Florida – Ottawa 5:3 (kon.) | San Jose – Tampa 3:4 (kon.) | Los Angeles – Toronto 4:2 (kon.)
St. Louis – Montreal 4:7 (kon.) | Philadelphia – Carolina 3:4 (po pr.) | Buffalo – Chicago 4:3 (po pr.)
Detroit – Minnesota 2:1 (kon.) | NY Islanders – Colorado 5:4 (kon.) | Nashville – Washington 0:3 (kon.)
Seattle – Pittsburgh 3:1 (kon.) | Calgary – Edmonton 2:3 (kon.) | New Jersey – Columbus 7:1 (kon.)
konec
Seattle Kraken
3:1 (0:0, 2:1, 1:0)
Pittsburgh Penguins
Neděle 30.10.2022, 03:00 • Climate Pledge Arena, Seattle • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 03:00.
     
    Pittsburgh Penguins

    Hostující Pittsburgh po skvělém vstupu do nového ročníku trošičku ubral. Po osmi odehraných duelech ale mají Tučňáci na kontě devět bodů a stále patří mezi špičku Východní konference. Na druhou Philadelphii ztrácí jediný bod. V Metropolitní divizi zatím Pittsburghu patří čtvrté místo, ale divize je extrémně našlapaná.Pittsburgh se aktuálně nachází na dlouhém tripu, během kterého zatím padl na ledě Edmontonu, Calgary i Vancouveru. Kanadské bodování zatím táhne s jedenácti body Sidney Crosby.
     
    Seattle Kraken

    Domácí Seattle působí v NHL svou druhou sezónu. Nováčkovská sezóna se Seattlu příliš nevyvedla. V novém ročníku zatím získal domácí celek v devíti zápasech osm bodů a patří mu osmá pozice Západní konference. V Pacifické divizi mu zatím patří čtvrté místo za Vegas, Calgary a Edmontonem. V posledním utkání ale Seattle padl 4:5 s Vancouverem. Kanadskému bodování dominuje McCann s osmi body.
     
    Úvodní sestavy:

    Seattle Kraken: Mar. Jones (Daccord) – Larsson, Dunn, Schultz, Oleksiak, Borgen, Soucy – Bjorkstrand, Wennberg, Burakovsky – B. Tanev, Gourde, McCann – Eberle, Beniers, Schwartz – Donato, Geekie, Sprong.

    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang, Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Rutta, P. Joseph – Rust, Crosby, Heinen – Rakell, Malkin, Carter – Kapanen, Poulin, McGinn – Archibald, Poehling, Caggiula.
     
    Oba týmy už jsou na ledě. Seattle bude hrát v modrém, zatímco Pittsburgh přijel v bílém.
     
    Ještě před úvodním vhazováním zazní americká hymna.
     
    00:01
    Utkání právě začalo.
     
    00:10
    Pittsburgh sice uspěl na úvodním vhazování, ale první rozehrávka hostujícího celku skončila na zakázaném uvolnění.
     
    00:35
    DeSmith musel poprvé v utkání zasahovat. Hostující brankář si dal pozor na tvrdou ránu od modré čáry.
     
    01:06
    Oleksiak projel po pravé straně do útočného pásma, kde ustál souboj se soupeřem a bekhendem přihrál mezi kruhy. Obrana Penguins byla připravená.
     
    01:21
    Rakell dostal přihrávku na pravý kruh, odkud bez váhání zakončil. Domácí brankář Martin Jones měl proti jeho pokusu čistý výhled a zasáhl.
     
    02:06
    Will Borgen si dal pozor na nahození Penguins a bez váhání poslal kotouč po hrazení dopředu. Jeho nahození ale skončilo icingem.
     
    02:26
    André Burakovsky projel s kotoučem po levé straně do útočného pásma, jenže už nedokázal adresně přihrát na spoluhráče.
     
    03:10
    Guentzel protečoval kotouč ven z obranného pásma, jenže k puku se znovu dostali jen hokejisté domácího Seattlu.
     
    03:34
    Dumoulin dostal nabito na modrou čáru, odkud pohotově vypálil, ale jeho pokus zablokovala brusle obránce v tmavém dresu.
     
    04:06
    Zakázané uvolnění také na straně domácího celku. Puk přes cel kluziště vyhodil Adam Larsson. Vhazování se přesune před Martina Jonese.
     
    04:45
    Eberle poslal nahození po mantinelu za branku Penguins, kde nyní dominoval obránce Jeff Petry.
     
    05:06
    Oleksiak dostal nabito na modrou čáru, odkud pohotově zakončil příklepem, jenže jeho ránu obětavě zastavil soupeř.
     
    05:36
    Guentzel poslal přihrávku na pravou stranu, odkud pohotově přihrál před branku Malkin, nicméně jeho skákavá pobídka nebyla přesná.
     
    06:06
    Rust dostal přihrávku do jízdy, posunul si kotouč kolem obránce, ale důrazný zadák v domácím dresu jej tělem vytlačil k hrazení.
     
    06:35
    Adam Larsson rozjel novou akci Seattlu středem ledové plochy. Sám Larsson poté zakončoval v útočném pásmu, ale netrefil branku.
     
    07:06
    Na opačnou stranu spěchal Jason Zucker. Právě hostující hráč se hnal za Malkinovým nahozením, ale před Jonesem puk tečoval nepřesně.
     
    07:35
    Domácí brankář Martin Jones si dal pozor na nahození od hrazení z hole aktivního Rusta a jednoduše přerušil hru. Vhazovat se bude po jeho levici.
     
    08:06
    Will Borgen se snažil vyhodit puk po hrazení z obranného pásma, ale kotouč zachytil Sidney Crosby. Pittsburgh je v posledních minutách aktivnější.
     
    08:33
    Carter dojel nahození na levou stranu, ale Jamie Oleksiak jej čistým zákrokem odstavil od puku.
     
    09:06
    Carter poslal přihrávku na pravou stranu, kde měl Kapanena, jenže finský hokejista puk v rychlosti protečoval jen mezi diváky.
     
    09:26
    Jan Rutta si splnil své defenzivní povinnosti a v rohu obranného pásma vybojoval kotouč. Vyhození českého zadáka ale obrana Seattlu zachytila.
     
    10:00
    Je za námi polovina úvodní periody a zatím sledujeme velmi bojovné utkání s minimem brankových příležitostí.
     
    10:22
    Seattle si po pobytu v útočném pásmu vytvořil možnost. Kolem branky se otočil Ryan Donato a hostující brankář musel vytáhnout efektní zákrok!
     
    11:06
    Adam Larsson od modré čáry nahodil kotouč na branku soupeře, ale jeho pobídku zablokoval hned první obránce.
     
    11:26
    Letang byl později v souboji o odražený kotouč v rohu obranného pásma. Obránce Penguins ale přidal na důrazu a dokázal puk vyslat vpřed.
     
    12:03
    Jordan Eberle protečoval puk ven z obranného pásma. Jeho vyhození však ve středním pásmu zastavil důrazný Joseph.
     
    12:32
    Wennberg projel po levé straně do rohu útočného pásma, kde se brzdou zbavil obránce, ale už nedokázal adresně přihrát.
     
    13:00
    Další pokus Seattlu o rychlý přechod do ofenzivy končí na zakázaném uvolnění. Vhazování se vrátí zpátky před Martina Jonese.
     
    13:20
    Domácím se nyní vůbec nedaří přechod do útočného pásma. Jedno nepřesné nahození za druhým končí u zadáků Penguins.
     
    14:09
    Crosby dostal přihrávku za branku Seattlu, kde ustál osobní souboj a přihrál mezi kruhy. Před Rustem puk odehrál obětavý obránce.
     
    14:28
    Rust nahodil puk do útočného pásma a podobně jako spoluhráči vyrazil na střídačku.
     
    15:06
    Josh Archibald se z otočky dostal k zakončení v mezikruží, ale jeho projektil skončil vedle levé tyčky. Sledujeme hodně bojovné utkání.
     
    15:26
    Obrovská šance Pittsburghu! Rakell střílel z pravé strany útočného pásma, ale Jones ránu vykopl betonem a poradil si také s dorážkou!
     
    16:10
    Jeff Carter u hrazení udžel kotouč pro Pittsburgh a poslal jej za branku. Obrana Seattlu bez větších problémů odvrátila nebezpečí.
     
    16:26
    Oleksiak si sjel na přihrávku z útočného pásma a pohotově vypálil příklepem. Jeho rána ale prolétla vedle zadní tyčky a jen zaduněla o mantinel.
     
    17:06
    Jeff Petry se u modré čáry obětavě natáhl a před dojíždějícím soupeřem vypíchl kotouč mimo nebezpečné území.
     
    17:26
    Jan Rutta se výborně otočil v obranném pásmu a bez větších problémů odehrál kotouč na rozjetého spoluhráče. Nyní se hraje ve vysokém tempu.
     
    18:06
    Casey DeSmith měl velké problémy s nahozeným kotoučem ze středního pásma. Brankář Penguins jej ale na druhý pokus dokázal zkrotit.
     
    18:29
    Crosby nahodil puk na pravou stranu útočného pásma, kde se k němu dostal Jake Guentzel ale z ostrého úhlu trefil jen brusle obránce.
     
    19:00
    Probíhá poslední minuta první třetiny!
     
    19:22
    Martin Jones vyjel za svou klec, kde zkrotil nahození soupeře a pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. Následně se sváděl souboj u hrazení, ale hráči v tmavém nakonec udrželi kotouč pro sebe.
     
    20:00
    První třetina skončila.
     
    První třetina končí! V úvodní dvacetiminutovce jsme sledovali hodně bojovné utkání. První šanci měl Ryan Donato, ale DeSmith jeho pokus z otočky vytlačil mimo branku. V 16. minutě pak hrozili hosté, ale Rakellovu ránu Jones vykopl betonem. Do kabin se tak jde bez branek.
     
    Střely na branku: 11 – 9
     
    Další třetina začne přibližně v 4:01.
     
    20:01
    Začala druhá třetina.
     
    20:10
    Crosby uspěl na úvodním vhazování druhé třetiny. Pittsburgh se poté tlačil vpřed, ale přihrávku na levou stranu zastavil zadák Seattlu.
     
    20:32
    Burakovsky se středem ledové plochy prokličkoval do útočného pásma, kde zakončil zápěstím, jenže míři přímo do míst, kde stál DeSmith.
     
    21:00
    Jeff Petry dostal nabito na modrou čáru, kde si ještě vylepšil pozici, ale jeho projektil zápěstím zablokoval obětavý obránce.
     
    21:34
    Malkin na útočné modré čáře napadal rozehrávku soupeře a čistým způsobem se dostal ke kotouči. Pokračuje bojovný hokej z úvodní periody.
     
    22:04
    Zucker posunul kotouč na modrou čáru, odkud vypálil Joseph, ale jeho dělovka skončila na bruslích prvního obránce v dresu Seattlu.
     
    22:38
    Pittsburgh je v úvodu druhé třetiny o něco aktivnější, ale přechod hostujícího celku do útoku zatím brzdí nepřesné přihrávky.
     
    23:10
    Rust se stáhl do obranného pásma, kde se tělem dostal před Ryana Donata a získal puk pro hosty. Hokejisté v bílém už znovu míří dopředu.
     
    23:26
    Guentzel se zjevil v obrovské šanci, když pálil z pravého kruhu do poloodkryté branky, ale Martin Jones skvělým zákrokem podržel Seattle!
     
    24:10
    Jeff Petry bekhendem nahodil puk do rohu útočného pásma, jenže tam se nedostal nikdo v bílém dresu Penguins.
     
    24:26
    Jeff Petry dostal znovu dostatek prostoru k zakončení. Letošní posila Pittsburghu ale další dělovkou příklepem minula branku.
     
    25:00
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Josh Archibald – 2 min., podrážení.
     
    25:20
    Pittsburgh se hned v úvodu svého prvního oslabení dostal ke kotouči a vyhodil jej za branku Seattlu. Domácí ihned vyměnili přesilovkovou formaci.
     
    26:03
    Kapanen u mantinelu vybojoval kotouč, ale nedokázal jej vyhodit do bezpečí. Do šance se poté dostal Jaden Schwartz, ale DeSmith drží čisté konto!
     
    26:32
    Znovu se hosté dostali v obranném pásmu k puku a opět jej bez váhání poslali přes celé kluziště za klec Seattlu.
     
    27:00
    Hosté v plném počtu.
     
    27:25
    Jake Guentzel si pohybem řekl o přihrávku na útočnou modrou čáru, jenže si nepotykal se zpracováním a po souboji s obráncem mu puk utekl k mantinelu.
     
    28:00
    Casey DeSmith si dal pozor na zakončení z pravé strany ledové plochy a připsal si jistý zákrok. Gólman Penguins dnes působí jistě.
     
    28:09
    Seattle právě vstřelil branku! Seattle se nakonec ještě před polovinou základní hrací doby dostává do vedení! Jordan Eberle po levém křídle projel před branku Penguins, kde obešel brankáře, předal kotouč před branku a RYAN DONATO doklepl puk do odkryté branky! Branka ale nakonec nebyla uznána pro ofsajd!
    28:09 Neuznaná branka Seattlu
     
    28:09
    Hostující trenér si bere výzvu! Zkoumat se bude možný ofsajd.
     
    29:12
    Seattle je předchozí situací pořádně nabuzený a nadále se tlačí dopředu. Zakončení z levé strany ale minulo branku.
     
    29:45
    Další střelu obstaral Jordan Eberle, který si puk navedl do dobré pozice, jenže zápěstím branku Penguins vůbec netrefil.
     
    30:05
    Pittsburgh právě vstřelil branku! Pittsburgh se v polovině základní hrací doby ujímá vedení! Hostům vyšel bleskový přechod do útoku. Po vystihnutí rozehrávky se k puku dostal JAKE GUENTZEL, který ujel obráncům a zakončil nechytatelným způsobem. Bez asistence.
    30:05 Jake GUENTZEL - 0:1
     
    30:36
    Pittsburgh je po vstřelení úvodní branky pořádně nabuzený a nadále se tlačí do ofenzivy. Naopak rozehrávka Seattlu nyní lehce vázne.
     
    31:06
    Vince Dunn střílel z levé strany útočného pásma, nicméně obránce Pittsburghu jeho ránu hokejkou přizvedl do ochranné sítě.
     
    31:17
    Seattle právě vstřelil branku! Je vyrovnáno! Pittsburghu vedení dlouho nevydrželo! Domácí se dostali do útočného pásma. Dělovku od modré Letang srazil jen před vlastní branku a důrazný ANDRÉ BURAKOVSKY dorazil puk do branky! Nakonec neplatí ani tento zásah Seattlu! Alexander Wennberg totiž zahrál vysokou holí!
     
    31:17
    Další challenge pro trenéra Penguins. Tentokrát se zkoumá možná vysoká hůl.
     
    31:17
    Alex Wennberg během akce skutečně zahrál vysokou holí a branka neplatí!
     
    31:20
    Seattle právě vstřelil branku! Seattle nakonec předchozí verdikt nemusí mrzet! Ihned po vyhaném vhazování se hokejisté v modrém dostali do útočného pásma. Matthew Beniers šikovnou prací holí připravil přihrávku před odkrytou klec a JORDAN EBERLE se zapsal mezi střelce! Asistence: Matthew Beniers, Jaden Schwartz.
    31:20 Jordan EBERLE - 1:1
     
    32:03
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    Carson Soucy – 2 min., nedovolené bránění.
     
    32:35
    Domácí zadáci vybojovali kotouč v obranném pásmu a bez váhání jej poslali přes celé kluziště za branku Pittsburghu. Hosté musí rozjet novou přesilovkovou akci.
     
    33:06
    Znovu se hráčům Seattlu podařilo vyhodit kotouč za modrou čáru. Před domácím hráčem se navíc musel rychle vracet Letang.
     
    33:26
    Další ofenzivní snažení Pittsburghu zastavuje odpískané postavení mimo hru. Příliš netrpělivý byl při přechodu do útočného pásma hvězdný Crosby.
     
    34:03
    Domácí v plném počtu.
     
    34:26
    Alexander Wennberg nabral rychlost na pravém křídle, vlétl do útočného pásma, kde si připravil střeleckou pozici, ale zápěstím branku netrefil!
     
    35:03
    Do konce prostřední periody zbývá posledních pět minut a aktuálně sledujeme fantastické utkání. Domácí příznivci ženou Seattle vpřed.
     
    35:32
    Jevgenij Malkin na levé straně útočného pásma bojoval o skákavý kotouč, ale nedokázal jej zkrotit. Puk tak opustil útočné pásmo.
     
    36:06
    Hosté jsou nyní v útočném pásmu velmi důrazní a znepříjemňují Seattlu rozehrávkou. Domácí hráči už jsou na ledě velmi dlouho.
     
    36:26
    Další dělovku od modré čáry měl na svědomí Jeff Petry, ale do jeho rány si obětavým způsobem lehl André Burakovsky.
     
    37:36
    Pettesson si skvěle splnil obranné povinosti a v rohu obranného pásma odstavil soupeře od kotouče.
     
    38:03
    Jared McCann vlétl po pravém křídle do útočného pásma, kde si obhodil soupeře a vypálil. Jeho ránu ale DeSmith výborně lapil.
     
    38:33
    Seattle právě vstřelil branku! Seattle ještě před přestávkou přidává druhou branku a otáčí vývoj dnešního souboje! Po rychlém přechodu do útoku vypálil Daniel Sprong, jehož ránu DeSmith vyrazil před sebe a důrazný MORGAN GEEKIE doklepl puk k přední tyči! Asistence: Daniel Sprong, Vince Dunn.
    38:33 Morgan GEEKIE - 2:1
     
    39:00
    Probíhá poslední minuta druhé třetiny!
     
    39:35
    Letang měl v závěru druhé třetiny dostatek času i prostoru pro zakončení, ale příklepem netrefil branku domácího mužstva.
     
    39:40
    Vyloučení v týmu Seattle Kraken:
    Carson Soucy – 2 min., krosček.
     
    40:00
    Druhá třetina skončila.
     
    Druhá třetina končí! V prostřední periodě jsme se dočkali branek. Hosty poslal v polovině základní hrací doby z úniku do vedení Jake Guentzel. Domácím sudí poté nemohli uznat vyrovnání pro vysokou hůl, ale o několik sekund později už v souladu s pravidly vyrovnal Jordan Eberle. V závěru třetiny pak poslal Seattle do vedení důrazný Morgan Geekie.
     
    Střely na branku: 23 – 16
     
    40:01
    Začala třetí třetina.
     
    40:10
    Pittsburgh uspěl na úvodním vhazování třetí třetiny. Hostující celek v jejím úvodu dohrává přesilovou hru po vyloučení Soucyho.
     
    40:32
    Střelu od levého mantinelu vyslal příklepem Letang, ale jeho pokus srazil dobře postavený obránce do ochranné sítě.
     
    41:06
    Hokejisté domácího celku se dostali ke kotouči, který vyvezli do útočného pásma a nasbírali cenné sekundy k dobru.
     
    41:40
    Domácí v plném počtu.
     
    42:15
    Rakell dostal přihrávku na levé křídlo, jenže místo zakončení ještě přihrával a dojíždějící spoluhráč si nestačil seřídit mířidla.
     
    42:36
    Seattle se v úvodu třetí třetiny prakticky pouze brání. Naopak hokejisté Penguins vlétli do závěrečné periody jako velká voda.
     
    43:10
    Rakell z levé strany procedil bekhendovou přihrávku před branku, kde však neměl nikoho v bílém dresu Pittsburghu.
     
    43:37
    Daniel Sprong se prosmýkl středem ledové plochy do útočného pásma, ale jeho rána zápěstím jen zaduněla o zadní mantinel.
     
    44:04
    Martin Jones si dal pozor na sražený kotouč, který před Crosbym přikryl lapačkou. Vhazuje se po pravici domácího brankáře.
     
    44:26
    Crosby si sjel na zadovku na levou stranu útočného pásma a bez váhání zakončil. Gólmanu Jonesovi pomohl obětavým zákrokem obránce.
     
    45:03
    André Burakovsky se dostal do střelecké pozice po dlouhé přihrávce, jenže prováhal ideální moment a následně vůbec netrefil branku.
     
    45:26
    Jevgenij Malkin dostal nabito na pravou stranu útočného pásma. Jeho přízemní ránu ale Martin Jones opět lapil. Poté se strhla menší mela, ale sudí kohouty uklidnil.
     
    46:06
    Pittsburgh se v obranném pásmu dostal k odraženému kotouči a hosté ihned vyrazili kupředu. Dlouhou přihrávku si ale obrana Seattlu pohlídala.
     
    46:29
    Letang hledal prudkou přihrávkou rozjetého Crosbyho, jenže hostující kapitán puk pouze protečoval za branku Seattlu.
     
    47:15
    Vyloučení v týmu Pittsburgh Penguins:
    Kris Letang – 2 min., držení.
     
    47:40
    Penguins vybojovali puk v obranném pásmu a vyhodili jej přes celé kluziště. Seattle musí rozjet novou přesilovkovou akci.
     
    48:06
    Vince Dunn dostal přihrávku na modrou čáru, jenže místo zakončení ještě zvolil přihrávku do rohu ledové plochy.
     
    48:29
    DeSmith měl problémy se skákavým kotoučem, který nakonec betonem vykopl mimo tři tyče. Gólman Pittsburghu ještě drží akcie svého týmu nad vodou.
     
    49:03
    Justin Schultz střílel od modré čáry, jenže trefil brusle prvního hráče v bílém dresu Pittsburghu.
     
    49:15
    Hosté v plném počtu.
     
    50:00
    Do konce základní hrací doby zbývá posledních deset minut a Seattle zatím drží těsné vedení.
     
    50:26
    Matthew Beniers dojel přihrávku na pravou stranu útočného pásma, odkud chtěl puk vrátit do prostoru před brankou, ale tam kralovala obrana Pittsburghu.
     
    51:06
    Pierre-Olivier Joseph vypálil příklepem od modré čáry. Jeho ránu ale domácí brankář Martin Jones čistě viděl a schoval puk do lapačky.
     
    51:26
    Jeff Petry získal odražený kotouč, posunul jej na pravou stranu, jenže hostům se tentokrát přechod do útočného pásma nepovedl.
     
    52:02
    Ryan Donato si sjel před branku, kde nebyl nikým hlídaný, ale Jared McCann k němu nedokázal propasírovat přihrávku zpoza klece.
     
    52:12
    Na opačné straně mohl vyrovnat Heinen, ale jeho projektil zápěstím skončil na spojnici břevna a tyče!
     
    53:03
    Domácí chytře nahodili kotouč do útočného pásma, tak aby puk nepropadl na zakázané uvolnění. Oba týmy zatím střídají.
     
    53:36
    Malkin projel po pravém křídle do útočného pásma, jenže neměl podporu spoluhráčů v bílém. Obrana Seattlu tak snadno získala puk.
     
    54:03
    Martin Jones působí ve třetí části jistým dojmem. Domácí brankář si dal pozor na prudkou ránu od mantinelu a utěsnil mezírku u přední tyčky.
     
    54:32
    Adam Larsson nahodil puk do útočného pásma, jenže tam neměl nikoho ze spoluhráčů. Defenziva Pittsburghu se stačila stáhnout.
     
    55:06
    Rust napadal rozehrávku Seattlu ve středním pásmu. Hráči Pittsburghu jsou sice aktivní, ale domácí si těsné vedení hlídají bez větších problémů.
     
    55:32
    McCann vypomohl defenzivě Seattlu, získal kotouč a obloučkem jej poslal do středního pásma.
     
    56:06
    Na levé straně útočného pásma ustál tvrdý souboj Jordan Eberle, který udržel kotouč a nasbíral pro domácí celek sekundy k dobru.
     
    56:19
    Obrovská šance Pittsburghu! Do kotouče se z druhé vlny opřel jeden z obránců a jeho tečovanou ránu Martin Jones s vypětím všech sil vyrazil!
     
    57:02
    Po uvolnění na pravé straně útočného pásma se k zakončení z otočky dostal Sidney Crosby, ale Jones v posledních minutách připomíná neprůstřelnou zeď.
     
    57:26
    Eberle šikovně vyhodil puk odrazem o mantinel a unavení hráči Seattlu mohli odjet na střídačku. Čerstvé síly posílá na led i Pittsburgh.
     
    58:00
    Probíhají poslední dvě minuty třetí třetiny.
     
    58:05
    DeSmith zůstává na střídačce!
     
    59:00
    Seattle právě vstřelil branku! Je hotovo! Triumf domácího celku potvrzuje střelou do odkryté branky JADEN SCHWARTZ! Asistence: Brandon Tanev, Vince Dunn.
    59:00 Jaden SCHWARTZ - 3:1
     
    Konec zápasu.
     
    Je konec! Seattle zvládl otočit duel s Pittsburghem a vítězí 3:1. Ve třetí části sice hosté měli střeleckou převahu, ale fantastický Martin Jones dnes podržel svůj celek. Obrovskou šanci měl Heinen, ale trefil tyč. Čtyři minuty před koncem pak tečovanou ránu Jones zneškodnil ramenem. V závěru Pittsburgh odvolal brankáře, což potrestal Jaden Schwartz.
     
    Statistiky

    Střely na bránu: 30 – 32 | Přesilová hra: 2/0 – 2/0 | Trestné minuty: 4 – 4

    Kdo se postavil do brankoviště?

    Martin Jones (SEA) – 32 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97,0 %, odchytal 60:00
    Casey DeSmith (PIT) – 27 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,1 %, odchytal 58:53

    Česká a slovenská stopa


    Jan Rutta (PIT) – 0+0, -1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 12:03

    Tři hvězdy utkání


    1. Jordan Eberle (SEA) – 1+0
    2. Martin Jones (SEA) – 32 zákroků, 1 OG, úspěšnost 97%
    3. Morgan Geekie (SEA) – 1+0 (05:48:14)

    Tomáš Kubečka

    Branky a nahrávky: 32. Eberle (Beniers, Schwartz), 39. Geekie (Sprong, Dunn), 59. Schwartz (B. Tanev, Dunn) – 31. Guentzel


    Seattle Kraken: Mar. Jones (Daccord) – Larsson (A), Dunn, Schultz, Oleksiak, Borgen, Soucy – Bjorkstrand, Wennberg, Burakovsky – B. Tanev, Gourde, McCann – Eberle (A), Beniers, Schwartz (A) – Donato, Geekie, Sprong.
    Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), Dumoulin, Petry, M. Pettersson, Rutta, P. Joseph – Rust, Crosby (C), Guentzel – Heinen, Rakell, Malkin (A) – Carter, Kapanen, Poulin – McGinn, Archibald, Poehling – Zucker.

    Rozhodčí: Hanson, Schlenker – Gibbons, Mills

    Diváci: 17 151
    thejrc.org