Florida – Ottawa 5:3 (kon.) | San Jose – Tampa 3:4 (kon.) | Los Angeles – Toronto 4:2 (kon.)
St. Louis – Montreal 4:7 (kon.) | Philadelphia – Carolina 3:4 (po pr.) | Buffalo – Chicago 4:3 (po pr.)
Detroit – Minnesota 2:1 (kon.) | NY Islanders – Colorado 5:4 (kon.) | Nashville – Washington 0:3 (kon.)
Seattle – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Calgary – Edmonton 2:3 (kon.) | New Jersey – Columbus 7:1 (kon.)
konec
St. Louis Blues
4:7 (1:1, 2:3, 1:3)
Montreal Canadiens
Neděle 30.10.2022, 01:00 • Enterprise Center, St. Louis • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    59:00
    Ohlášena poslední minuta třetí části!
    58:25 Christian DVORAK - 4:7
     
    58:25
    Montreal právě vstřelil branku!
    Máme rozhodnuto, CHRISTIAN DVORAK takřka přes celé hřiště trefil opuštěnou svatyni domácího výběru a nejen, že pojistil vítězství Canadiens, ale zároveň zakončil svůj hattrick – 4:7! Asistence: Sean Monahan, Jake Allen.
     
    56:58
    St. Louis hraje vabank, svěřenci Craiga Berubeho už nemají co ztratit! Domácí v šesti!
     
    46:53
    Nathan Walker měl na hokejce kontaktní gól, z ideální pozice před brankovištěm ale přestřelil velký prázdný prostor v montrealské brance!
    42:47 Vladimir TARASENKO - 4:6
     
    42:47
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Máme tu další zápletku, domácí zničehonic snižují na rozdíl dvou gólů! Thomas našel výbornou přihrávkou na opačném kruhu volného VLADIMIRA TARASENKA, který popojel dopředu a jednoduchou střelou překonal nepřipraveného Allena – 4:6! Asistence: Robert Thomas.
     
    42:34
    Torey Krug (STL) si odsedí dvě minuty za hákování, Nick Suzuki (MTL) jde ven za hrubost.
    41:21 Christian DVORAK - 3:6
     
    41:21
    Montreal právě vstřelil branku!
    Tohle je pro Blues vstup od třetiny jako z hororu! Z modré čáry vypálil Anderson, jehož střela se cestou do sítě ještě odrazila od hokejky CHRISTIANA DVORAKA! Platnost branky musel přezkoumat videorozhodčí, který potvrdil, že nebyla dosažena vysokou holí – 3:6! Asistence: Josh Anderson, Jordan Harris.
    40:41 Christian DVORAK - 3:5
     
    40:41
    Montreal právě vstřelil branku!
    No, domácí to budou mít už opravdu hodně těžké, pokud chtějí stále pomýšlet na bodový zisk! CHRISTIAN DVORAK se prosazuje s pořádnou dávkou štěstí, jeho přihrávka z levého křídla se od protihráče odrazila za přesouvajícího se Binningtona – 3:5! Bez asistence.
     
    39:00
    Ohlášena poslední minuta druhé třetiny!
     
    37:26
    Mike Hoffman (MTL) naprosto okatě podrazil Bučněviče, dvěma trestným minutám se nevyhnul.
    35:46 Cole CAUFIELD - 3:4
     
    35:46
    Montreal právě vstřelil branku!
    To je obrat jako hrom, Habs ani tentokrát přesilovkou nepohrdli a poprvé v utkání jdou do vedení! Nick Suzuki našel perfektní přihrávkou u pravé tyče úplně volného COLEA CAUFIELDA, který si jednoduchým zakončením zadělal na hattrick! Binnington ze své klece loví čtvrtý puk – 3:4! Asistence: Nick Suzuki, Kirby Dach.
     
    34:24
    Domácí budou řešit další složitou situaci, dvě trestné minuty za podrážení inkasuje Colton Parayko (STL).
    33:05 Juraj SLAFKOVSKÝ - 3:3
     
    33:05
    Montreal právě vstřelil branku!
    V Enterprise Center začínáme zase od začátku! JURAJ SLAFKOVSKÝ si na své konto zapisuje druhý gól v nejlepší soutěži světa, když si v prostoru mezi kruhem a modrou vyměnil kotouč s Widemanem a následně prostřelil vše, co mu stálo v cestě! Barbašev opouští trestnou lavici o pár sekund předčasně – 3:3! Asistence: Chris Wideman, Brendan Gallagher.
     
    31:17
    Další komplikace pro Berubeho svěřence, Ivan Barbašev (STL) jde ven za hákování.
    30:56 Cole CAUFIELD - 3:2
     
    30:56
    Montreal právě vstřelil branku!
    Ale pozor, Canadiens trestají sekundovou nepozornost domácí obrany a znovu stahují náskok Blues na jeden jediný gól! Padající Suzuki z kruhu poslal puk jen do mantinelu. Pryž se ovšem následně odrazila k opačné tyči, kde číhal COLE CAUFIELD, a brankář St. Louis neměl proti následnému rychlému zakončení šanci – 3:2! Asistence: Nick Suziki, Kirby Dach.
     
    30:30
    A rázem to mohlo být o tři zásahy! Tarasenkova přihrávka se odrazila od brusle bránícího protihráče na překvapeného Allena, který měl co dělat, aby neposednou pryž zastavil!
    29:38 Jordan KYROU - 3:1
     
    29:38
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Anderson se po pouhých šesti sekundách vrací zpět na led, bluesmani bleskově využívají početní výhodu a odskakují do dvoubrankového vedení! Faulk po vyhraném buly před Allenem poslal kotouč na vzdálenější kruh, přesně na hokejku volného JORDANA KYROUA, jenž následně zavěsil do zadního horního rohu – 3:1! Asistence: Justin Faulk, Brayden Schenn.
     
    29:32
    Josh Anderson (MTL) u střídaček seknul Tarasenka, St. Louis si poprvé vyzkouší přesilovku.
     
    27:27
    Caufield se obtočil kolem domácí svatyně a z hodně ostrého úhlu zakončil, přičemž jeho rána cinkla o bližší spojnici! Mohlo být vyrovnáno!
    25:10 Noel ACCIARI - 2:1
     
    25:10
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Domácí si berou vedení zpět na svou stranu! Allen si po střele Kruga poradil i se zakončením Pitlicka z prostoru pro vhazování. Kotouč ovšem znovu jen vyrazil před sebe, tentokrát přímo na hokejku nedostatečně hlídaného NOELA ACCIARIHO, a ten nedůslednost hostujícího brankáře potrestal z hranice brankoviště – 2:1! Asistence: Tyler Pitlick, Torey Krug.
     
    19:27
    Na trestnou lavici putuje Nick Leddy (STL), který byl z hrací plochy vykázán za držení Gallaghera.
     
    19:00
    Ohlášena poslední minuta první třetiny!
    15:08 Nick SUZUKI - 1:1
     
    15:08
    Montreal právě vstřelil branku!
    Hosté těží maximum z minima, necelých pět minut před koncem první části máme vyrovnáno! Jordan Harris poslal puk na Binningtona z modré čáry, přičemž v mezikruží letící kotouč mimo dosah domácího brankáře tečoval NICK SUZUKI – 1:1! Asistence: Jordan Harris, Cole Caufield.
    07:47 Jordan KYROU - 1:0
     
    07:47
    St. Louis právě vstřelilo branku!
    Blues nakonec svou aktivitu přeci jen přetavují v úvodní gól a na konci osmé minuty v Enterprise Center odskakují do vedení! Schenn se dostal do zakončení v prostoru mezi kruhy a jeho střela cestou do branky zasáhla JORDANA KYROUA, od jehož nohy se puk poněkud šťastně odrazil skrz Allenovu výstroj do klece – 1:0! Asistence: Brayden Schenn, Justin Faulk.
     
    07:16
    Tak tohle musí domácí hodně mrzet! Pitlick s Acciarim vyrazili do přečíslení dva na jednoho, přičemž druhý jmenovaný minul naprosto prázdnou hostující svatyni!
     
    01:30
    První větší šance! Teč Gallaghera z bezprostřední blízkosti brankoviště jen těsně minula svatyni Blues! Ke gólu nechybělo moc!

    Vojtěch Martinek

    Branky a nahrávky: 8. Kyrou (B. Schenn, Faulk), 26. Acciari (T. Pitlick, Krug), 30. Kyrou (Faulk, B. Schenn), 43. Tarasenko (Thomas) – 16. Suzuki (Harris, Caufield), 31. Caufield (Suzuki, Dach), 34. Slafkovský (Wideman, Gallagher), 36. Caufield (Suzuki, Dach), 41. Dvorak, 42. Dvorak (Jos. Anderson, Harris), 59. Dvorak (Monahan, Allen)


    St. Louis Blues: Binnington (Greiss) – Mikkola, Parayko, Leddy, Faulk, Krug, Bortuzzo – B. Schenn, O'Reilly, Tarasenko – Kyrou, Thomas, Bučněvič – Neighbours, T. Pitlick, Barbašev – N. Walker, Toropčenko, Acciari.
    Trenér: Craig Berube.

    Montreal Canadiens: Allen (Montembeault) – Guhle, Savard, Harris, Kovacevic, Xhekaj, Wideman – Caufield, Suzuki, Dach – Jos. Anderson, Dvorak, Gallagher – Hoffman, Monahan, Armia – Pezzetta, Evans, Slafkovský.
    Trenér: Martin St. Louis

    Rozhodčí: McIsaac, Schrader – Pancich, Flemington.

    Diváci: 18 096
    thejrc.org