Toronto – Philadelphia 5:2 (kon.) | Buffalo – Pittsburgh 6:3 (kon.)
konec
Toronto Maple Leafs
5:2 (2:1, 0:0, 3:1)
Philadelphia Flyers
Čtvrtek 03.11.2022, 00:00 • Scotiabank Arena, Toronto • NHL
Předzápasové kurzy
Partner:
     
    58:16
    Na počet trestných minut vyhrál Travis Konecny, kterému to vyšlo na 2+2+2+10. Desítku vyfasovali také DeAngelo s Buntingem. Hayes dostal klasickou pětku za bitku s Giordanem, kterém přistála na stole i dvojka za hrubost. Matthews vyvázl s menším trestem za sekání.
     
    54:46
    Sudím neuniklo MacEwenovo zahákování Brodieho. Toronto bude hrát v pěti proti čtyřem a už by si mělo svůj náskok uhájit.
     
    46:34
    John Tavares naháněl Laughtona. Na chvíli si ho předržel a poblíž stojící rozhodčí neváhal dlouho s nařízením šesté přesilovky Flyers.
     
    38:27
    William Nylander se hokejkou projel po hlavě Sanheima. Rozhodčí byli opět nekompromisní a vrátili švédského hokejistu na trestnou lavici.
     
    35:59
    Zamula vypíchl kotouč rozjetému Nylanderovi, kterému byl v hostujícím protiútoku posouzen docela přísný faul na McEwena.
     
    29:36
    Nepříjemně vysokou střelu Allisona Sansonov vyrazil před sebe. Mark Giordano si tam pomohl faulem na Sedláka a na nějakou dobu oslabil domácí tým.
     
    24:32
    Malgin zbytečně fauloval v útočném pásmu. Krosčekem za brankou počastoval ruského obránce Zamulu.
     
    16:10
    Vyloučení v týmu Philadelphia Flyers:
    Nicolas Deslauriers – 2 min., podrážení.
     
    13:48
    Vyloučení v týmu Toronto Maple Leafs:
    Victor Mete – 2 min., krosček.
     
    07:54
    Travis Konecny u mantinelu zbytečně strkal do Brodieho a Flyers se tak vrací do oslabení. V ponechané výhodě byl chycen Hollův volej.
     
    05:38
    Maple Leafs se těší na první přesilovku. V rohu hřiště byl Seelerem zahákován Michael Bunting.

    Michal Břuchanský

    Branky a nahrávky: 17. Matthews (Tavares, Marner), 19. Tavares (Nylander, Rielly), 43. Aston-Reese (Malgin, Kämpf), 53. Tavares (Marner, Mete), 56. Tavares (Matthews, Rielly) – 14. Farabee (Konecny, Sanheim), 48. Tippett (Konecny, Laughton)


    Toronto Maple Leafs: Samsonov (Källgren) – Holl, Brodie, Mete, Rielly (A), Sandin, Giordano – Marner, Matthews (A), Bunting – Nylander, Tavares (C), Kerfoot – Järnkrok, Holmberg, Engvall – Malgin, Kämpf, Aston-Reese.
    Trenér: Sheldon Keefe

    Philadelphia Flyers: Sandström (Hart) – DeAngelo, Provorov, Ristolainen, Sanheim, Seeler, Zamula – Konecny, Hayes, Farabee – Tippett, Laughton (A), Cates N. – MacEwen, Laczynski, Bellows – Allison, Sedlák, Deslauriers.
    Trenér: John Tortorella

    Rozhodčí: Dunning, McIsaac – Smith, Deschamps

    Diváci: 18 437
    thejrc.org