Benátky n/J – Kobra 1:5 (kon.) | Ústí n/L – Chomutov 5:3 (kon.) | Letňany – Cheb 9:3 (kon.)
Hronov – Mostečtí Lvi 4:5 (po pr.) | Vyškov – Opava 2:1 (po pr.) | SHKM Hodonín – Havířov 2:5 (kon.)
Havlíčkův Brod – Val. Meziříčí 3:4 (kon.) | Žďár n/S – Nový Jičín 1:7 (kon.) | Vel. Meziříčí – Kopřivnice 1:4 (kon.)
Jablonec n/N – Tábor 3:15 (kon.) | Děčín – Klatovy 5:0 (kon.) | Řisuty – Příbram 3:7 (kon.)
konec
HC Děčín
5:0 (1:0, 0:0, 4:0)
HC Klatovy
Sobota 29.10.2022, 18:00 • Zimní stadion, Děčín • 2. liga skupina Západ • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.
     
    Hezký sobotní večer přeji všem příznivcům hokeje. Na programu je opět druhá hokejová liga a v rámci dvanáctého kola budeme sledovat duel mezi týmy HC Děčín a SHC Klatovy.
     
    HC Děčín

    Děčínští hokejisté se v tabulce nacházejí na desátém místě a na své konto zapsali dvanáct bodů. Nyní mají za sebou dvě prohraná utkání. To v Chebu skončilo debaklem. Medvědi totiž na půdě svého soupeře padli vysoko 1:8. Ve středu pak zajížděli do Hronova, kde se střetli s posledním týmem. Hronovští však byli úspěšnější a Děčín porazili 5:4 po samostatných nájezdech. Tři trestná střílení proměnili, Děčín ani jedno a ztratil tak dva body.
     
    SHC Klatovy

    Hosté ze západočeských Klatov jsou ve skupině Západ na čtrnáctém místě se ziskem devíti bodů. Naposledy bodovali na začátku října, když doma porazili 4:1 Hronov. Od té doby pak nezískali ani bod, když táhnou černou šňůru pěti prohraných utkání v řadě za sebou. Naposledy nestačili na suverénní Příbram. Lídr skupiny Západ Klatovy porazil na svém ledě 5:1. Západočeši by tedy rádi tuto nepříznivou bilanci přerušili a do Děčína jedou s cílem urvat zde nějaké body, nejlépe však všechny tři.
     
    Úvodní sestavy:

    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Černohorský, Charvát, Kučera, Klement, Starý – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Zajan (A), L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, J. Tůma, Gottfried – Horák
    Trenér: Tomáš Mareš

    SHC Klatovy: K. Kolář (Čech) – Kremláček (A), Zich, Houfek, Pánek, Vajner, Kovářík, Walter – F. Kolář, Roubal (C), Beníšek – Kvasnička, Matoušek, Beránek – Šeba, Čech, Kosnar – Ženíšek
    Trenér: Michal Straka

    Rozhodčí: Glanc – Toman, Janíček.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:26
    Hosté se po úvodním vhazování nastěhovali před branku Děčína, kde roztáhli akci, ale ta skončila zmarem. Hra je přerušena, buly po pravé ruce Lavingera. Nicméně bude se vylučovat, jako první si přesilovku zahrají Klatovy.
     
    00:26
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Vladimír Brož – 2 min., podrážení.
     
    00:56
    Vlastimil Kvasnička zamíchal pukem na pravém kruhu, poté ho poslal na modrou čáru pro Kremláčka, ten ale nezakončil.
     
    01:15
    Nyní už Vladimír Kremláček pálil od modré čáry, ale projektil zamířil jen k zadnímu hrazení. Poté se domácí celek znovu osvobozuje.
     
    02:26
    Děčín je v plném počtu.
     
    02:55
    Kaltenböck přišel ve středním pásmu o puk a málem z toho byl protiútok hostů. Nakonec ale touš získali domácí zpět, zblízka z pravé strany střílel Michal Trávníček, ale jen do betonu Kristiána Koláře.
     
    03:34
    Do obranného pásma spěchali za kotoučem domácí hráči, nakonec ho získali a už se snaží propracovat se k další útočné akci.
     
    04:12
    Na pravé straně nadvakrát zakončoval Pavel Zajan, ale Kristián Kolář natáhl levý beton a pokus zneškodnil. Před dotěrnými domácími hráči pak raději zastavil hru.
     
    05:51
    Vyloučení v týmu SHC Klatovy:
    Richard Šeba – 2 min., podrážení.
     
    06:45
    Hosté se v obranné třetině dostali na kotouč a hned ho vyhodili až před branku Lavingera. Šetří tak cenné vteřiny ze své početní nevýhody.
     
    07:25
    A znovu zvládli hráči Klatov akci Děčína a po zisku puku se znovu osvobozují a vyhazují ho daleko od branky Kristiána Koláře.
     
    07:51
    Hosté jsou v plném počtu.
     
    08:55
    Filip Kolář se dostal na pravý kruh, klepl si o přihrávku, akci ještě ale vyšperkoval posunutím touše na modrou čáru. Odtud pak pálil Adam Zich a jeho dělovka končí na Lavingerovi.
     
    09:50
    Hybridní zakázané uvolnění, puk mají hosté a spěchají s ním před soupeřovu klec.
     
    10:15
    Zakázané uvolnění Klatov a hra se stěhuje do pásma hostů. Vhazovat se bude po pravici Kristiána Koláře.
     
    10:28
    Děčín právě vstřelil branku!
    Hned po vhazování v útočném pásmu poslal Jakub Černohorský kotouč před hostující brankoviště, kde se ho jeden z hostů snažil dostat do bezpečí, ale místo toho ho za záda Kristiána Koláře protlačil kapitán Medvědů MICHAL TRÁVNÍČEK – 1:0. Asistence: Jakub Černohorský a Lukáš Nezbeda.
    10:28 Michal TRÁVNÍČEK - 1:0
     
    11:15
    Po nebezpečné střele Jiřího Beránka má kotouč ve své moci Lukáš Lavinger a raději pak přerušuje hru. Buly bude vhozeno na levém kruhu.
     
    11:58
    Tomáš Nezbeda vyšťoural kotouč z hrazení v obranném pásmu a hned se zrodila další šance. David Tůma ale tváří v tvář Kristiánu Kolářovi neuspěl.
     
    12:30
    Jan Kaltenböck nahazoval touš od modré čáry před branku soupeře, kotouč se ale odrazil jen od jednoho z hostujících beků. Nicméně dostal se zpět na domácí hokejky a Medvědi stále drží útočnou třetinu.
     
    12:55
    Michal Trávníček se snažil uvolnit, ale do pásma hostů se nedostal. Klatovští tak sbírají puk a velmi rychle otáčejí hru na opačnou stranu.
     
    13:15
    Nahození z pravého kruhu se otřelo o beton Kristiána Koláře a ten si poté převzali hosté. A nyní už operují před brankou Lukáše Lavingera.
     
    13:55
    Hosté znovu zahrozili, snaží se o vyrovnání, které však zatím nepřichází.
     
    14:38
    Zpětnou přihrávku od zadního mantinelu zastavil hostující obránce a Klatovy jdou dopředu.
     
    15:05
    David Tůma z levého kruhu zvednutou střelou poslal puk směrem na Kristiána Koláře, ale ten prosvištěl jen těsně vedle jeho tyče.
     
    15:58
    Aleš Matoušek dostal přihrávku na pravý kruh a hned napřáhl ke střele, tu ale pozorná děčínská obrana srazila do bezpečí.
     
    16:35
    Pavel Zajan mezi kruhy švihl do puku a jeho štiplavá střela končí mimo tři tyče.
     
    17:10
    Dalekonosnou střelu od modré čáry srazil lapačkou mimo ohrožení své branky Kristián Kolář. Poté je hra přerušena a vhazovat se bude po jeho levé ruce.
     
    17:35
    Nyní byli nebezpeční hosté, Lavinger se musel přesunout na brankovišti a puk dostal do bezpečí.
     
    17:48
    Vlastimil Kvasnička srazil puk na svoji hůl a hned ho dostal před děčínskou klec, ale neměl tam nikoho, kdo mi mohl v dobré pozici ohrozit Lavingerovu branku.
     
    18:12
    Dva na jednoho jeli hosté, na levé straně se pak rozhodl ke střele Vlastimil Kvasnička, ale trefil jen boční konstrukci domácí branky. Záhy pak na pravé straně přestřelil Stanislav Vajner.
     
    19:00
    Hraje se poslední minuta první třetiny.
     
    19:45
    Medvědi se dostali do slibné šance, ale zastavilo je postavení mimo hru. Vhazovat se tak bude ve středním pásmu v závěru úvodního dějství.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina je minulostí a padla v ní jediná branka. O tu se v jedenácté minutě postaral Michal Trávníček, jenž byl důrazný u klatovského brankoviště a dostal kotouč za záda Kristiána Koláře. Hosté pak měli snahu vyrovnat, zatím se jim to ale nepodařilo. Uvidíme, co nám nabídne druhé dějství, které začne přibližně v 18:45.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:13
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Jan Kaltenböck – 2 min., nedovolené bránění.
     
    20:28
    Hosté mají přesilovou hru a už se stěhují s pukem do útočného pásma.
     
    20:42
    Medvědi je ale o kotouč připravili a nasměrovali ho opačným směrem. Dokonce se David Tůma dostal v oslabení ke střele, kterou zastavil Kristián Kolář.
     
    21:16
    Adam Zich dostal přihrávku na modrou čáru a hned na Lavingera vyslal pohotovou ránu. Domácí brankář ji však kryje a nechává hru přerušit.
     
    21:41
    Vlastimil Kvasnička nezpracoval dobře puk a o ten přišel. Děčínští ho hned poté posílají zase až před Kristiána Koláře.
     
    22:13
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    22:40
    Po pravém křídle pláchl hostující Daniel Čech, ale jeho nához před branku byl stečován mimo.
     
    23:34
    David Tůma střílel z pravého kruhu, brankář hostů puk vyrazil před sebe a stejný hráč pak ještě zblízka dorážel. Tentokráte už Kolář puk jistí a zastavuje hru.
     
    23:55
    Filipu Kolářovi utekl puk z čepele, nakonec si ho ale zase vrátil zpět a před Lavingerem se dostal ke střele z mezikruží. Jeho přízemní pokus ale končí jen vedle jeho klece.
     
    24:49
    Neúspěšná mise hostů v pásmu domácích skončila, ale Klatovští touš vybojovali zpět a od modré čáry znovu střílel Adam Zich. Jenže jen do nohy domácího beka Kaltenböcka.
     
    25:30
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    Dominik Kučera – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo hrací plochu.
     
    25:40
    Hosté mají znovu šanci vyrovnat. Další přesilovou hru mají totiž k dispozici.
     
    26:15
    Pavel Zajan zachytil puk a poslal ho do neutrální zóny. Následně pak se do šance dostal Tomáš Nezbeda, ale zblízka na Koláře nevyzrál.
     
    27:30
    Domácí jsou v plném počtu.
     
    27:52
    Hosté se usadili před děčínskou branku, z pravé strany na Lavingera vyslal nebezpečnou střelu Aleš Matoušek, ale domácí brankář ji kryje.
     
    28:32
    Tomáš Nezbeda ujel po levé straně a měl ideální možnost zakončit. A tak také učinil. Jeho svižná střela zapadla za Koláře, ale puk jen prosvištěl okolo brankové čáry ven!
     
    30:01
    Jsme v polovině základní hrací doby a domácí stále drží těsný náskok.
     
    30:11
    Slibně se rodící akci Klatov zastavilo postavení mimo hru. Ta je tedy přestěhována zpět do neutrální zóny, kde se za chvilku bude vhazovat.
     
    30:35
    Hosté získali puk na svou stranu ve vlastním pásmu po nepřesné přihrávce od Tomáše Nezbedy a hned se před Lavingerem snažili prosadit, ale jeho klec netrefili.
     
    31:31
    Za nahozeným pukem spěchal do útočného pásma Jiří Beránek, ale nakonec na něj nedosáhl. Mají ho tedy domácí a jdou útočit.
     
    32:01
    Jan Tůma zblízka švihl do puku a ten se odrazil od hostujícího brankáře Koláře mimo ohrožení jeho branky.
     
    32:32
    Pavel Zajan byl tísněn soupeřem, skrze něj ale vystřelil. Jeho pokus však branku soupeře úplně minul.
     
    33:20
    Jan Tůma se prodral do pásma hostů podél levého mantinelu, ale soupeř mu znemožnil jakékoli zakončení.
     
    33:57
    O chvilku později se před Lavingerem neprosadil Richard Šeba, jenž měl snahu srovnat nepříznivý stav.
     
    34:57
    Vyloučení v týmu HC Děčín:
    David Tůma – 2 min., vysoká hůl.
     
    35:19
    Medvědi po střele hostů získali puk na svou stranu a hned ho vyhodili až před klec Kristiána Koláře.
     
    35:39
    Klatovští se vrátili rychle zase zpátky a kombinovali. U modré čáry ale vypíchl puk Tomáš Nezbeda a ujel ve vlastním oslabení, z pravé strany však Koláře nepřekonal. Chvíli po něm ještě střílel Dominik Kučera, i ten ale klec netrefuje! Nicméně to byly velké šance v děčínském oslabení.
     
    36:57
    Domácí celek je v plném počtu.
     
    37:26
    Hezká kombinace domácích, Pavel Zajan objel branku a snažil se u levé tyče Koláře zaskočit, jeho beton byl však proti.
     
    38:19
    Z tlaku Děčína se hosté vymanili a hned zavezli kotouč na opačnou stranu, kde však o něj záhy přišli.
     
    39:00
    Hraje se poslední minuta druhé třetiny.
     
    39:20
    Hosté se natlačili před Lavingera a na něho šly dvě střely, se kterými si však brankář Medvědům poradil.
     
    39:48
    Obrana Klatov si dojela nahozený puk do jejich teritoria a ještě se snaží v závěru prostřední části hry o vyrovnání.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Také druhá třetina je u konce. V ní nepadla žádná branka, ačkoli k tomu neměly oba celky několikrát daleko. Medvědi tak stále drží nejtěsnější možný náskok a ještě je čeká perná práce. Dá se očekávat, že hosté ve třetím dějství budou mít snahu vyrovnat a vrátit se zpět do zápasu a do hry o body.
     
    Další třetina začne přibližně v 19:30.
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:30
    Vladimír Brož napřáhl na modré čáře a jeho pokus pak vyrážečkou srazil do bezpečí Kristián Kolář.
     
    41:11
    Na druhé straně se pak snažili zaskočit Lavingera hosté, ale obrana Děčína jim v tom zabránila.
     
    41:51
    Pavel Zajan dostal přihrávku od Tomáše Nezbedy, ale jeho pokus zblízka za záda Kristiána Koláře nezaplul. Následně pak Klatovy otáčí hru.
     
    42:54
    Pavel Zajan si od pravého hrazení popojel blíže pravému kruhu a vyslal na Koláře táhlou střelu, která ale končí na zákroku hostujícího gólmana!
     
    43:36
    Po převzetí kotouče se snažil ujet Jiří Beníšek, ale nakonec narazil na Jana Kaltenböcka, jenž mu vystavil stopku pozorným obranným zákrokem.
     
    44:48
    Zajan se natahoval po puku v útočném pásmu, ale nakonec ho nezískal. Po přechodu do středního pásma ale hosté přeci jen o kotouč přišli a rodila se další akce Medvědů.
     
    45:15
    Ti ji však do zdárného konce nedotáhli a útočit tak mohou nyní zase hráči Klatov.
     
    45:48
    Kristián Kolář si připsal pohotový zákrok lapačkou, když zneškodnil pokus Jana Tůmy z prostoru mezi kruhy.
     
    46:01
    Další šance domácích, Aleš Macek proskočil k brankovišti soupeře, ale zblízka Koláře nepřekvapil.
     
    47:06
    Tomáš Faigl si nabruslil až před Kristiána Koláře, bekhendovou střelou ho ale nepřekonal. Další velká šance Medvědů skončila neúspěchem.
     
    47:38
    Děčín právě vstřelil branku!
    Nyní to už vyšlo a Medvědi jdou do dvoubrankového náskoku. Od modré čáry střílel Adam Charvát a jeho pokus šikovně před klecí soupeře tečoval PAVEL ZAJAN. Puk tak změnil směr a zapadl za záda Kristiána Koláře – 2:0 Asistence: Adam Charvát a Michal Trávníček.
    47:38 Pavel ZAJAN - 2:0
     
    48:27
    Nyní si musel dávat pozor Lavinger, těsně u jeho brankoviště zakončoval Kovářík a domácí brankář má puk pod lapačkou a zastavil hru.
     
    49:54
    Medvědi se protlačili k další akci v pásmu Klatov, ale nakonec se zblízka Zajan nedokázal prosadit.
     
    50:35
    Děčín právě vstřelil branku!
    Další pohledná akce Medvědů a ti jdou do tříbrankového trháku. Faigl našel rozjetého TOMÁŠE NEZBEDU, který udělal pár kroků navíc a poté z pravého kruhu napřáhl k tvrdé ráně, až málem protrhl síť za Kolářem – 3:0. Asistence: Tomáš Faigl a David Tůma.
    50:35 T. NEZBEDA - 3:0
     
    51:49
    Pavel Gottfried ujel do samostatného úniku a tváří v tvář Kolářovi vystřelil, ale jeho pokus skončil nad jeho brankou.
     
    51:59
    Děčín právě vstřelil branku!
    O chvilku později už ale zase domácí udeřili. JAN TŮMA si sjel až do těsné blízkosti Koláře a poté ho prostřelil zvednutou střelou – 4:0. Asistence: Aleš Macek a Pavel Gottfried.
    51:59 J. TŮMA - 4:0
     
    53:15
    Medvědi opět zaútočili a vypracovali si další střelu, tu ale tentokráte neposílají za záda klatovského brankáře Koláře.
     
    53:42
    Děčín právě vstřelil branku!
    Při signalizovaném trestu ujel na levý kruh TOMÁŠ NEZBEDA, který se pak posunul přímo naproti Kolářovi a svižnou střelou ho překonal mezi jeho betony – 5:0 Signalizovaný trest se tedy neukládá. Asistence: Jan Kaltenböck.
    53:42 T. NEZBEDA - 5:0
     
    55:05
    Série gólů na straně Děčína nakonec stanovila hladké vedení a Medvědi tak pomalu kráčí za třemi body.
     
    56:15
    Kolem brankoviště hostů kroužil Tomáš Nezbeda, ale soupeř ho k hattricku nepustil. Na druhé straně zasahoval proti nebezpečnému nahození Lavinger.
     
    56:58
    Jedovka Charváta od modré čáry orazítkovala zadní mantinel. Hned na to si puk sebrali znovu děčínští hráči, ale nakonec o něj přišli a vrací se zpět do obrany.
     
    58:00
    Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    59:15
    Jan Tůma šel do další akce, ale v rozletu ho zastavil jeden z hostujících beků. Následně pak před Lavingerem neuspěl Daniel Čech.
     
    59:42
    David Tůma hledal přihrávkou rozjetého Tomáše Faigla, který na kotouč na pravé straně nedosáhl. Mrzet ho to rozhodně nemusí, domácí totiž už odklepávají poslední vteřiny zápasu.
     
    Konec zápasu.
     
    Je dobojováno. Nakonec Medvědi nedopustili žádné drama a ve třetím dějství zasypali branku soupeře čtyřmi přesnými trefami a připsali si tedy výhru 5:0. Lavinger tak udržel čisté konto. Po prohře v Hronově tak Děčínští zase slaví vítězství.
     
    Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (20:01:40)

    Vendula Zdražilová

    Branky a nahrávky: 11. Trávníček (Černohorský, L. Nezbeda), 48. Zajan (Charvát, Trávníček), 51. T. Nezbeda (Faigl, D. Tůma), 52. J. Tůma (Macek, Gottfried), 54. T. Nezbeda (Kaltenböck)


    HC Děčín: Lavinger (Skokan) – Brož, Kaltenböck, Černohorský, Charvát, Kučera, Klement, Starý – D. Tůma, T. Nezbeda, Faigl – Zajan (A), L. Nezbeda, Trávníček (C) – Macek, J. Tůma, Gottfried – Horák
    Trenér: Tomáš Mareš

    HC Klatovy: K. Kolář (Čech) – Kremláček (A), Zich, Houfek, Pánek, Vajner, Kovářík, Walter – F. Kolář, Roubal (C), Beníšek – Kvasnička, Matoušek, Beránek – Šeba, Čech, Kosnar – Ženíšek
    Trenér: Michal Straka

    Rozhodčí: Glanc – Toman, Janíček

    Diváci: 445
    thejrc.org