Hvězda Praha – Slavia 2:0 (kon.) | Kladno – Chomutov 4:3 (2:1 po s.n.) | Mountfield HK – Jihlava 2:3 (po pr.)
Tábor – Motor ČB 2:4 (kon.) | Sparta – K. Vary 3:2 (po pr.) | Poruba – Kometa Brno 3:1 (kon.)
Havlíčkův Brod – Mladá Boleslav 5:4 (kon.) | HK MD Šumperk – Přerov 0:2 (kon.) | Liberec – Pardubice 5:0 (kon.)
Zlín – Vítkovice 5:4 (kon.) | Plzeň – HC Litvínov 2:1 (kon.)
konec
HC RT TORAX Poruba
3:1 (1:1, 2:0, 0:0)
HC Kometa Brno
Sobota 29.10.2022, 13:15 • RT TORAX ARENA, Ostrava • Extraliga dorostu • Skupina Východ
Partner:
     
    Z dnešního utkání je to ode mne vše. Přeji krásný zbytek dne i víkendu a u příštího kola Extraligy dorostu se budu z RT TORAX ARENY těšit na počtenou. (15:37:09)
     
    Třetí třetina se nesla v duchu ambicí obou týmů. RT TORAX hodlal udržet a navýšit vedení a s přibývajícím časem se uchyloval k defenzivní práci. Kometa hledala recept na překonání obranného valu Poruby, který tvořila už v hloubi svého útočného pásma. Šance na další gól utkání měly oba týmy, jenže oba měly výborné gólmany. No a taky se většinou stalo, že v tom chtít byla i nervozita a s ní i nepřesnost zakončení. Proto jsme ve třetím dějství vstřelenou branku neviděli, jen mnoho šikovných akcí s větším množstvím na straně Poruby. Kometa našla zbývající síly a dokázala se zdatně bránit všem třem silným lajnám.
     
    Konec zápasu.
     
    59:44
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Spanel – 2 min. + 2 min., bodnutí koncem hole.
     
    58:40
    Kometa hraje bez gólmana!
     
    58:22
    Hosté v plném počtu.
     
    56:29
    Kometa je ve čtyřech.
     
    56:22
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Šichtař – 2 min., držení.
     
    54:29
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Vyhlídal – 2 min., krosček.
     
    51:55
    Hosté v plném počtu.
     
    50:58
    Domácí v plném počtu.
     
    49:55
    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Spanel – 2 min., hrubost.
     
    48:58
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba:
    Jevtěchov – 2 min., faul kolenem.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Druhou třetinu odehrála Kometa v trochu lepším nasazení. Především se zdárně bránila pokračujícímu oslabení, které ale RT TORAX ukončil předčasně vedoucím gólem Rodiona Koidy, jenž svou pověstnou dělovkou prostřelil Matouška. Puk se otřel o jeho betony a skončil v brankové síti. Dlouho se pak hrálo bez přerušení. To zařídil Štulo pokusem z osy hřiště. Jenže Láryš pochytá vše, co vidí! Posléze se střílelo i na opačné straně. Matouška prověřil Hansel a následně byl v bezvadné pozici Koida. Ale volný prostor brány minul střelou nad horní břevno. Podobně dopadnul i Jevtěchov a když se neprosadil proti Láryšovi Zduba, měl možnost změnit skóre Indrst. Zpoza brány se snažil nachytat domácího gólmana Habermann, jenže porubský deváťák si dává pozor i na tyto finty a včas dostal levý beton k tyči. Nakonec se skóre měnilo v začínající poslední minutě druhého dějství, kdy z holí kradený a někdy odskakující kotouč napálil od mantinelu střídačky Olaf Zachariasz a navýšil porubské vedení na 3:1. I na tribunách bylo slyšitelné, jak puk narazil na gólmanskou výstroj, ale měl takovou rychlost, že proletěl až do brankové sítě.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    38:11
    Poruba právě vstřelila branku!
    RT TORAX výborně forčekoval, jako celý dosavadní herní čas a vytěžil z toho OLAF ZACHARIASZ třetí porubskou branku. Od střídačky napálil neposedný kotouč na Matouška. Zásah do výstroje byl slyšitelný i na tribunách, ale už jej brněnský gólman nezkrotil tak, aby touš nepokračoval v cestě za jeho záda.
     
    22:49
    Poruba právě vstřelila branku!
    Pokračující pětiminutovou početní výhodu se podařilo proměnit ve vedoucí gól v jejím závěru. RODION KOIDA ukončil kombinaci nahrávek svou pověstnou dělovkou, která se otřela o Matouškovy betony a zastavila se až v brankové síti. Asistence: Oleksij Jevtěchov a Mykyta Bodnar.
     
    22:16
    Současné vyloučení:
    Vyloučení v týmu HC RT TORAX Poruba:
    Jeřábek – 2 min., držení.

    Vyloučení v týmu HC Kometa Brno:
    Šichtař – 2 min., držení.
    Marken.cz

    Gabriela Juříková

    Branky a nahrávky: 7. M. Hlaváč (T. Vehovský, Zachariasz), 23. Koida (Jevtěchov, Bodnar), 39. Zachariasz – 19. Halačka (Červenka, Zubíček)


    HC RT TORAX Poruba: Láryš (S. Sobol) – Pavlíček, F. Veselý, Bodnar, S. Stasiuk, Gebauer, Jeřábek, Bortoli – Hansel, P. Sobol, Indrst – Koida, Jevtěchov, Skorochod – M. Hlaváč, Zachariasz, T. Vehovský – M. Veselý
    Trenér: David Moravec

    HC Kometa Brno: Matoušek (Fajmon) – Spanel, Antony, Jurný, Mitro, Vyhlídal, Zubíček – Zduba, Šebela, Pavlík, Štulo, Červenka, Kubín, Habermann, Brabenec, Halačka, Šichtař, Volf
    Trenér: Marek Moskal

    Rozhodčí: Kroček – Hladík, Piskoř
    thejrc.org