Jihlava – Mountfield HK 6:4 (kon.) | HC Litvínov – Olomouc 4:2 (kon.) | Plzeň – Třinec 6:3 (kon.)
Sparta – Vítkovice 6:1 (kon.) | K. Vary – Zlín 4:5 (po pr.)
konec
HC Sparta Praha
6:1 (2:0, 3:1, 1:0)
HC Vítkovice Ridera
Sobota 29.10.2022, 16:15 • Sportovní hala Fortuna, Praha 7–Bubeneč • DHL Extraliga juniorů • 18. kolo
Partner:
     
    To je ode mne pro dnešek vše, přeji vám příjemný zbytek večera. Napočtenou někdy příště! (18:16:03)
     
    Bubeneč hlásí dohráno, sparťané si po včerejší blamáži proti Třinci spravili chuť a díky solidnímu výkonu poráží Vítkovice pětibrankovým rozdílem! Ostravané toho dnes v ikonické pražské hale moc nepředvedli, Voleveckého ohrozili jen minimálně a zaslouženě z dnešního souboje odchází jako poražení.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Zakázané uvolnění Vítkovic se tentokrát nekoná, poslední sekundy utkání se tak nesou ve znamení bitvy o kotouč za svatyní Tomáše Voleveckého.
     
    59:12
    Běží poslední sekundy dnešního utkání, Ostravané se usadili před domácí klecí a chtějí kombinovat.
     
    58:34
    Kubíkovi se na modré čáře nabízel Fibigr, hostující útočník ale nezvládl volnému spoluhráči přihrát a v rohu za Voleveckým byl od kotouče odstaven.
     
    58:00
    Ohlášeny poslední dvě minuty třetí třetiny!
     
    57:55
    David startuje s kotoučem na holi z vlastního pásma, Pražané znovu míří před Bartošákovu branku.
     
    57:18
    Utkání pomalu ale jistě míří do finiše, závěrečná siréna v hale zazní za dvě a půl minuty.
     
    56:35
    Hauser ve středním pásmu vyhlížel přihrávku z pravé strany a brousil si zuby na únik, do dráhy kotouče ale na poslední chvíli vložil hůl vracející se protihráč.
     
    56:17
    Kotouč znovu končí v ochranné síti nad brankovištěm Tomáše Voleveckého, za malou chvíli se bude vhazovat po pravé straně jeho brankoviště.
     
    55:19
    Ducháč zachytil vyhozenou pryž těsně za modrou čarou. Sparta se mohla pokusit se rychle vrátit dopředu, Vítkovičtí jí ale forčekem zatlačili až do jejich pásma.
     
    54:58
    Hostům se po delší době podařilo přesunout hru před Voleveckého, sledujeme poněkud krkolomnou kombinaci. Gólman Sparty je bez práce.
     
    54:21
    Pražané sice vedou o pohodlných pět branek, Bartošák má ale v posledních momentech i tak plné ruce práce. Sparta chce svůj náskok ještě navýšit a po nepovedené početní výhodě ostřeluje ostravskou branku.
     
    53:35
    Přesilovka Sparty byla složená jen z dlouhé série přihrávek, kterou z mezikruží zblokovanou střelou uzavřel Höll. Kubík je zpět na ledě.
     
    52:32
    Fibigr byl důrazně zastaven z mezikruží, jen pár sekund nato je z trestné lavice vysvobozen Mácha. Začíná zkrácená sparťanská početní výhoda.
     
    51:58
    Pražany za pár desítek sekund čeká asi minutu a půl dlouhá přesilovka, zatím je počet hráčů na obou stranách stejný. Bartošák si poradil se střelou z pravé strany, kterou hravě lapil do své rukavice.
     
    51:36
    Podruhé v zápase se bude hrát ve čtyřech na obou stranách, za držení putuje ven Martin Kubík (VIT).
     
    50:50
    Ani tato ostravská přesilovka zatím nevychází svěčencům Pavla Trnky dle plánu, Sparta se bez větších obtíží brání a drží hru před svou modrou čarou.
     
    50:31
    Hosté dostávají šanci kosmeticky upravit skóre, Adam Mácha (SPA) dostává menší trest za napadení.
     
    50:11
    Volevecký po dalším úspěšném zákroku na moment podržel kotouč, dění je na pár vteřin pozastaveno.
     
    49:38
    Höll se pokusil protáhnout k Bartošákovi, přes tři protihráče se ale s kotoučem dostat nedokázal. Hostující gólman tentokrát mohl zůstat v klidu.
     
    48:58
    V rohu za vítkovickou brankou je k vidění statická tahanice o kotouč, která trvá už několik sekund.
     
    48:49
    Hraje se delší dobu bez přerušení, ostravský výběr teď odráží jeden domácí výpad za druhým.
     
    47:58
    Vitouch si chtěl připsat další kanadský bod, Bartošák ale jeho střelu z pravého prostoru pro vhazování vyrazil mimo nebezpečí.
     
    47:28
    Tempo oproti prvním dvěma třetinám dost výrazně opadlo, Vítkovice jsou s výsledkem zřejmě smířeny.
     
    46:29
    Kotouč se teď nebezpečně šoural kolem vítkovického brankoviště, bránící hráč ale pohlídal dotěrného domácího a nedovolil mu se pryže dotknout.
     
    45:56
    Pražané si po nepovedené rozehrávce zapisují do statistik zakázané uvolnění.
     
    45:46
    Sparta má hru pod kontrolou a znovu se snažila přejít do ofenzívy, tentokrát jí ale zabrzdil hvizd čárového rozhodčího. Někdo z domácích byl totiž v ofsajdu.
     
    44:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    No, v Bubenči se nám začíná rodit debakl. Slabším zakončením k pravé tyči rozšiřuje listinu domácích střelců MICHAL VITOUCH, kterého si vítkovická obrana vůbec nepohlídala, a zvyšuje tak na rozdíl pěti branek – 6:1! Asistence: Ondřej Hrabík, David Senčák.
     
    43:53
    Senčák se v rohu za Bartošákem snaží zbavit dvou protihráčů, kteří jsou na něm pověšení. Hosté se snaží hru znovu vytlačit ven ze své obranné zóny.
     
    43:08
    Vítkovice kombinují v útočném pásmu, nebo se o to aspoň snaží. Sparta totiž kvalitně brání, drží hru u mantinelů. Bojuje se o každý centimetr.
     
    42:31
    Höll s kruhu poslal kotouč na modrou Davidovi, jehož následné slabé zakončení zasáhlo jen jednoho z bránících hráčů před Bartošákem.
     
    41:58
    Volevecký si poradil s prudkým výpadem na svou klec, po krátké pauze se bude vhazovat po jeho pravici.
     
    41:29
    Domácí jsou v plném počtu, oslabení zvládli obstojně a nyní přesouvají hru před Bartošákovu klec.
     
    40:47
    Sparta odrazila první výpad Vítkovic v nové periodě, Ostravané zatím Voleveckého neohrozili.
     
    40:09
    Rozběhla se poslední třetina, do které tým Pavla Trnky vstupuje v početní výhodě. Ducháč na trestné lavici pobyde ještě zhruba minutu a půl.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    Ostravané po nepovedené první části v té druhé úplně propadli a jejich šance na bodový zisk jsou rázem minimální. Sparta po většinu prostřední části kontrolovala dění na ledě a svým soupeřům nedovolila takřka nic, s výjimkou jednoho přesilovkového gólu. Svěřenci Richarda Žemličky se prosadili pro změnu třikrát, a před posledním dějstvím tak platí skóre 5:1. Dotáhnou domácí slibně rozehraný duel do vítězného konce, nebo se hosté po pauze zvednou a zabojují?
     
    Další třetina začne přibližně v 17:47.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    39:24
    Uvidíme další přesilovku Vítkovic, domácí třetinu uzavřou ve čtyřech. Filip Ducháč (SPA) byl rozhodčím na dvě minuty vyloučen za podrážení.
     
    39:12
    Skvělý zákrok z dílny Voleveckého, který si pohlídal nenápadnou střelu Milaty z prostoru mezi kruhem a brankovištěm a puku nastavil do cesty rukavici.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    38:33
    Bleskový výpad Sparty vyřešil až Bartošák, který zakončení z pravé strany lapil do své výstroje.
     
    38:11
    Další zakázané uvolnění. Vítkovice jsou ve velkém svrabu a moc neví, jak by mohly hru ovlivnit.
     
    37:57
    Sparta znovu dostala své soky pod tlak, Ostravané zareagovali jen dalším vyhozením puku na icing.
     
    37:01
    Sparta právě vstřelila branku!
    Naděje hostů na bodový zisk se pomalu vytrácí, Pražané v závěru druhé třetiny odskakují do čtyřbrankového trháku! Senčák po vyhraném vhazování poslal puk FILIPU ŠINDELKOVI, jenž si nenápadnou střelou k bližší tyči zadělal na hattrick – 5:1! Asistence: David Senčák.
     
    36:42
    Hrabík na modré čáře přišel o puk po souboji s Puchalou, volného kotouče se ovšem ujal Stepanchuk a zavezl ho do útoku. Ostravský gólman si pak na konto zapsal další zákrok.
     
    35:32
    Vítkovičtí znovu vyhodili na zakázané uvolnění, uvidíme další vhazování vedle Darka Bartošáka.
     
    34:51
    K pátému pražskému gólu moc nechybělo! Bartošák nešikovně vyrazil Šindelkovo nahození z pravé strany do brankoviště, kde puk pár sekund volně stál. Rychle se k němu sjeli snad všichni hráči na ledě a následovala mela, při které byla branka vychýlena z její předepsané pozice.
     
    34:15
    Bialymu puk poskočil na hokejce, následný pokus o návrat dopředu byl rozhodčím posouzen jako úmyslný ofsajd. Dění se tak přesouvá k Bartošákovi.
     
    33:42
    Volevecký byl nucen zasahovat proti zakončení z levé strany, pryž končí pod jeho rukavicí.
     
    33:09
    Vítkovičtí se ještě nevzdávají a snaží se stáhnout své manko, plody to ale zatím nepřináší. Sparťanská obrana je pevná a nepouští je do útočného pásma.
     
    32:22
    Kotásek to jako správný kapitán vzal na sebe a po křídle protáhl puk do útočného pásma, v rohu za Voleveckým byl ale rychle odzbrojen.
     
    31:48
    Sparta právě vstřelila branku!
    Čtvrtý domácí zásah je na světě! Hauser nahozením z modré čáry zasáhl jen clonícího Theimera a před brankovištěm Vítkovic následně vznikla chaotická situace, ve které se jako první zorientoval MICHAL VITOUCH! Bartošák na jeho následné zakončení nestačil zareagovat – 4:1! Asistence: Oto Theimer, Petr Hauser.
     
    31:30
    Výpad Sparty vede k povedenému zákroku Darka Bartošáka, další buly proběhne po jeho pravici.
     
    30:56
    Vstupujeme do druhé poloviny utkání. Vítkovice jsou momentálně usazeny v útočném pásmu, snaží se ze sebe setřást protihráče a dostat se do zakončení.
     
    29:58
    Sparťanské oslabení se pomalu ale jistě chýlí ke konci, Šindelek se za chvíli vrátí zpět na hrací plochu.
     
    29:27
    Smolka z prostoru pro vhazování nastřelil vnějšek spojnice. Puk zůstává v hostujícím útočném pásmu, Ostravané rozjíždí další kombinaci.
     
    28:49
    Sparta si v oslabení zatím počíná výborně, Vítkovice jsou zatlačeny ve vlastní obranné zóně.
     
    28:11
    Další menší trest pro Filipa Šindelka (SPA), který svému týmu dnešní duel pěkně komplikuje. Po tahanici o pryž v rohu jde ven za zašlapování puku.
     
    27:32
    Vyhozený puk po bitvě u mantinelu doskákal až k Voleveckému, který jej zastavil hokejkou a přenechal ho vracejícímu se Šindelkovi.
     
    26:41
    Vítkovice právě vstřelily branku!
    Ostravský výběr nakonec přeci jen přesilovku využívá, znovu je to jen o dva góly! Za Voleveckého zaplulo nahození z mezikruží, které neslo rukopis MICHALA BYSTRONĚ, a strážce domácí svatyně tak přišel o čisté konto – 3:1! Asistence: Maxim Vehovský, Martin Kubík.
     
    26:18
    Bystroň nedokázal udržet puk před modrou čarou, hosté se musí na moment stáhnout z útočného pásma.
     
    25:41
    Sparta právě vstřelila branku!
    Tak tohle je hodně bolestivá rána pro Vítkovice, které inkasují hned zkraje vlastní početní výhody! Nepozornosti hostující obrany využil PETR HAUSER, který vyrazil úplně sám na Bartošáka a svůj únik chladnokrevně přetavil v další gól – 3:0! Asistence: Michal Vitouch.
     
    25:32
    Filip Šindelek (SPA) se podruhé odebírá na trestnou lavici, tentokrát byl vykázán za vysokou hůl.
     
    24:51
    Střela z otočky z pravé strany minula Bartošákovu svatyni, puk proletěl pár centimetrů vedle bližší tyče.
     
    24:16
    Kotásek číhal na přihrávku v mezikruží, jeho spoluhráč ovšem vzal věci do vlastních rukou. Z pravého prostoru pro vhazování nastřelil jen beton.
     
    23:43
    Zakázané uvolnění hostujícího celku nám připravilo další buly po pravé straně ostravské branky.
     
    23:09
    Martin Böhm se vrací pro vyhozenou pryž za své brankoviště, Vítkovice se od začátku druhé třetiny zatím pořádně nepodívaly do útočné třetiny.
     
    22:36
    Sparta má hru plně pod kontrolou, nyní operuje s pukem ve vlastní zóně a hledá cestu zpět do útoku.
     
    21:50
    Radost ze třetího pražského gólu byla v hale jen sekundová, rozhodčí okamžitě rozpažil! Zásah nemůže být uznán, jeden z útočících hráčů byl v brankovišti. Stav 2:0 platí dál.
     
    21:29
    Sparta kombinovala v útočném pásmu, někdo v mezikruží pak tečoval Tůmovu střelu z modré do výstroje připraveného strážce vítkovické branky.
     
    20:38
    Postavení mimo hru, tentokrát na straně Vítkovic. Po krátké pauze uvidíme buly u domácí modré čáry.
     
    20:05
    Zbyteček sparťanské přesilovky je minulostí, Puchala se po čtyřech sekundách vrací zpět na hrací plochu.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    Úvodní dějství se neslo celkem jasně v režii Sparty, která své soupeře takřka k ničemu nepustila a svou aktivitu přetavila ve dvě branky. Ve čtvrté minutě nejprve otevřel skóre Šindelek, na jehož zásah pak v polovině periody navázal Hauser. Vítkovičtí zatím nepodávají zrovna dvakrát ideální výkon a pokud si dnes chtějí z Prahy odvézt aspoň bod, budou muset po pauze výrazně přidat. Uvidíme, jak se duel bude vyvíjet dál.
     
    Další třetina začne přibližně v 16:59.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    19:36
    Ostravský celek vyhodil puk ven ze svého pásma a už dobrých dvacet sekund úspěšně drží hru daleko od své branky. Bartošák může odpočívat.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
     
    18:55
    Další střela z dílny domácích hráčů šla mimo tři tyče, projektil z prostoru mezi kruhem a modrou zasáhl jen plexisklo za brankovištěm.
     
    18:34
    Krátkou šňůru domácích přihrávek z mezikruží uzavřel Šindelek, který nastřelil Bartošákovo rameno.
     
    18:04
    Další nepříjemné momenty pro tým Pavla Trnky, Denis Puchala (VIT) je trestán za podrážení.
     
    17:45
    Domácí se vymanili z mírného náporu a vyrazili vpřed, jejich výpad ale zastavil čárový rozhodčí. Nachytal je totiž v postavení mimo hru.
     
    17:20
    Vítkovice forčekem drží kotouč v domácím pásmu, Sparta se z něj složitě snaží dostat ven.
     
    16:55
    Bleskový výpad Ridery po pravé straně vede k dalšímu úspěšnému zákroku Tomáše Voleveckého.
     
    16:09
    Červenka se dostal za bránícího protihráče a přihrávkou z otočky se pokusil posunout puk z křídla na střed, najíždějícího spolubojovníka ale minul.
     
    15:35
    Vítkovice po dlouhé době vystrčily drápky. Slusarczyk zachytil přihrávku zpoza klece a z hranice brankoviště nepříjemným zakončením zasáhl jen Voleveckého.
     
    14:56
    Fibigrova rozehrávka podél mantinelu šla ke Kubíkovi, od jehož hole se neposedná pryž odrazila až do ochranné sítě za Voleveckým. Buly v neutrální zóně.
     
    14:18
    Jeden z domácích se teď pokusil za Bartošáka protečovat zakončení z hranice pásma, kotouč ale zasáhl jen beton vítkovického strážce svatyně.
     
    13:18
    Sparta právě vstřelila branku!
    Hosté herně propadli a jejich špatná hra se neobešla bez trestu, Pražané vedou o dva góly! Po souhře s Ducháčem a Theimerem se z bezprostřední blízkosti brankoviště na střeleckou listinu zapisuje PETR HAUSER – 2:0! Asistence: Oto Theimer, Filip Ducháč.
     
    12:50
    Domácí mají hru pod kontrolou, Ostravané teď hrají druhé housle. Momentálně čelí mírnému náporu.
     
    12:14
    Slusarczyka na hranici obranného pásma připravil o puk Šindelek, Vítkovice se tentokrát do útoku nedostaly.
     
    11:04
    Šindelkovo nahození tentokrát jen prolétlo kolem Bartošáka. Některý z jeho spoluhráčů o pár sekund později z kruhu mířil přesně, gólman byl ve střehu.
     
    10:34
    Sparťané rotují v útočném pásmu a drží puk pevně na svých holích, houževnatá obrana Vítkovic je ale nehodlá pouštět dál od mantinelu.
     
    10:13
    Hostující gólman má dnes v Bubenči zatím více práce než Volevecký, teď byl nucen likvidovat zakončení jednoho z domácích z pravého kruhu.
     
    09:23
    Slusarczykovu rozehrávku ve středním pásmu zachytil David, díky němu se pak Sparta velmi rychle přesunula zpět do vítkovického obranného pásma.
     
    08:58
    Trochu chaotická situace před Voleveckým k zakončení nevedla, Sparta se kotouče ujala včas.
     
    08:24
    Mácha se i přes dva protihráče protlačil na kruh a z posledních sil zakončil, Bartošák letící kotouč hravě chytil do nastražené výstroje.
     
    07:31
    Dění se stále přelévá z jednoho konce na druhý. Po křídle se nyní dopředu protáhl Přibyl, na kterého se ale okamžitě pověsil protihráč a připravil ho o puk.
     
    06:40
    Volevecký zuřivě bil hokejkou o led, Kotásek se vrací na hrací plochu. Oba týmy jsou kompletní, domácím se během výhody nepodařilo Bartošáka prověřit.
     
    06:15
    Sparta hraje v plném počtu, začíná její krátká přesilovka. Pražané ale teď mají problémy se vůbec vypotácet ven ze své obranné zóny.
     
    05:39
    Hra ve čtyřech na obou stranách zatím vyhovuje spíše hostům, kteří jsou sice častěji na kotouči, jejich akcím však chybí nějaké pořádné zakončení.
     
    05:11
    Vítkovice vyhodily puk za Voleveckého a rychle odjely vystřídat, pro kotouč se do rohu vrací Ducháč.
     
    04:40
    Poměr sil na ledě se vyrovná, ostravskou přesilovku podrážením předčasně ukončil Alex Kotásek (VIT).
     
    04:11
    Filip Šindelek (SPA) si po vstřeleném gólu do statistik zapisuje také dvě trestné minuty za vysokou hůl.
     
    03:43
    Sparta právě vstřelila branku!
    Domácí se už v polovině čtvrté minuty základní hrací doby ujímají vedení! Na pravém kruhu se uvolnil FILIP ŠINDELEK, jehož prudká rána cestou do sítě cinkla o tyč! Bartošák nestihl včas zareagovat – 1:0! Asistence: Andrej Fábry.
     
    02:37
    Z hranice útočného pásma se ozval Ducháč, jehož nepovedené zakončení projelo kolem vzdálenější tyče vítkovické branky. Bartošák se za ním jen ohlédl.
     
    02:20
    Poprvé dnes bylo odpískáno zakázané uvolnění, po kterém se bude vhazovat po Voleveckého pravici.
     
    01:52
    Hraje se nahoru dolu. Červenka nyní ze středního pásma nahodil puk za Bartošáka, kde si jej na svou hůl vzal jeden z vracejících se hostů.
     
    01:27
    Sledujeme bitvu o kotouč v rohu vedle hostující branky, do které je zapojeno hned několik hráčů.
     
    00:58
    Hosté jsou zatím aktivnějším celkem na hrací ploše, nedaří se jim ale se usadit před Voleveckým.
     
    00:19
    Vítkovice první útok Sparty ubránily, své soupeře ani nepustily do zakončení. Nyní míří dopředu.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    Sudí svolává hráče do kruhu, jdeme na věc!
     
    Oba týmy vyráží na hrací plochu, kde na ně už čeká čtveřice rozhodčích. Start se pomalu blíží.
     
    Ještě jednou vás zdravím a přeji vám příjemné sobotní odpoledne, tentokrát už přímo z bubenečské haly! Zde momentálně panuje ticho před bouří, níže si můžete v mezičase prohlédnout dnešní sestavy.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Sparta Praha: Volevecký (Přikryl) – David, Tůma, Šindelek, Böhm, Ducháč (C), Bartoň, Pavlák – Stepanchuk, Senčák, Červenka (A), Hrabík, Theimer, Fábry, Hauser, Höll, Vašíček, Žmola, Mácha, Vitouch.
    Trenér: Richard Žemlička.

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Irgl) – Chaloupka, Puchala, Bystroň (A), Bialy, Fibigr, Činčala, Smolka – Štiak, Pavelec, Vehovský, Macias, Milata, Krčmarský, Glas, Kubík, Slusarczyk, Přibyl, Kotásek (C), Chlán.
    Trenér: Pavel Trnka.

    Rozhodčí: Zavřel, Červenka – Komářek, Thuma.
     
    POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

    Poprvé na sebe v rozehraném extraligovém ročníku dnešní soupeři narazili ve čtvrtém kole, přičemž body si tehdy rozdělili. Duel mezi Vítkovicemi a Spartou šel v Ostravě do prodloužení poté, co se za domácí v základní hrací době prosadili Bialy a Štiak a za hosty dvakrát odpověděl Vitouch. Štěstěna se nakonec přiklonila na stranu Ridery, které výhru vystřelil Přibyl.

    10. 9. (4. kolo): Vítkovice – Sparta 3:2pp.
    Třetiny: 1:0, 1:1, 0:1 – 1:0.

    Branky a nahrávky: 5. Bialy (Fibigr, Kubík), 40. Štiak (Tobola, Kotásek), 65. Přibyl (Macias, Bystroň) – 34. Vitouch (Václavík), 47. Vitouch (Hrabík).

    Vítkovice: Irgl – Smolka, Puchala, Bialy, Chaloupka, Fibigr, Kosina, Bystroň – Glas, Slusarczyk, Kotásek, Macias, Chlán, Tobola, Pavelec, Milata, Krejsa, Kubík, Štiak, Přibyl.

    Sparta: Liemann – Pavlák, Tůma, David, Červenka, Ducháč, Bartoň – Novák, Bareš, Mácha, Odehnal, Hrabík, Stepanchuk, Václavík, Höll, Vitouch, Žmola.
     
    HC VÍTKOVICE RIDERA (2. místo)
    15 Z, 9–2–0–4, 47:26 (+21), 31 bodů

    Ostravští jsou sice druzí, za své kvalitní umístění ale vděčí hlavně dobrému vstupu do soutěže. Od začátku října podávají výkony jako na houpačce, jejich bilance tento měsíc činí tři výhry a čtyři porážky. V dosud posledním odehraném utkání ovšem byli úspěšní, když minulou sobotu porazili na svém ledě Jihlavu 4:1. Uvidíme, jak se jim povede dnes v Bubenči. Vyrovnají svou bilanci vítězství a proher?

    Nejproduktivnější hráči
    Alex KOTÁSEK – 14 Z, 15 bodů (5+10)
    Matěj PŘIBYL – 15 Z, 15 bodů (4+11)
    Josef KREJSA – 13 Z, 14 bodů (7+7)

    Brankářské statistiky
    Darek BARTOŠÁK
    – 479 min. | úsp. 93,5 % | prům. 1,75 | 2 ČK
    Denis IRGL
    – 430 min. | úsp. 94,7 % | prům. 1,53 | 2 ČK
     
    HC SPARTA PRAHA (8. místo)
    15 Z, 5–2–3–5, 44:45 (-1), 22 bodů

    Sparta bude chtít hodit za hlavu včerejší utkání s Třincem, které jí vůbec nevyšlo. Vinou velmi bídného výkonu, zejména v defenzívě, na začátku druhé třetiny prohrávala už o čtyři branky, přičemž Oceláři v poslední části pak svůj náskok ještě zvýšili o další zásah. Domácím se potom sice podařilo manko během několika desítek sekund stáhnout z 1:6 na 4:6, na další snížení už jim ale nezbývaly síly, a hosté v závěru jen potvrdili své vítězství zásahem opuštěné svatyně.

    Nejproduktivnější hráči
    Ondřej HRABÍK – 15 Z, 19 bodů (9+10)
    Michal VITOUCH – 6 Z, 14 bodů (6+8)
    David SENČÁK – 12 Z, 13 bodů (5+8)

    Brankářské statistiky*
    Matouš LIEMANN
    – 485 min. | úsp. 91,1 % | prům. 2,85 | 0 ČK
    Jan LOKAJÍČEK
    – 185 min. | úsp. 94,5 % | prům. 1,95 | 2 ČK
    Hlib ARTSATBANOV
    – 183 min. | úsp. 90,5 % | prům. 2,95 | 0 ČK

    (* Do přehledu byli zahrnuti jen ti brankáři, kteří dosud odchytali minimálně dvě kompletní utkání.)
     
    Příjemnou sobotu u sledování juniorského hokeje! Mladé pušky Sparty budou den po nepovedeném střetnutí s Třincem na svém ledě hostit Vítkovice.
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 16:15.
    Marken.cz

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 4. Šindelek (Fábry), 14. Hauser (Theimer, Ducháč), 26. Hauser (Vitouch), 32. Vitouch (Theimer, Hauser), 38. Šindelek (Senčák), 45. Vitouch (Hrabík, Senčák) – 27. Bystroň (Vehovský, Kubík)


    HC Sparta Praha: Volevecký (Přikryl) – David, Tůma, Šindelek, Böhm, Ducháč (C), Bartoň, Pavlák – Stepanchuk, Senčák, Červenka (A), Hrabík, Theimer, Fábry, Hauser, Höll, Vašíček, Žmola, Mácha, Vitouch.
    Trenér: Richard Žemlička.

    HC Vítkovice Ridera: Bartošák (Irgl) – Chaloupka, Puchala, Bystroň (A), Bialy, Fibigr, Činčala, Smolka – Štiak, Pavelec, Vehovský, Macias, Milata, Krčmarský, Glas, Kubík, Slusarczyk, Přibyl, Kotásek (C), Chlán.
    Trenér: Pavel Trnka.

    Rozhodčí: Zavřel, Červenka – Komářek, Thuma.

    Diváci: 57
    thejrc.org