosti dnes ještě jednu uvidíme.
    56:50 Patrick KANE - 5:5
     
    56:50
    Chicago právě vstřelilo branku! A tak přišel trest, v Chicagu máme opět srovnáno! Jack Campbell vyrazil těžkou ránu od modré před sebe, kde si puku jako první všimnul PATRICK KANE, který rozvlnil síť a možná poslal zápas do prodloužení.
     
    56:28
    Tady mohlo být rozhodnuto! Zach Hyman byl totiž schovaný za obranou domácích, když dostal na modrou přihrávku. Zkusil to bekhendovou kličkou, ale Alex Stalock chytá!
     
    55:47
    Leon Draisaitl se snažil zachytit puk u mantinelu, ale nepovedlo se mu to. Na druhou stranu byl v útočném pásmu sám, takže rychlý protiútok nehrozil.
     
    55:11
    Jake McCabe posílal z první puk před branku. Ten mu sice sjel z hokejky, ovšem našel Taylora Raddysha. Proti němu ale dobře vyjel gólman hostí a pokus zneškodnil.
     
    54:30
    Jack Campbell se rozhodl vypomoci spoluhráčům s rozehrávkou, když zastavil kotouč za svou brankou a odehrál ho těsně před jedním ze soupeřů.

    Denisa Józsová

    Branky a nahrávky: 14. Athanasiou (Domi), 16. R. Johnson (Cal. Jones, Blackwell), 22. J. Toews (Domi, P. Kane), 37. Domi (Raddysh, P. Kane), 57. P. Kane (McCabe, Cal. Jones) – 11. Hyman (McDavid, E. Kane), 21. McDavid (Bouchard, Kulak), 29. McDavid (Draisaitl, Nugent-Hopkins), 41. Nugent-Hopkins (Draisaitl, Barrie), 51. McDavid (Bouchard), 60. Draisaitl (E. Kane, Yamamoto)


    Chicago Blackhawks: Stalock (A. Söderblom) – Set. Jones (A), J. Johnson, Murphy, Tinordi, Cal. Jones, McCabe – P. Kane (A), Domi, Athanasiou – Raddysh, J. Toews (C), Khaira – Lafferty, Dickinson, Kurashev – R. Johnson, Entwistle, Blackwell.
    Trenér: Jay Woodcroft.

    Edmonton Oilers: Campbell (S. Skinner) – Ceci, Nurse (A), Bouchard, Barrie, Kulak, Niemeläinen – Hyman, McDavid (C), Nugent-Hopkins (A) – Yamamoto, Draisaitl (A), E. Kane – Puljujärvi, R. McLeod, Foegele – Ryan, Shore, Holloway.
    Trenér: Luke Richardson.

    Rozhodčí: Rooney, McIsaac – Suchánek, Pancich

    Diváci: 13 685
    ocianews.com