Florida – Ottawa 5:3 (kon.) | San Jose – Tampa 3:4 (kon.) | Los Angeles – Toronto 4:2 (kon.)
St. Louis – Montreal 4:7 (kon.) | Philadelphia – Carolina 3:4 (po pr.) | Buffalo – Chicago 4:3 (po pr.)
Detroit – Minnesota 2:1 (kon.) | NY Islanders – Colorado 5:4 (kon.) | Nashville – Washington 0:3 (kon.)
Seattle – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Calgary – Edmonton 2:3 (kon.) | New Jersey – Columbus 7:1 (kon.)
po prodl.
Buffalo Sabres
4:3 (1:1, 0:2, 2:0 - 1:0)
Chicago Blackhawks
Neděle 30.10.2022, 01:00 • KeyBank Center, Buffalo • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
    60:36 Victor OLOFSSON - 4:3
     
    60:36
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Sabres využívají přesilovou hru a otáčejí zápas na svou stranu! VICTOR OLOFSSON dostal v pravém kruhu ještě jednu šanci, když mu zde Dahlin poslal další pas a dělovka domácího útočníka už nyní mířila mezi tři tyče, kde se Söderblom marně snažil touš vyrazit. Asistence: Rasmus Dahlin, Tage Thompson.
     
    58:53
    Don Granato (BUF) samozřejmě cítí šanci k otočení zápasu ještě v základní hrací době, a tak si bere svůj oddechový čas.
     
    58:53
    Navíc přichází přesilová hra Buffala, protože na dvě minuty za držení je vyloučen kapitán Chicaga Jonathan Toews (CHI).
     
    57:43
    Buffalo mohlo jít do vedení! Fitzgerald odvedl parádní prací na levé straně útočného pásma a nakonec dokázal přihrát na střed, kde byl zcela volný Girgensons, avšak Söderblom si opět trochu povyjel a i díky tomu chytá pohotovou střelu domácího útočníka.
    56:47 Tage THOMPSON - 3:3
     
    56:47
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Sabres srovnávají stav tohoto utkání! Kotouč se dostal za bránu Chicaga, kde ho Okposo přenechal Skinnerovi, který se pokusil překvapit Söderbloma zakončením zpoza jeho klece a puk se odrazil od výstroje hostujícího brankáře ke druhé tyči, kde byl TAGE THOMPSON, jenž letící puk sklepl do brány. Asistence: Jeff Skinner, Kyle Okposo.
     
    53:12
    Rasmus Dahlin (BUF) putuje na dvě minuty na trestnou lavici, kde si odpyká dvě minuty za hru vysokou holí, jenže tento trest vůbec být neměl, protože Dahlin Domiho nijak nezasáhl, a útočník Chicaga to pouze jen dobře prodal.
    51:55 Tage THOMPSON - 2:3
     
    51:55
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Sabres snižují na rozdíl jediné branky a drama máme na světě! Domácí hokejisté se inspirovali u Chicaga, protože Skinner poslal puk na střed útočného pásma Okposovi, jehož okamžitou střelu ještě Söderblom vyrazil, ale pouze před sebe, kde operoval TAGE THOMPSON, jenž poté poslal kotouč za záda hostujícího brankáře. Asistence. Kyle Okopose, Jeff Skinner.
     
    41:49
    Ve vlastním oslabení se do obrovské šance dostal Girgensons, jenže se svou střelou ani nakonec netrefil bránu Chicaga!
     
    39:56
    A tak se Sabres ještě pokusili o jednu útočnou akci, jenže ze střídačky přiletěl příliš rychle Dahlin, jenž byl šestým bruslařem domácích na ledě, a tak v závěru druhé části dostává Buffalo dvě minuty za příliš mnoho hráčů na ledě. Trest odsedí Victor Olofsson (BUF).
     
    34:55
    Hosté se z čista jasna dostali do obrovské šance dvou na jednoho, kde nakonec letěla křižná přihrávka na Kanea, avšak jeho střelu Anderson vyrazil.
    26:20 Taylor RADDYSH - 1:3
     
    26:20
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hawks se opět prosazují z předbrankového prostoru! Kurashev na modré čáře nevymýšlel nic složitého a jen nahodil kotouč na bránu Buffala, kde hlídkoval TAYLOR RADDYSH, jenž nejprve sice zastavil nahození svého spoluhráče, ale následně ho dostal za nataženého brankáře Buffala. Asistence: Philipp Kurashev, Jonathan Toews.
    24:49 Sam LAFFERTY - 1:2
     
    24:49
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Hawks vyhráli následné vhazování a kotouč se dostal na levou stranu k McCabovi, jehož střelu Anderson neudržel a před bránou Buffala opět vznikla změť těl, ve které se nejlépe zorientoval SAM LAFFERTY, jenž poslal touš ještě sice do ležícího Andersona, ale od něj se už odrazil do brány Buffala. Asistence: Jake McCabe, Seth Jones.
     
    21:17
    Power zavezl puk do útočného pásma, kde následně zasekl a nahrál na druhé vlny najíždějícímu Thompsonovi, který se do kotouče pořádně opřel a trefil vzdálenější tyč hostující klece.
    15:24 Arvid Söderblom (CHI)
     
    15:24
    Tak to byl parádní pas z obranného pásma až na útočnou modrou z hole Dahlina, který zde viděl zcela volného Hinostrozu, jenž se hned řítil na hostující bránu, ale jeho střela zamířila přesně do lapačky Söderbloma.
     
    13:52
    Krebs parádně poslal puk za obránce na volného Peterku, který musel okamžitě něco vymyslet před brankářem Chicaga, ale se svým forhendovým zakončením trefil přesně lapačku Söderbloma.
     
    10:20
    Branka Chicaga nakonec platí a Buffalo půjde opět do čtyř, protože domácí střídačka dostává dvě minuty za zdržování hry. Trest odsedí Victor Olofsson (BUF).
     
    10:20
    Domácí si však berou svou coach challenge a rozhodčí musejí celou situaci přezkoumat zda už Anderson neměl puk pod svou lapačkou.
    10:20 Jason DICKINSON - 1:1
     
    10:20
    Chicago právě vstřelilo branku!
    Nyní už se však Chicago dočkává! Anderson neudržel střelu od modré z hole Setha Jonese a hosté vzápětí ihned natlačili touš zpět do brankoviště, a to konkrétně Entwistle, ale touš poté mířil mimo bránu, a tak zasáhl JASON DICKINSON, jenž ho rychle poslal zpět a následně si ho do vlastní sítě srazili domácí hokejisté. Asistence: MacKenzie Entwislte, Caleb Jones.
     
    09:40
    Kane přihrál kotouč před bránu Raddyshovi, jenž nakonec místo střely ještě volil zpětnou přihrávku mezi kruhy na Domiho a jeho střelu neskutečným zákrokem vyrazil Anderson!
     
    09:24
    Ve vlastním oslabení se do samostatného úniku dostal Cozens, jenže Söderblom jeho střelecké zakončení vytáhl za svou klec.
     
    08:48
    Chicago si zahraje svou první přesilovou hru v utkání. Na dvě minuty za vysokou hůl putuje na trestnou lavici Peyton Krebs (BUF).
    07:51 Craig Anderson (BUF)
     
    07:51
    A další obrovská příležitost hostí! Střela od modré čáry se od zadního mantinelu vrátila zpět před bránu Buffala, kde číhal R. Johnson, avšak Anderson dokázal skvěle dát hůl na svou brankovou čáru a díky tomu kotouč zastavil.
     
    07:18
    Patrick Kane sebral kotouč ve svém obranném pásmu a zamířil si to rovnou do útoku, kde díky jeho rychlosti šli nakonec hosté ve dvou na jednoho a Kane následně nahrával Athanasiouovi, jenž však nedokázal usměrnit kotouč do brány Buffala.
    06:19 Victor OLOFSSON - 1:0
     
    06:19
    Buffalo právě vstřelilo branku!
    Sabres přeci jen využívají svou druhou přesilovou hru! Nyní už tuto branku domácím nikdo nevezme, protože zde nebylo ani co řešit. Mittelstadt vyhrál vhazování přímo na VICTORA OLOFSSONA, jenž se do puku pořádně opřel a prostřelil Söderblöma. Asistence: Casey Mittelstadt.
    06:11 Ofsajd Buffala před brankovou situací.
     
    06:11
    Takže branka Buffala nakonec neplatí, protože se domácí při vstupu do útočné třetiny opravdu dostali do ofsajdu, a tak jsme opět na nule.
     
    05:50
    Buffalo bude hrát další přesilovou hru, protože je na dvě minuty za hákování vyloučen Connor Murphy (CHI).
     
    02:54
    Buffalo si zahraje první přesilovou hru v utkání, protože na trestnou lavici putuje Philipp Kurashev (CHI), jenž si odpyká dvě minuty za sekání.
    02:18 Arvid Söderblom (CHI)
     
    02:18
    Mittelstadt měl na hokejce první branku tohoto zápasu, jelikož domácí nahodili touš na brankáře Chicaga, od kterého se puk odrazil vedle něj a před domácím útočníkem zívala zcela prázdná brána, ale Söderblom rychle ještě skočil ke své tyči a kotouč vyrazil svou lapačkou.

    Jan Matúš

    Branky a nahrávky: 7. Olofsson (Mittelstadt), 52. Ta. Thompson (Okposo, J. Skinner), 57. Ta. Thompson (J. Skinner, Okposo), 61. Olofsson (Dahlin, Ta. Thompson) – 11. Dickinson (Entwistle, Cal. Jones), 25. Lafferty (McCabe, Set. Jones), 27. Raddysh (Kurashev, J. Toews)


    Buffalo Sabres: Cra. Anderson (Comrie) – Bryson, Dahlin (A), Clague, Power, Pilut, Fitzgerald – J. Skinner, Ta. Thompson, Tuch – Peterka, Cozens, Hinostroza – Quinn, Mittelstadt, Olofsson – Krebs, Girgensons (A), Okposo (C).
    Trenér: Don Granato

    Chicago Blackhawks: A. Söderblom (Stalock) – McCabe, Set. Jones, Tinordi, Murphy (A), Cal. Jones, J. Johnson – Athanasiou, Domi, P. Kane (A) – Kurashev, J. Toews (C), Raddysh – Blackwell, Dickinson, Lafferty – Katchouk, Entwistle, R. Johnson.
    Trenér: Luke Richardson

    Rozhodčí: Lambert, Rank – Shewchyk, Aplhonso

    Diváci: 14 547
    thejrc.org