Vegas – Anaheim 4:0 (kon.) | Columbus – Boston 0:4 (kon.) | New Jersey – Colorado 1:0 (kon.)
Carolina – NY Islanders 2:6 (kon.) | Vancouver – Pittsburgh 5:1 (kon.) | Arizona – Winnipeg 2:3 (po pr.)
Dallas – NY Rangers 3:6 (kon.) | Florida – Ottawa 5:3 (kon.) | San Jose – Tampa 3:4 (kon.)
konec
Vancouver Canucks
5:1 (1:0, 1:1, 3:0)
Pittsburgh Penguins
Sobota 29.10.2022, 04:00 • Rogers Arena, Vancouver • NHL
Partner:
    57:50 J. T. Miller - 5:1
     
    57:50
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Je rozhodnuto! Při hře ve čtyřech na obou stranách se puku zmocnil J.T. MILLER, který z vlastního obranného pásma trefil prázdnou bránu. Asistence: Tyler Myers a Guillaume Brisebois.
    56:42 Oliver EKMAN-LARSSON - 4:1
     
    56:42
    Vancouver právě vstřelil branku!
    14 sekund stačilo domácím na využití přesilové hry. OLIVER EKMAN-LARSSON vypálil od modré a střela nikým netečována skončila za zády Jarryho. Nutno podotknout, že gólman Pittsburghu na tuhle rychlou střelu moc neviděl, protože mu před bránou clonil Miller. Asistence: Bo Horvat.
    50:28 Andrej KUZMENKO - 3:1
     
    50:28
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Vancouver zvyšuje svůj náskok. Od modré čáry vypálil Schenn a před brankou jeho ránu šikovně tečoval ANDREJ KUZMENKO, který se trefil přesně pod břevno Jarryho brány. Asistence: Luke Schenn a Ilja Michejev.
    36:03 Rickard RAKELL - 2:1
     
    36:03
    Pittsburgh právě vstřelil branku!
    Pittsburgh využívá přesilovku! V rohu kluziště puk vybojoval Rust, jenž ho následně do prostoru mezi kruhy předložil Malkinovi. Jeho pokus sice Martin vyrazil, ale pouze na hůl RICKARDA RAKELLA, který už snadno doklepl puk do prázdné branky. Asistence: Bryan Rust a Jevgenij Malkin.
    20:32 Bo HORVAT - 2:0
     
    20:32
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Poehling při vlastním oslabení přišel o puk, čehož využil Kuzmenko, který vyslal do jízdy kapitána domácích BO HORVATA, který ještě zvažoval, že přihraje lépe postavenému spoluhráči před bránou, ale nakonec se rozhodl zakončit a Jarryho překonal přesnou střelou nad jeho lapačku. Asistence: Andrej Kuzmenko.
    13:52 Tanner PEARSON - 1:0
     
    13:52
    Vancouver právě vstřelil branku!
    Domácí se krátce po skončení přesilovky dostávají do vedení! U levého mantinelu chvíli míchal s pukem Garland, který následně tvrdě vypálil a puk se dostal k Michejevovi, jenž ještě našel v předbrankovém prostoru TANNERA PEARSONA, který trefil odkrytou část brány. Asistence: Ilja Michejev a Conor Garland.

    Mateo

    Branky a nahrávky: 14. Pearson (Michejev, Garland), 21. Horvat (Kuzmenko), 51. Kuzmenko (L. Schenn, Michejev), 57. Ekman-Larsson (Horvat), 58. J. Miller (T. Myers, Brisebois) – 37. Rakell (Rust, Malkin)


    Vancouver Canucks: S. Martin (Demko) – T. Myers, Ekman-Larsson, Burroughs, Rathbone, L. Schenn, Brisebois – Garland, Horvat, J. Miller – Michejev, E. Pettersson, Kuzmenko – Joshua, Aman, Podkolzin – Höglander, Dries, Pearson.
    Trenér: Boudreau

    Pittsburgh Penguins: Jarry (DeSmith) – Letang, Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Rutta, Ruhwedel, P. Joseph – Rust, Crosby, Rakell – Carter, Malkin, Heinen – Kapanen, Poulin, McGinn – Archibald, Poehling, Caggiula.
    Trenér: Sullivan

    Rozhodčí: Hanson, Anderson – Miller, Toomey

    Diváci: 18 528
    thejrc.org