Trnava – Pov. Bystrica 3:1 (kon.) | Martin – Vlci Žilina 5:2 (kon.) | Brezno – Humenné 4:6 (kon.)
Žiar nad Hronom – Skalica 6:2 (kon.) | Modré Krídla – Topoľčany 3:0 (kon.) | Levice – Dubnica 4:3 (po pr.)
konec
HK VITAR Martin
5:2 (2:0, 2:1, 1:1)
DOXXbet Vlci Žilina
sk Středa 02.11.2022, 18:00 • Martinské hokejové centrum • 1. liga (SR) • 12. kolo
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    Vyjadrenia po zápase:

    Jarrod Skalde (tréner Vlci Žilina): "Z nášho, rovnako ako z pohľadu Martina, určite veľký zápas. V úvodnej desaťminútovke sme mali niekoľko príležitostí na skórovanie, tieto zostali z našej strany nevyužité, čo ma určite vzhľadom k ďalšiemu priebehu, mrzí. Domácim sa podarilo streliť dva góly, po prvej dvadsaťminútovke preto mali bližšie k tomu, aby si náskok ustrážili. V druhej tretine sa im podarilo dvakrát skórovať z presilovej hry, čo bol určite dôležitý moment tohto stretnutia a ako sa neskôr ukázalo, i rozhodujúci. Nám určite nechýbala snaha, dnes sme však nedokázali streliť viac ako dva góly, čo bolo na hru domáceho tímu, málo. Oba tímy sa veľmi dobre poznajú, odohrali už medzi sebou mnoho stretnutí a jednotlivým zápasom rozhodne nechýba náboj. Dnes sme však bojovali s dobre organizovanou obranou, ktorá nám nedovolila sa častejšie presadiť. Dva strelené góly sú v takomto zápase veľmi málo na to, aby sme mohli pomýšľať na prípadné víťazstvo. Vieme, aká vyrovnaná je táto sezóna a aké dôležité je bodovať v každom stretnutí. V úvodnom vzájomnom meraní síl sme sa tešili z víťazstva my, tentoraz bol lepší Martin. Verím, že v tom najbližšom zápase sa budeme z bodového zisku tešiť my."

    Ján Tabaček (asistent trénera HK VITAR Martin): "Všetci sa z víťazstva veľmi tešíme. Do zápasu sme vstúpili veľmi aktívne, už prvým striedaním, kedy mal Poliaček príležitosť ísť sám na brankára. V dobrom výkone sme ale z našej strany pokračovali ďalej, súpera sme k ničomu vážnejšiemu nepustili. Ak by sme možno boli vpredu efektívnejší, výsledok by mohol byť ešte výraznejší. Veľmi sa ale ako tím tešíme zo zisku troch bodov. V stretnutí sa pokračovalo v začatom trende z uplynulej sezóny. Žilina pod vedením kanadského trénera ešte viac pritvrdila, viac sa zamerala na fyzickú hru, s ktorou sme boli konfrontovaní už v prvom kole. Chlapci sa ale súpera nezľakli, v druhej tretine, kedy sme už mali výraznejší náskok, sa na chvíľku nechali provokáciami súpera, vyhodiť z konceptu, v tretej tretine sme už ale opäť hrali, čo sme potrebovali a zápas doviedli do víťazného konca. V piatok už na nás čaká Dubnica, musíme sa na súpera dobre pripraviť. Vieme, že to bude opäť podobný štýl hry a fyzický hokej, možno nie až tak výrazne korčuliarsky ako so Žilinou, no predsa mimoriadne náročný. Dubnica má vo svojich radoch množstvo skúsených hráčov, ktorých poznáme, nebude preto núdza o vzájomné súboje. Chceme preto najbližšie zopakovať tento výkon s menším počtom vylúčených hráčov, pričom musíme byť vo vyložených príležitostiach oveľa viac efektívnejší."

    Samuel Rehák (útočník Vlci Žilina): "Nehrali sme zle. Hrali sme obetavo. Myslím si, že dobre a dnes sa prehralo so cťou. Z takejto prehry sa však musíme ponaučiť. Pre divákov je to určite veľký výsledok, pre nás je to vzhľadom k predvedenej hre, sklamanie. Sezóna je dlhá, s Martinom sa v základnej časti stretneme ešte dvakrát. Teraz ale budeme musieť krôčik po krôčiku postupovať vyššie. Tento zápas nás musí jednoducho nakopnúť, v piatok musíme zvíťaziť, ak chceme postupovať v tabuľke. Dnes sme chceli vyhrať, nevyšlo to. Táto sezóna je mimoriadne vyrovnaná. Nie je tomu tak, ako v uplynulej sezóne, kedy sme boli suverénne najlepší. Dnes môže zvíťaziť každý nad každým. Táto súťaž sa výrazne posunula dopredu. V piatok preto musíme ísť od úvodnej sekundy za víťazstvom."

    Marcel Petran (obranca HK VITAR Martin): "Všetci vieme, že stretnutia medzi Martinom a Žilinou sú vypäté. Vedeli sme do čoho ideme aj v súvislosti s uplynulou finálovou sériou. Ja osobne, ale aj celý tím sme sa na tento zápas veľmi tešili. Stretnutie malo všetko, čo má takýto zápas mať. So šťastným koncom pre nás, čomu sme veľmi radi. To, čo mi ide najlepšie, sa snažím využívať. Vždy, keď je príležitosť vystreliť, jednoducho tak urobím. Dnes to vyšlo, viac ma ale teší fakt, že sme ako tím hrali to, čo máme hrať, celých šesťdesiat minút. Hokej je fyzický šport, potýčky a dohrávanie súbojov k nemu patrí. Pokiaľ je to v rámci fair-play a nezachádza to do agresivity či zákerností, je to v poriadku. Je to určite zaujímavé pre divákov, nás takisto teší, ak sa nám takýto súboj podarí dotiahnuť úspešne do konca. Takisto nás teší, že si fanúšik našiel cestu na štadión. Obzvlášť v tejto dobe, kedy nič nie je jednoduché, sme vďační za každého jedného fanúšika. Za každý jeden hlas na tribúne. Na fanúšikov sa nemôžeme hnevať, ak hráme zle a vypískajú nás. Dnes sa však tešíme nielen z diváckej podpory ale aj predĺženia víťaznej série, ktorá, verím, že pritiahne na tribúny ďalších ľudí. V tejto sezóne je v súťaži oveľa vyšší počet mužstiev s najvyššími ambíciami ako v uplynulej. Najbližšie nás doma čaká Dubnica, ďalší veľký rival. Vieme, ako sme s nimi hrali naposledy, trápili sme sa úvodné dve tretiny. V tretej sa nám podarilo výsledok otočiť. Na súpera sa preto tešíme. Verím, že si konečne divák v piatok nájde cestu na štadión, príde nás povzbudiť a my ho potešíme víťazstvom. Áno, v tomto tíme som pokladníkom, čo považujem za čestnú funkciu. Som pokladník, vymáhač :-) Ak sa na niečom dohodneme, všetci vedia, že peniaze v kase budú a následne na to, si ich všetci spoločne užijeme." (22:24:39)
     
    Martin si v derby zápase poradil so Žilinou 5:2. Góly: 11. Petran (Semaňák), 16. Sokoli (Dírer, Lavička), 23. Dírer (Nauš, Tyczynski), 32. Nauš (Tyczynski, Sokoli), 46. Paulíny – 34. Varga (Pacalaj), 60. Rehák (Sloboda, Bečka).
     
    Koniec zápasu.
     
    59:52
    Dírer ešte vyváža puk do útočného pásma. Tam ho domáci hráči udržia.
     
    59:04
    Vlci Žilina dali gól! Posledné slovo, zdá sa, majú v zápase hostia. SAMUEL REHÁK využil pobytu pred bránkoviskom a po asistenciách Adriána Slobodu a Patrika Bečku pridáva druhý gól hostí.
     
    58:57
    Domáci v plnom počte. Sokoli na ľadovej ploche.
     
    58:55
    Pridlhá prihrávka na Lavičku. Ten mohol ísť v oslabení do protiútoku.
     
    58:25
    Kluka poslal puk pred bránku. Za tou sa už strhla potýčka medzi Charvátom a Vargom.
     
    58:03
    Varga z ľavej strany. Nakorčuľoval si do príležitosti.
     
    57:43
    Šidlík od modrej. Zblokovaný pokus.
     
    57:18
    Koyš z prvej. Trafil korčuľu Petrana.
     
    56:57
    Patrik Sokoli (MAR) inkasuje dve minúty za hákovanie.
     
    56:44
    Ďalšie zakázané uvoľnenie na domácej strane. Druhá formácia už na ľade zostáva príliš dlho.
     
    56:06
    Zakázané uvoľnenie. Nedorozumenie na domácej strane.
     
    55:51
    Nauš vedľa bránky. Puk majú hostia.
     
    55:13
    Dvořákova strela. Tomekov zákrok.
     
    54:58
    Charvátov pokus zaplachtil a skončil v lapačke Tomeka. Vhadzovať sa bude pred žilinskou bránkou.
     
    54:20
    Bečka netrafil skackajúci puk. Glosár ho následne prikryl.
     
    53:58
    Vhadzovanie v strednom pásme. Puk pre domácich.

    Daniel Modrovský

    Branky a nahrávky: 11. Petran (Semaňák), 16. Sokoli (Dírer, Lavička), 23. Dírer (Nauš, Tyczynski), 32. Nauš (Tyczynski, Sokoli), 46. Paulíny – 34. Varga (Pacalaj), 60. Rehák (Sloboda, Bečka)


    HK VITAR Martin: Glosár (Rychlík) – Dvořák, Charvát – Krempaský, Lavička – Semaňák, Petran – Jasečko, Nemec – Poliaček, Tyczynski, Paulíny – Sokoli, Dírer, Tiainen – Nauš, Toma, Juščák – Stanček, Sleziak, Ďurina
    Trenér: Daniel Babka

    DOXXbet Vlci Žilina: Tomek (Romančík) – Šidlík, Nahálka – Růžička, Pišoja – Sloboda, Pacalaj – Hudec, Hajas – Koyš, Halama, Varga – Macek, Tibenský, Kluka – Jakubík, Bečka, Rehák – Dudaš, Lopušan
    Trenér: Jarrod Skalde

    Rozhodčí: Rojík, Fridrich – Olle, Drblík, Majling (inštruktor)

    Diváci: 1226
    thejrc.org