Boston – Detroit 5:1 (kon.) | Philadelphia – Florida 4:3 (kon.) | Ottawa – Minnesota 2:4 (kon.)
Buffalo – Montreal 2:3 (kon.) | Nashville – St. Louis 6:2 (kon.) | Chicago – Edmonton 5:6 (kon.)
Dallas – Washington 2:0 (kon.) | Seattle – Vancouver 4:5 (kon.) | San Jose – Toronto 4:3 (po pr.)
Los Angeles – Winnipeg 4:6 (kon.)
konec
Seattle Kraken
4:5 (2:1, 1:2, 1:2)
Vancouver Canucks
Pátek 28.10.2022, 04:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    59:30 Jaden SCHWARTZ - 4:5
     
    59:30
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kraken využívá přesilovou hru! Burakovského střela z pravého kruhu trefila přímo Eberleho nohu a kotouč se následně odrazil přes brankoviště k JADENU SCHWARTZOVI, jenž rychle sebral kotouč svou rukavicí a následně ho rychle dopravil hokejkou do brány. Asistence: Jordan Eberle, Andre Burakovsky.
     
    59:09
    Dave Hakstol si samozřejmě bere svůj oddechový čas.
     
    59:09
    Tyler Myers (VAN) ještě dává domácím šanci, protože si jde odsedět dvě minuty za krosček, takže nás čeká přesilovka šesti proti čtyřem.
    58:35 Conor GARLAND - 3:5
     
    58:35
    Vancouver právě vstřelil branku!
    CONNOR GARLAND získal puk po špatné přihrávce Benierse, který následně obloukem poslal z obranného pásma, a ten si to namířil až do opuštěné klece Seattlu. Vypadá to tak, že se Canucks konečně dočkají své první výhry v sezóně! Bez asistence.
     
    58:06
    Jones míří na svou střídačku a domácí hrají v šesti!
    52:46
     
    52:46
    Domácí se radují z vyrovnávající branky, jenže marně, protože zde jasně došlo k porušení pravidel. Oleksiak totiž z pravé strany spíš centroval kotouč a Burakovskému se ho z velké výšky podařilo holí srazit do klece Vancouver, ale zde není o čem pochybovat, že se jednalo o hru vysokou holí.
    52:05
     
    52:05
    Vancouver mohl jít do dvoubrankového vedení! Pettersson křižně nahrál Kuzmenkovi, jenž poté přihrával před prázdnou bránu Michejevovi, jenž tak mohl zkompletovat hattrick, jenže ruský útočník puk vůbec netrefil.
     
    50:28
    Tak to byl neuvěřitelný zákrok hostujícího brankáře! Wennberg velmi dobře zasekl puk před bránou Vancouveru a následně nahrál do obrovské příležitosti Bjorkstrandovi, jenže americký brankář se natáhl, jak jen to šlo a nakonec se mu zakončení domácího útočníka podařilo vyrazit.
     
    44:43
    Oliver Ekman-Larsson (VAN) putuje na dvě minuty za zdržování hry na trestnou lavici, když se mu kotouč za bránou Canucks postavil na hranu a švédský obránce jej poté poslal až do hlediště.
    41:16 Elias PETTERSSON - 3:4
     
    41:16
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Kosatky se hned v úvodu třetí třetiny dostávají do vedení! Schenn zavezl puk do útočného pásma, kde ho poté vzduchem poslal před bránu Seattlu a zde ho skvěle baseballovým způsobem usměrnil do domácí klece ELIAS PETTERSSON. Asistence: Luke Schenn.
     
    36:54
    Domácí budou hrát přesilovou hru, protože dvě minuty za podrážení dostává Elias Pettersson (VAN). Hned po odpískání se navíc do sebe pustili Kyle Burroughs (VAN) a Morgan Geekie (SEA), kteří si za svou bitku posedí pět minut.
     
    35:41
    Bjorkstrand mohl dokonce poslat domácí tým do vedení, když dostal puk na hranici pravého kruhu, ale jeho pokus jen těsně proletěl kolem vzdálenější tyče hostující klece.
    34:32 Matthew BENIERS - 3:3
     
    34:32
    Seattle právě vstřelil branku!
    Vedení Vancouveru vydrželo pouhých patnáct vteřin! Eberlemu se podařilo podél mantinelu protečovat puk až na Schwartze, který poté přihrál pod sebe najíždějícímu MATTYMU BENIERSOVI, jenž si tváří v tvář Demkovi poradil na jedničku, když prostřelil hostujícího brankáře střelou pod lapačku. Asistence: Jaden Schwartz, Jordan Eberle.
    34:17 Andrej KUZMENKO - 2:3
     
    34:17
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks využívají i druhou početní výhodu! Pettersson udržel puk v útočném pásmu a ihned ho poslal na levou stranu Millerovi, který zde měl dostatek prostoru a vyslal velmi dobrou střílenou přihrávku na ANDREJE KUZMENKA, jenž ztečoval touš za záda bezmocného Jonese. Asistence: J.T. Miller, Elias Pettersson.
     
    32:51
    Vancouver bude hrát svou druhou přesilovou hru, protože na dvě minuty za podrážení putuje na trestnou lavici Alexander Wennberg (SEA).
     
    24:57
    Horvat byl zcela volná za obrnou Seattlu, kam i dostal přihrávku a zkoušel podobné zakončení, jako Michejev před malou chvílí, ale Jones tentokrát prostor mezi betony ustrážil.
    23:58 Ilja MICHEJEV - 2:2
     
    23:58
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks využívají přesilovou hru! Až v závěru početní výhody se hosté dokázali usadit ve svém útočném pásmu, kde nakonec Garland ustál souboj v levém kruhu jeho křžinou přihrávku sice zastavil obránce Kuhlman, ale puk následně poslal dál Dries k ILJOVI MICHEJEVOVI, jenž nachytal Jonese střelou po ledě a touš zaletěl přesně mezi jeho betony. Asistence: Sheldon Dries, Connor Garland.
     
    22:16
    Vancouver si zahraje svou první přesilovou hru v utkání, jelikož na dvě minuty za držení putuje na trestnou lavici Will Borgen (SEA).
    19:44 Jared MCCANN - 2:1
     
    19:44
    Seattle právě vstřelil branku!
    Domácí během jedné minuty otáčejí vývoj utkání na svou stranu! Tak to je neskutečný závěr první třetiny z pohledu domácích. Gourde ve středním pásmu parádně protečoval kotouč do útočné třetiny, kam si najel JARED MCCANN, jenž následně letěl sám na Demka, jenž jeho střelecké zakončení neudržel a puk poté jen tak tak doklouzal přesně k tyči hostující klece. Asistence: Yanni Gourde, Vince Dunn.
    18:39 Jamie OLEKSIAK - 1:1
     
    18:39
    Seattle právě vstřelil branku!
    Kraken se v závěru první třetiny dočkává zaslouženého vyrovnání! Domácí vyhráli následné vhazování a puk se dostal na modrou, kde Schultz nahrál svému kolegovi JAMIEMU OLEKSIAKOVI, jehož rána nakonec propadla Demkovi jeho výstroji a kotouč následně jen doskákal do brány Vancouveru. Asistence: Justin Schultz, Brandon Tanev.
    13:16
     
    13:16
    Seattle spálil další obrovskou šanci, když se Schultzovi podařilo křižně přihrát přes brankoviště Vancouveru na Schwartze, jenž následně zcela minul odkrytou bránu hostí.
     
    08:04
    Luke Schenn (VAN) je nyní hodně přísně poslán na dvě minuty za hrubost, když v rohu kluziště trefil McCanna a Seattle si zahraje první přesilovou hru v utkání. Schenn se tomuto rozhodnutí i hodně směje.
    04:38 Ilja MICHEJEV - 0:1
     
    04:38
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Canucks jdou do vedení! Schenn jen od pravého mantinelu nahazoval puk před bránu Seattlu, kde se kotouč od jednoho z domácích obránců odrazil mezi kruhy, kam si najel ILJA MICHEJEV, jenž do puku už jen práskl a poslal jej za záda Jonese. Asistence: Luke Schenn, Andrej Kuzmenko.
     
    03:27
    A je tu další bitka, která se tentokrát strhla u domácí střídačky, kde se do sebe pustili J.T. Miller (VAN) a Carson Soucy (SEA). Tuto bitvu vcelku rychle vyhrál útočník Vancouveru a oba dostávají pět minut.
     
    02:27
    Domácí obránce Adam Larsson (SEA) si u mantinelu našel jednoho z hostujících hráčů, což se nelíbilo Tanneru Pearsonovi (VAN), který jej ihned jel pomstít a oba kohouti si za svou bitku posedí pět minut na trestné lavici.
    02:02
     
    02:02
    Seattle šel málem do vedení, když střelu od modré čáry ještě Demko vyrazil vedle sebe, kde však byl zcela volný Gourde, jehož okamžitá dorážka mířila do břevna hostující klece.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 19. Oleksiak (Schultz, B. Tanev), 20. McCann (Gourde, Dunn), 35. Beniers (Schwartz, Eberle), 60. Schwartz (Eberle, Burakovsky) – 5. Michejev (L. Schenn, Kuzmenko), 24. Michejev (Dries, Garland), 35. Kuzmenko (J. Miller, E. Pettersson), 42. E. Pettersson (L. Schenn), 59. Garland


    Seattle Kraken: Mar. Jones (Daccord) – Dunn, Larsson (A), Oleksiak, Schultz, Soucy, Borgen – Burakovsky, Wennberg, Bjorkstrand – Schwartz, Beniers, Eberle (A) – McCann, Gourde, Kuhlman – B. Tanev, Geekie, Sprong.
    Trenér: David Hakstol

    Vancouver Canucks: Demko (S. Martin) – Ekman-Larsson (A), T. Myers, Brisebois, L. Schenn, Rathbone, Burroughs – Garland, Horvat (C), J. Miller (A) – Kuzmenko, E. Pettersson, Michejev – Pearson, Höglander, Dries – Podkolzin, Aman, Joshua.
    Trenér: Bruce Boudreau

    Rozhodčí: Pollock, Dunning – Marquis, Johnson
    bahis siteleri