Mountfield HK – Kladno 8:7 (po pr.) | Litvínov – Motor ČB 6:4 (kon.) | Mladá Boleslav – Pardubice 0:1 (kon.)
Olomouc – K. Vary 2:0 (kon.)
po prodl.
Mountfield HK
8:7 (3:3, 0:3, 4:1 - 1:0)
Rytíři Kladno
Úterý 01.11.2022, 17:20 • ČPP Aréna, Hradec Králové • Tipsport extraliga • 17. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
    61:29 Graeme MCCORMACK - 8:7
     
    61:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Tenhle hokejový večer v Hradci končí a Lvi z něj vytěžili totální maximum! Otáčí totiž duel a berou z něj dva body, což ve třetí třetině čekal málokdo. Výbornou práci v tomhle případě odvedl Jakub Lev, který se neustále motal s kotoučem a měl pohyb. Právě z toho těžil GRAEME MCCORMACK, který se uvolnil po jeho přihrávce na pravém kruhu a prostřelil Brízgalu mezi betony – 8:7! Asistence: Jakub Lev.
    59:59 Jakub LEV - 7:7
     
    59:59
    Hradec právě vstřelil branku!
    Divoký závěr v Hradci a z tohoto šílenství vytěží Lvi minimálně bod! Obléhání kladenské branky bylo dlouho nepříliš nadějné, ale trvalo dlouho a domácí zkrátka hostující plejery utavili. Na sebe to nakonec vzal JAKUB LEV, který se napřáhl na levém kruhu a nekompromisně vymetl vingl, na tohle byl Brízgala krátký. Video platnost branky potvrdilo a ještě zbývá dohrát sekunda – 7:7! Asistence: Kelly Klíma, Kevin Klíma.
     
    58:38
    Ohromnou šanci měl Okuliar, jehož průnik po levé straně rezultoval ve zmatky v brankovišti. Brízgala ale tuhle situaci ustál a Kladno vyhazuje!
    56:45 Christophe LALANCETTE - 6:7
     
    56:45
    Hradec právě vstřelil branku!
    Další nedůraz v předbrankovém prostoru Rytířů a tohle je ještě hratelné! Snadný přechod do útočného pásma přešel do rychlé kombinace na levém kruhu, který po Cingelově přihrávce zatahoval z mezikruží McCormack. Přestože trefil jenom výstroj Brízgaly, puk se příhodně odrazil k CHRISTOPHERU LALANCETTEOVI, který dorazil do prázdné – 6:7! Asistence: Graeme McCormack, Lukáš Cingel.
    56:29 Aleš JERGL - 5:7
     
    56:29
    Hradec právě vstřelil branku!
    Ve hře 4 na 4 Hradec snižuje a ještě může živit naději na body! Po nahození před branku Kladna vznikl mírný zmatek a Oliver Okuliar ze závaru přistrčil na ALEŠE JERGLA, který za to vzal a prostřelil zkrátka všechno, co bylo před ním – 5:7! Asistence: Oliver Okuliar, Jeremie Blain.
     
    55:56
    Anebo možná ano? Marek Zachar dostal hokejkou od jednoho z kladenských hráčů v souboji a na ledě je flek od krve. Zasáhl jej totiž po pádu v souboji Matěj Beran (KLA) a dostává čtyři trestné minuty. Tedy jenom zatím, situace je totiž přezkoumávána na videu.
     
    54:47
    Kelly Klíma (MHK) navíc krátce poté Zikmunda fauloval a za podrážení míří na trestnou lavici.
     
    52:19
    Hradec už hraje absolutní vabank. Odvolal Kiviaha a zkouší to ve variantě 5 na 3!
     
    52:19
    Přestože to skončilo ofsajdem, vyloučení na kladenské straně stejně přijde. Ladislav Zikmund (KLA) se otáčel při napadání rozehrávky, zbytečně ale zajel do branky a Kiviaha tak trochu podrazil. Za tohle dostává dvě minuty a po komerční přestávce má Hradec asi poslední šanci s tímto duelem něco udělat.
     
    50:36
    Po delší době přichází na řadu emoce. Jakub Babka (KLA) si přidržel u mantinelu nedovoleně Olivera Okuliara (MHK), který se ale však po Babkovi ohnal a následovala potyčka, do které se jenom těsně nepřipletlo více hráčů. Okuliar má dvojku za hrubost, Babka dvojku za držení a jede se 4 na 4.
     
    50:06
    Filip Pavlík neprostrčil puk podél mantinelu na spoluhráče, přesto to byla zajímavá šance! Kombinaci na jeden dotek mohl zakončovat do odkryté branky Cingel, kotouč mu od hole ve finální fázi ale uskočil!
    44:53 Adam BRODECKI - 4:7
     
    44:53
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Navíc hned záhy Rytíři uskakují zpět do tříbrankového vedení a pravděpodobně se už definitivně dostávají k tříbodovému zisku! Přitom to nebyla vůbec složitá akce. Matyáš Filip vybojoval puk u mantinelu a nakopnul situaci 2 na 1. Tu vyřešil zcela ideálně, předložil puk na protější kruh pro ADAMA BRODECKÉHO, který z první nedal Kiviahovi příležitost reagovat – 4:7! Asistence: Matyáš Filip, Antonín Melka.
     
    41:47
    Brízgala udržel Kladno ve dvoubrankovém vedení! Odraženou střelu z mezikruží zametal do prázdné Cingel, který měl před sebou prázdnou kasu, Brízgala ale do puku skočil a vyrazil jej mimo tři tyče!
    40:40 Jakub LEV - 4:6
     
    40:40
    Hradec právě vstřelil branku!
    Snížení přichází také brzy a Lvi jsou stále ve hře! McCormack měl prostor za brankou a na úrovni brankové lajny se otočil, aby poslal prudkou přihrávku na brankoviště. Zachar jenom přistrčil za sebe pro JAKUBA LVA, který snadno dostrkal puk za Brízgalu. Po dalším opravení branky budeme pokračovat – 4:6! Asistence: Marek Zachar, Graeme McCormack.
    39:42 Jakub KLEPIŠ - 3:6
     
    39:42
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Třetina hrůzy pro Hradec pokračuje, Kladno má dobře našlápnuto na tři body! Hosté totiž z nevinně vypadající situace ujeli 2 na 1. Albert Michnáč to zprava vyřešil ideálně, jenom přepustil ve vhodný moment na JAKUBA KLEPIŠE, který z první zakončil nad beton Kiviaha. Pískot na stadionu sílí a tribuny pomalu řídnou – 3:6! Asistence: Albert Michnáč, Ladislav Zikmund.
    34:46 Tomáš PLEKANEC - 3:5
     
    34:46
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Situace se pro Hradec začíná hodně komplikovat, Kladno totiž ubránilo čtyři minuty oslabení a po brejku utíká do vedení o dvě branky! McCormack v posledních sekundách přesilovky nechal puk za sebou a TOMÁŠ PLEKANEC toho využil k úniku. Po pravém křídle se nikým nerušen dostal až na kruh před Kiviaha a tvrdou střelou nad vyrážečku šokoval hradecké fanoušky – 3:5! Bez asistence.
     
    30:43
    Přestože se Kladno ubránilo, jenom o chvíli později jde do čtyř, a to rovnou na celé čtyři minuty! Oskars Cibulskis (KLA) se totiž stal hlavní postavou střídání. Nejprve nasadil Cingelovi ostrý krosček u mantinelu a Hradec byl v signalizované výhodě. Poté sice hosté dostali puk z pásma ven, ale ne přímým kontaktem s hokejkou. Kevin Klíma se vracel do útoku ve velké rychlosti a Cibulskis jej podsekl. Dva fauly najednou, jsou z toho čtyři minuty 5 na 4 pro Hradec!
     
    28:13
    Adam Brízgala (KLA) však situaci posléze zhoršil, a to tak, že Pilaře zezadu nekompromisně strhnul na led. Proto dostává další dvě minuty, ty odsedí Albert Michnáč.
     
    28:13
    Brízgala přežil velkou minelu! Proti vyhozenému kotouči jel mnohem pomaleji než Pilař, který jej i získal a před sebou měl jenom kladenského obránce. Tomu se povedlo situaci zachránit parádním obranným zákrokem a hosté stále vedou!
     
    26:57
    Oliver Okuliar (MHK) navíc krátce po buly přizvedl nepřiměřenou silou hokejku jednomu ze soupeřů, tudíž dostává za nedovolené bránění menší trest.
    26:48 Matěj BERAN - 3:4
     
    26:48
    Kladno právě vstřelilo branku!
    V přesilovce strhává Kladno zápas na svoji stranu a Hradec už nemá kam uhnout! Jake Dotchin dostal prostor na modré čáře a rozhodl se pro střílené nahození rovnou na dva spoluhráče. Kotouč na kruzích tečoval MATĚJ BERAN nad lapačku Kiviaha a Rytíři jdou poprvé v zápase do vedení – 3:4! Asistence: Jake Dotchin, Tomáš Plekanec.
     
    26:05
    Druhá třetina příliš neodsýpá a krátce po konci komerční přestávky se opět přerušovalo. Aleš Jergl (MHK) totiž strčil čepel hole pod brusli Kubíka a za podrážení je vyloučen.
     
    23:50
    Přestože se domácím přesilovku 5 na 3 a posléze 5 na 4 využít nepovedlo, v početní výhodě budou pokračovat nadále! Antonín Melka (KLA) si přehazoval pozici s naskakujícím Filipem a připravil Filipa Pavlíka o puk takovým způsobem, že mu přepůlil hokejku. Proto dvě minuty za sekání.
     
    21:43
    Hradec bude mít 1:04 5 na 3! Adam Brízgala (KLA) vykopl opět čerstvě postavenou branku ze svého postavení a rozhodčí Hribik mu již napařil dvojku za zdržování hry. Na trestnou to míří odsedět Matyáš Filip.
     
    20:46
    Při snaze rozjet útok Hradce musel Adam Kubík (KLA) zatáhnout za brzdu. Ještě v útočném pásmu fauloval a je vyloučen na dvě minuty za podražení.
     
    19:57
    Po vyhraném buly to ještě Pavlík zkusil na Okuliara, který jemně tečoval za sebe k tyči, ale kotouč šel těsně mimo!
     
    17:01
    Lepší to může být v přesilové hře, Adam Brodecki (KLA) je totiž za souboj ve středním pásmu vyloučen za nedovolené bránění. Původně přitom označili rozhodčí Dotchina, ale šlo jenom o záměnu hráče.
     
    15:07
    Chyb v obraně je dnes na obou stranách opravdu mnoho a Hradec mohl klidně jít do vedení 4:3! Kladenští totiž těžce podcenili rozehrávku a najednou tam měli Aleše Jergla, který se už z mezikruží chystal ke střele. To se jim ještě povedlo ubránit, následný pokus Kevina Klímy vychytal Brízgala!
     
    14:17
    Branka byla – prakticky v totožné situaci jako při na gólu 2:0 – uznána a za stavu 3:3 dochází na domácí straně ke střídání gólmanů! Jan Růžička mizí na střídačku, místo něj naskakuje Henri Kiviaho.
     
    14:17
    Jenže se také zkoumá, zda bude branka platit! Těsně před Brodeckého akcí totiž došlo k nepatrnému posunu kasy a podruhé v zápase se jde na video!
    14:17 Adam BRODECKI - 3:3
     
    14:17
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři pak ale připravili domácím v obraně pořádně perné chvilky, které mají za následek srovnání stavu! Nejprve Brodecki trefil z pravého kruhu přes clonu tyčku, tlak hostí ale pokračoval a Hradec nemohl ani vyhodit z pásma. Po zmatcích to na sebe vzal ADAM BRODECKI, objel branku a zasunul za dezorientovaného Růžičku – 3:3! Bez asistence.
    12:39 Kevin KLÍMA - 3:2
     
    12:39
    Hradec právě vstřelil branku!
    Přestože to na přelomu početní výhody nevypadalo nejlépe, Hradec strhává vedení znovu na svoji stranu! Výbornou práci odvedl Oliver Okuliar, který získal puk ve středním pásmu a stáhl jej proti jednomu obránci k levému kruhu. Mezitím si do volného prostoru na druhou stranu sjel KEVIN KLÍMA, Okuliar mu v příhodný moment poslal kotouč a Klíma už to měl fakticky do prázdné – 3:2! Asistence: Oliver Okuliar.
     
    11:22
    První vyloučení zápasu v navazující hře na sebe nenechalo dlouho čekat. Ondřej Slováček (KLA) nezachytil pohyb Zachara a musel ho podrazit, aby zabránil šanci. Proto dvě minuty a první přesilovka Hradce.
    09:12 Adam KUBÍK - 2:2
     
    09:12
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Jakýkoliv optimismus v ČPP Aréně je rozmetán na prach, Kladno totiž srovnává! Situace paradoxně nastala po neproměněné hradecké šanci, otočka okolo branky skončila odraženým pukem ke Kubíkovi, který táhl situaci 2 na 1. V ideální moment nahrál na pravý kruh Plekancovi, jehož zakončení bylo sice slabé, jenže byl první na odraženém puku. Přes Procházku se pak puk dostal nazpět k ADAMU KUBÍKOVI, který šikovnou střelou na zadní tyč srovnává stav – 2:2! Asistence: Martin Procházka, Tomáš Plekanec.
     
    08:08
    Brodecki se prosmýkl na pravém křídle až do zakončení z ostrého úhlu, které Růžička vykopával betonem mezi kruhy, kde si z druhého sledu sjížděl Beran. Ten byl ale v tísni obránců a nedokázal poslat kotouč do branky!
    05:55 Martin PROCHÁZKA - 2:1
     
    05:55
    Kladno právě vstřelilo branku!
    Rytíři si částečně vynahradili tragickou první minutu a dostávají se zpět na dostřel! Plekanec ve středním pásmu posunul puk před sebe na MARTINA PROCHÁZKU, který měl před sebou jenom blokujícího Zachara. Z mezikruží sice právě rychlonohého útočníka napálil, využil však příhodného odrazu a z první vymetl vingl nad Růžičkovou lapačkou – 2:1! Asistence: Tomáš Plekanec, Adam Kubík.
     
    04:47
    Po vyhraném vhazování se puk dostal do předbrankového prostoru, kde se snažil dorážet z bezprostřední blízkosti Cingel, trefil však hůl jednoho z kladenských obránců. Hned v závěsu si vytvořil další příležitost Kalina, zakončením na bližší tyč z levého kruhu trefil Brízgalovo rameno!
     
    01:39
    Kladno však poté začalo hrát v útočném pásmu a po ztrátě při rozehrávce jel Dotchin do situace 2 na 1, jeho následná nahrávka na útočníka však byla zablokována!
    00:37 Aleš JERGL - 2:0
     
    00:37
    Hradec právě vstřelil branku!
    Pro hosty to nebylo poučením a jenom o 21 sekund později schytali druhou ledovou sprchu! Kevin Klíma vybojoval skvěle puk v útočném pásmu poblíž brány, stáhl si jej lépe na hokejku a na druhém kruhu našel zcela volného ALEŠE JERGLA. Přestože stihl Brízgala branku vykopnout, zakončení šlo do prostoru tří tyčí a po konzultaci s videorozhodčím gól platí – 2:0! Asistence: Kevin Klíma.
    00:16 Marek ZACHAR - 1:0
     
    00:16
    Hradec právě vstřelil branku!
    A start do zápasu má Hradec doslova raketový! Přes dvě přihrávky se domácí dostali do útoku a MAREK ZACHAR se dostal do předbrankového prostoru. Tam si počkal na Petra Kalinu, který stihl mezitím vystřelit od modré. Šikovná teč pak šla mimo dosah Brízgaly a tenhle start Kladno nechtělo – 1:0! Asistence: Petr Kalina, Oliver Okuliar.
    Marken.cz

    Tomáš Kalas

    Branky a nahrávky: 1. Zachar (Kalina, Okuliar), 1. Jergl (Kev. Klíma), 13. Kev. Klíma (Okuliar), 41. Lev (Zachar, McCormack), 57. Jergl (Okuliar, Blain), 57. Lalancette (McCormack, Cingel), 60. Lev (Kel. Klíma, Kev. Klíma), 62. McCormack (Lev) – 6. M. Procházka (Plekanec, Kubík), 10. Kubík (M. Procházka, Plekanec), 15. Brodecki, 27. Beran (Dotchin, Plekanec), 35. Plekanec, 40. Klepiš (Michnáč, Zikmund), 45. Brodecki (Filip, Melka)


    Mountfield HK: J. Růžička (15. Kiviaho) – Kalina, McCormack, Nedomlel, Blain, Huttula, F. Pavlík (A), Pilař – Okuliar, Lev (A), Zachar – Kev. Klíma, Lalancette, Jergl – R. Pavlík, Cingel, Kel. Klíma – Smoleňák (C), Štohanzl, Pajer.
    Trenér: Tomáš Martinec

    Rytíři Kladno: Brízgala (Bow) – Dotchin (A), Slováček, Ticháček, Sotnieks, Babka, Cibulskis, Kehar – Kubík, Plekanec (C), M. Procházka – Michnáč, Klepiš, Zikmund (A) – Melka, Indrák, Bláha – Beran, Filip, Brodecki.
    Trenér: Jiří Burger

    Rozhodčí: Pilný, Hribik – Svoboda, Špůr

    Diváci: 3 247
    thejrc.org