Vegas – Anaheim 4:0 (kon.) | Columbus – Boston 0:4 (kon.) | New Jersey – Colorado 1:0 (kon.)
Carolina – NY Islanders 2:6 (kon.) | Vancouver – Pittsburgh 5:1 (kon.) | Arizona – Winnipeg 2:3 (po pr.)
Dallas – NY Rangers 3:6 (kon.) | Florida – Ottawa 5:3 (kon.) | San Jose – Tampa 3:4 (kon.)
konec
Carolina Hurricanes
2:6 (0:1, 2:2, 0:3)
New York Islanders
Sobota 29.10.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • NHL
Partner:
     
    To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:53:12)
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 35 – 32 | Přesilová hra: 0/3 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 6

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Frederik Andersen (CAR) – 26 zákroků, 5 OG, úspěšnost 83,9%, odchytal 59:48
    Ilja Sorokin (NYI) – 33 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,3%, odchytal 60:00

    Česká a slovenská stopa v utkání

    Martin Nečas (CAR) – 1+0, -1 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 18:50

    Tři hvězdy utkání

    1. Brock Nelson (NYI) – 2+0
    2. Martin Nečas (CAR) – 1+0
    3. Josh Bailey (NYI) – 1+0
     
    Utkání přihlíželo 18 680 diváků.
     
    Carolina nepotvrdila roli favorita, na domácím stadionu podlehla newyorským Islanders vysoko 2:6.

    Hosté si v úvodní třetině vypracovali jednogólový náskok, který si v prostředním dějství udrželi. V závěrečné dvacetiminutovce Ostrovany poprvé poslal do dvoubrankového náskoku Brock Nelson ve 44. minutě, druhou trefu přidal o osm minut později. Hurikáni zkusili v závěru při přesilovce powerplay, ale snížení se nedočkali, naopak střelou do prázdné brány skóroval Zach Parise, čímž uzavřel gólový účet střetnutí.

    Svěřenci kouče Lamberta zvítězili podruhé v řadě a v tabulce Metropolitní divize si polepšili s osmi body na pátou příčku. Carolina se v téže divizi propadla na čtvrtou pozici za New Jersey, bodů má na kontě devět.
     
    Konec zápasu.
     
    59:46
    Závěr střetnutí vyšperkoval fantastickým zákrokem Ilja Sorokin! Do poslední chvilky si počkal na zakončení Jesperiho Kotkaniemiho z mezikruží, ránu směřující pod břevno vyrazil lapačkou.
     
    59:11
    V již probíhající poslední minutě utkání střílel z levého kruhu Seth Jarvis, úspěšným obranným blokem se prezentoval Alexandr Romanov.
    58:06 Zach PARISE - 2:6
     
    58:06
    Islanders právě vstřelili branku!
    Trenér Brind'Amour se v přesilovce rozhodl pro powerplay, ta však rychle vzala za své. Domácí bleskově ztratili útočné pásmo a ve střední třetině navíc získal puk ZACH PARISE, jenž od levého mantinelu s přehledem poslal hrací předmět do prázdné brány. Bez asistence.
     
    57:55
    Hosté míří do čtyř. Před vlastní bránou fauloval dnes už dvoubodový Mathew Barzal, krosčekem poslal na ledovou plochu Fasta.
     
    57:40
    Z pravého kruhu střílel Teuvo Teräväinen. Puk se zastavil v předbrankovém prostoru, odkud Alexandr Romanov odpálil puk těsně před Sebastianm Ahem.
     
    57:21
    Zápas se dohrává spíše z povinnosti. Domácí hráči přijali porážku, vstřelit tři góly během dvou a půl minut je prakticky nereálný úkol, navíc proti tak dobře hrající defenzivě.
     
    56:49
    Anthony Beauvillier umí zahrát i směrem dozadu. Zachytil pohyb Andreje Svečnikova, jehož u mantinelu odzbrojil čistým způsobem.
     
    56:14
    Domácí Sebastian Aho vyzval k souboji jeden na jednoho Ryana Pulocka. Zkusil kličku směrem k mantinelu, protihráč mu kotouč zdárně vypíchl.
     
    55:55
    Domácí přišli o útočné pásmo z důvodu špatného zpracování Dylana Coghlana, jemuž při zpracování projel kotouč mezi bruslemi.
     
    55:10
    Druhý gól v utkání chtěl přidat Martin Nečas. Střílel forhendem do přehuštěného prostoru, puk prosvištěl těsně nad břevnem.
     
    54:42
    Teuvo Teräväinen pro změnu v roli asistenta, když do levého kruhu nahrál do palebné pozice Jaccobu Slavinovi, křižný pokus Sorokin pokryl betonem.
     
    54:17
    Tentokráte už se Jesper Fast k puku dostal. Tělem odstavil Dobsona a nahrál mezi kruhy Teuvu Teräväinenovi, jehož ránu Sorokin vyrazil vyrážečkou.
     
    53:51
    Po levé straně získal útočné pásmo Jordan Staal. Mezi kruhy přihrával Jesperu Fastovi, pasu zabránil v úspěšném provedení Noah Dobson.

    Milan Huppert

    Branky a nahrávky: 29. Nečas (Skjei), 36. Burns (Martinook, Pesce) – 17. Wahlstrom (Barzal, Mayfield), 35. M. Martin (Cizikas), 37. Bailey (Barzal, Romanov), 44. Nelson (Beauvillier, Lee), 52. Nelson (Beauvillier, Pulock), 59. Parise


    Carolina Hurricanes: Andersen (Raanta) – Burns, Slavin (A), Pesce, Skjei, Chatfield, Coghlan – Jarvis, Aho, Teräväinen – Nečas, Kotkaniemi, A. Svečnikov – Fast, J. Staal (C), Martinook (A) – Stepan, Stastny, Noesen.
    Trenér: Rod Brind'Amour

    New York Islanders: Sorokin (Varlamov) – Pulock, Pelech, Dobson, Romanov, Mayfield, Aho – Wahlstrom, Barzal, Bailey (A) – Beauvillier, Nelson, Lee (C) – Palmieri, Pageau, Parise – Clutterbuck (A), Cizikas, M. Martin.
    Trenér: Lane Lambert

    Rozhodčí: L'Ecuyer, O'Donnell – Deschamps, Fournier

    Diváci: 18 680
    ocianews.com